gremlinakos
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 170
Ας υποθέσουμε πως θέλεις να αγοράσεις κάποιο gameboy cartridge που δεν έχεις παίξει ποτέ. Τρέχεις λοιπόν στον εξομοιωτή σου να βάλεις την αντίστοιχη rom για να δεις τι αγορά θα κάνεις! Κι εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα, τα περισσότερα games στους περισσότερους emulators είναι επιεικώς απαράδεκτα!!! Οι προγραμματιστές όπως είναι λογικό πέφτουν με τα μούτρα στο hardware και δεν ασχολούνται με την προσομοίωση της lcd οθονίτσας, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι emulators να παίζουν με 4 αποχρώσεις του γκρι, με ανύπαρκτα display opitions! Κι επειδή έχω φάει σκάλωμα από παλιά με αυτή την υπόθεση, βρήκα επιτέλους τον τέλειο emulator για το GAMEBOY-DMG! Μάλλον συνδυασμός πραγμάτων θα έλεγα:
retroArch + bsnes emu kernel + lcd gb shaders! FPS άψογο, καλής ποιότητας καθαρός ήχος, gameplaying χωρίς lagging και delay, και το σπουδαιότερο πραγματικά gameboy χρώματα!!
Σίγουρα το retroArch ως γνωστόν δεν είναι και ο πιο εύκολος emu frontened στον κόσμο αλλά και τέτοιο αποτέλεσμα δεν ξαναείδα!! Ακόμα και το κενό ανάμεσα στα pixels προσομοίωσε ο τύπος με το φίλτρο του! Την σκιά των sprites πάνω στο backround, και μια μικρή δόση lcd ghosting, προσφέροντας έτσι όλη την συγκίνηση και νοσταλγία του πράγματος!
Ακόμα κι αν δεν μας αρέσει το emulation, έχουμε τον καλύτερο game displaying tester απλά!!!
Προβολή συνημμένου 105125
Προβολή συνημμένου 105126
Τα screenshots τα δημιούργησα εγώ, (JurrasikPark2 και GargoylesQuest) με 2 διαφορετικά shaders.
retroArch + bsnes emu kernel + lcd gb shaders! FPS άψογο, καλής ποιότητας καθαρός ήχος, gameplaying χωρίς lagging και delay, και το σπουδαιότερο πραγματικά gameboy χρώματα!!
Σίγουρα το retroArch ως γνωστόν δεν είναι και ο πιο εύκολος emu frontened στον κόσμο αλλά και τέτοιο αποτέλεσμα δεν ξαναείδα!! Ακόμα και το κενό ανάμεσα στα pixels προσομοίωσε ο τύπος με το φίλτρο του! Την σκιά των sprites πάνω στο backround, και μια μικρή δόση lcd ghosting, προσφέροντας έτσι όλη την συγκίνηση και νοσταλγία του πράγματος!
Ακόμα κι αν δεν μας αρέσει το emulation, έχουμε τον καλύτερο game displaying tester απλά!!!
Προβολή συνημμένου 105125
Προβολή συνημμένου 105126
Τα screenshots τα δημιούργησα εγώ, (JurrasikPark2 και GargoylesQuest) με 2 διαφορετικά shaders.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: