Το τέλειο emulation για GAMEBOY

gremlinakos

RetroActive
Joined
28 Οκτ 2007
Μηνύματα
523
Αντιδράσεις
163
Ας υποθέσουμε πως θέλεις να αγοράσεις κάποιο gameboy cartridge που δεν έχεις παίξει ποτέ. Τρέχεις λοιπόν στον εξομοιωτή σου να βάλεις την αντίστοιχη rom για να δεις τι αγορά θα κάνεις! Κι εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα, τα περισσότερα games στους περισσότερους emulators είναι επιεικώς απαράδεκτα!!! Οι προγραμματιστές όπως είναι λογικό πέφτουν με τα μούτρα στο hardware και δεν ασχολούνται με την προσομοίωση της lcd οθονίτσας, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι emulators να παίζουν με 4 αποχρώσεις του γκρι, με ανύπαρκτα display opitions! Κι επειδή έχω φάει σκάλωμα από παλιά με αυτή την υπόθεση, βρήκα επιτέλους τον τέλειο emulator για το GAMEBOY-DMG! Μάλλον συνδυασμός πραγμάτων θα έλεγα:

retroArch + bsnes emu kernel + lcd gb shaders! FPS άψογο, καλής ποιότητας καθαρός ήχος, gameplaying χωρίς lagging και delay, και το σπουδαιότερο πραγματικά gameboy χρώματα!!

Σίγουρα το retroArch ως γνωστόν δεν είναι και ο πιο εύκολος emu frontened στον κόσμο αλλά και τέτοιο αποτέλεσμα δεν ξαναείδα!! Ακόμα και το κενό ανάμεσα στα pixels προσομοίωσε ο τύπος με το φίλτρο του! Την σκιά των sprites πάνω στο backround, και μια μικρή δόση lcd ghosting, προσφέροντας έτσι όλη την συγκίνηση και νοσταλγία του πράγματος!

Ακόμα κι αν δεν μας αρέσει το emulation, έχουμε τον καλύτερο game displaying tester απλά!!!

Προβολή συνημμένου 105125

Προβολή συνημμένου 105126

Τα screenshots τα δημιούργησα εγώ, (JurrasikPark2 και GargoylesQuest) με 2 διαφορετικά shaders.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετικό.

Ομως μπορούμε να έχουμε αυτά τα φίλτρα χωρίς το Retroarch χρησιμοποιώντας μόνο τους emulators?
 
gremlins ρε φιλε !! πωπω αυτη η πρασιναδα στην οθονη μου φερνει εκατονταδες ομορφες αναμνησεις .Ενω εχω ασχοληθει σχεδον με το 80% των emulators απο N.E.S. και μετα ,για gameboy δεν ψαχτηκα αρκετα αν και ειχα πολλα roms
 
Πολυ ωραιο αποτελεσμα :D . Τι πρεπει να κατεβασω και τι ρυθμησεις πρεπει να κανω για να δω αυτη την εικονα ; :p
 
Ajax87 είπε:
Τι πρεπει να κατεβασω και τι ρυθμησεις πρεπει να κανω για να δω αυτη την εικονα ; :p
Nαι, αυτό θα ρωτούσα κι εγώ...
 
Βασικά δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά πράγματα! Απλά κατεβάζεις από εδώ το retroArch MegaPack αρχείο ,64 ή 32 ανάλογα το λειτουργικό μας!

Αφου το αποσυμπιέσουμε και το τρέξουμε, πρέπει απλά να επιλέξουμε τον επιθυμητό shader (cgp file)από settings->video opitions->shader options->Load shader preset. Εκεί μέσα θα πάμε στο φάκελο handheld . Το ένα shader είναι μέσα στο subfolder gameboy (screenshot 1), και το άλλο (screenshot 2) στον dmg-shaders (διαλέγουμε το αντίστοιχο 3gp file, ανάλογα το windows size που θέλουμε). Φυσικά μπορούμε να επιλέξουμε οποιονδήποτε άλλο shader και για οποιονδήποτε emulator, δεν έχουμε περιορισμό! Δυστυχώς είναι αρκετά δύσχρηστο. Για την πλοήγηση χρησιμοποιούμαι τα arrows, -X- για οκ, -Z- για back, ESC για τερματισμό, +/- για volume, και F1 για κλείσιμο εξομοιωτή και επιστροφή στο interface. Να ξέρετε ότι θα πέσουν πολλά κολλήματα όσο θα παίζετε με τα shaders! Επίσης έχω την υποψία ότι δεν μπορείς να έχεις διαφορετικά settings για κάθε emulator αντίστοιχα! (Αυτά δεν τα έψαξα και πολύ είναι η αλήθεια)

EDIT: Επίσης με το space ενεργοποιείς και απενεργοποιείς το turbo mode :p

@Imgema νομίζω ότι τα φίλτρα δουλεύουν μόνο μέσα από το retroArch. Τρανταχτή απόδειξη το ότι μπορείτε να παίξετε π.χ sega megadrive games με τα gameboy shaders! Καλά δοκιμάστε το, πολύ γέλιο!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ καλό gremlinako. Και σωστή η τοποθέτηση όσον αφορά μία μελλοντική αγορά. Ευχαριστούμε.
 
Εκανα μια προσπαθεια αλλα τζιφος!! Δεν ξερω γιατι , μου γραφει οτι κανει failed να βαλει τα shaders.

Παντως απο τι ειδα εχει κολληματακια στους emulators crashare 2 φορες...

update. Τωρα ειδα στο πρωτο ποστ οτι γραφεις για bsnes kernel , το core εννοεις; Αμα βαλω core bsnes δεν μου ανοιγει καν τα gb παιχνιδια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρίξτε μια ματιά και στον...

...VisualBoyAdvance-M:

supermarioland.jpg

Options -> Pixel Filter -> Magnification -> 2X -> Pixelate

Options -> Gameboy -> Colors -> Real GB Colors

Options -> Gameboy -> Real Colors
 
Ωραίο φαίνεται το αποτέλεσμα.
 
Ajax87 είπε:
update. Τωρα ειδα στο πρωτο ποστ οτι γραφεις για bsnes kernel , το core εννοεις; Αμα βαλω core bsnes δεν μου ανοιγει καν τα gb παιχνιδια!
Δοκίμασες άλλο core?
 
Πίσω
Μπλουζα