Το υπέρτατο Hyperspin project !!!!

Peri30

Retro Member
Joined
1 Σεπ 2007
Μηνύματα
133
Αντιδράσεις
3
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά ! Πριν 3 περίπου χρόνια είχα στήσει το δημοφιλές Hyperspin Project και είχα πραγματικά εντυπωσιαστεί από το αποτέλεσμα. Τα πράγματα σχετικά με το Hyperspin όμως έχουν προχωρήσει πάρα μα πάρα πολύ από τότε και το project πλέον έχει φτάσει σε σημείο που να καλύπτει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού συλλέκτη video games και όχι μόνο ! Το λέω αυτό γιατί εκείνη την περίοδο που είχα ασχοληθεί μετρούσε περίπου 60 πλατφόρμες (τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς) και αυτές σε μεγάλο βαθμό ελλιπείς ως προς το σύνολο των games καθότι δεν είχαν δημιουργηθεί ακόμα media (games videos,artwork κτλ) για το σύνολο τους παρά μονάχα για ένα μέρος αυτών. Ετσι αυτό που έκαναν όλοι ήταν να πατάνε στα έτοιμα media και να βάζουν roms ώστε να μην φαίνεται οπτικά ελλιπές.... (πχ στο wheel της Amiga έβλεπες να σπινάρουν 150 games μονάχα ...)

Πλέον το project απαριθμεί το τρομερό νούμερο των 150 σχεδόν πλατφόρμων (!!!!!) , με ολοκληρωμένα media σχεδόν στο σύνολο τους, αλλά και σημαντικά αναβαθμισμένο software που επιτρέπει την εύκολη διαχείριση της συλλογής με αυτοματοποιημένες διαδικασίες... 150 πλατφόρμες ακούγεται τρελός αριθμός αλλά φανταστείτε οτι πλέον έχουν προστεθεί ένα σωρό λιγότερο δημοφιλείς computers (εκτός από το σύνολο των κονσολών) όπως πχ Luxor ABC 80, Lviv PC-01,Radio-86RK Mikrosha, Vector-06C, Elektronika BK, που φυσικά μόνο όσοι ασχολούνται σε επίπεδο συλλογών και τα ψάχνουν πολύ είναι σε θέση να γνωρίζουν... το θέμα είναι οτι επειδή αυτοί που ενδιαφέρονται για ουσιαστικές και "καθαρές" συλλογές αποτελούν τη μειοψηφία των χρηστών θα δείτε να πουλάνε στο ebay και σε διάφορα ξένα sites έτοιμα στημένα Hyperspin sets τα οποία όμως ανήκουν στην κατηγορία που αποκαλούμε "προχειροδουλειές" και μάλιστα τα μοσχοπουλάνε σε υπερβολικές τιμές.... στα σετ αυτά οι δημιουργοί τους πατάνε πάνω στα media που βρίσκουν χωρίς πολύ ψάξιμο και βάζουν μόνο τα αντίστοιχα roms...ίσα ίσα δηλαδή για να φαίνεται οτι γυρνάει το wheel με γραφικά και να διαφημίζουν τον αριθμό των συστημάτων τα οποία όμως κάθε άλλο παρά πλήρη είναι...το λέω αυτό γιατί έχω υπόψιν μου τέτοια σετ που είναι πολύ διαδεδομένα...

Eυτυχώς όμως υπάρχουν και άνθρωποι με μεράκι που αυτό που θέλουν είναι η "καθαρή" και πλήρης συλλογή στο μέγιστο δυνατό βάζοντας την προσωπική τους δουλειά εκεί που υπάρχουν ελλείψεις από τη διεθνή κοινότητα... έναν τέτοιον άνθρωπο στάθηκα τυχερός να γνωρίσω πρόσφατα και με τη βοήθεια του να αποκτήσω ένα δίσκο με τουλάχιστον 150 πλατφόρμες στην μέγιστη δυνατή πληρότητα τους που πραγματικά δεν μπορεί κανείς να συναντήσει στα "ετοιματζίδικα" σετς των ξένων sites που το μόνο στο οποίο αποβλέπουν είναι να τα κονομήσουν χοντρά με τον πιο εύκολο και χωρίς κόπο τρόπο... το παιδί αυτό (Γιώργος) δουλεύει χρόνια πάνω στο project αυτό και από την αρχή στόχος του ήταν η δημιουργία ενός πραγματικά ολοκληρωμένου και καθαρού project που θα περιλαμβάνει στο σύνολο του ολόκληρη την ιστορία των video games χωρίς κενά και ελλείψεις ! Η προσωπική δουλειά που ρίχνει είναι απερίγραπτη (δημιουργία artwork,σχεδιασμοί στο Photoshop κτλ), η υποστήριξη που σου προσφέρει σε οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείς πραγματικά αξιοθαύμαστη και φυσικά updates εφόρου ζωής για κάθε τι νέο που μπορεί να προσθέσει η διεθνής κοινότητα του project στο μέλλον ! Δεν θέλω να πω πολλά περισσότερα για τον Γιώργο. Απλά χαίρομαι που τον γνώρισα και τον ευχαριστώ μέσα από αυτό τον βήμα. Ελπίζω να μπει και αυτός στην κοινότητα μας και να μας πει λίγα λόγια σχετικά καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι τότε απλά θα παραθέσω ένα πρόχειρο video της δουλειάς του και θα σας αφήσω να απολαύσετε το μεγαλείο της μεγαλύτερης και πιο πλήρης συλλογής video games στην ιστορία !

 

 


[video=youtube;tC6-r_XGzBk]


 
RESPECT :bow: οτι αλλο και να πω θα ειναι πολυ λιγο.
 
Οφείλω να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα!

Εδώ και πολύ καιρό, χτίζω κι εγώ το δικό μου Hyperspin setup και μάλιστα πρόσφατα το ανανέωσα με το RocketLauncher και καινούρια modules που μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ το RetroArch (και έτσι να έχω και τα shaders). Ομως έχω 41 συστήματα, από τα οποία είναι συμπληρωμένα όλα εκτός από αυτά που έχουν οπτικό δίσκο (σε αυτά έχω μόνο τα games που μου αρέσουν, αλλιώς θα ήθελα έναν σκληρό δίσκο για το καθένα :p . Μιλάω για τα ίδια τα ISOS και όχι για τα media) Στα υπόλοιπα συστήματα δεν υπάρχουν ελλείψεις, πλην του MAME στο οποίο έχω wheels και videos μόνο για τα parent roms και όχι για τους κλώνους (θα ήταν πολύ άσχημο εξάλλου και οπτικά, να έχω το ίδιο wheel 6-7 φορές).

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω κάνει donate ούτε στο Hyperspin αλλα ούτε και στο Emumovies forum. Οπότε ότι έχω μαζέψει, το έχω από torrents ή άλλα forums, και δεν εννοώ το παλιό torrent των 90+ GB που κυκλοφορεί... από εκεί κράτησα μόνο κάποια wheels και themes. Οπότε έπρεπε να βάλω ένα όριο λόγω του ότι το να μαζέψεις wheels και videos για όλα τα συστήματα που υπάρχουν το θεωρώ απίθανο για μένα που δεν έχω πρόσβαση στο FTP server του Hyperspin. Ο λόγος είναι τα wheels, όλα τα άλλα τα βρίσκω πλέον εύκολα μέσω του download utility. Το όριο που έθεσα ήταν να συμπληρώσω όλες τις κονσόλες που με ενδιαφέρουν και να αγνοήσω τελείως τα Home Computers.

Ta home, εκτός του ότι δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, έχουν το πρόβλημα ότι έχουν χιλιάδες roms. Και δεν εννοώ 1100 που έχει το Game Boy Advance (για παράδειγμα). Αλλά το Commodore 64 XML ας πούμε έχει 8.000 roms (έχω το full goodmerge set που έχει 20.000) και άντε να ξεκαθαρίσω τώρα από τα 20.000 ποια είναι τα 12.000 που δεν χρειάζονται, ποια είναι public domain, ποια είναι demos κλπ. Και μετά άντε να βρω wheels για 8.000 C64 roms (τα υπόλοιπα media βρίσκονται με λίγο κόπο). Ακομα και με rom managers θέλω μία εβδομάδα για το κάθε σύστημα. Tα rom sets τα έχω όλα για τα περισσότερα homes αλλά δεν πρόκειται να τα βάλω στο hyperspin γιατί απλά δεν αξίζει τον κόπο για μένα. Εκτός και αν βρω έτοιμα "hyperspin ready" πακέτα που να είναι πρόσφατα και να μην έχουν ελλείψεις. Αλλά ούτε στο pleasuredome δεν βρίσκω τέτοια ποια.

Οπότε μου φαίνεται πραγματικά πολύ εντυπωσιακό που σε αυτό το setup υπάρχουν και home computers. Ομως με το preview είναι αδύνατον να καταλάβω πόσο complete πραγματικά είναι αυτά τα sets. Εσύ που το έχεις δει από κοντά... όντως έχει wheels και videos για όλα τα roms του C64 XML? ή των Spectrum/Αmstrad? (κοντά 5.000 το καθένα) H του DOS? (βάλε άλλα 4500 και γι αυτό)...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα :)

Mετά από παρότρυνση είπα να μπω να γράψω 2 λογάκια για το εγχείρημα μου.

Όταν πρωτοξεκίνησα με το hyperspin ήθελα απλά να βάλω κάποιο πρόγραμμα το οποίο θα τρέχει διάφορους emulators.

Προχωρόντας όμως μπορώ να πώ πως σε πρώτη φάση δεν έχω παίξει.... :p

Από τη στιγμή που πρωτοκατέβηκε και έβαλα τα πρώτα wheels και έτρεξα το mame έγινε ενα μπουμ.

Δεν ήθελα απλά να παιξω αλλά να δημιουργήσω κάτι σας αρχείο κονσολών και υπολογιστών με τα διασημότερα παιχνίδια τους.

Δύσκολο εγχείρημα για πολλούς λόγους που λίγο πολύ θα τους γνωρίζετε.

Από κει κ πέρα αυτή τη στιγμή τρέχουν 140 συστήματα.Δεν υπολογίζω τα κλασικς που βάζουν όλοι ως σύστημα.

Έχουν μπει σχεδόν όλα τα sega και nintendo και από κει κ πέρα έχουν μπεί όλοι οι κλασσικοί υπολογιστές.

Μετά υπάρχουν συμπληρώματα με κονσόλες όπως ατάρι κλπ.

Στα media μετά από 3 χρόνια τα κενά είναι σχετικά λίγα.

Αφορούν κυρίως παλιούς υπολογιστές που είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν ασχοληθεί καθώς δεν ήταν ευρέως διαδεδομένοι και εκεί θα επέμβω σύντομα με photoshop η οτιδήποτε βρεθεί από διάφορες πηγές.

Γενικότερα έιναι ένα ατελείωτο προτζεκτ αλλά έχει μια απίστευτη ομορφιά που ναι μεν όπως είπα μπορεί να μην έχω παίξει ως τώρα αλλά και μόνο χαζεύοντας βιντεο ταξιδεύω στο χρόνο και αυτό με γεμίζει.

Συν ότι μαρέσουν οι συλλογές οπότε....

Αν κάποιος χρειάζεται την οποιαδήποτε βοήθεια είμαι στη διάθεση του αν χρειαστεί η για οτιδήποτε άλλο!!!
 
Καλώς σε βρήκαμε φίλε Γιώργο!

Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα και όπως είπα, χτίζω κι εγώ το δικό μου setup. Αλλά λόγω του ότι δεν έχω πρόσβαση στον FTP, δεν είναι εύκολο να τελειώσω όλα τα συστήματα και να συμπληρώσω τα XML οπότε περιορίζομαι μόνο σε κονσόλες και ΜΑΜΕ, και αυτήν την στιγμή έχω συμπληρώσει όλα αυτά που με ενδιαφέρουν. Αλλά όταν είδα το post εδώ, μου ανοιξε η όρεξη για νέα συστήματα.

Αυτό που ήθελα να σε ρωτήσω αρχικά είναι αν έχεις πρόσβαση στον FTP και αν ναι, υπάρχει αρχείο για όλα αυτά τα παραπάνω συστήματα εκεί? Και αν όχι, έχεις βρει κάποια άλλα sources? Θυμάμαι είχα βρει κάποια Ισπανικά forums και βρήκα πολλά αρχεία από εκεί αλλά έχω χάσει links κλπ.. Δυστυχώς δεν έχω την θέληση να δημιουργήσω τα δικά μου αρχεία με το photoshop, το έχω προσπαθήσει αλλά μετά από καμιά 20αριά τρελαίνομαι, δεν μπορώ να φτιάξω άλλα... Ειδικά wheels... και όταν πρέπει να φτιάξεις καμιά 500αριά λες άστο καλύτερα, όταν τα βρω θα τα στήσω :(
 
Nαι έχω πρόσβαση στο ftp.

Αλλά μετά από τόσα χρόνια τα έχω βρεί όλα ψάχνοντας.

Αν είναι κάτι συγκεκριμένο που θες στείλε μου ένα πμ.
 
Συγχαρητηρια! Φχαριστιεμαι να βλεπω παιδια με μερακι, dedication στο τρελο χομπυ μας και διαθεση να μοιραστουν γνωσεις.

Ευγε φιλε Γιωργο...το τερματισες!
 
ευχαριστώ πολυ φιλαρακι!!!αλλα ακόμα δε τερμάτισε.Έχουμε δρόμο μπροστά μας :)
 
χαρας την υπομονη σου. καλη συνεχεια
 
Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια φίλε, ειλικρινά φέναιται υπέροχο το project, παλιότερα ήθελα να ασχοληθώ, αλλά χρόνος μηδέν και έτσι το άφησα. Ίσως κάποτε αγοράσω κάτι έτοιμο απο εσένα ή απο κάποιον που θα έχει τουλάχιστον τις κονσόλες/κομπιούτερς που με ενδιαφέρουν. Μέχρι τότε μιας και έχω όλες τις κονσόλες και υπολογιστές παλιούς που θέλω να έχω, μου κρατάνε αυτα και τα λίγα αυθεντικά παιχνίδια τους που έχω για συντροφιά και ανάμνηση παιδικών χρόνων.
 
Ευχαριστώ για τις ευχές σας :D

Θέλει υπομονή γενικά για να χτίσεις ένα τέτοιο πρότζεκτ.

Γενικότερα είναι ευχάριστο να φτιάχνεις κάτι τέτοιο και μετά να ξέρεις πως είναι στη σύλλογη σου έτοιμο να παίξεις ανα πάσα ώρα και στιγμή.
 
Έπεσε λοιπόν στα χέρια μου ένα setup 8 ΤΒ γεμάτα γεμάτα!

Aπό Ισπανία, μου το έδωσε ένας τύπος ο οποίος είδε αγγελία μου στο internet (λόγω του ότι πουλάω το δικό μου setup) για να το "σουλουπώσω".

Δηλαδή τι να σουλουπώσω... ασουλούπωτο είναι.... Τα προβλήματα που συνάντησα είναι τα εξής:

- To setup λέει ότι είναι 240+ συστήματα. Άνοιξα το Rocketlauncher και όντως τόσα είχε. Ομως αυτά δεν είναι ακριβώς συστήματα αλλά "entries". Πχ, σαν σύστημα μετράει διάφορα collections που στην ουσία υπάρχουν έτσι κι αλλιώς στην κατηγορία MAME. Μετά έχει και κάτι Mario, Sonic κλπ collections που τραβάνε από διάφορα συστήματα. Αμα κάτσω και τα αφαιρέσω όλα αυτά μένω με τα μισά "καθαρά" συστήματα".

- Ακόμα κι έτσι υπάρχουν κάποια άχρηστα συστήματα όπως kodi, commercials κλπ. Υπάρχουν και διάφορα που δεν έχουν σχέση με emulation όπως flash games, popcap, indie PC games.

- Ενα μεγάλο ποσοστό από τα entries δεν δουλεύουν καν. Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά applications και emulators γενικά για να τρέχουν το setup αυτό. Πράγμα πολύ κακό κατά την άποψή μου αφού καταλήγεις στο να μην δουλεύουν πολλά όταν συνδέεις το setup σε αλλο PC. Και γενικά το κάθε πρόγραμμα/emulator έχει τα δικά του τερτίπια. Πολλά από αυτά πρέπει να τα ξανασετάρεις (πχ τα controls). To δικό μου setup ας πούμε έχει λιγότερα από 10 αφού τα περισσότερα τα τρέχω μέσω RetroArch, το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάει από PC σε PC.

- Ο αριθμός roms/videos/wheels σε πολλά συστήματα δεν είναι ο ίδιος. Υπάρχουν πολλά κενά. Άλλες φορές λείπουν media και άλλες φορές Roms. Πολλά κενά όμως, όχι τόσο σε δημοφιλή συστήματα.

- Ολα τα συστήματα έχουν fade ακόμα και οταν δεν χρειάζεται. Πχ, για ποιον λόγο να βλέπεις loading screen όταν φορτώνεις NES roms?

- Oλα τα ISOS είναι συμπιεσμένα. Με αποτέλεσμα να θέλουν loading. Αυτό πες είναι φυσιολογικό μιας και θα ήθελε ακόμα μεγαλύτερο σκληρό για να χωρέσουν, αφού ο 8άρης είναι τίγκα. Παρόλα αυτά στο δικό μου setup έχω συνηθίσει με τα ασυμπίεστα (δεν έχω full collections σε συστήματα με ISOS έτσι κι αλλιώς) και μου κακοφαίνεται.

- Δυστυχώς πολλά από τα συμπιεσμένα ISOS είναι corrupted και δεν γίνονται extract. Χιλιάδες πρέπει να είναι αφού ένα στα δύο που πάω να ανοίξω είναι corrupt. Επίσης corrupt ήταν και όλα τα roms του Game Boy Color για κάποιον λόγο...

- Το setup είναι outdated. Η πιο πρόσφατη έκδοση από emulator είναι του 2015 ενώ είχε αγοραστεί τέλη 2017. Ευτυχώς δεν ήταν τόσο αρχαίο ώστε τα media files να είναι .flv (το έχω δει και αυτό).

Με λίγα λόγια το setup αυτό είναι άστα να πάνε. Δεν κάνει για main με τίποτα. Εγώ δεν θα έπαιζα σε αυτό. Κάνει μόνο για να τραβάς αρχεία και να συμπληρώνεις το ήδη υπάρχων προσωπικό σου setup (όπως έκανα κι εγώ).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα παιδιά μου έφτιαξε ένα παιδί 500g γεμάτα με το hyper spin έχει πάρα πολλά μέσα έχει πλατφόρμες πριν από το ps3 και είναι κόλαση λέμε!
 

1@Imgema[/USER] επειδη εισαι ψειρας :)  (και λοιπα κοινα στοιχεια που μοιραζομαστε) θελω καποια στιγμη να δω το Hyperspin που εχεις στησει.

Δεν εχω ασχοληθει καθολου αλλα παιζει το RetroArch να βγαζει πλεον στο περιθωριο το Hyperspin? Αξιζει καποιος να αφιερωσει χρονο?

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

1@Imgema[/USER] επειδη εισαι ψειρας :)  (και λοιπα κοινα στοιχεια που μοιραζομαστε) θελω καποια στιγμη να δω το Hyperspin που εχεις στησει.

Δεν εχω ασχοληθει καθολου αλλα παιζει το RetroArch να βγαζει πλεον στο περιθωριο το Hyperspin? Αξιζει καποιος να αφιερωσει χρονο?
Οποτε θέλεις και μπορείς να έρθεις στον χώρο μου να δεις πράγματα. Να φέρεις και κανα άδειο σκληρό δίσκο γιατί που ξέρεις, μπορεί να σου χρειαστεί ;)

To RetroArch δεν βγάζει στο περιθώριο το Hyperspin κατά την άποψή μου. To Hyperspin είναι ένα frontend με πολλά γραφικά και εφέ, video previews κλπ. Το RetroArch είναι (για μένα) ένας πολύ καλός multi-system emulator. Δεν το χρησιμοποιώ σαν frontend, το UI του το καλώ μόνο για να πειράζω settings και shaders. Μάλιστα Hyperspin-RetroArch δουλεύουν μαζί στο setup μου, δηλαδή το Hyperspin καλεί το RetroArch αντί για κάποιον standalone emulator για να παίξει τα περισσότερα συστήματα που έχω στήσει.

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνω ένα ομοιόμορφο setup. Δεν έχω 100 χιλιάδες διαφορετικούς emulators, ο καθένας με τα δικά του settings και τα θέματά του. Αναγκαστικά κάποια συστήματα τα τρέχω με standalone εφόσον δεν υπάρχουν cores ή δεν είναι τόσο καλά. Αλλά ακόμα κι έτσι το 90% του setup μου τρέχει με RetroArch. Οπότε δεν είναι τόσο μπερδεμένο και χαώδες όσο τα περισσότερα setup που κυκλοφορούν.

Οσο για το αν αξίζει να αφιερώσει κανείς χρόνο είναι σχετικό. Γενικά είναι πολύ δύσκολο να στήσεις ένα Hyperspin Setup με πολλά συστήματα. Θέλει να έχεις σωστά ονομασμένα roms και media files, άσχετα από το στήσιμο των emulators. To να βρεις τα media είναι άθλος (εφόσον δεν θες κενά και θες ίδιο αριθμό roms/videos/box/wheels). Μετά να δουλέψουν καλά οι emulators είναι βάσανο με τα modules που μερικά μπορεί να θέλουν άλλαγμα, edit κλπ. Αν θες full collections χωρίς κενά με 50+ συστήματα είναι δουλειά που δεν τελειώνει ποτέ. Εγώ ασχολούμαι χρόνια και ακόμα προσθέτω. Γι αυτό και πολύς κόσμος πουλάει τα setup που βλέπεις σε ebay κλπ και γι αυτό το κάνω κι εγώ.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπάρχει κάποιο 5 Λεπτό βίντεο να δούμε στο περίπου τι έχεις;
 
Δεν έχω κάποιο video αλλά οπτικά δεν θα δεις και κάποια τεράστια διαφορά με ότι άλλο κυκλοφορεί. Η διαφορά είναι στο παρασκήνιο δηλαδή στο στήσιμο, τις ρυθμίσεις, στην χρήση όσο πιο λίγων emulator γίνεται, τα πιο λίγα κενά στα media κλπ.

Πιο πολύ δίνω βάρος στις κονσόλες αλλά έχω στήσει και κάποια home computers, εκει όμως είμαι λίγο πιο χαλαρός μιας και είναι αδύνατον να έχεις όλα τα roms και ταυτόχρονα όλα τα media. Οπότε εκεί έχω απλά επιλέξει 500-1000 games απο το κάθε σύστημα ώστε να καλύπτονται από videos ή έστω κάποιο snapshot αν δεν υπάρχει video.

Το ίδιο και με ότι κονσόλες έχουν CD/DVD αλλά για άλλον λόγο. Δεν έχω πολύ χώρο να έχω όλη την βιβλιοθήκη του PS2 ας πούμε οπότε κι εκεί κάνω επιλογή παιχνιδιών, παρόλο που είναι εύκολο να έχεις όλα τα media.

Συνολικά έχω στήσει 63 συστήματα (61 αν εξαιρέσουμε το STV και το Neo-Geo που είναι υποκατηγορίες του MAME). Tα 50 τουλάχιστον τρέχουν με RetroArch. Τώρα θέλω να στήσω Neo-Geo CD και Game $ Watch.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα