Το χτύπημα της μέδουσας - The Medusa Touch (1978)

Vampire in a Cathedral

RetroWannaBe
Joined
29 Αύγ 2007
Μηνύματα
56
Αντιδράσεις
7
Μία ταινία που κατά εμέ πραγματικά βάζει σε προβληματισμό το θεατή για τις δυνατότητες του ανθρωπίνου εγκεφάλου και τις τυχόν – ενδεχομένως – στρατιωτικές εφαρμογές του είναι ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ με τον Richard Burton, Lino Ventura και Lee Remick, παραγωγής 1978 σε σκηνοθεσία Jack Gold. Είναι βασισμένη στο αντίστοιχο βιβλίο του Peter Von Greenway και κατά πολλούς είναι μία από τις πιο πιστές μεταφορές βιβλίου-ταινίας.

Ένας ανατρεπτικός συγγραφέας δέχεται επίθεση στο διαμέρισμά του και ενώ χτυπιέται πολύ άσχημα κρατιέται στη ζωή συνδεδεμένος με μηχανήματα στο νοσοκομείο. Ένας Γάλλος επιθεωρητής αναλαμβάνει την υπόθεση, αλλά όσο μπαίνει πιο βαθιά αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι τρομακτικό κρύβεται πίσω από την θέληση του συγγραφέα να κρατηθεί στη ζωή (πηγή από http://www.b-movies.gr/index.php?co=movies&movie_id=102).

Ο Lino Ventura είναι σε ένα ρόλο άψογο όπου ως σκεπτικιστής μπάτσος δε μπορεί να δεχτεί το γεγονός αμέσως πως ο Richard Burton είναι ένα άτομο όπου δύναται να σκοτώνει μέσω της τηλεκίνησης με διάφορους τρόπους. Η ψυχολόγος Lee Remick – μία κούκλα όπως ήταν πάντοτε – ακολουθεί την καθαρά ορθολογιστική οδό και δε δέχεται το γεγονός ότι μπορεί ο πρώην ασθενής της να έχει αυτές τις ψυχοτρονικές δυνατότητες. Η ταινία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις καθότι κατά τη διάρκεια της ταινίας, οι συνάδελφοι του Ventura του στήνουν μία φάρσα στο γραφείο αλλά και του έχουν αφήσει να δει ένα video με πραγματικά αποσπάσματα από ψυχοτρονικά πειράματα τηλεκίνησης και όχι μόνο...Αλλά πάνω όλα, ο Richard Burton καταφέρνει με τη δύναμη του μυαλού του να καρφώσει ένα αεροσκάφος επάνω σε έναν ουρανοξύστη (αχχχ ναι το ξέρω, η Μοίρα, μας κοιτά από μία γωνία και χαμογελά με μνησικακία – No Comments!!!). Σχεδόν όλη η ταινία είναι ένα flashback όπου στη διάρκεια του παρόντα χρόνου το πρόσωπο του Burton δε φαίνεται καθόλου επειδή είναι φασκιωμένος στο νοσοκομείο από την επίθεση σε κωματώδη κατάσταση, παρά μόνο στην τελευταία σκηνή του έργου ανοίγει τα υπέροχα αυτά μάτια του...

Όσοι θέλετε να δείτε το trailer της ταινίας μπορείτε να πάτε στο ακόλουθο youtube link:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την ειχα δει πιτσιρικας στην κρατικη...η σκηνη που παει ο επιθεωρητης σπιτι του Burton και βλεπει τα καδρα (σε συνδιασμο με την απιστευτη μουσικη) με ειχαν τρομαξει πολυ. Καταπληκτικη ταινια και πολυ καλη η επιλογη σου :thumbup:
 
την εχω δει και εγω καλη ταινια
 
Εγω παλι,δεν την εχω δει...

Θα την ψαξω...!
 
Και εγώ την είχα δει πιτσιρικάς στην ΕΡΤ.

Δεν ήταν για την ηλικία μου τότε, καθώς ήταν αρκετά "ψαγμένη" ταινία.

Πάντως τη σκηνή με το αεροπλάνο που πέφτει στον ουρανοξύστη, τη θυμάμαι ακόμη.

Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση.

Ελπίζω κάποτε να την ξαναβρώ την ταινία αυτή.

Την έχω "απωθημένο" ...
 
Kαταπληκτικό θριλεράκι

το έχω σε vhs (δυστυχώς) με το εξώφυλλο (μάτι και περδικαλί κεραυνοί) το είχα τσιμπήσει από μια ξεχασμένη αποθήκη με βιντεοκασσέτες όταν εσπούδαζα αθενς το 2001. Η ταινία τα σπάει
 
Dominion

την θέλω [edited] κατεπειγόντως...

Πρέπει να βρεθούμε...

Vampire in a Cathedral
 
Vampire αλλαξε το post σου σε παρακαλω - δεν ζηταμε αντιγραφες και αντιγραφα δημοσια - εχουμε τα pms για τετοιες δουλειες. ;)
 
Πολύ δυνατή ταινία! Το πως ξετυλίγεται η υπόθεση, οι ερμηνείες των Μπάρτον και Βεντούρα, οι τελευταίες σκηνές στον καθεδρικό και το νοσοκομείο... Πριν λίγες μέρες την ξαναείδα και την θυμήθηκα. Την είχα νοικιάσει κάποτε σε vhs και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση!
 
45.jpg


45.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
δεν την ειχα δει και μιας και την εβαλε σημερα το μεσημερι συνδρομιτικο καναλι εκατσα και την ειδα!!

Πολυ καλη ταινια!!
 
Πίσω
Μπλουζα