bambinella 100 είπε:
Πολυ με ιντριγκαρει η υποθεση του! Παιδικο ειναι;
Ειλικρινά?!
Και ναι, και όχι!
Είναι από αυτά τα εξαιρετικά βιβλία, που μιλάνε στην καρδιά του κάθε αναγνώστη, ανεξαρτήτου ηλικίας!....
Αφ' ενός, γιατί όλοι υπήρξαμε παιδιά και τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας έχουμε ντραπεί για κάτι και αφ' ετέρου, γιατί η πηγή της εν λόγω ντροπής πυροδότησε (ίσως) κι ένα μικρό (ή μεγάλο) ψεμματάκι!
Πολύ ξεκάθαρη γραφή, με εξαιρετική χρήση της συναισθηματικής παλέτας, όπως μόνο η Κα Σαρρή μας έχει προσφέρει, το θεωρώ αριστουργηματικό, γιατί ταυτίστηκα με την κοπέλα του βιβλίου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις - γενικότερα, θα έλεγα ότι ο παράγοντας "ταύτιση" είναι το δυνατό σημείο της πλοκής!
Οι ήρωες που πλαισιώνουν την πρωταγωνίστρια Χριστίνα είναι καθημερινοί άνθρωποι - "της διπλανής πόρτας", ενώ στο πρόσωπο της μητέρας της (η οποία έχει δεχτεί πολλές πίκρες), μπορείτε άνετα να βάλετε τη δική σας μητέρα. Οι συμμαθητές της είναι η εξευγενισμένη εικόνα των τότε καιρών, εντούτοις καθίσταται σαφές από την πρώτη στιγμή, ότι μπορούν άνετα να γίνουν:
-κριτές και δικαστές με τρομακτικές συνέπειες...
-θύματα λόγω πλεκτάνης....
-θύτες με απώτερα κίνητρα (άραγε, αν δεν ήταν η μητέρα της Χριστίνας, πώς θα μάθαινε για το διαγώνισμα?! Δεν θα το μάθαινε!...)
Κοντολογίς, μέσα από τα παιδικά πρόσωπα των συμμαθητών της, σκιαγραφείται μια ολόκληρη κοινωνία ενηλίκων, όπως όλοι μας θα συναντήσουμε ή συναντήσαμε ήδη!
Το βιβλίο έχω πολλά χρόνια να το διαβάσω, αλλά το έχω διαβάσει τόσες φορές, που πλέον έχει λιώσει! Νομίζω ότι τόση ώρα που γράφω, ξαναζώ την ιστορία, που είναι καθηλωτική!
Εφόσον σου αρέσει η αστυνομική λογοτεχνία, θα διασκεδάσεις με το συγκεκριμένο, γιατί επί της ουσίας είναι ένα "whodunnit" για παιδιά / εφήβους με έμφαση στο συναισθηματικό τομέα!
Τρομερά καλογραμμένο, συγκλονιστικά έξυπνο και αφοπλιστικά παιδιάστικο! :flower:
(....και σταματάω εδώ, γιατί σας έπρηξα! #) )