Το GDrive αλλάζει τα δεδομένα στο PC μας!

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.904
Αντιδράσεις
3.927
Αν δεν χρειαζετε ο σκληρος και καταστει αχρηστος τοτε ενα εξαρτημα λιγοτερο απο το pcλαπτοπ.

Ακομα φθηνοτερα!!!!!!!!!

Kaι οχι μονο αυτο αλλα θα εχουμε προσβαση στα αρχεια μας* απο οποιοδηποτε μερος του κοσμου απο οποιον υπολογιστη ακομα και σε netcafe.

Νοt bad.

*Θα μου πεις το ιδιο και η Google. :xm:

gdrive.gif


Η κόντρα Google- Microsoft μεταφέρεται πλέον στο web! Με υπηρεσίες που πιθανόν σε λίγα χρόνια να αποτελούν μονόδρομο χωρίς την ανάγκη ύπραξης στο pc ενός λειτουργικού συστήματος δημουργούν μια νέα Επανάσταση στον Ιστό. Μετα το cloud computing, το Azure και άλλα ωραία της MS, ο γίγαντας Gogole χτυπά με το Gdrive. Ετσι εκτός απο τα αρχέια μας που μεταφέρονται στον Ιστό, σύντομα θα μεταφέρουμε όλο το OS που έχουμε στο σκληρό δίσκο μας στο Κυβερνοχώρο ώστε να είναι προσβάσιμος απο παντού. Ουαου.. 


ΟΙ ευρυζωνικές συνδέσεις πλέον αποτελούν πραγματικότητα και το επόμενο βήμα μπορει να ολοκληρωθεί.


google.gif


Η Google μετά την ανάπτυξη του δικτύου της θεωρείται πανέτοιμη να λανσάρει σύντομα νέα υπηρεσία, η οποία α προκαλέσει πραγματική Επανάσταση για το τεχνολογικό μας μέλλον με βαρύτητα στον ίδιο τον χρήστη που πλέον γνωρίζει ότι οι κορυφαίες υπηρεσίες παραμένουν οι google.com και το Gmail. Το επικείμενο θαύμα λέγεται Gdrive όπου αναμένεται να κάνει την έκπληξη ως το καλοκαίρι του 2009, μεταβάλλοντας την αντίληψη που διατηρούμε μέχρι σήμερα στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Φανταστείτε απλά ότι το
Gdrive θα παρέχει την ευελιξία στους χρήστες να αποθηκεύουν στους servers της εταιρείας τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου τους μαζί με το λειτουργικό σύστημα που διαθέτουν Η επαναστατική υπηρεσία που σίγουρα θα αναρωτιέστε πως θα τα καταφέρει να υλοποιηθεί η υλοποίηση της εφαρμογής συγκλίνει στην παραοδχή ότι θα δημιουργείται μια ακριβής κόπια άρα ένα ακριβές image ολόκληρου του σκληρού δίσκου, και μάλιστα με δυνατότητα συγχρονισμού.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί ένα έγγραφο ή αρχείο στον υπολογιστή του σπιτιού του, το οποίο θα αποθηκεύεται αυτόματα στο Gdrive. Ακολούθως, θα παρέχεται στιγμιαία η δυνατότητα να το επεξεργαστεί από οποιονδήποτε υπολογιστή έχει σύνδεση στο Internet και όταν επιστρέψει στο σπίτι του, το τροποποιημένο αρχείο θα είναι ήδη αποθηκευμένο στον υπολογιστή του μέσα από τη διαδικασία συγχρονισμού.


Αν θέλετε να προχωρήσουμε πιο πέρα απο την μοναδική υπηρεσία θα δούμε ότι τα σχέδια του Γούγλη είναι άκρως ονειρικά δεδομένου ότι, η υπηρεσία θα εμπλουτιστεί με περισσότερα χαρακτηριστικά, όπως την
δυνατότητα φόρτωσης του λειτουργικού συστήματος της Google στον υπολογιστή από το online drive. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ΔΕΝ θα χρειαζόμαστε να έχουμε στο φορητό μας λειτουργικό σύστημα τοπικά το οποίο θα φορτώνεται απο το web interface και μάλλον τα Windows 7 θα τα βρούν σκούρα αν προχωρήσει η υπηρεσία. Είχαμε τονίσει ότι ενδεχομένως μετά απο 10 χρόνια μπορει να μην μιλάμε για Windows ή λειτουργικά συστήματα αλλά για on line drives...


SkyDrive, MobileMe, Back to my Mac

Απο την άλλη πλευρά ήδη έχουμε αρχίσει να γνωρίζουμε το Microsoft SkyDrive προσφέροντας 25GB για online αποθήκευση χωρίς χρέωσηαλλά με περιορισμό τα 50MB για κάθε αρχείο. Το λογισμικό του παρέχει υπηρεσίες κρυπτογράφησης των δεδομένων μαζί με το Live Mesh που επιτρέπει την χρήση χώρου ίσου με 5GB αλλα΄είναι περισσότερο έξυπνο: το λογισμικό ουσιαστικά διασταυρώνει την πειφάνεια εργασίς με οποιαδήποτε κινητή συσκευή.Ο τρόπος επικοινωνίας είναι απλός και μάλιστα μπορει να στηριχθεί σε συγχρονισμό με Windows Mobile-powered έξυπνες φορητές συσκευές.
Πηγή:Freegr και www.tgdaily.com

Και ενα ακομα ενδιαφερον κομματι-κωδικας που αποκαλυπτει πολλα.

GDrive is Google's long-rumored online hard drive in the sky which might offer unlimited space for all of your files. Descriptions of GDrive have appeared in newly updated code on the Google Pack site.

Here are the meaty bits in the string:

// Localized product category of GDrive


_CI_messages.CI_GDRIVE_CATEGORY =
'Online file backup and storage';


// Localized short description of GDrive (1st



// of 2 description lines)



_CI_messages.CI_GDRIVE_DESCRIPTION_1 =
'GDrive provides reliable storage for all of your files, including photos, music and documents';


// Localized short description of GDrive (2nd



// of 2 description lines)



_CI_messages.CI_GDRIVE_DESCRIPTION_2 =
'GDrive allows you to access your files from anywhere, anytime, and from any device - be it from your desktop, web browser or cellular phone';

GDrive might not offer truly unlimited storage, but if it's really going to host all of your files, including music and photos, and be a complete backup solution, it's gotta be pretty damn roomy. At least hundreds of gigabytes. One terabyte would have a nice ring to it.

Cloud services are getting big, even interesting finally, but the kind of stuff Apple and Microsoft are doing (or will soon be doing) is like small potatoes next to being able to access all of your files from anywhere on any computer or phone. This could be huge, and we're not just talking about the storage space.
Google
 
Ρε συ Νικόλα έτσι όπως ήταν ο τίτλος νόμιζα ότι άλλαζε τα δεδομένα μας.

Ότι ανεβάζω στο GDrive ένα κείμενο Χ και κατεβάζω ένα Y :)
 
Παλι προσπαθεις να αποπροσανατολίσεις τον κοσμο απο την πραγματικη ειδηση.
icon10.gif


Το θεμα ειναι αλλο θα εμπιστευοσασταν τα αρχεια σας σε μια μεγαλη εταιρια ,μιλαμε για τριπτυχο φωτο-documents-mp3.

Kaι αν χρησιμοποιηθουν για αλλους σκοπους και αν κλεισει η εταιρια.

Αντεχει ο Ελληνας χωρις backup ,εδω η "γιαγια" εκτος απο τις τραπεζες φυλαει και καβαντζα στο σεντουκι.

Αξιζουν ολα αυτα τις ευκολιες που προσφερει. :xm:
 
Πλάκα θα είχε στην Ελλάδα.... :) Σίγουρα..... :D

Θα θες να bootάρεις και ο ISP σου να σε δίνει άκυρο ..........ΧΑ ! :D
 
Ποιά κονσόλα χρησιμοποιεί το GDrom; Ε, πάνω σ'αυτό νόμιζα ότι αναφερόταν. :D
 
LOL Rygar και γω τα ίδια έπαθα.Λέω και γω που κολλάει το GDRom :p
 
Κατά τη γνώμη μου,ΑΠΟΚΛΕIΕΤΑΙ ο Έλληνας να βασιστεί σε κάτι τέτοιο....!
 
Πίσω
Μπλουζα