Το site μου είναι επιτέλους online - www.RetroComputers.gr

Fotis_kfor

RetroMaNiaC
Joined
15 Ιουν 2006
Μηνύματα
601
Αντιδράσεις
21
Όλοι ξέρετε μέσω των post μου για το "ρετρό μουσείο" που φτιάχνω τόσα χρόνια με το TimeLine των υπολογιστών και των κονσολών.

Μετά από περίπου 1 χρόνο απασχόλησης με το να φτιάξω το site που σας έλεγα τόσο καιρό με το χόμπυ μου με τις συλλογές μου και γενικά την πληροφορική και το gaming και πολλών άλλων σχετικών θεμάτων, έφτασε η ώρα να το ανεβάσω. (Για αυτό είχα χαθεί και λιγάκι, πάρα πολύ δουλειά!)

Είναι σε μια μορφή "BETA" μιας και εκκρεμούν αρκετά άρθρα να μπουν σε κάποια μενού, αλλά αποφάσισα να το ανεβάσω έτσι επειδή ήδη έχει περάσει αρκετός χρόνος και θα περίμενα άλλο τόσα μέχρι να ολοκληρωθεί. Η αλήθεια είναι πως έχει τόσο πολύ υλικό που και έτσι να ήταν η τελική μορφή του και πάλι θα ήταν τεράστιο!

Στο site υπάρχουν σχεδόν τα πάντα. Έχω φωτογραφήσει όλη τη συλλογή μου με τα μηχανήματα, τα περιοδικά και πολλά άλλα πράγματα που έχω στη συλλογή - είναι περίπου 4.500 φωτογραφίες που δείχνουν τα μηχανήματα φωτογραφημένα από όλες τις πλευρές - ακόμα και ανάποδα!, όλα τα περιφερειακά τους (manuals, δισκέτες, cartridges, καλώδια, τροφοδοτικά κτλ) για να μπορεί ο καθένας να δει ότι μηχάνημα θέλει στη μέγιστη λεπτομέρεια. ¨Όλα αυτά βρίσκονται στο μενου Συλλογές / Projects. Επίσης υπάρχουν videos με το ρετρό - χώρο που έχω στήσει τα μηχανήματα, τις καμπίνες MAME που έφτιαξα, το Retro Computer Project και πάρα πολλά άλλα που θέλει πάρα πολύ χρόνο για να τα δείτε.

Όπως είπα και πριν δεν είναι 100% ολοκληρωμένο το site, οπότε social networks, το forum και κάποια αρθράκια θα συμπληρωθούν, όπως επίσης και τα ήδη υπάρχοντα θα εμπλουτιστούν σχεδόν όλα! Απλά μετέφερα το χόμπυ μου σε ιστοσελίδα!

Περιμένω τα σχόλια σας!

Enjoy!!!

www.retrocomputers.gr
 
μόλις έγινα μέλος και τώρα θα κάνω ένα γρήγορο,αρχικό,πέρασμα :)

EDIT

στο κομμάτι του "μουσείου" θα μπορούσες να βάλεις μερικές κατηγορίες που έχεις στο "συλλογές/Projects" (τις περισσότερες βασικά :D ) και να αφήσεις στο 2ο μόνο τα projects σου,τις συλλογές μελών,τη λίστα με τη συλλογή σου και το my wish list ή πολύ πιο απλά αφού έχεις κάνει το κόπο να τραβήξεις φωτογραφίες να τις βάλεις και στα αντίστοιχα λήμματα/άρθρα του μουσείου :) .

α,και όσο αφορά τις μεταφράσεις,αν πήγαιναν σε κάποιου είδους tab θα μείωναν τις πιθανότητες "χριστοπαναγιών" λόγω εμφάνισης του site στα...Μαλαισιανά (από βιαστικό και απρόσεκτο κλικάρισμα) :p

απλώς τα δικά μου 2 σεντς :D

( να σε ρωτήσω,μήπως σε ενδιαφέρουν καλές φωτό (καλύτερες από αυτές που έχω ανεβάσει εδώ παλιότερα :p ) από wonderswan color,sega sg-1000II και funtech super a'can ; )

Φώτη, καλή αρχή!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια από τα ίδια! Φωτάρα καλή αρχή άρχοντα! :D

Α, ξέχασα, σου έχω έτοιμο έναν ZX Spectrum+ για δωράκι. Το μηχάνημα εξωτερικά λάμπει και δεν έχει γρατζουνιά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eκανα και εγω μια μικρη περιηγηση, ετσι για αρχη.

Ολα ειναι μια χαρα, σε σειρα, αλφαβητικα, αν και το spectrum +3 ειναι πριν το spectrum +2 !!!

Φωτη καλη συνεχεια με την σελιδα και την συλλογη σου.
 
Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου.Σου εύχομαι με το καλό να ολοκληρώσεις το σάϊτ σου και μακάρι να γίνει γνωστό σε οσες περισότερες χώρες ειναι δυνατόν.
 
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια παιδιά! Το προσπαθώ! Χαίρομαι που σας αρέσει! :)

@krem : ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, θα γίνουν διάφορες αλλαγούλες στην πορεία όμως μιας και καλά - καλά ακόμα είναι σαν "beta" επειδή εκκρεμούν ακόμα κάποια άρθρα στα μενού και κάποια πραγματάκια που δεν έχουν δοκιμαστεί πλήρως ακόμα.

Όσο αφορά τις φωτογραφίες, βεβαίως και μπορώ αν έχεις εσύ στην κατοχή σου τα μηχανήματα που λες, να σου τα βάλω στις συλλογές μελών με όσο φωτογραφικό υλικό μου δώσεις.

@pooky Ευχαριστώ γίγαντα , θα μιλήσουμε :)
 
Μεσα σε εναν προσφατο ορυμαγδο δημιουργιας sites whatever επιτελους και ενα site που, απο οσα διαβασα στο πρωτο ποστ, εχει πισω του εναν πραγματικο συλλεκτη ο οποιος εχει χρονια τωρα αποδειξει την αγαπη του για τα μηχανηματα αυτα. Φιλε Φωτη, διαθετεις μια συλλογη που πρεπει να εχει δικτυακακη παρουσια επειδη ειναι και πλουσια αλλα και επειδη εχει συγκροτηθει με μερακι!

Μια μικρη συμβουλη που ποτε δεν με εβγαλε φαουλ...στις φορουμικες κατηγοριες παντα ξεκινας με γενικοτερα και υπομονετικα με τον καιρο τα σπας οταν, όποια και εφοσον φτασουν σε ενα "critical mass" ;)
 
Για την απίστευτη συλλογή, τα έχουμε πει...

Καλορίζικο το site!

Με μια πρώτη βόλτα, φαίνεται καταπληκτικό! Πολλά συγχαρητήρια!!! :thumbup:

Φυσικά και μπήκε στα αγαπημένα, στο φάκελο "Nostalgia".

Απλά, έπεσε το μάτι μου, τυχαία, στη λάθος αρίθμηση του USER... Το Νο2 είναι στη θέση Νο1, το Νο3 στη θέση Νο2 etc.

Όποτε ξεμπερδέψεις το φτιάχνεις... :)
 
Συγχαρητηρια και απο εμενα Φωτη!Εχεις μια απο τις καλυτερες συλλογες στην Ελλαδα,που εκτος απο χωρο τωρα απεκτησε και ιστοχωρο!Απο την στιγμη που το site ανεβηκε ειναι σιγουρο οτι θα βελτιωθει και αλλο!Keep up the good work!
 
Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και τις παρατηρήσεις σας!

Η αλήθεια είναι ότι έχει πέσει πολύ δουλειά και για το site τόσο καιρό (και δεν έχει ολοκληρωθεί καν), αλλά εννοείται και για τη δημιουργία της συλλογής, το στήσιμο, η καταγραφή κτλ. Απλά χαίρομαι που έκανα το site μιας και όπως θα θυμάστε στην αρχή τα λέγαμε εδώ μέσα με ένα απλό post τύπου txt για το τι είχα, μετά με τον καιρό μπήκε και λίγο φωτογραφικό υλικό, μετά αναβαθμιστήκαμε να δείχνουμε και βίντεο, και τώρα να τα έχω βάλει στο site, πλάκα έχει κάπως αυτή η εξέλιξη. :)

@ DINO Φίλε Dino, στην αρίθμηση των περιοδικών επειδή δεν τα έχω όλα από το πρώτο τεύχος, απλά σαν γενικός κανόνας για όλες τις φωτογραφίες που έχω βάλει το 01 ξεκινάει στο πρώτο αρχείο (περιοδικό στην συγκεκριμένη περίπτωση) που έχω π.χ. Αν από το User είχα από το 15 και μετά, το User 01 θα ήταν το 15 και τα επόμενα πάει λέγοντας. Αυτό έγινε επειδή ήταν πάρα πολλά τα περιοδικά και αν καθόμουν να γράφω 1-1 τους αριθμούς στα ονόματα αρχείων με το κανονικό αριθμό τεύχους πραγματικά αν βάλεις και όλη την άλλη δουλειά που εκκρεμούσε για όλο το site γενικά θα τελείωνα τη "BETA" μορφή που είναι τώρα κατά κάποιο τρόπο το site ... του χρόνου!

Τουλάχιστον στη λίστα με τις συλλογές έχω γράψει ακριβως ποια τεύχη έχω από κάθε περιοδικό ( http://www.retrocomputers.gr/index.php/collection/my-collection-list ), δηλαδή τους πραγματικούς αριθμούς των τευχών.

Παρακαλώ οτιδήποτε εντοπίσετε σαν πρόβλημα, κάποια διευκρίνηση κτλ ενημερώστε μιας και όλο και κάτι θα έχει ξεφύγει...

Ευχαριστώ και πάλι! :)
 
Συγχαρητήρια Φώτη και καλή αρχή :)
 
Ευχαριστώ πολύ κυρία συνάδελφε!!! :D
 
Φώτη συγχαρητήρια για την υπέροχη συλλογή σου!

Πάντα ήθελα να υπάρχει ένα μουσείο (σε κτήριο αλλά και διαδικτυακό) με υπολογιστές περασμένης δεκαετίας και να υπάρχει δίκτυο μελών απ` όλη την Ελλάδα!

Νομίζω πως εσύ, με το υλικό και το μεράκι που έχεις, θα κάνεις την αρχή!

Κι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Έχω πολλά που θα ήθελα να σου στείλω (δυστυχώς άλλα τόσα αναγκάστικα να τα πετάξω) αλλά αυτό που θυμάμαι τώρα είναι (λόγω φωτογραφίας που έφτιαξα στο παρελθόν) είναι κάποια τεύχη του MULTIMEDIA & CD-ROM. Δε ξέρω όμως πως να στα στείλω (κάπως οικονομικό τρόπο) από τον Έβρο (Δωρεά).

MM_CDROM.jpg *Το βιβλίο της εικόνας πήγε στη δημοτική βιβλιοθήκη μας
 
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε!

Όρεξη υπάρχει και θα γίνουν αρκετά πράγματα!

Όσο για τα περιοδικά με ενδιαφέρουν. Απλά για να συννενοηθούμε και να μην γραφουμε εδώ offtopic μπορείς να περάσεις από το site μια βόλτα και μιλάμε από εκεί για τα περαιτέρω, ευχαριστώ και πάλι!!!
 
Μπράβο Φώτη ! Εξαίρετος όπως πάντα ! Θα εγγραφώ μόλις επιστρέψω από μπανάκι (στη θάλασσα εννοείται) ...

Πιστεύω να με βάλεις link στις συλλογές μελών ;) :D :p
 
Fotis_kfor είπε:
@ DINO Φίλε Dino, στην αρίθμηση των περιοδικών επειδή δεν τα έχω όλα από το πρώτο τεύχος, απλά σαν γενικός κανόνας για όλες τις φωτογραφίες που έχω βάλει το 01 ξεκινάει στο πρώτο αρχείο (περιοδικό στην συγκεκριμένη περίπτωση) που έχω π.χ. Αν από το User είχα από το 15 και μετά, το User 01 θα ήταν το 15 και τα επόμενα πάει λέγοντας. Αυτό έγινε επειδή ήταν πάρα πολλά τα περιοδικά και αν καθόμουν να γράφω 1-1 τους αριθμούς στα ονόματα αρχείων με το κανονικό αριθμό τεύχους πραγματικά αν βάλεις και όλη την άλλη δουλειά που εκκρεμούσε για όλο το site γενικά θα τελείωνα τη "BETA" μορφή που είναι τώρα κατά κάποιο τρόπο το site ... του χρόνου!Τουλάχιστον στη λίστα με τις συλλογές έχω γράψει ακριβως ποια τεύχη έχω από κάθε περιοδικό ( http://www.retrocomputers.gr/index.php/collection/my-collection-list ), δηλαδή τους πραγματικούς αριθμούς των τευχών.
Ναι βρε Φώτη, έχεις δίκιο... Βιάστηκα να συμπεράνω πως έχεις όλα τα τεύχη του περιοδικού και δεν κοίταξα παρακάτω...

Sorry...
 
*Eξαιρετική* προσπάθεια που με τον καιρό, όσο το site βελτιώνεται και η συλλογή εμπλουτίζεται, θα γίνεται όλο και καλύτερη !! (ήδη πέρασα αρκετή ώρα χαζεύοντας τις φωτογραφίες :D )

Μπράβο και πάλι Φώτη. :)
 
Πολύ ωραία υλοποίηση μπράβο!!!!!!!!!
 
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια!!!

@ DINO , εντάξει σιγά, δεν έγινε και τίποτα :D :D
 
Μπράβο! Απίστευτη δουλειά & εξαιρετικό αποτέλεσμα! :)

Έκανα μια πολύ γρήγορη βόλτα και ανακάλυψα πολύ υλικό (ζηλεύω! :( ), πολύ μεράκι & πολλές αναμνήσεις μαζεμένες!

Να είμαι ειλικρινής, ένιωσα σαν παιδάκι κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μου φάνηκαν όλα πανέμορφα - οπότε το μόνο σχόλιο από τη μεριά μου είναι να το κρατήσεις έτσι ακριβώς τον ιστότοπο! ;)

Τι να πω! Congrats και μακάρι να βλέπουμε συχνότερα τέτοιες προσπάθειες! :thumbup:
 
Πίσω
Μπλουζα