Τράβα μου μια στα γρήγορα ! [Polaroid]

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.461
Αντιδράσεις
1.058
Θυμάμαι ότι στα 80's, οι φωτογραφικές μηχανές Polaroid μοιάζανε "μαγικές" !

Σε αντίθεση με τις κανονικές μηχανές που έπαιρναν φιλμ και περίμενες

να το εμφανίσεις για να δεις τις φωτό, με τις Polaroid πάταγες το κουμπί

και αμέσως εμφανιζόταν η φωτογραφία !

Μια την τράβαγες, και μια που την είχες στο χέρι σου !

Έτοιμη γαι χάζεμα και μετά στο άλμπουμ.

Άσε που είχαν και αυτή την ξεχωριστή υφή, με το αρκετά σκληρότερο χαρτί.

Ακόμα και σήμερα, χαζεύοντας τις παλιές φωτογραφίες, οι Polaroid

συνεχίζουν να ασκούν μια ιδιαίτερη μαγεία σε εμένα.

fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τις θυμαμαι αυτες τις μηχανες. Παντα ειχα την εντυπωση οτι το αποτελεσμα δεν ηταν τοσο καλο οσο με τα κλασικα φιλμ. Ειναι αληθεια?
 


Αμαν βρε Exetlaie μου... :brick: Τι τίτλος ήταν αυτός...

Νόμιζα πως σε :ban: πρωινιάτικα...
Δε μου πολυάρεσαν ακριβώς επειδή δεν είχες τη δυνατότητα να τις εμφανίσεις ξανά...

Έχω κάποιες σχετικά πρόσφατες από μπαράκια που μου θυμίζουν πως ήμουν...

Να τις βάλω στην πόρτα του ψυγείου;;;; :wait2:
 
κάπως σκοτεινές έβγαιναν, αυτό είναι αλήθεια!! Πάντως είχε πλάκα να βλεπεις επιτόπου την... μαγική εικόνα :)
 
....πέρα απο την ποιότητα, ο λόγος που δεν περπάτησαν όσο θα έπρεπε ήταν ότι είχαν πανάκριβα αναλώσια!
 
Αχ! Θυμάμαι ότι στο Σύνταγμα υπήρχαν πολλοί φωτογράφοι με Polaroid!

Μοίραζαν σποράκια και μας φωτογράφιζαν όταν τα περιστέρια έκαναν επίθεση!
 
Διαβάζοντας το θέμα, έψαξα και βρήκα αυτό το άρθρο που είχε δημοσιευτεί από το in.gr, αναφέροντας ως πηγή το AssociatedPressστις 23 Μαρτίου 2010. Δεν ξέρω τελικά τι απέγινε, όμως σαν προσπάθεια και μόνο μου άρεσε. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο, ας μας διαφωτίσει.

«Αναβιώνει, χάρη σε νεοσύστατη εταιρεία, το στιγμιαίο φιλμ Polaroid»

Οι παλιές φωτογραφικές μηχανές Polaroid θα μπορούσαν να συνεχίσουν την καριέρα τους χάρη σε μια νεοσύστατη ολλανδική εταιρεία που μπόρεσε να εφεύρει εκ νέου το διάσημο φιλμ στιγμιαίας εμφάνισης.

Μηχανικοί και λάτρες της ρετρό φωτογραφίας ένωσαν τις δυνάμεις τους στην εταιρεία The Impossible Project, η οποία αξιοποιεί ένα παλιό εργοστάσιο φιλμ Polaroid που νοίκιασε στην Ολλανδία.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία θα παράγει φιλμ για τα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών SX-70 της δεκαετίας του 1970 καθώς και για νεώτερα μοντέλα που δέχονται φιλμ της σειράς 600.

Η Impossible Project θα κάνει την αρχή με πακέτα των 21 δολαρίων που περιέχουν οκτώ ασπρόμαυρα φιλμ, ενώ το καλοκαίρι σχεδιάζει να λανσάρει και έγχρωμα. Αρχικά θα πουλά το προϊόν μέσω Διαδικτύου, αργότερα όμως ελπίζει να το διαθέσει και σε καταστήματα.

Η ίδια η Polaroid σταμάτησε να παράγει στιγμιαίο φιλμ το 2008. Η Fujifilm εξακολουθεί να παράγει στιγμιαίο φιλμ για ορισμένα παλιά, επαγγελματικά μοντέλα της Polaroid, όχι όμως και φιλμ SX-70 ή 600.

Ειδικά το SX-70 ήταν δημοφιλές και μεταξύ των καλλιτεχνών, καθώς η εικόνα

εμφανιζόταν πάνω σε ένα μαλακό στρώμα το οποίο ο φωτογράφος μπορούσε να πιέζει με τα δάχτυλα ώστε να δημιουργεί διάφορα ενδιαφέροντα εφέ.

H εταιρεία ονομάστηκε Impossible Project (ανέφικτο πρόγραμμα) λόγω της περίπλοκης διαδικασίας παραγωγής -βασικά υλικά που χρησιμοποιούνταν στα πρωτότυπα φιλμ της Polaroid δεν είναι πλέον διαθέσιμα, οπότε η εταιρεία χρειάστηκε να επινοήσει νέες μεθόδους για να αναβιώσει το στιγμιαίο φιλμ.

Η αρχική εταιρεία Polaroid κατέθεσε αίτηση χρεoκοπίας το 2001. H ομώνυμη εταιρεία που τη διαδέχτηκε ανήκει σήμερα στον όμιλο PLR IP, ο οποίος δεν αποκλείεται να λανσάρει και νέα μοντέλα μηχανών στιγμιαίας εμφάνισης.

Πέρυσι είχε παρουσιαστεί στην αγορά μια ψηφιακή φωτογραφική μάρκας Polaroid που βασιζόταν σε ενσωματωμένο εκτυπωτή και τύπωνε σε αυτοκόλλητα.
 
Θα ήθελα να καταθέσω ότι η τελευταία φορά που είδα φωτογράφο με Πολαρόιντ σε νυχτερινό κέντρο,

ήταν γύρω στο 1995 σε (γνωστό τότε) στριπτηζάδικο επί των οδών Θηβών και Πέτρου Ράλλη.

Εντελώς σουρεάλ σκηνικό, σου επέτρεπε να αποθανατίσεις το σκηνικό ( λες και δε θα σε πίστευαν αλλιώς οι φίλοι σου ! )

Τότε το έβρισκα απλά περίεργο/αστείο, αλλά τώρα όταν το ξανασκέφτομαι, το βρίσκω βάρβαρο για τις κοπέλες που εργάζονταν στο μαγαζί.
 
@exetlaios: σίγουρα αντιμετώπιζαν πολύ πιό βάρβαρα πράγματα από μια φωτογραφία οι συγκεκριμένες κοπέλες.

Πάντως πέρσι που είχα πάει με τον γιό μου βόλτα στο Σύνταγμα, μας έβγαλε φωτογραφία ένας ηλικιωμένος φωτογράφος με Polaroid. Την αγόρασα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι μελλοντικά η φωτογραφία αυτή θα είναι ενθύμιο για πολλά διαφορετικά πράγματα. :)
 
nessie είπε:
Αχ! Θυμάμαι ότι στο Σύνταγμα υπήρχαν πολλοί φωτογράφοι με Polaroid!
Μοίραζαν σποράκια και μας φωτογράφιζαν όταν τα περιστέρια έκαναν επίθεση!
polaroid επίσης και όταν βγάζαμε φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη στα πολυκαταστήματα, τις γιορτές....
 
BETTY BOOP είπε:
polaroid επίσης και όταν βγάζαμε φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη στα πολυκαταστήματα, τις γιορτές....
Στο Μινιόν ειδικά, είχε πάει ο αδερφός μου και είχε βγάλει. και θυμάμαι ότι δε με είχαν πάρει μαζί, επειδή ήμουν 2-3 ετών, δλδ περίπου '92-'93, και είχα ζηλέψει απίστευτα.
 
σα δε ντρεπεσαι [edit]

(να το βρισκεις βαρβαρο..)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φυσικα, εχουμε και μεις Πολαροιντ σε καταστηματα, ο αντρας μου ετων 10, στο Μινιον διπλα σε Αγιο Βασιλη. Μακαρι να ξανακυκλοφορησουν στεναχωρηθηκα πολυ που εκλεισε η εταιρια. Εμενα παντως η ποιοτητα μου αρεσε πολυ περισσοτερο απο οτι πολλα κλασσικα φιλμ και πολλοι γνωστοι καλλιτεχνες εχουν κανει αριστουργηματα με Πολαροιντ.

 


Υ.Γ. Ακουγεται οντως προσβλητικο για τις κοπελες αλλα φοβερα ενδιαφερον το προτζεκτ με το παρακμιακο στριπτιτζαδικο.
 
Το καλοκαιρι σε πανυγηρια στην πελλοπονησο βρισκεις ακομα μελαμψους φωτογραφους με μια πολαροιντ στο λαιμο να σου κανουν νοημα να σου βγαλουν φωτογραφια αναμεσα στα πανερια με τα λουλουδια και τα σακουλια με αραπικο φυστικη...
 
nessie είπε:
Αχ! Θυμάμαι ότι στο Σύνταγμα υπήρχαν πολλοί φωτογράφοι με Polaroid!
Μοίραζαν σποράκια και μας φωτογράφιζαν όταν τα περιστέρια έκαναν επίθεση!
Κι εγώ θυμάμαι τις στιγμιαίες φωτογραφίες!Όταν ήμουν 5-6 χρονών είχα βγάλει με τους δικούς μου,στο Σύνταγμα,και στον Εθνικό Κήπο!Βέβαια ήταν πανάκριβες για εκείνη την εποχή 93-94,κόστιζαν 1000δρχ η μία!Επίσης υπήρχαν και πολλοί απατεώνες φωτογράφοι,που έβγαζαν φωτογραφίες τον κόσμο,εν αγνοία τους,και μετά τους ζητούσαν ένα χιλιάρικο!
 
Είχε βγάλει και η Kodak μία αντίστοιχη μηχανή, την οποία την είχε αγοράσει ο θείος μου από το εξωτερικό.

Σύντομα όμως, και αφού η Kodak έχασε κάποιο δικαστήριο από την Polaroid, βρέθηκε να μην έχει πια αναλώσιμα.
 
Παιδιά δεν έχω να πω τιποτα σε αυτο το θέμα, αλλά έχω να πω στον exetlaio οτι ο τίτλος του θρεντ ειναι τόσο πιασάρικος που πιστεύω όλοι έχουμε περάσει απο δω μέσα για να δούμε τί τελικά παίζει..!! ;) Εύγε..!!!!

Άκου εκεί "τράβα μου μια στα γρήγορα".... τς τς τςςς..... Μα όσο αθώο και να είναι το μυαλό κάποιου, ε δεν μπορεί θα λοξοδρομήσει :p #) Μήπως να βάλω κι εγώ στο θρεντ με τους αγωνες του ΚΙΤΤ ΣΤΟ ΣΑΛΤΟ ΜΟΡΤΑΛΕ, όπου ο ΚΙΤΤ κανει τρομερά κόλπα, τον τίτλο "ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ"????? χαχαχα :p :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
makisimos είπε:
Παιδιά δεν έχω να πω τιποτα σε αυτο το θέμα, αλλά έχω να πω στον exetlaio οτι ο τίτλος του θρεντ ειναι τόσο πιασάρικος που πιστεύω όλοι έχουμε περάσει απο δω μέσα για να δούμε τί τελικά παίζει..!! ;) Εύγε..!!!!
Χα χα ! Έπρεπε να είχα γίνει πωλητής !
 
polaroid1.jpg

Η polaroid των γονεων μου(αγορασμενη απο Γερμανια) που βρηκα συμμαζευοντας καποιο ντουλαπι /παταρι τους ...

(η φωτο ειναι μετρια λογω και του πολυ κακου φωτισμου)
 
Οριστε και οι δικια μου (μικρη) συλλογη απο Polaroids. Δυστυχως δεν κυκλοφορει πλεον φιλμ απο την polaroid αλλα η απο την impossible project. Το αποτελεσμα δεν ειναι ακομα εφαμιλο της polaroid (η φωτογραφια κανει κανενα 30λεπτο να εμφανιστει) αλλα απο το τιποτα κατι ειναι κι αυτο. To ογκώδες πράγμα που προεξέχει στην 1η και 3η φωτο δεν ειναι παρα ενα sonar που εκπέμπει ήχο για προσδιορισμό της απόστασης απο το αντικείμενο που φωτογραφίζουμε με σκοπό το αυτόματο focus! Μιλαμε για πρωτοποριακά πράγματα απο την Polaroid πριν 40 χρόνια :p Απο προσωπική πείρα δουλεύει ακόμα και σήμερα αλάνθαστα και με μεγάλη ακρίβεια!

Capture.JPG

1)Ο παππους SX-70 Sonar κατασκευης 1978. Χρησιμοποιει πολυ αργο ISO 100 φιλμ και ετσι χωρις φλας σε εσωτερικους χρονους απλα δεν βγαζεις χωρις τριποδα. Δυστυχως δεν δουλευει πλεον :cry:

2014-05-11 22.00.29.jpg

2)Η σχετικα συγχρονη Polaroid 600 που χρησιμοποιει σχτικα γρηγορο ISO 600 φιλμ αλλα εχει πλαστικους φακους και σταθερο focus με αποτελεσμα να βγαζει μετριες ποιοτικα φωτογραφιες.

2014-05-11 22.01.00.jpg

3)Η SLR 680 (1985). Η τελειοτερη Polaroid που φτιαχτηκε ποτε, σε κατασταση καινουργιας. 600αρι φιλμ, auto και manual focus, πραγματικη SLR, με bokeh εφε (θολωμα στα εκτος focus σημεια) που ζηλευουν ακομα και σημερινες ψωτογραφικες μηχανες. Δουλευει αψογα ακομα και σημερα.

2014-05-11 22.01.55.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα