Τροφοδοτικό για NES

Kavatzas

RetroNoob
Joined
25 Ιουλ 2022
Μηνύματα
2
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα σας,

Αν είμαι εκτός θέματος παρακαλώ να διαγραφεί

Ως νοσταλγός της ρετρό τεχνολογίας, έχω κάποιες κονσόλες και υπολογιστές που συνήθως βρίσκω σε καλές τιμές και τα αγοράζω.
Πρόσφατα λοιπόν αγόρασα ένα Nes (nese 001) χωρίς τροφοδοτικό, θεωρώντας ότι εύκολα θα βρω κάποιο συμβατό στη συλλογή μου.
Το πρόβλημα μου είναι ότι όλα τα τροφοδοτικά που έχω είναι DC ενώ το Nes δέχεται τάση AC...

Δεδομένου ότι όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές δουλεύουν με DC και φυσικά υπάρχει ανόρθωση εσωτερικά στο nes, σκέφτομαι αν θα μπορούσα να το τροφοδοτισω με κάποιο κοινό dc τροφοδοτικό.
Πιστεύω ότι σε περίπτωση ανάστροφης πολικότητας δεν θα γίνει ζημιά λόγο της ανόρθωσης αλλά αν κάποιος μου έλεγε ποια είναι η σωστή πολικότητα θα με βοηθούσε πολύ.

Κάποια στιγμή το είχα λειτουργήσει με μετασχηματιστή 9v ac 1A για τουλάχιστον 1 ώρα χωρίς πρόβλημα, ούτε καν ζεστάθηκε... Αλλά ο κατασκευαστής λέει 9v ac 1.3A..
 
Εδώ λέει ότι κάνει οποιοδήποτε 9V 1A DC τροφοδοτικό, δεν χρειάζεται να είναι AC, διότι ο ανορθωτής μέσα στο NES απλώς αφήνει το συνεχές ρεύμα να περάσει ανεπηρέαστα και αυτό είναι που στην τελική χρειάζονται τα κυκλώματά του: 9 βολτ συνεχούς ρεύματος. Επίσης δεν έχει σημασία ούτε η πολικότητα διότι την προσαρμόζει ανάλογα εσωτερικά πάλι.

Αυτά δεν τα λέω εγώ διότι δεν έχω NES, τα διαπίστωσα με ένα σύντομο ψάξιμο, οπότε εσύ, κάνε λίγη παραπάνω έρευνα και προχώρα ανάλογα.
 
Σευχαριστω πολύ, δεν το είχα βρει αυτό το άρθρο, μόλις βρω χρόνο θα το δοκιμάσω και θα γράψω εντυπώσεις...
 
Πίσω
Μπλουζα