Τρόπος να κολλήσουν VRAM ψήκτρες πάνω στις μνήμες της VGA?

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.326
Αντιδράσεις
1.341
Προσπαθώ να βρω τρόπο να κολλήσω κάτι μικρά VRAM heatsinks πάνω στα VRAM τσιπάκια και δεν μπορώ να βρω τίποτα στα μαγαζιά. Υπάρχουν κάποια ειδικά αυτοκόλλητα που βρήκα μέσω internet αλλά δεν θέλω να πληρώσω 6+ ευρώ μεταφορικά για να πάρω κάτι που κοστίζει λιγότερο από 2 ευρώ.

Οπότε η ερώτησή μου είναι, υπάρχει κάποια πατέντα που μπορώ να κάνω? Μπορώ να τα κολλήσω πάνω με απλή κόλλα? (ισα ισα μία σταγονίτσα) Δεν με νοιάζει να βγαίνουν, μόνιμα θέλω να μείνουν πάνω. Αρκεί να περνάει σωστά η θερμότητα.
 
Αυτο που θες εσυ ειναι thermal pads. Κανε μια αναζητηση στο skroutz και θα βρεις απειρα μαγαζια στην Αθηνα με δαυτα. Παντως αν τα ολοκληρωμενα ειναι στην πανω μερια της καρτας μπορεις απλα να βαλεις thermal paste και τα κραταει στην θεση τους η βαρυτητα.
 
Thermal Pads κολλάνε καλά δηλαδή? Δυστυχώς οι μνήμες είναι από την κάτω μεριά της κάρτας οπότε δεν ξέρω αν η πάστα τα κρατήσει καλά και για πόσο καιρό.

Ευχαριστώ για την απάντηση
 
Τα thermal pads κολλάνε αρκετά δυνατά. Μου έχει περισσέψει ένα κομμάτι και αν κατεβαίνεις καμιά φορά κέντρο μπορούμε να συναντηθούμε να σου το χαρίσω.
 
Αν ειναι απο κατω, τοτε οντως θες thermal pads. Θα βαλεις τις ψυκτρες και θα τις αφησεις για λιγο να κατσουν πριν τοποθετησεις και χρησιμοποιησεις την καρτα.
 
Οκ παιδιά, ευχαριστώ!

telonio είπε:
Τα thermal pads κολλάνε αρκετά δυνατά. Μου έχει περισσέψει ένα κομμάτι και αν κατεβαίνεις καμιά φορά κέντρο μπορούμε να συναντηθούμε να σου το χαρίσω.
Σε ευχαριστώ αλλά μάλλον θα παραγγείλω τελικά, δεν πειράζει. Βαριέμαι τα τρένα όχι τίποτε άλλο :p
 
Thermal conductive adhesive είναι η ορολογία για να σε βοηθήσει να βρεις περισσότερα αποτελέσματα. Θέλει λίγο προσοχή γιατί τα περισσότερα από τα ιδιαίτερα φθηνά σε ebay πχ είναι απλά adhesives και τα κάνουν χειρότερα.

Προτείνω ανεπιφύλακτα τα μπλε pads ή tape της 3Μ, αν και δεν τα λες φθηνά. Εκτός του ότι κάνουν δουλειά όσον αφορά την αγωγιμότητα, και κολλάνε καλά και βγαίνουν χωρίς να χρειάζεται να καταφύγεις σε κατσαβίδια και υπερβολικές δυνάμεις.
 
Πίσω
Μπλουζα