Τυπι (Χερμαν Μελβιλ)το χει κάνει διαβάσει;

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
13.889
Αντιδράσεις
15.022
Θέλω να ρωτησω αν υπήρξε από κάποιον εκδοτικό οίκο το βιβλίο "Τυπι" του Χερμαν Μελβιλ την δεκαετία 80' , 90' όπου διαδραματίζεται στα Μαρκησία νησια. Ο συγγραφέας  του είναι ο ίδιος που έγραψε το βιβλίο " Μομπυ Ντικ"! Είναι αληθινή ιστορία το " τυπι" ο συγγραφέας έπεσε όντως σε φυλή κανιβαλων και γλιτωσε! Μάλιστα όταν γύρισε στην πατρίδα του όλοι δηλωνανε θαυμασμό για τον άνθρωπο που έζησε ανάμεσα σε κανιβαλλους. Το χε κανείς ως βιβλίο;δυστυχώς δεν θα μπορούσα να δώσω περαιτέρω πληροφοριες το έχω μόνο από εδώ την ρετρό ως δώρο κληρώσεις τα Χριστούγεννα και είναι συναρπαστικό. Ο συγγραφέας ήταν γενναίος, διάλεξε με έναν σύντροφό του μετά από εξι μήνες στην θάλασσα να εξερευνήσουν ένα νησί με κανιβαλλους.

IMG_20180727_155535.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αριάδνη έστω και καθυστερημένα να σε ενημερώσω ότι το Τυπιι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος ως "περιπέτειες στη χώρα των κανιβαλλων".
 
Αυτά είναι νεα , να το παραγγελω τώρα που είμαστε και μέσα! Το χεις διαβασει λωρα;
 
Όχι το μόνο που έχω διαβάσει του Melville είναι το Μόμπυ Ντικ αλλά το είχα στα υπόψιν. Είναι το μυθιστόρημα που έκανε διάσημο τον Melville και μάλιστα είναι προσωπική του ιστορία. Ο ίδιος άφηνε νεφελώδες αν ήταν κρατούμενος από τους κανίβαλλους ή από ένα σημείο και μετά ήταν με τη θέλησή του μαζί τους. (Με την φυλή των Typee). Οπότε καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό ε; Είχε δοκιμάσει τσιτσί ή όχι; Ή μήπως ήταν διαφημιστικό κόλπο της εποχής;
 
Να δοκίμασε ανθρώπινο κρέας πω πω δεν νομίζω μετά πως επιβίωσε από αυτό, δηλ.μονο σε ψυχιατρείο!
τουλάχιστον οι άνθρωποι που επιβίωναν σε τέτοιες συνθήκες μισοτρελαινονταν. Ή ιστορία του είναι απίστευτη για να ναι αληθινη
 
Το βιβλιο υπαρχει νομιμα δωρεαν σε ηλεκτρονικη μορφη για οσους ενδιαφερονται.

Οσο για τον κανιβαλλισμο πολλα μπορει να πει κανεις, απο το αστειο:


στο σοβαρο, για το οποιο γεγονος εχει γυριστει πολλα ντοκυμαντερ και τουλαχιστον δυο ταινιες.


 
Eυχαριστουμε για το βιβλίο, ωραία ανακάλυψη αυτά τα ρετρό περιπετειώδη βιβλία ειναι θησαυροι! Ναι κάποιοι αναγκάστηκαν ιστορικά να φάνε άνθρωπο γιατί βρέθηκαν σε ναυάγιο μετά όμως ποτέ δεν γύρισαν οι ίδιοι. Τα ντοκυμαντέρ λίγο φοβάμαι να τα δω.
 
Eυχαριστουμε για το βιβλίο, ωραία ανακάλυψη αυτά τα ρετρό περιπετειώδη βιβλία ειναι θησαυροι!

Ε οχι ακριβως ανακαλυψη. Οποιοδηποτε βιβλιο εχει εκδοθει στην Αμερικη πριν το 1923 ειναι πλεον κοινο κτημα (public domain). Δυστυχως η Disney για να μην χασει κανα δολάριο εχει βαλθει να καταστρεψει την πολιτιστικη κληρονομια της ανθρωποτητας πιεζοντας τους νομοθετες να επεκτεινουν τα χρονικα ορια του copyright επ' αόριστο.

Ναι κάποιοι αναγκάστηκαν ιστορικά να φάνε άνθρωπο γιατί βρέθηκαν σε ναυάγιο μετά όμως ποτέ δεν γύρισαν οι ίδιοι. Τα ντοκυμαντέρ λίγο φοβάμαι να τα δω.

Να μην φοβασαι, δεν ειναι να πεις οτι τα λενε πίνοντας μπυρες και τρώγοντας ανθρωπινα σουβλακια! Ειναι μια φοβερη ιστορια και πολυ ανθρώπινη. Και μπορεις να δεις και την ταινια αφοβα, δεν εχει τιποτα ακραίο.
 
Υπάρχει ένας πολύ διάσημος πίνακας που δείχνει ναυάγιο και υπονοεί κανιβαλισμό, δεν θυμάμαι ποιου
 
Προφανώς εννοείς τον ζωγραφικό πίνακα "Η σχεδία της Μέδουσας" του Τέοντορ Ζερικώ. Αναφέρεται σε πραγματικό ναυάγιο και πληροφορίες υπάρχουν στο διαδίκτυο.
 
Προφανώς εννοείς τον ζωγραφικό πίνακα "Η σχεδία της Μέδουσας" του Τέοντορ Ζερικώ. Αναφέρεται σε πραγματικό ναυάγιο και πληροφορίες υπάρχουν στο διαδίκτυο.
Ναι από τους 150 επιβαίνοντες σώθηκαν μόνο 10 άνδρες και το συμβάν χαρακτηριστηκε κτηνωδία λόγω των συμβάντων κανιβαλισμού που διαπρακτηκαν μεταξύ τους.
Παιδιά διάβασα λίγες πληροφορίες για το βιβλίο δύσκολο κάποιος να μείνει με μία φυλή κανιβαλων πολύ δύσκολο ! Φύσει αδύνατον τουλάχιστον στον ροβινσωνας Κρουσο τα πράγματα ήταν πιο αληλοθανη.
 
Πίσω
Μπλουζα