Τυχερή Πτήση (1990 ΕΤ1)

razraz

RetroN00b
Joined
20 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1
Αντιδράσεις
1
Τυχερή Πτήση (1990-91?), ΕT1


RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Τυχερή_πτήση

Το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι - του οποίου δεν θυμάμαι τον τίτλο - παιζόταν στην ΕΡΤ στα τέλη της δεκαετίας '80 (περίπου 1988-1989).

Το ενδιαφέρον στοιχείο ήταν ότι διαδραματιζόταν σε ένα αεροδρόμιο/αεροπλάνο! Στην έναρξη της εκπομπής στο κέντρο του studio έκανε την εμφάνιση του η μύτη ενός αεροπλάνου, απ' όπου άνοιγε η πορτα και κατέβαινε ο πιλότος-παρουσιαστής και αεροσυνοδοί (?). Οι παίκτες είχαν να κάνουν διάφορες αεροπορικού τύπου αποστολές όπως π.χ. να τακτοποιήσουν/ξεχωρίσουν βαλίτσες κ.α.

Θυμάται κανείς τίποτα? #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσωπικά το θυμάμαι, ο πιλότος-ηθοποιός ονομαζόταν Νίκος Ζιάγκος και είχε δίπλα του αεροσυνοδούς. Μάλιστα έλεγε το ασυνήθιστο (για τηλεπαιχνίδι) : "Ο κυβερνήτης Νίκος Ζιάγκος και το πλήρωμα σας καλωσορίζουν σε μία ακόμη τυχερή πτήση".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχετε καμμία φωτογραφία ή video; Ούτε που το θυμάμαι το συγκεκριμένο!!

Μιχάλης
 
michpan είπε:
Εχετε καμμία φωτογραφία ή video; Ούτε που το θυμάμαι το συγκεκριμένο!!

Μιχάλης
φωτογραφια ή βιντεο δεν εχω (ισως καποιος αλλος βοηθησει σε αυτο), αλλα θυμαμαι πολλα για το παιχνιδι.

Πραγματι το παιχνιδι ξεκινουσε με την εμφανιση της μυτης ενος αεροπλανου, και ο παρουσιαστης κατεβαινε απο αυτο φορωντας στολη πιλοτου, μαζι με δυο αεροσυνοδους.

Απο κατω τους περιμεναν δυο ζευγαρια παιχτων, και το παιχνιδι αρχιζε.

Ο σκοπος ηταν να νικησει σε ποντους το ενα ζευγαρι (αυτο το μερος του παιχνιδιου δεν το θυμαμαι).

Το ζευγαρι των νικητων (απο το πρωτο μερος του παιχνιδιου), εμπαινε στο αεροπλανο (μαζι με παρουσιαστη-πιλοτο και τις αεροσυνοδους) και "κανανε" ταξιδι πανω απο ευρωπαικες πολεις, οπου με μια συντομη περιγραφη του πιλοτου, καλουνταν να βρουν ποια ειναι η καθε πολη.

(σημ. αεροφωτογραφιες πρεπει να δειχνανε. Δεν πιστευω οτι καναν πραγματι το ταξιδι. Τις ιδιες φωτο βλεπαμε και εμεις, και υπηρχε συγχυση τοτε για το αν κανανε πραγματι ταξιδι).

Οι πολεις ηταν περιπου 10, και καθε σωστη απαντηση, αντιστοιχουσε σε ενα ποσο. Το συνολο αυτων, ηταν το 1.000.000 δρχ.

Το ποσο ηταν ασυλληπτο για την εποχη του. Πρωτη φορα τηλεπαιχνιδι, εδινε τοσα λεφτα

Οταν τελος κατεβαιναν απο το αεροπλανο, και μη ξεροντας ποσες σωστες απαντησεις εδωσε το ζευγαρι, καλουνταν να διαλεξει.. βαλιτσες.

Γιατι εβγαινε απο εναν κυλιομενο διαδρομο αποσκευων, μια σειρα απο βαλιτσες (νομιζω 5), η μια απο αυτες ειχε ενα εκατομμυριο, οι υπολοιπες αδειες.

Απο οτι θυμαμαι, μονο ενα ζευγαρι διαλεξε την βαλιτσα, σιγουρο πως βρηκε καμια σωστη απαντηση, και ηταν η βαλιτσα με τα λεφτα.

Το τηλεπαιχνιδι, αν και ειχε τεραστια επιτυχια και πρωτοφανη συμμετοχη παιχτων, ζητημα αν κρατησε 10 επεισοδια. Οι λογοι.. αγνωστοι
 
Πρεμιέρα

Η πρεμιέρα ήταν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 1990.
 
stakovios είπε:
Προσωπικά το θυμάμαι, ο πιλότος-ηθοποιός ονομαζόταν Νίκος Ζιάγκος και είχε δίπλα του αεροσυνοδούς. Μάλιστα έλεγε το ασυνήθιστο (για τηλεπαιχνίδι) : "Ο κυβερνήτης Νίκος Ζιάγκος και το πλήρωμα σας καλωσορίζουν σε μία ακόμη τυχερή πτήση".
Πού τον θυμήθηκες;

Ο Νίκος Ζιάγκος είναι ο πρώτος τηλεοπτικός "μαϊντανός" που θυμάμαι!

Είχε τόση επιτυχία που όπου κι αν γυρνούσες το μάτι σου, θα έπεφτες πάνω του. Πολύ μου την έσπαγε τότε.

Τώρα πια, η τηλεόραση έχει μόνον μαϊντανούς....
 
CMS είπε:
Η πρεμιέρα ήταν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 1990.

Νομίζω οτι έχεις λάθος. Σιγουρα έπεξε στη δεκαετία του 80 ,αν θυμάμε καλά το 88 έκανε πρεμιέρα.
 
video80 είπε:
Νομίζω οτι έχεις λάθος. Σιγουρα έπεξε στη δεκαετία του 80 ,αν θυμάμε καλά το 88 έκανε πρεμιέρα.
Κι όμως, το 1990 προβλήθηκε, όπως λέει και στην ΡετροDB. Η 1η εκπομπή προβλήθηκε Σάββατο, 3/2/1990, στις 8:10 το βράδυ και η 20ή εκπομπή προβλήθηκε στις 28/7/1990 (ντάλα καλοκαίρι, που λέμε..) στις 8:20, μετά το "Μουσικόραμα". Μετά τελείωσε το τηλεπαιχνίδι. Δεν αναγράφεται ξανά στα προγράμματα της τηλεόρασης.
 
Το θυμαμαι... Ναι, ο Ζιαγκος το παρουσιαζε.... Ωραιο παιχνιδι ηταν, ηταν πρωτοτυπο και ειχε μια σχετικη αγωνια.

Αλλα δεν θυμαμαι να ειχα δει πολλα επεισοδια.... Νομιζω επεφτε πανω σε ζωντανες μεταδοσεις σε αλλα καναλια (ποδοσφαιρο, μπασκετ κλπ), με αποτελεσμα ενω θα μου αρεσε να το βλεπω, δεν το εβλεπα.... Κατι τετοιο. Γενικα, δεν κρατησε πολυ παντως.
 
Το θυμάμαι κ εγώ αυτό το παιχνίδι.... Κ αν θυμάμαι καλά, στις βαλίτσες έπρεπε να βρουν κάτι κλειδιά... Κ μετά έπρεπε να πάρουν τα κλειδιά κ να βρουν τα σωστά κλειδιά που αντιστοιχούσαν νομίζω σε πόρτες ή μέσα σε ένα σπίτι (στούντιο σπίτι)..... Είχε "πολύ" σκηνικό.... Μου είχε κάνει πολύ εντύπωση...κ περισσότερο που δεν "αντιγράφτηκε" από άλλο κανάλι.... Τα κανάλια γιατί τα φυλάνε στα αρχεία τους κ δεν τα μοιράζουν ελεύθερα... αφού τα περισσότερα από αυτά πλέον ως ιστορικό αρχείο μπορεί να χρησιμοποιηθούν παρά ως επαναληπτική εκπομπή....
 
Εκεί τελη άνοιξης προς καλοκαίρι 1990 παίχτηκε αυτό το παιχνίδι. Δεν ξέρω αυτός ο Ζιάγκος μου ήταν πολύ συμπαθής φυσιογνωμία,με αυτό το cool στυλ που είχε ,και γενικά είχε και κωμικό ταλέντο θα έλεγα
 
οχι μονο δεν το εχω δει αλλα το ακουω και πρωτη φορα και μου κανει εντυπωση
αλλα αφου το παρουσιαζε ο νικος ζιαγκος θα αξιζε να το δει κανεις
 
Πίσω
Μπλουζα