Τότε και Τώρα: Μια Σύγκριση με την Δεκαετία του '80

gremlinakos

RetroActive
Joined
28 Οκτ 2007
Μηνύματα
523
Αντιδράσεις
164
Καλησπέρα σε όλους!Λοιπόν, βρήκα τυχαία ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σε ένα blog, όπου ο συγγραφέας προσπαθεί να κάνει μια αντικειμενική σύγκριση στο τώρα και στα 80s'. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή προσπάθεια και αξίζει τον κόπο να το διαβάσουμε, ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτά που γράφει. Ο τύπος έχει κάνει τρελή ανάλυση στο θέμα, βάζει και βαθμούς ξεχωριστά σε καθετί που συγκρίνει. Στο τέλος του 2ου μέρους μάλιστα, βγάζει και νικητή!! Αν θέλετε λοιπόν φτιάξτε καφεδάκι, αράξτε στην πολυθρόνα και αφιερώστε κάποια ώρα γιατί είναι αρκετά μεγάλο. Καλή ανάγνωση:

1o μέρος

2ο μέρος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...Να λοιπόν που η δημιουργία αυτού του θρεντ υπήρξε αφορμή για να γραφτώ στο φόρουμ! Είμαι το φονικό κουνέλι, ή αλλιώς, ο συγγραφέας του άνω blog! Είναι πάντα ευχάριστο να ανακαλύπτω πως το Λημέρι μου αναφέρεται σε διάφορα site και fora... μέσα από τα στατιστικά του blog εντόπισα αυτό το λινκ, και βρίσκοντας το σκέφτηκα "να λοιπόν μια καλή αφορμή για να κάνω έναν λογαριασμό στο Retromaniax...". Αφενός το συγκεκριμένο φόρουμ το παρακολουθούσα κατά καιρούς (βρίσκει κανείς πολλά ενδιαφέροντα πράγματα εδώ), αφετέρου ήθελα να σ' ευχαριστήσω Gremlinako για τα καλά σου λόγια. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα για τα 80's το έγραψα πριν τρία χρόνια και υπήρξε από τα κείμενα που ευχαριστήθηκα, γράφοντας τα, όσο λίγα. Όπως και να το κάνουμε, τη φέρουμε μέσα μας αυτή την εποχή, το άρωμα της (βαρύ και ανάλαφρο ταυτόχρονα) και τα παρδαλά της χρώματα...

Μεταξύ άλλων, κάποια στιγμή μελλοντικά ευελπιστώ να γράψω ένα αντίστοιχο πελώριο αφιέρωμα (μπορεί και μεγαλύτερο!) πάνω στη δεκαετία του 90...!

Αυτά τα ολίγα για την ώρα (μη φλυαρίσω υπερβολικά σε πρώτο ποστ, δε λέει), και... εδώ θα είμαστε να τα λέμε. :)
 
Kαλως ηλθες...κουνελακι!!Πολυ καλο το blog σου και ελπιζω να σε βλεπουμε συχνοτερα απο εδω!!
 
Γειά σου κουνελάκι. Πιστεύω να μην αργήσεις πολύ να γράψεις το αφιέρωμα της δεκαετίας 90.
 
Γειά σας παιδιά, καλώς σας βρήκα!! Είναι ωραίος ο αέρας εδώ μέσα, έχει μια αίσθηση από το Λημέρι μου, αυτή η μυρωδιά απ' τα παλιά. Σίγουρα θα περνώ και θα τα λέμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα!
 
Καλώς ήρθες kouneli! Χαίρομαι που έγινα η αφορμή να γίνεις μέλος του Retromaniax!! Καλά ποσταρίσματα λοιπόν! :)
 
Καλωσηρθες και απο μενα!! Περιμενω και εγω το αφιερωμα στα '90s , οποτε το γραψεις ριξε ενα update και εδω :)
 
gremlinakos είπε:
Καλώς ήρθες kouneli! Χαίρομαι που έγινα η αφορμή να γίνεις μέλος του Retromaniax!! Καλά ποσταρίσματα λοιπόν! :)

Είχα σκεφτεί από παλιά να γινόμουν μέλος, μα μονίμως το ανέβαλα. Έπρεπε κάποιος να δώσει αυτή την αφορμή, και το έκανες εσύ! Θενξ για άλλη μια φορά. :cool:

Ajax87 είπε:
Καλωσηρθες και απο μενα!! Περιμενω και εγω το αφιερωμα στα '90s , οποτε το γραψεις ριξε ενα update και εδω :)

Καλώς σας βρήκα! Σίγουρα θα παίξει update, πιθανό να το υλοποιήσω μέσα στο καλοκαίρι, θα ψάξω και στο φόρουμ στο μεταξύ για υλικό... Το βέβαιο είναι πως σκοπεύω να γράψω ακόμα περισσότερα για τα 90's (ειδικά απέναντι στην πενταετία 90-94 τρέφω ιδιαίτερη αγάπη), επομένως... σε αναμονή. :)
 
Καλώς όρισες στην παρέα του retromaniax!

Πράγματι ήταν απολαυστική η γραφή σου στο σχετικό θέμα αν και ομολογώ ότι με φόβισες στην αρχή που το σήμερα προπορευόταν...ευτυχώς στη συνέχεια αποκατέστησες την τάξη. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι σ' ενα φόρουμ ρετρομανιακών δύσκολα θα νικούσε το "σήμερα", απλά, θα έπαιρνε τους πόντους που και εσύ εύστοχα σημείωσες! :)
 
Χαχα! Ίσως η αρχική επικράτηση του "Τώρα" να ήταν σκόπιμη από την πλευρά μου, ίσα για να αυξήσω το σασπένς. Η αλήθεια είναι πως, μπαίνοντας ειδικά στο δεύτερο μέρος και το κομμάτι της Ψυχαγωγίας, τα 80's έπαιζαν μπάλα σε άδειο γήπεδο σχεδόν. Γι' αυτό και το άφησα τελευταίο, να υπάρχει μια κάποια αίσθηση ντέρμπι. :cool:
 
spyros_s είπε:
Καλώς όρισες στην παρέα του retromaniax!Πράγματι ήταν απολαυστική η γραφή σου στο σχετικό θέμα αν και ομολογώ ότι με φόβισες στην αρχή που το σήμερα προπορευόταν...ευτυχώς στη συνέχεια αποκατέστησες την τάξη. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι σ' ενα φόρουμ ρετρομανιακών δύσκολα θα νικούσε το "σήμερα", απλά, θα έπαιρνε τους πόντους που και εσύ εύστοχα σημείωσες! :)

Συμφωνώ με τον Σπύρο 100%!

Ωραίο άρθρο & καλώς όρισες! ;)
 
Πίσω
Μπλουζα