Τύφλα να 'χει ο Μάρλον Μπράντο (1963)

Αρμαγεδών

RetroDB Feeder
Joined
7 Φεβ 2021
Μηνύματα
964
Αντιδράσεις
2.245
Τύφλα να 'χει ο Μάρλον Μπράντο.png

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος.
Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου.
Μουσική: Χρήστος Μουραμπάς.
Παραγωγή: Κώστας Στράντζαλης.

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Βέγγος, Κώστας Κακκαβάς, Ντίνα Τριάντη, Περικλής Χριστοφορίδης, Έφη Οικονόμου, Ζαννίνο, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Αθηνά Μερτύρη, Χριστίνα Αποστόλου.

Υπόθεση: Ο Στέφανος Αυγερινός είναι ένας ασήμαντος υπάλληλος του ληξιαρχείου Αθηνών, με ελάχιστες κατακτήσεις στο γυναικείο φύλο. Ενώ πλησιάζει η καλοκαιρινή του άδεια, η συνάδελφός του, Αντιγόνη, του προτείνει να πάει διακοπές στον Πόρο. τόπο καταγωγής της, και να μείνει στο ξενοδοχείο "Η Χρυσή Αυγή", και του λέει μάλιστα πως θα τους τηλεγραφήσει για να τον περιποιηθούν. Στο πλοίο για τον Πόρο, ο γνωστός ποιητής και καρδιοκατακτητής Στέφανος Αυγερινός, βάζει στοίχημα με έναν φίλο του ότι τις γυναίκες τις ρίχνει με την προσωπικότητά του και όχι με το όνομά του. Όταν γνωρίζονται με τον "ασήμαντο" Αυγερινό, του συστήνονται με ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα όταν το πλοίο να φτάσει στον Πόρο, ο "άγνωστος" ληξίαρχος θα καταλήξει να καταδιώκεται από ορδές ερωτευμένων γυναικών, οι οποίες πιστεύουν ότι είναι ο ποιητής.

Σχόλια: Έξυπνη και ξεκαρδιστική κωμωδία, η οποία βασίζεται στο θεατρικό "Ο Καρδιοκατακτητής" του Ναπολέοντος Ελευθερίου. Η βασική γραμμή της ιστορίας στήνεται από τις πρώτες στιγμές της ταινίας, ενώ δεν υπάρχουν περιττές σκηνές. Αν και μικρή σε διάρκεια, μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά, έχει γρήγορη ροή, με αποτέλεσμα ο θεατής να μην βαριέται. Γυρισμένη σε ένα πανέμορφο μέρος, ο Βέγγος καταδιώκεται από διάφορες "θαυμάστριες" του, με τραγελαφικά αποτελέσματα. Στο τέλος, η παρεξήγηση λύνεται ομαλά, με τις απαραίτητες εξηγήσεις. Εξαιρετικοί όλοι οι ηθοποιοί στους ρόλους τους, με προεξάρχοντα, εννοείται, τον αξέχαστο Θανάση μας, ενώ ο Κώστας Κακκαβάς πείθει ως γόης και καρδιοκατακτητής. Πολύ καλός σε έναν "συνηθισμένο", γι' αυτόν, ρόλο του "κακού", ο Ζαννίνο, υποδύεται τον ζηλιάρη Αγαθοκλή Καραμουρτζούκο, ο οποίος ζηλεύει παθολογικά την αγαπημένη του και στο τέλος είναι η αφορμή για τη λύση της παρεξήγησης. Αν και φτωχή, πολύ καλή η σκηνοθεσία του Ορέστη Λάσκου, ενώ ο Χρήστος Μουραμπάς ντύνει με πολύ ωραίο soundtrack την ταινία.
 
Joined
22 Αύγ 2020
Μηνύματα
309
Αντιδράσεις
195
φυσικα και πειθει ως γοης και καρδιοκατακτης ο κυριος κακαβας αφου ηταν και στην πραγματικοτητα
 
Μπλουζα