Τrilobyte's 7th Guest & 11th Hour

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
155
To 1992,η εταιρεια Trilobyte κυκλοφορει ενα παιχνιδι,που υπηρξε ιδιαιτερως επαναστατικο για την εποχη του....

Το ονομα του,The 7th guest....

Επροκειτο για ενα horror puzzle-adventure game,το οποιο ξεχωρισε για 2 βασικους λογους...

Ο πρωτος ηταν οτι χρησιμοποιουσε pre-rendered 3D γραφικα με βιντεοσκοπημενους χαρακτηρες,κατι σχεδον αγνωστο εως τοτε....

Ο δευτερος ηταν οτι υπηρξε το πρωτο παιχνιδι που κυκλοφορουσε σε cd-rom μορφη και μαλιστα σε 2 δισκακια....

Το παιχνιδι ελαβε πολυ καλες κριτικες ανα τον κοσμο,με μονο ισως μεμπτο σημειο του την αρκετα μεγαλη δυσκολια του...(χαρακτηριστικα θυμιζω τον λεκτικο γριφο με τα τενεκεδακια...)

Οι πωλησεις του υπηρξαν πολυ ικανοποιητικες,γεγονος που οδηγησε την Trilobyte στη δημιουργια της -ακομη πιο δυσκολης- συνεχειας του,με τον τιτλο The 11th Hour το 1995,το οποιο ομως σε καμια περιπτωση δεν πλησιασε την επιτυχια του προκατοχου στις πωλησεις,κυριως λογω του οτι ηταν σχεδιασμενο για την MS-DOS πλατφορμα,σε μια εποχη οπου τα Win 95 ειχαν καθιερωθει ως η πλατφορμας χρησης της συντριπτικης πλειοψηφιας των χρηστων ανα τον κοσμο,που δυσκολευτηκαν πολυ στο να τρεξουν σωστα το παιχνιδι....

Οπως και να εχει ομως,η Trilobyte με τα δυο αυτα παιχνιδια της,αφησε μια σημαντικη κληρονομια πισω της,καθοτι ηταν αυτη κυριως μαζι με την Lucasarts και το παιχνιδι Rebel Assault που ανοιξαν το δρομο για την ανθιση του cd-rom προτυπου στην βιομηχανια των PC games αλλα και εδειξε τον δρομο στους επομενους σχετικα με το πως πρεπει να ειναι ενα ατμοσφαιρικο PC game.....

Δυστυχως η εταιρεια δε προλαβε να μας δωσει καποιο αλλο παιχνιδι της,καθοτι ανεστειλε την λειτουργια της λογω χρεοκοπιας λιγα χρονια αργοτερα....

Ποια ειναι λοιπον η γνωμη σας παιδια για τα παραπανω puzzle adventures της Trilobyte...????

7th Guest

picture.php


picture.php


11th Hour

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσωπικά, δεν έχω ιδιαίτερη συμπάθεια σε κανένα puzzle adventure. Και μιλάω από το “7th Guest” και το “Myst”, μέχρι και το “Black Dahlia”. Η συνταγή «πετάω δεκαπέντε puzzle τεράστιας δυσκολίας και τα ντύνω με μία ώρα FMV» νομίζω ότι τελικά ήταν πλήγμα για τον χώρο των Adventures. Ή τουλάχιστον των Adventures όπως τα εννοώ εγώ: Καλοσχεδιασμένοι γρίφοι, κέρσορας, ζωντανό περιβάλλον και «χειροποίητα» γραφικά.

Ευτυχώς πάντως, ακόμα και σήμερα υπάρχουν εταιρίες που παράγουν παιχνίδια «πιστά» στο είδος όπως τα “Broken Sword”, “Longest Journey” κ.α.
 
Υπάρχουν πολλοί που λατρεύουν τα puzzle games είναι κάτι διαφορετικό!

Προσωπικά αυτά τα adventure τα γούσταρα πολύ κυρίως για τα γραφικά τους όπως και το πολύ προσεγμένο ήχο.. Δυστυχώς τα αγγλικά μου δεν ήταν τόσο καλά όπως και δεν άντεχα τους τόσο δύσκολους γρίφους οπότε τα παρατούσα….Omenforever ένα καλό arcade adventure είναι το myst 3D...Πολύ καλό. Γραφικά από την γνωστή σειρά Myst αλλά σε 3D...Είναι τρίτου προσώπου! Πολύ εύκολους γρίφους είχαν τα Dracula 1.2 της Cryo!
 
Omenforever είπε:
Προσωπικά, δεν έχω ιδιαίτερη συμπάθεια σε κανένα puzzle adventure. Και μιλάω από το “7th Guest” και το “Myst”, μέχρι και το “Black Dahlia”. Η συνταγή «πετάω δεκαπέντε puzzle τεράστιας δυσκολίας και τα ντύνω με μία ώρα FMV» νομίζω ότι τελικά ήταν πλήγμα για τον χώρο των Adventures. Ή τουλάχιστον των Adventures όπως τα εννοώ εγώ: Καλοσχεδιασμένοι γρίφοι, κέρσορας, ζωντανό περιβάλλον και «χειροποίητα» γραφικά.
Φίλε Omen, το Myst ειδικά (και όλες οι συνέχειες) ήταν ένα εντελώς ξεχωριστό είδος adventure, που σε καμμία περίπτωση δεν είναι απλώς 15 puzzles. Η σειρά αυτή (που είναι και η αγαπημένη μου) είναι ένα είδος μόνη της και δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο καζάνι με το 7th Guest ή με το Shivers. Όσοι έχουν τελειώσει το Riven μόνοι τους, καταλαβαίνουν την διαφορά. Δεν διαφωνώ μαζί σου οτι τα adventures με πλοκή και χαρακτήρες που αλληλεπιδρούν είναι o κλασικός ορισμός των adventures.

Απλά το Myst είναι μια κατηγορία μόνο του :cool:
 
keeper7k είπε:
Φίλε Omen, το Myst ειδικά (και όλες οι συνέχειες) ήταν ένα εντελώς ξεχωριστό είδος adventure, που σε καμμία περίπτωση δεν είναι απλώς 15 puzzles. Η σειρά αυτή (που είναι και η αγαπημένη μου) είναι ένα είδος μόνη της και δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο καζάνι με το 7th Guest ή με το Shivers. Όσοι έχουν τελειώσει το Riven μόνοι τους, καταλαβαίνουν την διαφορά. Δεν διαφωνώ μαζί σου οτι τα adventures με πλοκή και χαρακτήρες που αλληλεπιδρούν είναι o κλασικός ορισμός των adventures. Απλά το Myst είναι μια κατηγορία μόνο του :cool:
Μάλλον έχεις δίκιο φίλε. Πέρα απ’ τα όποια αρνητικά του(κατά την άποψή μου), δεν έπρεπε να βάλω στην ίδια κατηγορία το “Myst” με τα υπόλοιπα puzzle-games. My bad.

Εξάλλου, οι εκατοντάδες χιλιάδες αφοσιωμένοι φίλοι της σειράς των “Myst” είναι η απόδειξη ότι αυτή η σειρά παιχνιδιών είναι μια κατηγορία μόνη της, όπως είπες κι εσύ. :thumbup:
 
Παιδιά το 7th Guest και το 11th Hour είναι από τα λίγα games που έχω original, πρέπει να είναι και συλλεκτικά δηλαδη αφού η εταιρία βάρεσε διάλυση.

Τα είχα τερματήσει και τα δύο χωρίς την παραμικρή βοήθεια.

Θυμάμαι ότι ο γρίφος με τις κονσέρβες στα ράφια ήταν μακράν ο πιο δύσκολος που έχω λύσει ποτέ. Ακόμα θυμάμαι τη φράση: "sly spry gypsy slyly tryst by my crypt". Θυμάμαι είχε πάρα πολλά Υ η φράση και μου είχανε σπάσει τα νεύρα να το λύσω.

Αυτό το Virtual PC 2004 τι ακριβώς κάνει? Δημιουργεί το περιβάλλον για να παίξουν τα DOS games?
 
gtsamour είπε:
Παιδιά το 7th Guest και το 11th Hour είναι από τα λίγα games που έχω original, πρέπει να είναι και συλλεκτικά δηλαδη αφού η εταιρία βάρεσε διάλυση.Τα είχα τερματήσει και τα δύο χωρίς την παραμικρή βοήθεια.

Θυμάμαι ότι ο γρίφος με τις κονσέρβες στα ράφια ήταν μακράν ο πιο δύσκολος που έχω λύσει ποτέ. Ακόμα θυμάμαι τη φράση: "sly spry gypsy slyly tryst by my crypt". Θυμάμαι είχε πάρα πολλά Υ η φράση και μου είχανε σπάσει τα νεύρα να το λύσω.

Αυτό το Virtual PC 2004 τι ακριβώς κάνει? Δημιουργεί το περιβάλλον για να παίξουν τα DOS games?
AΠΙΣΤΕΥΤΟ!!

Πρεπει να εισαι απο τους ελαχιστοτατους που ελυσαν τον γριφο αυτο χωρις βοηθεια!!

(εγω δεν ανηκω σε αυτους....)

και σιγουρα εισαι απο τους λιγους που εχουν γνησια αυτα τα δυο ιστορικα αριστουργηματα...!!
 
Xτες το βραδυ και υστερα απο αρκετη ωρα προσπαθειας,καταφερα να τρεξω το 11th Hour σε Win XP....!

Συμμαχος μου ηταν βεβαια ενα κειμενακι με αναλυτικοτατες οδηγιες στο πως γινεται αυτο,αλλα και το απαραιτητο patchακι για τα Win XP....

Τι ατμοσφαιρα ειχε αυτο το παιχνιδι ρε παιδια,πραγματικα πολυ μεγαλη δουλεια,ειδικα για εκεινη την εποχη...!!!
 
Είχα βοήθεια ένα λεξικούλι....

Θυμάμαι στο 11th hour που σε έναν γρύφο ακουγόταν αυτός να λέει "even Obi Wan can't help you with this one":D

O Obi Wan είναι χαρακτήρας από το star wars (help me Obi Wan Kenobi, you're my only hope...."
 
gtsamour είπε:
Είχα βοήθεια ένα λεξικούλι....Θυμάμαι στο 11th hour που σε έναν γρύφο ακουγόταν αυτός να λέει "even Obi Wan can't help you with this one":D

O Obi Wan είναι χαρακτήρας από το star wars (help me Obi Wan Kenobi, you're my only hope...."
Παροτι δεν τα εχω παιξει ποτε παντα το 7th guest μου φαινοταν τρομερα επιβλητικο και ηταν ενα απο τα ισχυρα χαρτια του Philips CDI.Αλλα αργοτερα εμαθα οτι εχει κυκλοφορησει και στο 3DO.

Ξερει κανεις ποια απο τις δυο ειναι καλυτερη? :help:
 
Δεν τις έχω δεί αλλά φαντάζομαι μάλλον ίδιες θα είναι. Αφού το παιχνίδι ήταν όλο video και still pictures.
 
αυτά και τα PHANTASMAGORIA & BEAST WITHIN είναι όλα τα λεφτά....Το κακό με το 7τη είναι ότι έχει ένα γρίφο εκεί με τα κουτάκια κονσέρβας που αν δεν έχεις τις λύσεις δεν υπάρχει περίπτωση να το βρεις ακόμα και αν είσαι Εγγλέζος 80 χρονών...Η ατμόσφαιρα και γενικά το παιχνίδι με την επιβλητική φωνή του εκφωνητή πραγματικά αξίζει ακόμα και σήμερα να το δοκιμάσει κάποιος. GAME-APA!!!
 
Χε χε χε, διάβασε τα 3 τελευταία μου posts....
 
Παιδία χτυπήσατε ευαίσθητη χορδή τώρα :) λοιπόν έγω είχα πάει Αμερίκή για σπουδές και συγκεκριμένα στην Βοστόνη..μεσα στις πρώτες εβδομάδες πήγα βόλτα σε ένα mall και έπαθα πολιτισμικό σοκ! μπήκα σε ένα κατάστημα Software etc. που πουλούσε μόνο παιχνίδια και περιφερειακά για Pc. Ατέλειωτα ράφια με παιχνίδια ανά κατηγορία (adventures- strategies κλπ) Μιλάμε τώρα για το μακρινό 92 που τετοιου είδους καταστήματα δεν υπήρχαν ούτε κατα διάνοια στην Ελλάδα (κάτι λίγα στη στουρνάρη αλλά ήταν "μίζερα" σε συγκριση με αυτο που αντίκρυσα εγω). Φανατικός adventuras εφαγά τουλάχιστον μια ώρα κοιτάζοντας τα κουτιά της sierra και διαβάζοντας τις υποθέσεις και τα βλέποντας τα screenshots (τα τεράστια παλιά κουτιά)

Μετά απο λίγη ώρα αφού συνήλθα είδα ένα τσούρμο μαζεμένο γύρω από ενα PC που ήταν σε display. Παιδιά έδιχνε το demo του 7th guest και ο κόσμος περνούσε και το χάζευε..μιλάμε για γονείς με παιδάκια, ηλικιωμένους, όποιος περνούσε έμπαινε στο μαγαζί. Εγώ χάζεψα κυριολεκτικά με τα γραφικά και την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. CDs? σε PC?? πω πω προχώρησε η τεχνολογία. Αφού έκατσα μπροστά στην οθόνη κοιτάζοντας με θαυμασμό, έκανα το κορυφαίο..Αγόρασα το παιχνίδι (το παιχνίδι κυκλοφορούσε μόλις μία εβδομάδα), εσκασα 50 $ (πανάκριβο για τοτε εποχή). Η πλάκα είναι οτι δεν είχα καν υπολογιστή :) και μερικοί φίλοι που έιχαν PC, δεν είχαν βέβαια CD rom όπως φαντάζεστε.. Πήγα σπίτι και ανοιξα το κουτί και κοιτούσα με υπερηφάνια τα γυαλιστερά CD's μου και δίαβασα τις οδηγίες και τις ιστοριούλες που υπήρχαν μέσα. Το παιχνίδι το έπαιξα μέτα από έναμιση μήνα!! γιατί τότε κατάφερα τον πατέρα μου να μου στείλει έμβασμα για να αγοράσω τον υπολογιστή που είναι "απαραίτητος " για τις εργασίες μου στο πανεπιστήμειο. Το παιχνίδι το συγκεκριμένο το απόλαυσα και το τελειώσα κανονικά με την βοηθεία ενός φίλου που έλυσε κάποια σκακιστικα παζλ:) Ωραίο σενάριο και εξαιρετικοί γρίφοι, ενα πολυ ωραίο και καινοτομικό adventure παιχνιδάκι.

Και φυσικά όπως καταλαβαίνεται έχω και τα 2 αυτά παιχνίδια οριτζινάλ!!
 
!!

Μπααα!! :biglaugh: πάντως νομιζα οτι τα είχες φίλε Mano
 
Thamonas...κάπως έτσι ένοιωθα και εγώ όταν άνοιγα ένα original παιχνίδι της Sierra...δηλαδή εκστασιασμένος τσιλικαδούρες κουτιά με τα manual μέσα...τι να πω απίστευτα χρόνια απίστευτα!!!!
 
To 7th guest είναι σε ένα απλό cd case με το βιβλιαράκι στο προστινό μέρος της θήκης. Νομίζω έτσι πωλούνταν.

Το 11th hour είναι σε μια πιο φτωχή τετραπλή cd θήκη με τα cd να μοιάζουν σαν καρούλια κινηματογραφικής ταινίας. Δεν έχει κάν εξώφυλλα, έτσι ήταν εξαρχής. Το μεγάλο χάρτινο κουτί του έχει πεταχτεί προ πολλού...
 
gtsamour είπε:
To 7th guest είναι σε ένα απλό cd case με το βιβλιαράκι στο προστινό μέρος της θήκης. Νομίζω έτσι πωλούνταν.Το 11th hour είναι σε μια πιο φτωχή τετραπλή cd θήκη με τα cd να μοιάζουν σαν καρούλια κινηματογραφικής ταινίας. Δεν έχει κάν εξώφυλλα, έτσι ήταν εξαρχής. Το μεγάλο χάρτινο κουτί του έχει πεταχτεί προ πολλού...

Βασικά το δικό μου ήταν ένα κουτί που εκτός απο το CD case, υπήρχαν και ένα manual και ένα δεύτερο βιβλιαράκι που έλεγε κάποιες τρομαχτικές ιστορίες. Ήταν αρκετά μεγάλα βιβλιαράκια..θα τα κανω post προσεχώς
 
Πίσω
Μπλουζα