Υπάρχει περίπτωση τα Pixel, User κλπ. να έχουν γίνει συλλεκτικά;

DINO

Expert
Joined
3 Αύγ 2007
Μηνύματα
8.328
Αντιδράσεις
1.168
attachment.php



Σκεφτόμουν τις προάλλες, αφού πολλά τεύχη κόμικς έχουν γίνει συλλεκτικά και πουλιούνται σε τσουχτερές τιμές, όσον αφορά τον ειδικό τύπο της εποχής (PIXEL, USER, MicroMad κλπ.), υπάρχει περίπτωση να έχουν γίνει συλλεκτικά κάποια τεύχη τους (ειδικά τα πρώτα);

Φυσικά και δε σκοπεύω να πουλήσω τα τεύχη μου, ακόμα τουλάχιστον, απλά μήπως γνωρίζετε κάτι παραπάνω από μένα.

Σίγουρα, τα άτομα που ασχολούνται με αυτά τα θέματα, κάνουν ένα περιοδικό συλλεκτικό ή όχι.

Αν αύριο εμφανιστεί αγγελία, κάπου που πουλάει κάποιος το πρώτο τεύχος του PIXEL, σε πολύ καλή κατάσταση, και ζητάει 300 Ευρώ, είναι αιθεροβάμων;

Ποιά η γνώμη σας;
 
Εγω προσωπικα την τελευταια φορα που αγορασα Pixel τα βρηκα με 2 ευρω εκαστο (τσιμησα το Super του '88 που μου λειπε),προπερσι τα εβρισκα με 1 ευρω lol!


 
Δεν ξερω αν ειναι,ελπιζω παντως να μην γινουν γιατι τελευταια εχει παραγινει το κακο..συλλεκτικο το ενα,συλλεκτικο το αλλο δεν μπορεις να παρεις τιποτα παλιο που θες,αφου το εχουν εκμεταλλευθει οι διαφοροι επιτηδειοι (Ελληνες και ξενοι) για να γεμισουν την τσεπη τους..
 
όσο παλαιώνουν τόσο θ' ανεβαίνει η αξία τους στους συλλέκτες.

Λόγω βέβαια της ιδιαιτερότητας του περιοδικού ενδιαφέρον θα δείχνουν μόνο οι ρετρομανιακοί του μέλλοντος! Οι υπόλοιποι απλά θα κατεβάσουν τα ψηφιοποιημένα τεύχη και δεν θ' ασχοληθούν με το real thing
 
Παντως προσφατα πουλιοντουσαν και δωθηκαν για 1 και κατι ευρω το τευχος σε αλλο φορουμ.

Νομιζω οτι 2 ευρω, στην χειροτερη περιπτωση 3 ευρω για μεμονωμενα τευχη ειναι το μαξ που πρεπει να δωσει καποιος.
 
Έπεσαν στην αντίληψή μου, πρόσφατα, κάτι ST Format, που πουλήθηκαν με 15 Ευρώ το τεύχος.

Μάλιστα πουλήθηκαν μέσα σε μια ημέρα...
 
Δεν είναι τόσο δύσκολο να βρει κανείς παλιά τεύχη pixel στο μοναστηράκι. Πρόσφατα πέρασα και είδα κανά δυό στοίβες. Τώρα αν εμφανιστεί κανένας κάπου και πουλάει ένα τεύχος 100 ευρώ δεν θα κάνει εντύπωση Τυπάκια τέτοια υπάρχουν παντού. Σαν τον θεό στο ebay που πουλάει μια Amiga 600 ζητώντας 1500 ευρώ..
 
Υποψιάζομαι οτι θα γεμίσεις PMs, για το που είδες τα PIXEL... :biglaugh:
 
Ο καθένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει, αλλά αυτό δεν είναι σωστό επειδή κάτι τέτοιοι τύποι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγάπη κάποιου - για αυτά τα ρετρό περιοδικά στην περίπτωσή μας. Αν κάποιος θέλει κάτι σαν τρελός και έχει τα χρήματα, δυστυχώς θα τα δώσει, περνώντας δυστυχώς το μήνυμα στον κάθε τέτοιο πωλητή πως θα υπάρξουν "κορόιδα" να τα πάρουν όσο και να τα δίνει - κάτι που δεν είναι καθόλου σωστό.

Συμφωνώ πως όσο παλιώνουν θα ακριβαίνουν λιγάκι αλλά θα πρέπει αυτό να γίνεται σε λογικά πλαίσια και όχι για εκμετάλλευση.

Εγώ αγόρασα περίπου 2,5 ευρώ τα τεύχη του PIXEL, πολύ λογική τιμή κατά την αποψη μου λόγω του ότι τα πήρα και μαζεμένα και σε καλή κατάσταση.
 
Οπότε, απ'ότι καταλαβαίνω, δεν τίθεται θέμα συλλεκτικότητας, (με την έννοια της μεγάλης αξίας), των συγκεκριμένων περιοδικών.
 
Εχουν δίκιο όλα τα παιδιά σε όσα έγραψαν πιό πριν: Οι "υπερβολές" απο πωλητές στον τομέα των περιοδικών αυτών, δεν είναι κάτι το σπάνιο.

Επειδή εξακολουθώ ακόμα να ψάχνω για κάποια τεύχη που μου ξέφυγαν όταν ήμουν πιτσιρικάς (ας όψεται το περιορισμένο budget), έχω δεί κάποιες φορές να πωλούνται τεύχη σε (τουλάχιστον) εξωφρενικές τιμές.

Τώρα, το αν θα δώσει κάποιος πολλά χρήματα, εξαρτάται (εκτός απο το πόσο "μεγάλο" πορτοφόλι έχει), και απο το αν είναι διατεθημένος να περιμένει για να βρεί κάτι σε καλύτερη τιμή, ή αν το θέλει "άμεσα".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν όμως (υποθετικά μιλώντας), υπάρχει διαπίστωση οτι το πρώτο τεύχος του PIXEL ή του USER, ή του Computer Games, το έχουν μόνο ένα-δύο άτομα, τότε τι γίνεται;

Αυτό το τεύχος δε θεωρείται υπερ-συλλεκτικό;
 
DINO είπε:
Αν όμως (υποθετικά μιλώντας), υπάρχει διαπίστωση οτι το πρώτο τεύχος του PIXEL ή του USER, ή του Computer Games, το έχουν μόνο ένα-δύο άτομα, τότε τι γίνεται;Αυτό το τεύχος δε θεωρείται υπερ-συλλεκτικό;
Τοτε λογικα αν το εχουν μονο ενα,δυο ατομα θα ειναι συλεκτικο διαφορετικα συμφωνω και γω με ολες της αλλες απαντησεις.Και γω πχ εχω σχεδον ολα τα τευχη απο το gamepro και το games αλλα δεν νομιζω οτι ειναι σπανια η θα γεινουν καποια στιγμη αν και ποτε δε ξερεις.
 
Εαν μιλας για τα πρωτα-πρωτα τευχη του πιξελ (μεχρι το 50 και ειδικα τα 1-15) τοτε ειναι "συλλεκτικα"γιατι υπαρχουν ελαχιστα.
 
DINO είπε:
Αν όμως (υποθετικά μιλώντας), υπάρχει διαπίστωση οτι το πρώτο τεύχος του PIXEL ή του USER, ή του Computer Games, το έχουν μόνο ένα-δύο άτομα, τότε τι γίνεται;Αυτό το τεύχος δε θεωρείται υπερ-συλλεκτικό;
Mπορει κατι να το εχουν ενα-δυο ατομα αλλα αν αυτο το κατι το θελουν παλι μονο ενα-δυο ατομα δεν γινεται συλλεκτικο.


Τα νουμερα απο αυτους που το εχουν και αυτοι που το θελουν παραπανω σε αναλογια ειναι σωστα!



 
Ναι αλλά δεν παύει να έχεις στην κατοχή σου κάτι μοναδικό.

Νομίζω δεν έχει να κάνει με πόσους το θέλουν...

Εάν γίνει γνωστό πάντως, οτι διαθέτει κάποιος κάτι μοναδικό ή οτι υπάρχουν 1-2 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, αυτομάτως πιστεύω οτι θα βρεθεί αρκετός κόσμος που θα θελήσει και θα έχει και τα προσόντα (λαλα) να το αποκτήσει.
 
Εγω νομιζω οτι κατι γινεται συλλεκτικο και αποκταει αξια αναλογα με το ποσοι το θελουν,αν εγω εχω μια σακουλα μακαρονια Μισκο απο την ντουλαπα της γιαγιας μου με τον Ακακιο απέξω ,μπορει να το θεωρω οσο συλλεκτικο θελω,το θεμα ειναι ποσοι θα θελαν να το αποκτησουν.


2-3-5;;



Ποσους εχει η Ελλαδα,ποσοι απο αυτους διαβαζαν pixel,ποσοι απο αυτους σημερα θελουν να διαβαζουν Pixel....



Εννοειται οτι μιλαμε για αξιες και τιμες μεταπωλησης ολοι μας.
 
Το ένα σκέλος είναι οτι είμαι ευχαριστημένος - ικανοποιημένος, ξέροντας οτι δεν υπάρχει άλλο πακέτο μακαρόνια σαν αυτό σε όλο τον κόσμο και οτι κατέχω κάτι μοναδικό.

Το άλλο σκέλος είναι όταν θα θελήσω/αναγκαστώ να το αποχωριστώ, να το κάνω γνωστό και εκεί είναι σχεδόν σίγουρο οτι και συλλέκτες οι οποίοι δεν ασχολούνταν με το αντικείμενο, θα θελήσουν να το αποκτήσουν.

PIXEL μπορεί να μη διάβαζε ο τάδε συλλέκτης, αλλά άμα πέσει στην αντίληψή του, μπορεί να το "χτυπήσει".
 
Δεν διαφωνω με το πρωτο σκελος ,ο καθενας μπορεις να ειναι χαρουμενος και να θεωρει αυτο που εχει οσο συλλεκτικο θελει,οπως ειμαι και εγω με αυτα που εχω.


Το θεμα ειναι πως καθοριζεται η αξια αυτου που εχει,το πρωτο ειναι το ποσα κομματια ειναι διαθεσιμα και το βου ποσοι το θελουν!


 


Δεν ξερω Dino,δεν υπαρχουν συλλεκτες που να αγοραζουν πραγματα περα απο αυτα που συλλεγουν,το συγκεκριμενο αντικειμενο που μαζευουν.



Δεν μπορει καποιος που συλλεγει κλασσικα αυτοκινητα να παει να αγορασει γραμματοσημα ,η κοχυλια ,η πεταλουδες!
:p
 
Σαφώς και η αξία καθορίζεται από τα κομμάτια, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και φυσικά τη ζήτηση.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, εγώ που δε συλλέγω "Playboy" άν είχα τα λεφτά, θα χτύπαγα το πρώτο τεύχος, ξέροντας οτι υπάρχουν στην Ελλάδα μόνο 2-3 αντίτυπα (παράδειγμα).
 
Πίσω
Μπλουζα