Υπάρχει περίπτωση τα Pixel, User κλπ. να έχουν γίνει συλλεκτικά;

DINO είπε:
Σαφώς και η αξία καθορίζεται από τα κομμάτια, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και φυσικά τη ζήτηση.
Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, εγώ που δε συλλέγω "
Playboy" άν είχα τα λεφτά, θα χτύπαγα το πρώτο τεύχος, ξέροντας οτι υπάρχουν στην Ελλάδα μόνο 2-3 αντίτυπα (παράδειγμα).
 

 


Ναι βρε Dino,θα το'κανες εσυ και ισως και αλλοι αλλα δεν θα δινατε τα λεφτα που θα δινατε αν συλλεγατε playboy.



Tεσπα καταλαβαινω τι θελεις να πεις παντως.


 

 

Playboy= Παγκοσμιο περιοδικο που εκδιδεται σε 45 γλωσσες και αλλες τοσες χωρες με τριπλασια ζωη απο το Pixel.
 
Η συλλεκτικότητα είναι μεγάλη κουβέντα.

Μιλάω κυρίως, όπως αναφέρω στην αρχή του thread, για τα πρώτα τεύχη των περιοδικών. Ίσως αν θέλετε και για ολοκληρωμένες συλλογές, όπου εκεί φυσικά και δε τις δίνεις με 1-2 Ευρώ το τεύχος.

Εγώ ας πούμε, θεωρώ οτι θα πιαστώ κορόϊδο αν δώσω το πρώτο τεύχος του USER, 2-3 Ευρώ, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι ψάχνω για κορόϊδα που θα το αγοράσουν πολύ ακριβότερα...

Προσωπικά μιλώντας, μέχρι σήμερα μόνο έχω αγοράσει. Δεν έχω πουλήσει τίποτα και ελπίζω να μη βρεθώ στην ανάγκη να το κάνω...
 
Aardvark είπε:
Εγω προσωπικα την τελευταια φορα που αγορασα Pixel τα βρηκα με 2 ευρω εκαστο (τσιμησα το Super του '88 που μου λειπε),προπερσι τα εβρισκα με 1 ευρω lol!
Αν εχει καποιος και δεν το θελει ευχαριστως το αγοραζω και γω το super pixel του 88 που το ψαχνω απεγνωσμενα!
 
Να μην το γυρίσουμε όμως από συζήτηση σε αγγελίες ζήτησης please :)

Tα off topic θα διαγραφούν
 
Φανταστείτε πως νιώθω διαβάζοντας το θέμα όταν με την αλλαγή της χιλιετίας και κατά την θητεία μου, η μητέρα μου πέταξε πάνω από 100 τεύχη πίξελ(έλλειπαν μόνο από την περίοδο 1992-1994), 50 κουτιά υπερατού(να είχα την μεγαλύτερη συλλογή απ' όλους τότε) ελληνικά και γερμανικά που μάζευα από το 1982 μέχρι το 1988, όλα τα τεύχη των 4 τροχών από το 1988 μέχρι τότε, από την οικογενειακή αποθήκη επειδή "έπιαναν χώρο" και είχαν γεμίσει υγρασία(ίσως...) όπως μου είπε!

Δεν την αδικώ διότι πράγματι έπιαναν χώρο που δεν είχα προβλέψει τότε αλλά και επειδή ήμουν αρκετά ηλίθιος να μην τα προστατεύσω με άλλον τρόπο πέραν της τοποθέτησης σε μεγάλες κούτες από τσιγάρα και γάλατα νουνου! Ο ίδιος δεν είχα σεβαστεί τα παιδικά μου χρόνια αφού αφενός δεν ασχολιόμουν πλέον με δαύτα ελέω ηλικίας αφετέρου δεν έκανα κάτι για να τα διατηρήσω περαιτέρω
 
Κανεις δεν ειναι τελειος,και μενα πεταχτηκαν αρκετα καποια απο καποια χρονολογια και μετα γλυτωσαν,καποια ειχα αφησει και εγω για καμμια δεκαετια σε ακαλυπτη ταρατσα με σκεπη με συνεπεια η σκονη και τα περιστερια να κανουν την δουλεια τους.


Δεν βαριεσαι.
 
Σπύρο, σε νιώθω αφού από τη μια έχω φυλάξει πάρα πολλά πράγματα και ήμουν αρκετά τυχερός να μη τα πετάξει η μητέρα μου, από την άλλη έχουν εξαφανιστεί σημαντικά πράγματα τα οποία θυμόμουν οτι τα είχα φυλάξει.

Για παράδειγμα, το άλμπουμ με τους Δεινόσαυρους της Panini και κάποια τεύχη του Micromad.

Έχω όμως μια μικρή ελπίδα οτι με λεπτομερές ψάξιμο, ίσως τα βρω στο πατρικό μου.

Ένα πάντως είναι σίγουρο.... Ποτέ δε θα πετάξω πράγματα του γιού μου! :D
 
Στα περισσότερα έντυπα "συλλεκτικό" είναι το πρώτο τεύχος καθώς και τα υπόλοιπα αρχικά. Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή στο ξεκίνημα του ένα περιοδικό συνήθως δεν έχει αμέσως την μεγάλη κυκλοφορία και υπάρχουν λιγότερα. Και φυσικά, είναι και τα παλιότερα τεύχη...

Τα μεταγενέστερα σπάνια έχουν σημαντική αξία, εκτός αν έχουν κάποιο πολύ "δυνατό" θέμα. Πχ για να συνεχίσω το παράδειγμα σου με το Playboy, αν υπήρχε τεύχος με την Βουγιουκλάκη γυμνή (ενδεικτικά το λέω, εγώ την απεχθάνομαι...) σίγουρα θα έπιανε κατιτίς παραπάνω. :)

Ίσως το Pixel 1 να πιάνει κανά 50ρικο σήμερα, ίσως και λίγο παραπάνω ή παρακάτω. 300 δεν πιάνει με την καμμία. Όπως είπανε και άλλοι, είναι και θέμα μικρής "αγοράς"...

Μετά, τα πρώτα 10 μπορεί να πιάνουν 10 ευρώ το καθένα. Στην συνέχεια η αξία θα είναι πολύ χαμηλή. Και εγώ δύσκολα θα έδινα πάνω από 2-3 ευρώ το τεύχος, εκτός αν ήταν το τελευταίο που μου έλειπε για να ολοκληρώσω την συλλογή.
 
Για εκείνους είναι άχρηστα πράγματα που πιάνουν χώρο! Λογικό είναι όταν ο τελευταίος είναι περιορισμένος!

Η ευθύνη είναι δική μου που δεν τα πακετάρισα με τρόπο ώστε αφενός να διατηρούνταν αφετέρου να καταλάβει η μητέρα μου ότι τα θέλω!

Όταν της το είπα μου απάντησε ακριβώς αυτό! Εϊχε δίκιο...ίσως φταίει ότι στην ηλικία αυτή ασχολήθηκα με άλλα πράγματα πέραν του παρελθόντος μου. Τώρα που το αναπολώ δεν το έχω... :(

Ευτυχώς που τα ψηφιοποιήσατε και συνεχίζετε να το κάνετε
 
Kαι εμενα μου πεταξαν πολλα απο τα pixel και user μου, αλλα ευτυχως τα πρωτα τευχη διασωθηκαν. Τυχαινει να εχω τα πρωτα (μεχρι το 50) του πιξελ αλλα επισης και ενας φιλος μου που δεν γραφει σε φορουμ ξερω οτι τα εχει επισης. Οποτε δεν ειναι και τοσο σπανια, αφου τουλαχιστον 4 ατομα εχει επιβεβαιωθει οτι τα εχουν!
 
DINO είπε:
Αν όμως (υποθετικά μιλώντας), υπάρχει διαπίστωση οτι το πρώτο τεύχος του PIXEL ή του USER, ή του Computer Games, το έχουν μόνο ένα-δύο άτομα, τότε τι γίνεται;Αυτό το τεύχος δε θεωρείται υπερ-συλλεκτικό;
Aργησα να απαντήσω (ήμουν σε ρεπό), αλλά νομίζω πως εν τω μεταξύ το θέμα καλύφθηκε πλήρως στα παραπάνω posts. :)

Η "συλλεκτικότητα" όντως εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες: Το πόσο πολύ θέλει να αποκτήσει κάποιος ένα τέτοιο περιοδικό, το budget του, την διαθεσιμότητα για πώληση του επίμαχου τεύχους εκείνη την δεδομένη στιγμή (μπορεί την μία στιγμή να διατίθεται απο 1 άτομο, και κάποια άλλη στιγμή απο περισσότερα), κλπ-κλπ...

Γενικά το πόσο "συλλεκτικό" είναι κάποιο τεύχος ή όχι, τείνει να καθορίζεται διαφορετικά για κάθε άνθρωπο.

Τώρα για το άλλο θέμα που θίχτηκε, το αν δηλαδή υπάρχουν άτομα που θα εκμεταλλευτούν τυχόν μεγάλη ζήτηση για τέτοια πράγματα, σαφώς και υπάρχουν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όταν βρίσκεις Pixel τεύχος No1 στο μοναστηράκι αθήνας,σε πολύ καλή κατάσταση...με 2 euro...πόσο συλλεκτικό να είναι ?
 
Πολλές φορές οι έμποροι που πουλάνε κάποιο παλιό περιοδικό, δεν ξέρουν την πραγματική του αξία και πολλές φορές πουλάνε τα συλλεκτικά για λίγα Ευρώ και κάποια άλλα που μπορείς να βρεις εύκολα, αρκετά ακριβά.

It happens all the time, αρκεί να είσαι τυχερός, όπως εσύ στην προκειμένη.
 
Τοσο εχουν τα pixels λεμε,ενα δυο ευρω,περιοδικο του 80 ειναι,αλλο αν το'χουμε θεοποιησει εμεις στον μικροκοσμο μας. :)


 
Όχι ρε συ... Μη μου το χαλάς... Ήμουν έτοιμος να δώσω το USER #1 για 500 Euros! :p

Περιοδικό του '80 είναι και το ΚΟΜΙΞ
 
Πως τα φερνει ομως η τυχη...

Ειμαι με τον glaros στο μοναστηρακι το Σαββατο το πρωι και βολταρουμε, πηγαινοντας προς την καφετερια που θα καθομασταν με τα αλλα μελη του νιντεντο κλαμπ. Μιλαμε εντελως τυχαια για τα πιξελ και αν υπαρχει περιπτωση να βρεθει κατι τετοιο εκει. Και ξαφνικα να το! Το Νο1 τευχος του πιξελ! Εγω το εχω ηδη, αλλα για τον glaros ηταν μια καλη αγορα, αν και δεν μαζευει πιξελ, μονο με 2 ευρω.

Τελικα υπηρχαν και καποια ακομα τευχη (μετα το 70) και αυτα με 2 ευρω το ενα.

Τοσο πρεπει να πουλιουνται και να αγοραζονται.
 
 




Όχι ρε συ... Μη μου το χαλάς... Ήμουν έτοιμος να δώσω το USER #1 για 500 Euros! :p  



Δεν τα δινεις εσυ,ουτε με 1000.
:p


.



.



Nαι ειναι κομικ,οχι περιοδικο και παλι ενα ειναι αυτο και ενα το πρωτο Μικυ Μαους που κανουν πανω απο 100 ευρω,μονο δυο.



 
Έχω κλείσει ήδη θέση για ολοήμερη στο Μοναστηράκι! :D

Παίζει ρόλο και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται... Είχε σκισίματα; Έλειπαν σελίδες;

Πάντως από συλλέκτη ή έναν από εμάς αποκλείεται να δοθούν 2 Ευρώ...

@Aardvark: XAXAXAXAΧΑΧΑ!!! Με ξέρεις καλά...
 
Η τύχη (μου) του πρωτάρη.


Στον ουρανό το γύρευε ο
Mike...στο πάτωμα το βρήκα,κυριολεκτικά.

 


Η κατάσταση του περιοδικού είναι power,δεν έχει νόημα για φωτογραφίες διότι δεν είναι και το χρυσόμαλλο.
 
Πίσω
Μπλουζα