Υπάρχουν ακόμα βιντεοκλάμπ;

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Απ'όσο μπορώ να θυμηθώ , το βιντεκλάμπ της γειτονιάς-μου έκλεισε πριν περίπου 6 χρόνια . Το τελευταίο βιντεκλάμπι της πόλεως πρέπει να έκλεισε πριν κάπου 4 χρόνια . Φυσικά αντιλαμβάνομαι πως πλέον μία τέτοια δουλειά δεν είναι επικερδής . Παλιά - τουλάχιστον για περίοδο - θεωρούταν η καλλύτερη δουλειά !

Σήμερα , λοιπόν , έχει απομείνει κανένα ;
 
Στη περιοχη μου εχουν μεινει καποια ελαχιστα, καμια σχεση με το ενδοξο παρελθον οπου εβρισκες κυριολεκτικα και ενα καθε λιγα τετραγωνα. Φυτοζουν και αυτα που απεμειναν παντως.

Προς εκπληξη πολλων, υπαρχουν και καποια παρα πολυ πετυχημενα, οπου ενοικιαζουν ακομα και σημερα κασετες με τεραστια επιλογη ταινιων!
 
Φυσικά και υπάρχουν, αλλά ελάχιστα πλέον. Αρκετά από αυτά πουλάνε πλέον και παιχνίδια και διακοσμητικά. Βλέπεις με την ενοικίαση ταινιών δεν βγαίνει το ενοίκιο, το ρεύμα κλπ. Στον Άλιμο υπάρχει ένα που παραδόξως έχει και κίνηση.
 
Κασέτες ; Έλα Θεέ και Κύριε ! Μα πού βρίσκει σήμερα ο κόσμος να αγοράσει τέτοια μηχανήματα ; ! ! !

Πάντως ομολογώ πως δεν περίμενα να άκουγα πως υπάρχουν ακόμα ! Και μου δίνει και μία ευχαρίστηση να μαθαίνω πως υπάρχουν ακόμα !
 
Βιντεοκλαμπ...υπάρχουν αλλά με dvd/blue ray discs, ηλεκτρονικα παιχνιδια...

τη δεκαετια του 80 με την έλευση του βιντεο στα σπίτια μας τα βιντεοκλαμπ εκαναν χρυσες δουλειες...ο κόσμος διψουσε για θέαμα...κατ'οικον....

(πάντα θυμαμαι τη χαρα που ειχα οταν πηγαινα σε βιντεοκλαμπ...) :happyjump:
 
Νομιζω οτι το τελικο χτυπημα ηταν το Netflix και οι λοιπες streaming λυσεις.

Παρ ολα αυτα νομιζω οτι τα video club θα μπορουσαν ακομα να εχουν θεση στην αγορα αλλα φευγωντας απο το μοντελο ενοικιασης απλοκλειστικα ταινιων πρωτης προβολης. Αυτες θα τις δει ο κοσμος οποτε θελει σε καποια απο τις πολλες πλατφορμες. Στο εξωτερικο υπαρχουν πολλες ανεξαρτητες εταιριες που κυκλοφορουν ειτε παλιες κυκλοφοριες σε BluRay που περιεχουν κομμενες σκηνες και αλλο υλικο, ειτε ταινιες που δεν προβληθηκαν ποτε εκτος σινεμα κτλ. Αυτα δυσκολα τα πληροφορειται καποιος εδω. Ενα μαγαζι που τα φερνει και εχει και ενα ενημερωμενο newsletter πανω σε αυτα, νομιζω θα εκτιμηθει απο αρκετο κοσμο.

Παει και μακρυτερα, κατι σαν πολυχωρος οπου μαζι με τις "δυσκολες" ταινιες να εχει ξενα κινηματογραφικα λευκωματα, να κανει προβολες, συζητησεις για καλτ φασεις κτλ.

Το αφιερωμα του μακαριτη Τριανταφυλλιδη στα βιντεοκλαμπ ηταν εξαιρετικο btw. Θα μπορουσε να σταθει λιγ στη φαση του κλεισιματος τους και τη σκυλευση του εμπορευματος (μιλαω για VHS,beta,2000) που ειτε πηγε σκουπιδια, ειτε πηγε για ενα κομματι ψωμι στα χερια κορακιων που το μουσχοπουλανε τωρα...
 
Όταν εφαρμοστεί και εδώ ο νόμος για το παράνομο κατέβασμα ταινιών μουσικής κλπ, πιστεύω θα ανακάμψει ο θεσμός των V Clubs. Έχουν μείνει 1-2 γνωστές αλυσίδες στο χώρο, ενώ στη γειτονιά που μένω 11 χρόνια, είδα να κλείνουν 3 από τα 4 που υπήρχαν και αυτό που έχει μείνει δείχνει να πηγαίνει καλά.

Πλέον αν δεν εξελίσσεσαι με φρέσκες ιδέες, είσαι καταδικασμένος σε αργό θάνατο (πχ. play rooms, αυτόματοι πωλητές, άλλα προϊόντα, κλπ).
 
πάντα θυμαμαι τη χαρα που ειχα οταν πηγαινα σε βιντεοκλαμπ...
Πράγματι ! Θυμάμαι κάπου στα τέλη των '80 που το βιντεκλάμπ μου φαινόταν τεράστιο , παρότι σήμερα περνάω απ'έξω (κλειστό φυσικώς) και το βλέπω και μου φαίνεται μια σταλιά . Και είχε τόσες πολλές ταινίες που δεν ήξερα ποιά να πρωτοδιαλέξω ! Η πιο ωραία ημέρα της εβδομάδας ήταν η Παρασκευή , διότι καθώς είχες προθεσμία να επιστρέψεις τις κασέτες σε δύο ημέρες , ένεκα του σαβατοκυριάκου είχες μία επιπλέον ημέρα , οπότε παίρναμε και μία κασέτα παραπάνω !

Κάτι άσχετο : Μια φορά έξαχνα το βιντεοπώλη - παρότι όπως είπα το κατάστημα δεν είναι μεγάλο - καθώς είχε πάγκους , θήκες , καθρεύτες κτλ . Αφού λοιπόν δεν τον έβρισκα , είπα να ανέβω στο πατάρι , παρότι είχα ακούσει πως εκεί δεν έχει ταινίες . Τελικά όταν ανέβηκα δε βρήκα το βιντεοπώλη , αλλά αυτό που βρήκα με έκανε να κοντέψω να πάθω συγκοπή ! Εκεί επάνω είχε ... τσόντες ! :eek:

Σήμερα το λέω και γελάω , αλλά για ένα παιδάκι της ηλικίας-μου και μάλιστα εκείνη την εποχή που η αθλιότης δεν είχε φτάσει τα σημερινά επίπεδα να πληκτρολογείς κάτι το καθημερινό και ο Γούγλης να σου βγάζει ως αποτελέσματα τα αδιανόητα ,, αντιλαμβάνεστε την έκπληξή-μου .
 

1@iliekater[/USER] Την παπαρήγα την καλή...

Και εγώ θεωρώ οτι το video club έχει λόγο ύπαρξης στο πλαίσιο που έθεσε ο Wally. Από την άλλη μου φαίνεται εντός λογικής και οικονομικών ορίων το να δώσεις 1 ευρώ για ενοίκιο 3 ημερών για ένα δίσκο ultra blur ray (σχεδόν 4K) 100-120 λεπτών. Μακάρι να διαβάζουν οι εναπομείναντες βιντεοκλαμπάδες το φορουμ.

Αυτό που συνέβη με το μπαμ με τα βίντεο κλαμπ, και ελπίζω οι εναπομείναντες να το έχουν, είναι η οτι ενεπλάκησαν άνθρωποι χωρίς μεράκι.

1@Wally[/USER] PS: Σε πιο βίντεο του Τριανταφυλλίδη αναφέρεσαι;

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

1@foutix[/USER] Ριξε βλεφαρο εδω και εδω

Υπαρχει και στο YT αλλα νομιζω και στο WebTV της ΕΡΤ. Πολυ δυνατη σειρα ντοκυμαντερ

 
Διαγραφθηκε το τελευταιο post!

Συνεχιζουμε κανονικα on topic! :)

Προ διετιας αρθρο που μιλαει για τα videoclub, αρκετα ενδιαφερον, ριξτε του μια ματια. ;)
 
  • Like
Reactions: PT8
Βιντεοκλάμπ σε λειτουργία στον Άγιο Ιωάννη στην Δάφνη. Χθεσινή φωτογράφιση:

VideoClub01.jpg
 
Υπάρχουν διάσπαρτα καταστήματα. Κυρίως άνθρωποι που περιμένουν να βγουν στη σύνταξη. Μέχρι πρόσφατα (μπορεί και έως σήμερα) η γνωστή αλυσίδα videorama είχε κατάστημα στη Φωκά στη Ν. Ιωνία, Ριζούπολη. Η συγκεκριμένη αλυσίδα είχε πολλά καταστήματα και από ότι φαίνεται το αφεντικό κράτησε αυτό της Φωκά για να συμπληρώσει τα χρόνια... Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα στην Κατεχάκη μεταξύ Κηφισίας και Μεσογείων, προς Μεσογείων, όπου έκλεισε πριν 3-4 χρόνια. Μπήκα μια φορά και έπιασα κουβέντα με τον υπεύθυνο. Στο μισάωρο δεν είχε μπει άνθρωπος ενώ μου έλεγε ότι αν έκανε  καθημερινά τζιρο 30 ευρώ ήταν ικανοποιημένος...
 
Ναι έχω δει ελάχιστα. Αυτό όμως δεν ήταν κάποιας αλυσίδας ούτε είχε βάλει μέσα κάποια άλλα προϊόντα πχ εμφάνιση φωτογραφιών, πώληση usb  stick και υπό εξαφάνιση κενά cd  dvd . Ίσως αν του ζήταγες να είχε καμιά άγραφη βιντεοκασέτα. Νομίζω είχα δει άλλο ένα στην Παλλήνη ή στη Λούτσα δεν θυμάμαι καλά. 

Videorama είχα πετύχει στην Νέα Σμύρνη. Νότια προάστια πάντως δύσκολα να εντοπίσεις κάποιο.
 
Δύο videoclubs που υπάρχουν μέχρι σήμερα και έχουν δουλειά είναι το VIDEORAMA στην Κυψέλη (Αγίου Μελετίου) και ένα MOVIE GALAXY στη μέση της Ιπποκράτους.
 
Στην Λαμία μέχρι πριν ενάμιση χρόνο είχαμε ένα αρκετά μεγάλο σε χώρο κατάστημα, το Hollywood, επί της Αινιάνων (για όσους ξέρουν από Λαμία). Εγώ το έμαθα το καλοκαίρι του 2002, τις μέρες που απολύθηκα από φανταρος. Μέχρι το 2004 περίπου το είχε στην απέναντι πλευρά και ήταν αρκετά μικρό και στενό. Αυτό πουλούσε και αρκετά cds και ελληνικά και ξένα, soundtracks κτλ. Καλό και ψαγμένο σε ταινίες θα έλεγα. Δυστυχώς έχει ενάμιση χρόνο όπως έγραψα στην αρχή, που έχει κλείσει. Τώρα δεν γνωρίζω αν υπάρχει κανένα συνοικιακό βίντεοκλαμπ στην πόλη αλλά στο κέντρο αυτό ήταν το τελευταίο.
 
Πίσω
Μπλουζα