Υπήρχαν RPGs στο Saturn ;

saturn rpgs(english):

Shining force 3 part1,2(υπαρχει μεταφρασμενο)

Shining the holy ark(η συνεχεια του shining in the darkness του megadrive,1st person)

shining wisdom(zelda type)

story of thor 2(zelda type)

panzer dragoon saga(πρωτοτυπο με υπεροχη οπτικοακουστικη παρουσιαση,αρκετα παραξενο ομως)

dragon force(strategy-rpg)

dark savior(zelda type διαγωνια οπτικη(landstalker 2)

mystaria(strategy-rpg,πολυ δυσκολο)

Magic Knight Rayearth(rpg με κοριτσια)

Albert Odyssey: Legend of Eldean(κλασσικο τυπικο rpg)

Virtual Hydlide(3rd person 3d with digitised graphics mixed action rpg.αν και πολυ κακο παιχνιδι ακομα και στην εποχη του το εχω τερματησει προσωπικα)

αυτα ειναι τα μονα που υπαρχουν με αγγλικο κειμενο,με ιαπωνικο υπαρχουν πολυ περισσοτερα
 
johnny_salonica είπε:
Απο όσο θυμάμαι η ανάπτυξη του Shenmue είχε ξεκινήσει για το Saturn υπό τον τίτλο 'Project Berkley' και 'Virtua Fighter RPG' (για αυτό και ο Ryo μοίαζει στον Akira.)
Ξέθαμα... Βρήκα αυτή την φωτογραφία σε μία δημοπρασία που επιβεβαιώνει τον τίτλο Project Berkley.

attachment.php
 
Εκπληκτικα αδικημενος τιτλος στο μηχανημα ειναι και το Shining Wisdom. Το παιχνιδι ητανε να κυκλοφορησει αρχικα για το Mega Drive, και οπτικα δεν ειναι ανταξιο των δυνατοτητων του Saturn. Το gameplay του και η ιστορια του παντως ειναι πανεμορφη. Αξιζει σιγουρα να το δει κανεις.
 
Πανέμορφο όπως άλλωστε και τα περισσότερα παιχνίδια της σειράς Shining.
 
johnny_salonica είπε:
Ξέθαμα... Βρήκα αυτή την φωτογραφία σε μία δημοπρασία που επιβεβαιώνει τον τίτλο Project Berkley.
Ναι, είναι η Limited Edition του Virtua Fighter 3tb (κυκλοφόρησε το 1998 στην Ιαπωνία) που είχε σαν bonus disc το Project Berkley, με βίντεο από το development version. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, είναι εύκολο να βρεθεί και φτηνή.
 
Συγνώμη που ξεθάβω αυτό το θέμα αλλά ήθελα κι εγώ να πω 2-3 λογάκια για τα RPGs του Saturn.

Καταρχάς, σε γενικές γραμμές η κονσόλα δεν έχει πάρα πολλές παραγωγές σε αυτή την κατηγορία αλλά απ'την άλλη δεν τις λες και λίγες. Δυστυχώς, τα περισσότερα περιορίστηκαν στην Ιαπωνία κι αν αυτό συνδυαστεί με τις δυσκολίες που παρουσιάζει η διαδικασία μεταφράσεων στο συγκεκριμένο σύστημα... μάλλον τα πιο πολλά θα παραμείνουν άγνωστα στο ευρύ κοινό μέχρι να βρεθούν άτομα με υπομονή και διάθεση....

Τέσπα, ξεχωρίζω ~σε επίπεδο αξίας παραγωγής~ απ'τις αγγλόφωνες κυκλοφορίες τα :

Panzer Dragoon Saga, Shining Force 3 - Scenario 1, Dragon Force, Dark Savior, Shining the Holy Ark, Albert Odyssey




είναι δύσκολο να ξεπεραστούν απ'τα υπόλοιπα RPGs του. Αναφέρθηκαν και πιο πάνω οπότε είναι τα must play της κονσόλας ,τουλάχιστον για αρχή.

Προσωπικά αγαπημένο μου και ταυτόχρονα καλύτερο RPG του Saturn (κατά τη γνώμη μου) είναι το Grandia που περιορίστηκε στην Ιαπωνία... το πιο στενάχωρο είναι ότι θεωρείται ανώτερο της Playstation έκδοσης στον τεχνικό τομέα. Μιλάμε για ένα εξαιρετικό παιχνίδι των 60 ωρών που χάρις τις "εγκληματικές" ενέργειες κάποιων δε μεταφράστηκε ποτέ.

Δε συμμερίζομαι ορισμένες ακραία διθυραμβικές απόψεις για το P S D. Πάρα πολύ καλή παραγωγή αλλά ποτέ δε του συγχώρεσα τα απλοϊκά μενού μα κυρίως την υπερβολικά μικρή διάρκεια ~την 2 ή 3 φορά , το είχα τελειώσει σε 10 ώρες περίπου...4CDs~

Επειδή ήδη είπα αρκετά, θα κλείσω με μία μικρή αλλά ποιοτική λίστα RPGs που περιέχει "γνωστά ονόματα" που έμειναν στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Suikoden 1


Tactics Ogre - Let Us Cling Together



Vandal hearts



Lunar 1 & 2



Mystaria 2



Dragon Force 2



Devil Summoner - Soul Hackers


Αυτά :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
βασικά καλησπέρα σας :D καλώς ήρθες στο retromaniax και καλά ποστ σαν και το πρώτο σου
 
καλησπέρα, καλώς σας βρήκα :)
 
Από τα rpg που 'χουν βγει αποκλειστικά για Saturn αυτά που με ψήνουν περισσότερο είναι το Albert Odyssey (χάθηκε να βγει και για Playstation; ) και φυσικά το Panger Dragoon Saga. Sega, γιατί δεν το ξαναβγάζεις για PSN και XBLA για να το εκτιμήσει και να το απολαύσει περισσότερος κόσμος; Παρά μόνο βγάζεις τα ίδια παιχνίδια ξανά και ξανά (ειδικά γερασμένα παιχνίδια όπως το Sonic Adventure 1) ;

Όσο αφορά το Magic Knight Rayearth τι εξτρά έχει η Saturn έκδοση (αρχικά είχε βγει για SNES για τ' οποίο υπάρχει και fan-translation) πέρα από τα anime cut-scenes; Eπίσης για όσους δεν το γνωρίζουν είναι βασισμένο στο ομώνυμο anime/manga της Clamp που αποτελεί και την πρώτη τους τεράστια επιτυχία. Αν και fan της Clamp δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με το εν λόγω manga (για το anime oύτε συζύτηση που δεν το είδα ούτε καν ολόκληρο κι ούτε πρόκειται να το συνεχίσω ποτέ μου) αν και έχει φοβερό, λεπτομερές σχέδιο κι ένα σύμπαν αρκετά ευφάνταστο. Οπότε παίξτε μονάχα το παιχνίδι. Τουλάχιστον ως rpg είναι ευχάριστο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πριν 4-5 χρόνια είχα γοητευθεί πολύ με το anime. Ασυνήθιστο για τα δεδομένα του αλλά είχε γίνει... :p

Για την Saturn έκδοση είχα κάνει ένα review σε παλιό blog μου. Του είχα βάλει νομίζω 6/10.

Σχετικά με τη σύγκριση που αναφέρεις Vetus είναι διαφορετικές εμπειρίες τα 2 παιχνίδια. Πέρα το τεχνολογικό μέρος που είναι εμφανέστατα υπέρ της έκδοσης για Saturn, το gameplay τους διαφέρει. H saturn έκδοση είναι action/RPG κι αν δε με απατά η μνήμη μου ισάξιας ή μικρότερης διάρκειας απ'την αντίστοιχη έκδοση για SNES.

Η εξομοίωση στο Saturn είναι πλέον σε αξιοπρεπέστατα επίπεδα, δες εκεί αυτό και το Albert. Ανάλαφρες κι ευχάριστες εμπειρίες.
 
Πίσω
Μπλουζα