Υ.ΕΝ.Ε.Δ.

bernard.c είπε:
... η προσπάθεια "εξαφάνισης" της ΥΕΝΕΔ έχει φέρει σαν αποτέλεσμα το να μην υπάρχει πλέον σχεδόν τίποτα σχετικό με το Ρετρο αυτό τηλεοπτικό κανάλι
Ναι ρε ..., οι περισσότερες δουλειές της Νόρας ήταν στην ΥΕΝΕΔ!!! :shake: :shake: :shake:

(όχι δηλαδή ότι θα είχαν γλιτώσει από το σβήσιμο αν ήταν στην ΕΡΤ!!!!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτη την ωρα η ΝΕΤ προβαλλει μια εκπομπη για την ραδιοφωνικη ΥΕΝΕΔ!!
 
ChristosM είπε:
Αυτη την ωρα η ΝΕΤ προβαλλει μια εκπομπη για την ραδιοφωνικη ΥΕΝΕΔ!!
Σοβαρά;; Όποιος έχει την δυνατότητα και δει την εκπομπή, ας μας ενημερώσει αν έδειξε τίποτα "σημαντικό" από αρχειακό υλικό ή από διηγήσεις καλεσμένων...
 
Με μια σχετική καθυστέρηση άρχισα να γράφω την εκπομπή. Μόλις την δω θα σας ενημερώσω για το περιεχόμενο.
 
Η εκπομπή προβλήθηκε στο πλαίσιο της σειράς εκπομπών του Σεραφείμ Φυντανίδη, "Οι παρέες γράφουν ιστορία".

Ο τίτλος της σημερινής εκπομπής ήταν: "Υ.ΕΝ.Ε.Δ.: Η παρέα του στρατού".

Ακολουθεί η περιγραφή της εκπομπής από το site της ΕΡΤ:

"Μια παρέα φαντάρων, οι οποίοι γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι, όχι σε στρατόπεδο, αλλά στην τότε ραδιοφωνική Υ.ΕΝ.Ε.Δ., φιλοξενεί αυτή την Κυριακή ο Σεραφείμ Φυντανίδης στην εκπομπή του Τότε, ήταν όλοι τους πρώιμοι ή ανερχόμενοι καλλιτέχνες, και, όταν απολύθηκαν, διέπρεψαν στο θέατρο, στη μουσική, στον κινηματογράφο και στα γράμματα.

Είναι οι ηθοποιοί Θύμιος Καρακατσάνης, Σπύρος Φωκάς, Γιώργος Μαρίνος και Γιάννης Μόρτζος, οι σκηνοθέτες Σπύρος Ευαγγελάτος και Κώστας Αριστόπουλος, οι συνθέτες Γιώργος Χατζηνάσιος και Νότης Μαυρουδής και ο κριτικός θεάτρου και συγγραφέας Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Αυτοί οι παλιοί φαντάροι θα μας αφηγηθούν σπαρταριστά περιστατικά από τη θητεία τους και θα μας θυμίσουν παλιές και σύγχρονες δημιουργίες τους."

Η εκπομπή πρέπει να έχει τελειώσει τώρα. Αν προβλήθηκε κάτι "σημαντικό", το "ευτύχημα" είναι ότι η εκπομπή προβάλλεται σε επανάληψη στις 03.00 το πρωί.
 
bernard.c είπε:
Η εκπομπή προβλήθηκε στο πλαίσιο της σειράς εκπομπών του Σεραφείμ Φυντανίδη, "Οι παρέες γράφουν ιστορία".Ο τίτλος της σημερινής εκποΑν προβλήθηκε κάτι "σημαντικό", το "ευτύχημα" είναι ότι η εκπομπή προβάλλεται σε επανάληψη στις 03.00 το πρωί.
Αθάνατη ΕΡΤ! Οι επαναλήψεις σε ώρες που βλέπουν οι λύκοι και ο Κόμης Δράκουλας τιβί!
 
Κι όμως... ο μακράν "εξαφανισμένος Τζων Αυλακιώτης" του φόρουμ έπεσε πάνω σ' αυτό και σας το παραθέτει...!!!

attachment.php
[edit] To video αφαιρέθηκε λόγω copyrights καθώς ήταν ολόκληρη εκπομπή και αντικαταστάθηκε με screenshot [edit] και πηγαίνετε τη λωρίδα χρόνου στο 1.38.02

...θα πρέπει να είναι η πιό παλιά κάρτα της ΥΕΝΕΔ (με θυρεό και όχι ναυτάκια), και μάλιστα "στον αέρα", που έχουμε βρεί ως τώρα... (1974).

stakovios είπε:
Το σήμα της ΥΕΝΕΔ σε 2 έγχρωμες φωτογραφίες. Καμιά φορά ψάχνοντας στο αρχείο της ΕΡΤ βρίσκουμε και σήματα της ΥΕΝΕΔ!
Στακόβιε, που ακριβώς τις πέτυχες; Μου φαίνονται σαν στοπ-καρέ ή είναι όντως φωτογραφίες;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
stam1370 είπε:
Κι όμως... ο μακράν "εξαφανισμένος Τζων Αυλακιώτης" του φόρουμ έπεσε πάνω σ' αυτό και σας το παραθέτει...!!!
[edit] To video αφαιρέθηκε λόγω copyrights καθώς ήταν ολόκληρη εκπομπή και αντικαταστάθηκε με screenshot [edit] και πηγαίνετε τη λωρίδα χρόνου στο 1.38.02

...θα πρέπει να είναι η πιό παλιά κάρτα της ΥΕΝΕΔ (με θυρεό και όχι ναυτάκια), και μάλιστα "στον αέρα", που έχουμε βρεί ως τώρα... (1974).
Ιδού η κάρτα:

karta yened 1974.jpg

Σωστός! Μπράβο για την ανακάλυψη! Και να σε βλέπουμε πιο συχνά, γιατί έχουμε πολλές πολλές απορίες για τα σηματάκια της τηλεόρασης και όχι μόνο.

stam1370 είπε:
Στακόβιε, που ακριβώς τις πέτυχες; Μου φαίνονται σαν στοπ-καρέ ή είναι όντως φωτογραφίες;
Είναι, προφανώς, στοπ καρέ. Από το αρχείο της ΕΡΤ και το ντοκιμαντέρ "Το πολιτιστικό έγκλημα της χούντας".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντα έβλεπα την κίνηση του φόρουμ (π.χ. τα απίστευτα βίντεο του Χρήστου με τις Ειδήσεις της ΥΕΝΕΔ ή τις κάρτες κλπ) και τώρα τελευταία, είπα να ψιλοξαναμπώ!!! Άρα ό,τι απορίες υπάρχουν, εδώ!!! Και να μην ξέρω να απαντήσω, μια γνώμη θα την πω!!!

Στο ντοκιμαντέρ για τη χούντα είχα "πρωτοβρεί" και πόσταρα το σήμα της ΥΕΝΕΔ του 1970. Η φωτό υπάρχει στη retrodb. Δεν κάθισα, όμως, ποτέ, να το δω όλο... Μάλλον θα το κάνω τώρα!!!
 
Ως γνωστόν, τόσα χρόνια είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ποτέ η ΥΕΝΕΔ δεν είχε tv ident, έτσι δεν είναι; Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανατραπεί αυτό το συμπέρασμα... Διασταυρώνω κάτι εδώ και λίγη ώρα. Είμαι πολύ περίεργος!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Μίλησα με τον uploader του βίντεο που βρήκα... Το tv ident της ΥΕΝΕΔ που θα δείτε είναι 100% αληθινό! Μου είπε ότι σε ένα άλλο ματς το είχαν βγάλει και σε κίτρινο! Καταλαβαίνετε φίλοι της GRM-TV, ότι μιά "βασική" γνώση που είχαμε από τα συμπεράσματα από τα αρχεία που έχουμε δει ως τώρα, ανατρέπεται: Η ΥΕΝΕΔ, στα τελευταία της, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, έβγαλε tv ident, μαζί με την ΕΡΤ, που τότε έβγαλε το πρώτο της! Παραθέτω το βίντεο!!!

[edited] Ολόκληρη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα / copyrights [edited]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εδώ. από το 28.36 μέχρι τη λήξη του αγώνα (όχι της μετάδοσης), με κίτρινο χρώμα. Στην αρχή του βίντεο είναι οι τίτλοι με τη γνωστή γραμματοσειρά που χρησιμοποιούσε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90, σαν ΕΤ-2 πια...

[edited] Ολόκληρη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα / copyrights [edited]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
stam1370 αν θες βάλε ένα μικρό μέρος των αγώνων γιατί υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα όταν είναι ολόκληρης διάρκειας η προβολή.

Ευχαριστώ :)
 
Y.jpg

το χα παρει φωτο να το στειλω σε φιλους να το δουν καλα ειχα πει και πριν οτι το Ν Sports θυμαται πως ηταν ο παππους του
 
Ο προγονος της ΥΕΝΕΔ ηταν η ΤΕΔ (Τηλεόρασις Ενόπλων Δυνάμεων)
https://el.wikipedia.org/wiki/Τηλεόραση_Ενόπλων_Δυνάμεων


την οποια δεν την προλαβα γιατι τοτε δεν ειχαμε τηλεοραση,πηραμε το 1973. Σαν σημα ειχε τον αετο του ΓΕΣ (χωρις το εθνοσημο στο κεντρο του) και εκανε εκπομπη μεσα απο την Γεωγραφικη Υπηρεσια Στρατου στο κτιριο που ειναι ακομη στο Πεδιον Αρεως.

Μετα το 1981 που αρχισε η καταπτωση στην Ελληνικη κοινωνια μεσα σε ολα την πληρωσε την νυφη και η ΥΕΝΕΔ μιας και οτιδηποτε ειχε σχεση με τον Στρατο (και μετεπειτα Εκκλησια,θεσμος Οικογενειας) επρεπε να λογοκριθει-απαξιωθει-χλευασθει-καταστραφει. Η ΥΕΝΕΔ ξεκινουσε το προγραμμα το απογευμα με θυερο και εμβατηριο και το βραδυ εκλεινε με τον εθνικο υμνο και την κυματιζουσα σημαια τα οποια ενοχλουσαν παρα πολυ την νεα κυβερνηση. Αυτο ομως που στην κυριολεξια ηταν ''καρφι στα ματια'' της ηταν η ιστορικη εκπομπη των ενοπλων δυναμεων,την παρουσιαζαν 2 στρατιωτικοι ντυμενοι παντα με την επισημη στολη τους και αναλογο υφος-λεξιλογιο και φυσικα οποτε γινονταν αναφορα στο 1944 και στο 1946-49 ελεγαν ξεκαθαρα τις λεξεις ''κομμουνιστης-κομμουνιστοσυμμοριτης" για παραδειγμα ''διεξηχθη επιθεσις υπο των κομμουνιστοσυμμοριτων επι της πολεως της Φλωρινης η οποια απεκρουσθη επιτυχως" κλπ.
Ο ΟΗΕ τον ειχε αποδεχθει αυτον τον ορο και ως ετσι αναφερονταν σε βιβλια-ομιλιες-γραπτα, μετα το 1981 προσπαθησαν να τον μετασκευασουν και το 1989 προκειμενου να ψηφισουν οι μεν τους δε για να μπορεσει να σχηματισθει κυβερνηση εγινε ''εμφυλιος''. Αρα μην απορειτε πως σκοπιμως σβηστηκαν ολα αυτα αλλωστε τα εχει αυτα η ''δημοκρατια''.
Αργοτερα μετα το 1975 η εκπομπη αυτη συνεχιστηκε αλλα με τους παρουσιαστες ντυμενους με πολιτικα (κοστουμι,γραβατα-ταγερ) χωρις στολη αλλα με το ιδιο λεξιλογιο. Αυτη η εκπομπη ειναι η σημερινη ''με Αρετη και Τολμη'' που επι χρονια ειχε εξαφανισθει σκοπιμως και μετα ενα φεγγαρι εμφανιστηκε με τους παρουσιαστες με χαμογελακια,οι κοπελες με μινι κλπ που φυσικα δεν ταιριαζει ολο αυτο με Ενοπλες Δυναμεις. Αν προσεξετε στο λεξιλογιο τους δεν υπαρχει κατι το πατριωτικο, απλα παρουσιαζουν στρατιωτικα θεματα με πολυ χαλαρο υφος και οταν γινονται αναφορες στο παρελθον ειναι επιλεκτικες και χωρις καμια ταση να αυξηθει το εθνικο φρονημα.
Ορισμενοι παρουσιαστες-ιες ''επεζησαν'' της διαλυσης και προσεληφθησαν μετα στην ΕΡΤ-2, θυμαμαι μια μανταμιτσα να προσπαθει να πει τα ρωσικα ονοματα και να τα βγαζει με αστεια προφορα πχ ''γκορμπατσζσωφφ''.
Η ΥΕΝΕΔ ηταν ''το 2ο καναλι'' και σαν 1ο θεωρουσαν την ΕΙΡΤ αρα στα κουμπια το πρωτο ηταν η ΕΙΡΤ και στο 2ο η ΥΕΝΕΔ,τα αλλα κουμπια ηταν αχρηστα ουσιαστικα γιατι δεν υπηρχε αλλος σταθμος. Οταν λοιπον σου ελεγε ο παππους ή ο πατερας ''βαλτο στο 2ο'' ηξερες πως ηταν για την ΥΕΝΕΔ.

6 ελληνικές σειρές της ΥΕΝΕΔ που δεν είχες ιδέα ότι υπάρχουν
 
Πίσω
Μπλουζα