(ΦΩΤΟ)ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Επίσκεψη στα γραφεία της Leon Film

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
155
Ξεκινώντας να κάνουμε τη συνέντευξη με τον κ. Γιάννη Λεοντσίνη,δε μπορούσαμε να φανταστούμε τι θα βρίσκαμε εκεί.Η αλήθεια είναι ότι ο Κωνσταντίνος γνώριζε ήδη κάποια πράγματα για την ύπαρξη και δράση της εταιρείας Leon Film,του Γιάννη Λεοντσίνη,εγώ πολύ λιγότερα έως σχεδόν τίποτα.

Σίγουρα όμως κανένας εκ των δύο μας δεν ήταν έτοιμος γι' αυτό που είδαμε μπροστά μας φτάνοντας εκεί,στα γραφεία της εταιρείας.

Τι κάνει λοιπόν καταρχήν ακριβώς η Leon Film και ποια είναι η δραστηριότητά της ;

Πέρα από το γεγονός της μετατροπής σε DVD και επανακυκλοφορίας παλαιότερων κλασσικών,γνωστών και μη,ταινιών,παραγωγός των οποίων υπήρξε ο Γιάννης Λεοντσίνης,η Leon Film έχει να αναδείξει μια ακόμη αξιοθαύμαστη δραστηριότητα.Ο κ. Λεοντσίνης επιμελείται και παράγει αξιολογότατες δουλειές-παραγωγές τύπου ντοκυμαντέρ,ποικίλου ενδιαφέροντος τα οποία και διαθέτει σε DVD.

Κι όταν λέω ποικίλου ενδιαφέροντος,το εννοώ,καθότι κάποια από τα θέματα των παραγωγών αυτών είναι:

-Η ιστορία του τραμ στην Αθήνα

-Άρης Βελουχιώτης

-Ανδρέας Παπανδρέου

-Κωνσταντίνος Καραμανλής

-100 χρόνια Παναθηναϊκός

-Γεώργιος Παπαδόπουλος

-Παρελάσεις στη Γερμανία του Χίτλερ

και πολλά και διάφορα ακόμη θέματα,τα οποία με πολύ μεράκι,προσοχή και λεπτομέρεια επιμελείται και δημιουργεί ο κ. Λεοντσίνης.Αξιολογότατη προσπάθεια δίχως αμφιβολία,για την οποία ο κ. Λεοντσίνης έχει τη χαρά να λέει ότι αναγνωρίζεται -μέσω των πωλήσεων που κάνει- από ένα ευρύ ηλικιακά φάσμα ανθρώπων.Αν μη τι άλλο,του αξίζει η αναγνώριση αυτή !

Ο κ. Λεοντσίνης επίσης αναλαμβάνει τη μεταγλώττιση παιδικών,αναθέτοντάς την σε μια ομάδα ανθρώπων-ηθοποιών,με την οποία συνεργάζεται.Μιλάει με θέρμη για τη δουλειά αυτή και μας φανέρωσε κι ένα κρυφό του πόθο:Να βγάλει τον Καραγκιόζη σε επεισόδια,υπό μορφή παιδικού.Λέει μάλιστα ότι αν ήταν νεότερος θα το προχωρούσε σίγουρα αυτό,καθότι πρόκειται για τεράστια δουλειά,που απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο.Εμείς φυσικά του ευχόμαστε να το προχωρήσει και τώρα,καθότι ξεχειλίζει ακόμη από ιδέες και στόχους!

Η Leon Film στεγάζεται σε ένα παλιό κτίριο,εδώ και 35 συναπτά έτη,στο κέντρο της Αθήνας.Αυτή είναι η φυσική της έδρα,αυτό είναι το επαγγελματικό σπίτι του Γιάννη Λεοντσίνη.Ένας χώρος στον οποίο με το που θα μπεις,θα αναπνεύσεις αέρα...80s !Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τον χώρο αυτό,γι' αυτό κι εμείς φροντίσαμε να πάρουμε -με την άδεια του κ. Λεοντσίνη- αρκετές φωτογραφίες,ώστε να καταφέρουμε πιο εύκολα και με μεγαλύτερη πιστότητα να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από αυτή την επίσκεψη.

Για πάμε να δούμε λοιπόν...!

O στενός,αλλά περισσότερο από πλούσιος σε αφίσες και κινηματογραφικό υλικό,συγκεντρωμένο σε κούτες αλλά και διάσπαρτο αριστερά και δεξιά,διάδρομος των γραφείων της Leon Film.

Στο βάθος διακρίνεται ο κ. Γιάννης Λεοντσίνης

attachment.php


attachment.php


Πολλοί από εμάς μιλάμε για το video και τις βιντεοκασσέτες και λέμε ότι είναι και αποτελούν κάτι το retro.Όχι άδικα προφανώς.

Τι θα πείτε λοιπόν τώρα,βλέποντας τις παρακάτω photos,και αυτά τα καρούλια ταινιών,μαζί με μια κασσέτα συσκευής Beta (ο πρώιμος ανταγωνιστής του VHS,όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι εδώ μέσα άλλωστε...) που διακρίνεται σε μια φωτογραφία...;

Ναι,η ποσότητά τους στα γραφεία της Leon Film είναι μεγάλη,όπως μεγάλος είναι κι ο όγκος των καρουλιών αυτών.Aναμφίβολα αποτελούν εικόνες μιας άλλης εποχής,πιο "αυστηρής" κινηματογραφικά,τότε που το παραμικρό λάθος του ηθοποιού στα γυρίσματα,το χάσιμο των λέξεων που έπρεπε να πει σε μια σκηνή,κόστιζε,και αρκετά μάλιστα...

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


Παρακάτω λοιπόν θα δούμε τον χώρο όπου γίνεται η ψηφιοποίηση-μετατροπή των δεδομένων από τον Γιάννη Λεοντσίνη.Κάποια παλιά,αλλά και σύγχρονα μέσα,κατάλληλα όσο κι απαραίτητα φυσικά μηχανήματα,συνοδευόμενα από κονσόλες,videos,monitors,υπολογιστές,όλα έχουν τη θέση και το ρόλο τους,αναλαμβάνοντας την όσο το δυνατόν πιο άρτια και ολοκληρωμένη δουλειά.Απολαύστε λοιπόν τις photos και μπείτε λίγο κι εσείς μαζί μας στο....εργαστήρι του κ. Λεοντσίνη !

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αμέτρητες αφίσες ελληνικών βιντεοταινιών που βρίσκονται στους τοίχους της Leon Film,συνθέτουν μια πραγματική ταπετσαρία αναμνήσεων και την ίδια στιγμή,ένα χώρο απείρου σεβασμού.

Δεν έχει σημασία αν κάποιος αγαπά τις βιντεοταινίες ή όχι,δε θα του πάρει ούτε 5 δευτερόλεπτα μπαίνοντας στα γραφεία για να καταλάβει την αγάπη και την αφοσίωση του Γιάννη Λεοντσίνη σε ό,τι έχει συμμετάσχει,πάρει μέρος,δημιουργήσει ως παραγωγός και να νιώσει πραγματικό σεβασμό γι΄αυτό.

Ναι,είναι κάτι που αφ' ενός δεν είχα ξαναδεί,αφ' ετέρου θα δυσκολευόμουν να φανταστώ ότι υπάρχει.Κι όμως,όλα είναι εκεί,για να θυμίζουν εκείνη την εποχή,την εποχή της άνθισης της ελληνικής βιντεοκασσέτας,αλλά και του κινηματογράφου,την εποχή της γέννεσης,της ακμής και της πτώσης ενός ολόκληρου ρεύματος,ενός γνήσιου,χαρακτηριστικού κομματιού μιας άλλης εποχής...

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


O αφίσες από τις ταινίες "ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ" και "ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" δε θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά !

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


O κ. Λεοντσίνης δε μπορούσε να ξέρει φυσικά πόσο καιρό εγώ κι ο Κωνσταντίνος ψάχναμε να βρούμε για να δούμε ξανά την ταινία αυτή.Και τώρα την είχαμε μπροστά μας,στην αυθεντική της VHS μορφή !

Αθάνατε Καραγιώργη...!

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O Γιάννης Λεοντσίνης υπήρξε παραγωγός και σε ελληνικές XXX παραγωγές.Και δε μετανιώνει καθόλου γι' αυτό,γιατί άλλωστε ;

Ένα μικρό δείγμα από αφίσες (έχουν υποστεί ελαφρά επεξεργασία-παρέμβαση από εμένα) αυτών των ταινιών.

Και φυσικά,αντίτυπα από τις ταινίες αυτές υπάρχουν ακόμη σε VHS μορφή....

Oι τίτλοι απλά χαρακτηριστικοί και.....πολύ ελληνικοί !!

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


Eίναι μάλλον.....φυσικό επόμενο να έχει ο Γιάννης Λεοντσίνης αφίσες στα γραφεία του από ξένες,διάσημες και μη,ταινίες.Πώς θα μπορούσαν να λείπουν αυτές,αφήνοντας το οπτικό παζλ του χώρου της Leon Film ανολοκλήρωτο ;

Γι΄αυτούς που ξέρουν και που δε ξέρουν,γι' αυτούς που θυμούνται αλλά και γι' αυτούς που θέλουν να μαθαίνουν,για όλους εσάς τους φίλους της μεγάλης και μη οθόνης,εμείς επιλέξαμε να πάρουμε ένα μάλλον μικρό δείγμα από τις αφίσες που είδαμε εκεί,σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη λήψη

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


Υπήρξε αποκαλυπτική η επίσκεψή μας στα γραφεία της Leon Film.Αυτή δεν ήταν μια απλή,συνηθισμένη συνέντευξη.Ήταν μια συνέντευξη που έγινε αφορμή για το αφιέρωμα αυτό που μόλις διαβάσατε,και το οποίο ελπίζω να σας γέννησε την επιθυμία να τα δείτε όλα αυτά και εσείς από κοντά.

Διότι έκαστος Retromaniac είναι ευπρόσδεκτος στα γραφεία της Leon Film....

Δε θα χάσετε,αυτό είναι το μόνο σίγουρο !

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η επίσκεψη στο «στρατηγείο» του Γιάννη Λεοντσίνη ήταν μια πραγματικά σπουδαία εμπειρία. Ο χώρος είναι ένα πραγματικό μουσείο κινηματογράφου. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι με παλιές και σπάνιες αφίσες, διαφημιστικά, «χαρτονάκια» κ.α. Βιντεοκασσέτες Beta, μπομπίνες με παλιές ερωτικές ταινίες, καράτε ή ιταλικές κωμωδίες. Απίστευτα μηχανήματα σε κάθε γωνιά. Κονσόλες, μείκτες, players και πολλά άλλα. Γυρνώντας στο χώρο, νομίζεις ότι ο χρόνος ξέμεινε κάπου στη δεκαετία του 80'. Δύσκολα προσαρμόζεσαι στην καθημερινότητα, κατεβαίνοντας τα σκαλιά και επιστρέφοντας στην πολύβουη οδό Ακαδημίας.

Είναι πράγματι κρίμα που όλα αυτά αντικείμενα δεν εκτίθενται οργανωμένα σε κάποιο χώρο. Θα έκανα μάλιστα την τολμηρή σκέψη, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να «υιοθετούσε» τη συλλογή αυτή, αναγνωρίζοντάς την ως ένα μέρος της ελληνικής κινηματογραφικής κουλτούρας.

Όσο για τον κύριο Λεοντσίνη, έχω τα καλύτερα λόγια να πω. Ευγενέστατος, πρόθυμος, φιλικός. Ένας άνθρωπος τρομερά δραστήριος, που προσέφερε (και συνεχίζει να προσφέρει) πολλά στον ελληνικό κινηματογράφο.

Όσο για τους φίλους του Retromaniax, σας δίνουμε την εξής συμβουλή : Επισκεφτείτε τα γραφεία της Leon Film, το συντομότερο δυνατόν. Βρίσκονται Ακαδημίας 96 - 98 Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3844320 (11:00 - 17:00). Περιπλανηθείτε στο χώρο και χαζέψτε τους ανεκτίμητους θησαυρούς που υπάρχουν εκεί μέσα. Και φυσικά μη φύγετε αν δεν πάρετε κάποια από τις σπάνιες ταινίες ή ντοκυμαντέρ. Πρόκειται για απίστευτα κομμάτια, που δε θα βρείτε πουθενά αλλού. Και όταν πάτε, μην ξεχάσετε να πείτε ότι έρχεστε από το Retromaniax.

Υ.Γ. Περισσότερα για το Γιάννη Λεοντσίνη και τη Leon-Film, μπορείτε να βρείτε εδώ http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=9779
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΟΗ ΜΥ GOOOOOOOOODDDDDDDDDDDD!!!!!!!!!!!!

Ρε σεις τι θησαυρό βγάλατε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 
Και που να δεις τις αυθεντικές αφίσες που πήραμε, από ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ και ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,

υπογεγραμμένες μάλιστα από τον κύριο Λεοντσίνη !

ΟΥΟΥΠΣΣΣ ! ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ !!!
 
Μπράβο σας, μπράβο σας και πάλι μπράβο σας για όλα αυτά παιδιά.

:bow: :bow: :bow: :bow:

:thanx2:
 
Μπράβο σε όλους.

Εξαιρετική κάλυψη και απίστευτες φωτογραφίες.

Ένας ακόμα πολύτιμος λίθος στο θησαυροφυλάκιο του GRM.
 
Πωπω... με γυρίσατε σαρ.. εμμμ... τριάντ... τόσα χρόνια πίσω που κάποιες από αυτές τις αφίσες (και ταινίες εννοείται) τις έβλεπα στο αγαπημένο μου "ΛΙΛΑ". ::)

Άψογη δουλειά!!!

Ευχαριστούμε παιδιά!!! :flower:
 
Πολυ εντυπωσιακο. Μπραβο παιδια.
 
Γκαμέρα...το πιράνχας-βαμπίρ από τον εξωγήινο βάλτο του τρόμου!

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά θα ψηφιοποιηθούν εγκαίρως, πρίν απομαγνητιστούν οι ταινίες μέσα στις βιντεοκασέτες και στις πομπίνες...

...Είναι τα περισσότερα σπάνια...δε λέει να χαθούν...
 
Κι εγω που νομιζα οτι μονο εγω τον ηξερα...

Μπραβο σας που εντοπισατε τετοιους θησαυρους και μαλιστα απο εναν αληθινο θιασωτη του χωρου. Τον κ. Λεοντσινη τον ειχα γνωρισει τυχαια πριν 7-8 χρονια, ημουν με φιλο που του ειχε πουλησει τοτε ενα G3 Mac για video editing (ω, ναι!) και χρειαστηκε να παμε να του ριξουμε μια ματια.

Φοβερος ανθρωπος, ντομπρος και κλασικος oldschool ανθρωπος της πιατσας. Στη μιση ωρα που εμεινα εκει, εξιστορησε φοβερες περιπετειες της χρυσης video era, μας εδειξε εξοπλισμο και χωρους μεταγλωτισης, και φυσικα -οπως και στους φιλους interviewers- μας "κουφανε" με τις triple-x εμπειριες του απο τις σχετικες παραγωγες...

Μπραβο και παλι στην προσπαθεια. Ελπιζω πως το υλικο που διαθετουν τετοιοι ανθρωποι να μην παει χαμενο, παντα αξιζει να σωθει... Δεν εχει σημασια η αξια, αλλα μονο η προσβασιμοτητα. Αυτο δεν ειναι και το νοημα του retro, αλλωστε ;
 
Holly smokes! Παιδιά είστε καταπληκτικοί!
 
Πίσω
Μπλουζα