Φάκελος Αμαζών (ANT1)

george778

RetroN00b
Joined
4 Νοέ 2009
Μηνύματα
7
Αντιδράσεις
7
Φάκελος Αμαζών (1991 ANT1)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A6%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CF%8E%CE%BD

Τη θυμάται κανείς αυτήν τη σειρά; Είχε προβληθεί την τηλεοπτική σεζόν 1991 - 1992 από τον ΑΝΤ1 και υπήρξε μία από τις δημοφιλέστερες της prime time ζώνης του σταθμού εκείνη την περίοδο ( θυμάμαι παιζόταν κάθε Πέμπτη βράδυ). Αν δεν κάνω λάθος, αποτέλεσε και την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Μανούσου Μανουσάκη στον ΑΝΤ1 (και πρώτη του στην ιδιωτική τηλεόραση). Έχω την εντύπωση δε ότι βασιζόταν σε κάποιο βιβλίο η εν λόγω σειρά, ωστόσο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου επ'αυτού διότι μπορεί να μη θυμάμαι και καλά. Πρωταγωνιστούσαν ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Νάντια Μουρούζη (στις μεγάλες της δόξες τότε,είχε προηγηθεί και ένας -ή και δύο;- Αγγελόπουλοι, ενώ την ίδια περίοδο υποδυόταν και τη Σεμίνα, το μαύρο πρόβατο της οικογένειας Δράκου και εξώγαμη κόρη-μία εκ των πολλών- του Γιάγκου στη Λάμψη πάλι στον ΑΝΤ1), η Βερόνικα Αργιέντζη, ο Βύρων Πάλλης, ο Χρήστος Πάρλας, ο -πρωτοεμφανιζόμενος τότε - Απόστολος Γκλέτσος, ο Θεόφιλος Βανδώρος, η Μαριάννα Μαρτέλη, ο Κώστας Ευριπιώτης, ο Σπύρος Μισθός and last but not least η Μαρί Κωνσταντάτου(νυν Κυριακού).

Λίγα λόγια για την υπόθεση τώρα : ο Γρηγόρης Βαλτινός υποδύεται το γόνο μιας πανίσχυρης οικογένειας, της οικογένειας Δελάνου(δεν είμαι και εκατό τοις εκατό σίγουρος για το επίθετο). Τον πατέρα του υποδυόταν ο αείμνηστος Βύρων Πάλλης. Ένα βράδυ λοιπόν ο Δελάνος junior βιάζει - μεθυσμένος- την ηρωίδα που υποδύεται η Νάντια Μουρούζη και την οποία είχε γνωρίσει το ίδιο εκείνο βράδυ σ'ένα μπαρ, εκείνη τον αναγνωρίζει τυχαία αργότερα από κάποια φωτογραφία του δημοσιευμένη σε εφημερίδα (νομίζω) και αποφασίζει να τον κυνηγήσει δικαστικά. Αναλογιζόμενοι τον αντίκτυπο από το επικείμενο σκάνδαλο σύσσωμη η οικογένεια Δελάνου μαζί με δικηγόρους, συμβούλους, μπράβους και λοιπούς παρατρεχάμενους επιχειρούν να έρθουν σε συμβιβασμό μαζί της, να την δωροδοκήσουν, επιχειρούν να την τρομοκρατήσουν, ακόμα και να τη βγάλουν από τη μέση προκειμένου να της βουλώσουν το στόμα.Όλες οι προσπάθειες όμως αποβαίνουν άκαρπες, αφήστε δε που στην πορεία θύτης και θύμα, βιαστής και βιασμένη, ερωτεύονται παράφορα αλλήλους ανατρέποντας έτσι τα έως τότε δεδομένα με την οικογένειά του φυσικά να μην εγκρίνει σε καμία περίπτωση την επιλογή του Βαλτινού στο πρόσωπο της Μουρούζη για μελλοντική του σύζυγο.

Η σειρά παίχτηκε σε επανάληψη από το κανάλι αρκετές φορές. Συγκεκριμένα,άρχισε να προβάλλεται σε επανάληψη σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης προβολής της και ακόμα πιο συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1992 και μάλιστα μεσημέρια και μάλιστα uncensored ;) (μιλάμε για Μανουσάκεια δημιουργία, keep in mind). Φανταστείτε λοιπόν την οργισμένη αντίδραση της μητέρας μου όταν "συνέλαβε" εμένα, δέκα τριών ετών και τον αδερφό μου, εννιά ετών αντίστοιχα- μιας και παρακολουθούσαμε φανατικά και οι δύο τη σειρά- να βλέπουμε ντάλα μεσημέρι ,τρεις η ώρα, Ιούλιο μήνα επεισόδιο της εν λόγω σειράς και μάλιστα ''έπεσε'' και πάνω σε επίμαχη σκηνή, εκεί δηλαδή όπου η Βερόνικα Αργιέντζη (ΘΕΑ εδώ, δεν το συζητώ-έπαιζε την κακομαθημένη κόρη του αφεντικού) έτσι ακριβώς όπως τη γέννησε η μαμά της αρχίζει να επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις με τον Απόστολο Γκλέτσο ,ο οποίος τώρα τον σωφέρ της υποδυόταν, τον κηπουρό θα σας γελάσω (δε θυμάμαι- για να είμαι ειλικρινής- την ακριβή επαγγελματική του ιδιότητα :D ). Η μητέρα μου, όπως καταλαβαίνετε, άρπαξε το τηλεκοντρόλ, άλλαξε κανάλι, άρπαξε και το πρώτο τηλεπεριοδικό που βρήκε μπροστά της, ''εντόπισε'' έναν από τους αριθμούς τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ΑΝΤ1, κάλεσε και τους τα'ψαλε ένα χεράκι για το ακατάλληλο για την ώρα περιεχόμενο των τηλεοπτικών τους προγραμμάτων και μάλιστα καλοκαίρι και μεσημέρι, περίοδο που τα παιδιά δεν τα βαραίνουν σχολικές υποχρεώσεις, επομένως είναι εκτεθειμένα στην τηλεόραση πολύ περισσότερες ώρες κλπ. κλπ. ( ε, είναι και εκπαιδευτικός η μαμά, τί να κάνουμε, και δε χαριζόταν σε τέτοια ζητήματα και πέρα από την πλάκα, καλά και έκανε από την πλευρά της θαρρώ τη δεδομένη στιγμή- η σκηνή ήταν too much άσχετα αν εμένα και τον αδερφό μου δε μας ''χάλασε"καθόλου). Έτσι λοιπόν, από εκείνο το μοιραίο μεσημέρι και έπειτα, εγώ κι ο αδερφός μου είμασταν υποχρεωμένοι αν επιλέγαμε να περνάγαμε τα μεσημέρια μας watching TV να τη βγάζουμε το πολύ - πολύ με MEGA και Santa Barbara εκείνη την ώρα υπό το άγρυπνο βλέμμα της μαμάς βέβαια πάντα που πλέον δεν της κόλλαγε ύπνος τα μεσημέρια εκείνα, τουλάχιστον όχι μέχρι να σιγουρευτεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες από το πρόγραμμα σε κάποιο τηλεπεριοδικό ότι είχε ολοκληρωθεί η επανάληψη της σειράς.

Το θέμα βέβαια είναι ότι δεν έμαθα και το φινάλε μιας και δε μου δόθηκε η ευκαιρία να την παρακολουθήσω ξανά σε καμία απο τις άλλες επαναλήψεις τα επόμενα καλοκαίρια ακόμα και όταν είχα κλείσει τα 15 μου και σε γενικές γραμμές είχα το "περιθώριο" και τον "αέρα" από τους γονείς μου να τη δω αν ήθελα ή την ικανότητα πλέον να αλλάζω πιο γρήγορα σταθμό (χεχε). Αφήστε δε που ο σταθμός όποτε και αν πρόβαλε ξανά τη σειρά, φρόντιζε πλέον να είναι σε βραδινή ζώνη (φαίνεται δε θα ήταν η μητέρα μου η μόνη μητέρα που θα είχε παραπονεθεί , χεχε). Ε, και συνήθως καλοκαίρι και βράδυ δεν κάθεσαι να δεις τηλεόραση εύκολα, πόσο μάλιστα όταν είσαι στα δέκα πέντε με δεκάξι σου. Τί συμβαίνει λοιπόν στο τέλος ; Θυμάται κανείς από όσους ενδεχομένως παρακολούθησαν τη σειρά τότε, στην πρώτη της προβολή ή σε κάποια από τις επαναλήψεις της ;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λιγα πραγματα θυμαμαι απο την πραγματικα πολυ ωραια σειρα και

σιγουρα οχι το τελος της.

Αυτο που μου εχει μεινει εντονα ειναι το τραγουδι των τιτλων της

αρχης που ελεγε...

Εσυ ησουν οπως τα νησια

που μονο τη δροσια

γυρω τους δεχονται.

Κι εμεινα εγω να καρτερω

τραινα και φιλους στο σταθμο

και να μην ερχονται...
 
Η Σειρά έχει ήδη ανεβεί ολόκληρη στο webtv και απότελείται από 20 επεισόδια των 50-55 λεπτών... Για ενημέρωση της RETRODB

[edit] (ασχετο με τη σειρά) η σειρά αυτή αποτελεί την πρώτη εμφανιση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Τον εντόπισα στο 7ο επεισόδιο στη σκηνη που μπαίνει στο στουντιο ηχοληψιας η Μαριάννα Μαρτέλη και ρωτάει έναν νεαρό...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χαρακτηριστική η σκηνή, στίς τότε διαφημίσεις της σειράς, όπου ένα χέρι τράβαγε με βια ένα κολιέ και άφηνε σημάδι στον λαιμό...
 
Τρέιλερ από την κοινωνική σειρά του ΑΝΤ1 ((Φάκελος Αμαζών))


με τους Γρηγόρη Βαλτινό Βερόνικα Αργιέντζη Βύρων Πάλλη Χρήστο Πάρλα



Απόστολο Γκλέτσο Θεόφιλο Βανδώρο Μαριάννα Μαρτέλη Κώστα Ευριπιώτη



Σπύρο Μισθό και η Μαρί Κωνσταντάτου



Σκηνοθεσία Μανούσος Μανουσάκης



Μεταδόθηκε το 1991 από τον ΑΝΤ1


[edit]"ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΜΑΖΩΝ ((ΑΝ..." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.

 


Sorry about that.[/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bambinella 100 είπε:
Λιγα πραγματα θυμαμαι απο την πραγματικα πολυ ωραια σειρα καισιγουρα οχι το τελος της.

Αυτο που μου εχει μεινει εντονα ειναι το τραγουδι των τιτλων της

αρχης που ελεγε...

Εσυ ησουν οπως τα νησια

που μονο τη δροσια

γυρω τους δεχονται.

Κι εμεινα εγω να καρτερω

τραινα και φιλους στο σταθμο

και να μην ερχονται...
Καλησπέρα, μήπως ξέρει κάποιος πώς λέγεται το τραγούδι των τίτλων και ποια το τραγουδάει;

Ευχαριστώ.
 
dimgirl βρηκα τους τιτλους εναρξης,οι στιχοι ομως δεν ακουγονται


υπαρχουν ομως αυτες οι πληροφοριες

τραγουδι(play back):Σου Κυρκου ,στιχοι:Σωτια Τσωτου και μουσικη :Μιμης Πλεσσας
 
Οι στιχοι ακουγονταν μονο στους τιτλους τελους, katerinak.

Dimgirl, για την υποθεση της σειρας, το τραγουδι το ερμηνευε η Μαριαννα Μαρτελλη που κραταγε και το ρολο της τραγουδιστριας.

Δεν ξερω ομως να σου πω αν η φωνη ηταν δικη της η ντουμπλαρισμενη.
 
bambinella 100 είπε:
Οι στιχοι ακουγονταν μονο στους τιτλους τελους, katerinak. Dimgirl, για την υποθεση της σειρας, το τραγουδι το ερμηνευε η Μαριαννα Μαρτελλη που κραταγε και το ρολο της τραγουδιστριας.

Δεν ξερω ομως να σου πω αν η φωνη ηταν δικη της η ντουμπλαρισμενη.
σ ευχαριστω ΒΒ,δεν το ηξερα γιατι δεν παρακολουθησα ουτε 1επεισοδιο αυτης της σειρας,πηγαινα στο δημοτικο τοτε
 
Δεν πειραζει katerinak. Ουτε κι εγω θυμομουν οτι οι στιχοι ακουγονταν μονο στους τιτλους τελους.

Οταν ειδα το βιντεο σου το θυμηθηκα.
 
Πιο πολύ την έβλεπα στις πρώτες επαναλήψεις που είχε ο Αντέννα μεσημέρι καλοκαίρι του 1992. Απορώ πώς κατάφερε και πρόβαλε μεσημεριατικα τις σκηνές με τις ολόγυμνες εμφανίσεις της Αργέντζη χωρίς να πέσει πρόστιμο από ΕΣΡ
 
Στη φωτογραφία από το παραπάνω ρεπορτάζ πλάι στον Βαλτινό και τη Μουρούζη εικονίζεται ο Λυκούργος Καλλέργης, ο οποίος δεν νομίζω ότι εμφανίστηκε τελικά στη σειρά.
 
Η ιδιωτική τηλεόραση στα πρώτα της βήματα, όπως και τα πρώτα διαπιστευτήρια του Μανούσου Μανουσάκη που η αλήθεια είναι μας χάρισε μερικές πολύ πετυχημένες σειρές με μεγάλη τηλεθέαση και αποδοχή από το τηλεοπτικό κοινό, προεξαρχούσης κατά την γνώμη μου του "Μη μου λες Αντίο". Η σειρά πολύ καλή για τα δεδομένα της εποχής, όταν οι τηλεθεατές ανακάλυπταν νέα μοντέλα σήριαλ με διαφορετική πλοκή και σκηνοθεσία άλλου είδους προσαρμοσμένα στις επιταγές της νέας εποχής των ¨90 που μόλις ξεκίναγε.
Η σειρά έχει και ένα συγκινησιακό βαθμό γιατί συμμετείχε ο πολύ σημαντικός ηθοποιός μας Βύρων Πάλλης που έφυγε λίγο πρόωρα τέσσερα χρόνια μετά. Ένας ηθοποιός με πολύ σημαντικές επιτυχίες με κορυφαία την ενσάρκωση του δικηγόρου Ορέστη Λαμπίρη που άφησε εποχή.
Και φυσικά ας μου επιτραπεί μια ιδιαίτερη μνεία στην εκπληκτικής ομορφιάς ηθοποιό Νάντια Μουρούζη που κατά την γνώμη μου ήταν ίσως η πιο εντυπωσιακή και σαγηνευτική ηθοποιός της γενιάς της με εκπληκτικά μάτια και αισθησιασμό που σε έκανε να την ερωτευτείς μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα