Φίλιππος Μαρλής, ο Ντεντέκτιβ (1990 ΕΤ2)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Ήταν μια επιτυχημένη κωμική - αστυνομική σειρά (ουσιαστικά πρόκειται για αυτοτελείς περιπέτειες ενός ιδιότυπου ντετέκτιβ που μισεί την βία και λιποθυμά στην θέα του αίματος..

Η σειρά έκανε την πρώτη προβολή της στην ΕΤ2 την Πέμπτη 19 Απριλίου του 1990. Στο σενάριο, στην σκηνοθεσία αλλά και στην παραγωγή ήταν ο Άρης Φωτιάδης... Στο ρόλο του Φίλιππου Μαρλή ο Νίκος Λυκομήτρος. Έπαιχαν ακόμη Μιράντα Κουνελάκη, Κώστας Κακαβάς, Γιώργος Λέφας, Γκέλυ Γαβριήλ Ελένη Κεφαλοπούλου, Μανώλης Βαμβακούσης κ.α

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο Φίλιππος Μαρλής, ντετέκτιβ "συνονόματος" του Φίλιπ Μάρλοου, ζει μοναχικά χωρίς φίλους και γυναίκες, δεν έχει χόμπι και το τηλέφωνο του χτυπά σπανίως. Ωστόσο δεν λείπουν οι περιπέτειες, καθώς προσπαθεί να λύσει κάποιες απο τις δουλείες που του αναθέτουν, χωρίς να αποφεύγει τις γκάφες και διάφορες παγίδες που του στήνουν

Εδώ το εξώφυλλο της Ραδιοτηλεόρασης:

Προβολή συνημμένου 130994
 
To γεμιστο μπισκοτο, δεν εχει ουδεμια σχεση με το αγεμιστο

 


Τρελοκαλτ σειρα.

Θα ηθελα να την ξαναδω...
 
Ένα μικρό αφιέρωμα στην σειρά:

IMG_20150408_0002.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την εβλεπα τη σειρα. Ωραιος τυπος ο Νικος Λυκομητρος. Ειχε ενα δικο του στυλακι πολυ ξεχωριστο και ο ρολος του ταιριαζε γαντι.
 
Οι ποδαρες της Γαβριηλ κλεβουν τις εντυπωσεις στο εξωφυλλο. Ο Λυκομητρος, αν και πρωταγωνιστης,δυσκολα διακρινεται :)

Δεν θυμαμαι και εγω πολλα περα της ατακας, παντως ειχε μια μυστηρια ατμοσφαιρα η σειρα. Δεν καταλαβα αν ηταν χυμα ή επιτηδευμενα "κουλτουριαρικη".
 
Νομιζω πως ηταν χυμα. Εβγαινε ετσι και λογω του καπως απροσιτου και περα βρεχει υφους που εχει ο Λυκομητρος απο φυσικου του.

Τον παω με χιλια αυτον τον ηθοποιο. :)
 
Περίληψη 2ου επεισοδίου:

IMG_20150409_0010.jpg
 
Σε ένα επεισόδιο έπαιζε και ο Τάσος Προύσαλης που τραγούδαγε το μνημειώδες άσμα : "Ένα σκουλήκι ψόφιο,Ένα σκουλήκι ψόφιο,να το πατήσω δε μπορώ" .Cult σειρά αλλά δεν ξαναπαίχτηκε σε επανάληψη νομίζω από τότε.
 
Πίσω
Μπλουζα