Φτιάξε ένα mannequin για την fashion doll σου αλλά και για τα σκουλαρίκια σου

Αναστασια

RetroNuts!
Joined
10 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.724
Αντιδράσεις
55
Μετα απο παρα παρα πολυ σκεψη βρηκα εναν τροπο να ανακυκλωσω τα παλια σωματα της barbie. Ξερετε, ολα αυτα που δεν γινεται με τιποτα να ξαναχρησιμοποιησεις, χωρις κεφαλι, χωρις ποδια και χερια, και με σπασμενο τον λαιμο. Αυτο το τελευταιο μαλιστα ειναι και το πιο δυσκολο να διορθωθει.

Ειχα λοιπον μαζεψει παρα πολλα σωματα απο μπαρμπι μιας και τα χρησιμοποιω για τις φρανγκεσταινικες μου μεταμοσχευσεις. Τα ειχαν δωσει ολα, δεν ειχαν τιποτε αλλο να προσφερουν στην επιστημη.

Και αφου η επιστημη σηκωσε τα χερια ψηλα μπηκε η ανακυκλωση για να δωσει λυση σε αυτο το προβλημα.

Σκεφτομουνα πολυ καιρο, χρονια, τι να τα κανω ολα αυτα τα σπασμενα σωματα και παιρνοντας εμπνευση απο ενα τουτοριαλ που χρησιμοποιουσε ενα ολοκληρο σωμα μπαρμπι για να κανει ενα mannequin (πηγη: http://dollobservers.com/photo/recycling-barbie)

αποφασισα να κανω και εγω κατι παρομοιο.

Υλικα

  1. σπασμενα σωματα barbie ή κλωνων
  2. συρμα κηπουρικης οποιουδηποτε παχους αρκει να ειναι ευκολο στο λυγισμα
  3. πενσα
  4. πιστολι σιλικονης
  5. γυψο σε σκονη
  6. κολλα βινιλικα (ξυλοκολλα)
  7. νερο
  8. κομματια χαρτιου υγειας
  9. ανοιχτο χρωμα ακριλικης μπογιας
  10. τετραγωνα κομματια απο παλια ξυλα, ως βαση
  11. κορδελες, φιογκακια, παλια κουρελια και παλια χαρτια



attachment.php


Κοβουμε και λυγιζουμε με την πενσα το συρμα ετσι ωστε να φτιαξουμε ενα ειδος μπουκλων, αφου πρωτα στριψουμε το ενα συρμα με το αλλο.

Βασικα προκειται για την ιδια κινηση που κανει το ρολερ της μπιμπιμπο (για οποιον το θυμαται).

Φτιαχνουμε 3 κομματια μπουκλων: δυο κοντα για τα χερια και ενα λιγο πιο μακρυ για τον λαιμο.

attachment.php


Φτιαχνουμε μια μπαλιτσα με το χαρτι υγειας και την βαζουμε στην ακρη.

Με το πιστολι σιλικονης κολλαμε το συρμα στο εσωτερικο της εσοχης του λαιμου και πριν στεγωσει η κολλα χωνουμε την μπαλιτσα χαρτιου και σταθεροποιουμε ετσι το συρμα στο σωμα.

Κανουμε το ιδιο και με τις υπολοιπες μπουκλες απο συρμα στις εσοχες των χεριων.

attachment.php


Ετοιμαζουμε τον γυψο με νερο και βινιλικη κολλα (ξυλοκολλα). (Μισο ποτηρι νερο, μια κουταλια της σουπας κολλα και γυψο οσο παρει).

Πρεπει να ειναι σαν νερουλη λασπη.

attachment.php


attachment.php


Με αυτο το μιγμα περναμε το σωμα και το συρμα. Περιμενουμε να στεγνωσει το πρωτο στρωμα και περναμε αλλα 3 ή 4 χερια μεχρι να δουμε οτι καλυφτηκε ολο το πλαστικο.

***Αν το μειγμα σας ειναι πολυ πηχτο τοτε μπορει να χρειαστει μονο 1 ή 2 χερια γυψοκολλας. Ομως σε αυτην την περιπτωση το στρωμα θα ειναι πιο αγαρμπο, πιο ακατεργαστο και μετα θα χρειαστει γυαλοχαρτο για να ισιωσει. Αν ομως τα στρωματα ειναι λεπτα τοτε το αποτελεσμα θα ειναι πιο ντελικατο. Βασικα ειναι σαν να περνατε μανω στα νυχια. Ειναι καλυτερα τα 2 χερια λεπτης στρωσης παρα το ενα παχιας στρωσης.

attachment.php


Κρεματε τα μανεκεν σας να στεγνωσουν. Μην στεναχωριεστε αν το στρωμα δεν ειναι τελειο. Εδω δεν κανουμε ψιλοδουλειες κανουμε πατεντες! :D

attachment.php


Οταν τα μανεκεν μας εχουν στεγνωσει τα κολλαμε στις βασεις απο ξυλο με το πιστολι σιλικονης. Τα σταθεροποιουμε κολλωντας γυρω απο την μεση και τους γοφους χαρτι ή υφασμα.

Τα διακοσμουμε με φιογκους και υφασματα και με οτι κατεβασει η φαντασια μας, προσπαθωντας να χρησιμοποιησουμε υλικα ανακυκλωσης.

Το μανεκεν μας ειναι ετοιμο για να κρεμασουμε τα αξεσουαρ της fashion doll μας ή τα σκουλαρικια και τα βραχιολια μας! ;)

attachment.php


attachment.php


Καλη ανακυκλωση! :flower:
 
Νταξει να 'ουμε! Δεν πιανουν τα χερια σου, ΚΑΘΟΛΟΥ!!

:p :p :p

Mπραβο!!
 
Να σαι καλα φιλε GregoryGR! :) Ειναι πραγματικα πολυ ευχαριστο οταν τα αγορια διαβαζουν και εκτιμουν τις κοριτσοπατεντες μας!!! Επισης για οποιον εχει παιδια ειναι μια ωραια ιδεα ανακυκλωσης παλιων παιχνιδιων για δωρακι στην μαμα!
 
Οριστε βρε....και μετα λετε για μενα που εκανα μια απλη επεμβαση...:biglaugh::biglaugh:

Αναστασια μου...respect!!!! :bow: :bow: :bow:

Oμορφη δουλεια και ντελικατη!!!! :flower:
 
μαλλον ο χαρακτηρισμος "χρυσοχερα" ειναι πολυ λιγος για σενα Αναστασια,δεν εχω λογια :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
 
Φοβερή ιδέα και εξαιρετική δουλειά. Αξίζει το δικό του θρεντάκι ;)
 
Το έκανες τόσο ωραίο το μανεκεν Αναστασία που ακόμα και ως διακοσμητικό είναι ωραίο. Μπράβο.
 
Βρε Αναστασάκι μου, αυτά τα χέρια σου είναι πραγματικά χρυσά! Όταν βλέπω να ποστάρεις ανοίγει η καρδιά μου και χαίρεται το περιβάλλον!! :)
 
Δεν εχει να κανει με αγορια και κοριτσια, εχει να κανει με φαντασια και δημιουργια. Μπραβο κι απο μενα! :thumbup:
 
pardalotzatziki είπε:
Δεν εχει να κανει με αγορια και κοριτσια, εχει να κανει με φαντασια και δημιουργια. Μπραβο κι απο μενα! :thumbup:
Σωστοτατος! Ειναι αντικειμενικα ωραιο, δεν εχει να κανει με το φυλο.
 
Είδες άμα λέω εγώ ότι μας έλειψαν οι πατέντες σου?! :D

Αυτά είναι - άπειρα μπράβο! :thumbup:
 
Πω πω βρε παιδια....με συγκινησατε παρα πολυ.... #) :)

Τοσα κομπλιμεντα ουτε στον Μαγκαιβερ δεν τα κανανε... :) Και να φανταστειτε οτι οταν το εδειξα εδω γυρω εφαγα τρελο δουλεμα :D ...

/* Κι εγω συμφωνω οτι δεν υπαρχουν αγοριστικες και κοριτσιστικες πατεντες (αλλωστε η ανθρωπινη φυση ειναι πιο πλουσια και πολυπλοκη). Αν ολα τα παιδια παιζανε με τα ιδια παιχνιδια θα υπηρχε μεγαλυτερη κατανοηση.*/

Πηγα και ειδα τα ποστ του φιλου μας του stayros περι playmobil και μολις εμαθα ενα νεο υλικο που ανοιξε νεους δρομους κουκλοπατεντας. Τον σιδεροστοκο!!! Υποκλινομαι... Αισθανομαι οτι ζουσα στον μεσαιωνα και βρηκα στον δρομο ενα κινητο!!!

Αχ...ποσες barbie ξελαιμες θα σωσω αν βρω πως τον λενε στα ιταλικα!
 
Αναστασια είπε:
(...)Τον σιδεροστοκο!!! (...) Αχ...ποσες barbie ξελαιμες θα σωσω αν βρω πως τον λενε στα ιταλικα!
Στα αγγλικά πάντως, θα το βρεις σαν polyester putty ή polyester filler...

Στις μηχανές στη δουλειά (από κάποια εκπαίδευση στην Ιταλία), έχω δει να αναγράφεται και ως mastice, αλλά και ως stuocco! :)

Hope this helps!
 
Μπράβο κι από εμένα, Αναστασία! Να σε ρωτήσω κάτι, χρησιμοποιήσες γύψο καλλιτεχνίας, φυσικά; Γιατί υπάρχει και ο γύψος οικοδομών, ο οποίος σκληραίνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο, και γίνεται πάρα πολύ σκληρός. Εγώ τον

χρησιμοποιώ αν θέλω να αλλάξω κανέναν πίνακα, και θέλω να τελειώσω όσο το δυνατό γρηγορότερα, για να μην μείνει ο άνθρωπος χωρίς ρεύμα (είμαι ηλεκτρολόγος). Είναι και φτηνός, 2 ευρώ ένα τσουβαλάκι 5 κιλά, από γνωστή αλυσίδα με υλικά για σπίτι. Αν δεν με πειράζει τόσο η ταχύτητα που θα στεγνώσει, χρησιμοποιώ έτοιμο μείγμα σοβά. Και σε κανονική οικοδομή, λάσπη (τσιμέντο+ άμμο+ασβέστη ή μπατλίνα).
 
Δοκιμάστε και τον κίτρινο γύψο οδοντιατρικής. Αν πατηθεί καλά και στεγνώσει δε σπάει με τίποτα!
 
Η Αναστασία είναι ένα χαρισματικός άνθρωπος και μία καλλιτέχνης. Να ναι καλά,υγιής,γερή και να δημιουργεί. Αναστασία πολλά,πολλά συγχαρητήρια!!!
 
D@redevil μου, σε ευχαριστω πολυ για την ορολογια! Οντως το βρηκα στο google/translate και ο σιδηροστοκος ονομαζεται stucco di poliestere.

Κambia μoυ πολυ ενδιαφερον και αυτο με τον γύψο οδοντιατρικής, για οποιον φυσικα εχει προσβαση σε τοσο προχωρημενα υλικα. Καλο ομως ειναι να τα γνωριζουμε!

Φιλε Uskoke θα συμφωνησω απολυτα με οσα λες: κι εγω αποφευγω τα υλικα "καλων τεχνων" γιατι βασικα συνηθως ειναι τα ιδια με αυτα των οικοδομων και των μερεμετιων απλα τα βαζουν σε μικροτερες συσκευασιες και τα πουλανε στο δεκαπλασιο τιμης! Πηγαινω σε μαγαζια για μαστορους για τα υλικα μου.

Να φανταστεις οτι ο γυψος μου δεν ειναι καν γυψος καλλιτεχνικος αλλα scagliola, πιο χοντροκομμενος και πολυ γρηγορος στο στεγνωμα. Στα ελληνικα ονομαζεται τεχνητο μαρμαρο και το χρησιμοποιω επειδη κοστιζε πιο λιγο απο τον γυψο, εδω τουλαχιστον.

(πενία τέχνας κατεργάζεται) :)
 
Επίσης υπάρχει και ο εποξικός στόκος ο οποίος είναι δυο ραβδάκια σαν πλαστελίνη ένα μπλε ένα κίτρινο και κόβεις δυο ίσα κομματάκια και τα πλάθεις αρκετή ώρα μαζί σαν πλαστελίνη. Σκληραίνει σε μερικές ώρες και γίνεται πάρα πολύ σκληρό. Εγώ το χρησιμοποίησα σε μια πελάτισσά που η πόρτα του ψυγείου είχε "πιτσικάρει" και δεν έφτανε να κλείσει τον διακόπτη που κλείνει το φως όταν κλείνει η πόρτα και καιγόταν η λάμπα γρήγορα. (αν μείνει αναμμένη συνέχεια δεν κρατάει πάνω από βδομάδα). Έτσι, έφτιαξα κάτι σαν προέκταση στον διακόπτη ώστε να τον κλείνει η πόρτα.
 
Πίσω
Μπλουζα