Φτιάχνοντας το Dream PC 99'!

f2bnp

RetroAdept
Joined
18 Mαϊ 2008
Μηνύματα
785
Αντιδράσεις
4
Πριν από 4 χρονάκια και ενώ έψαχνα στην αποθήκη για κανένα παλιό CD βρήκα ένα παλιό PC!Αμέσως τρελάθηκα στην ιδέα ότι θα έχω ένα παλιό PC το οποίο θα μπορώ να σκαλίζω και να παίζω παλιά παιχνίδια που τόσο αγαπούσα σε αυτό(11 χρονών πρέπει να ήμουν όταν έβαλα αυτήν την σκέψη στο μυαλό μου για πρώτη φορά).Ανεβαίνοντας πάνω τον έβαλα σε λειτουργία και έμαθα πως το PC αυτό ήταν ένας Cyrix στα 133MHz με 32MB RAM και μία S3 Virge(τι περίεργο).Κάπως έτσι ξεκίνησα,με τον ταπεινό Cyrix,που με έβαλε σε άλλο πνεύμα,τον σκάλιζα,έμαθα τα παλιά sockets,κάρτες γραφικών...Ναι μου φαίνονταν όλα πολύ απλά στην αρχή,αφού μόνο κάποια παιχνίδια ήθελα να παίξω!Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να παίξεις με DOS(από το οποίο γνώριζα μόνο πως να τρέξω και να αντιγράψω προγράμματα και όχι να φορτώνω drivers τότε)και με Windows και να έχεις ένα σύστημα για όλα αυτά και εκρηκτικές επιδόσεις;

Μάζευα PC μέχρι που μπούχτησα.Δεν ήταν δυνατόν να είχα αφιερώσει τόσες ώρες στα μηχανήματα που τόσο λάτρευα και να μην είχα φτάσει να φτιάξω ένα PC ικανό να τα κάνει όλα!Βεβαίως και είχα ένα για DOS και ένα για PC αλλά ήταν κουραστικό να ανοίγω καθένα ξεχωριστά,να αλλάζω οθόνες...

Ε λοιπόν το μπαμ έγινε όταν ένας φίλος μου παραχώρησε μία μητρική SLOT 1.Το πήρα απόφαση.Θα έφτιαχνα ένα PC το οποίο θα ήταν ικανό να τρέξει οτιδήποτε ήθελα και θα είχε απίθανες επιδόσεις.Επέλεξα την χρονολογία 1999 και άντλησα Hardware που για την εποχή εκείνη θα ήταν αξιοζήλευτο.

Έτσι λοιπόν έφτασα να έχω τα εξής:



Όχι και άσχημα έτσι;

  • Επεξεργαστής Pentium III Katmai στα 500 MHz σε Slot 1
  • Μία Soyo με το chipset Apollo PRO 133 της Via,το οποίο ήταν ο μεγάλος αντίπαλος του 440BX.
  • 256 ΜΒ SDRAM για να έχουμε
  • GeForce 2 MX 400 με 64MB RAM για τα πιο βαριά παιχνίδια(λέγε με Quake III)
  • Voodoo II SLI!!!12 ΜB RAM έκαστη,για απόλυτη Glide εμπειρία σε 1024x768 και πάρα πολύ καλές επιδόσεις
  • Sound Blaster AWE 64 σε ISA,ευχαριστώ τον φίλο Captain Kal για την δωρεά του,το παλικάρι μου έστειλε την κάρτα και πλήρωσε και έξοδα αποστολής ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,πραγματικά η διαφορά από την SB 16 είναι τεράστια!Οργασμός στα αυτιά μου!



  • Μία κάρτα δικτύου με IPX αλλά και ethernet ;)
  • Ένα CDRW της NEC με ταχύτητα 52x,καθώς και ένα DVD ROM.
  • Ένα Floppy Drive προφανώς :p
  • 2 Σκληροί δίσκοι,ο ένας είναι Quantum στα 4 GB και ο άλλος Western Digital στα 13 GB!

Ορίστε και το κουτάκι που επέλεξα για το μηχάνημα άδειο(πέραν των drives και των δίσκων.



Ξεκινάω λοιπόν και καταφέρνω να φτιάξω μετά από κανένα μισάωρο το όνειρό μου!





(Αυτό το Righteous 3D είναι πολύ επιβλητικό δεν νομίζετε :p ;)







To κουτάκι από μπροστά.Έχει και αυτό την κιτρινίλα του.



Και από πίσω!Βλέπεται το καλώδιο που χρειάζεται για να δουλέψει η Voodoo 2,το οποίο συνδέεις στην 2D κάρτα.

Το βάζω στην πρίζα και παίρνει!ΝΑΙ ΖΗΤΩ!Έχω μερικές επιπλοκές με την αναγνώριση όλων των drives και δίσκων(α ρε IDE)αλλά αφού παίξω με jumpers και καλώδια όλα δουλεύουν ρολόι!



Περνάω Windows 98SE και άπειρα παιχνίδια.Το τελικό desktop δείχνει κάπως έτσι:



Ενώ δεν ξέρω εαν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στον φάκελο Games:



:D

Είμαι πολύ χαρούμενος,έχω καταφέρει να κάνω το DOS να αναγνωρίσει όλα τα Drives,έχω περάσει όλους τους Drivers για κάρτες ήχου και τα συναφή ενώ οι επιδόσεις του μηχανήματος σκοτώνουν απλά!

Πώς το βρίσκετε ;Εαν με ψήσετε ίσως ανεβάσω και Screenshots με παιχνίδια ;)
 
Πολύ ωραίο!!!! :thumbup:

Βουρ στα παιχνίδια τώρα!
 
Απλά δε ξέρεις πόσο γουστάρω να βλέπω τέτοια threads !!!!! :thumbup: :thumbup:

Φυσικά και θέλω να δω screenshots από games ! ;)
 
Μπράβο ρε f2bnp, εύγε!!! Καλό λιώσιμο!!! :D

(Μου θύμισες τώρα πως πρέπει να τελειώσω επιτέλους το Retro Computer που ακόμα το έχω σαν εκρεμμότητα!)
 
Σκέφτομαι να φτιάξω video καλύτερα με πολλά παιχνίδια.Θα πάρει λίγο χρόνο όμως.
 
Πολυ ωραια τα νεα σου φιλε f2bnp, κατσε τωρα να ανακαλυψεις την μαγεια του 90 στα παιχνιδια.
 
dscn5614f.jpg


Φίλε f2bnp, με μια πρώτη ματιά θα σου έλεγα να χωθείς Betrayal in Antara, μετά όμως είδα ότι έχεις μέσα και το Blade of Darkness... Ξεκίνα με αυτό πρώτα. ;)

Μιλάμε για δύο πολύ αγαπημένους μου τίτλους...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όχι έχω μία Orchid και μία Maxi Gamer 3D 2 (κάποιο λάθος θα έκανε βασικά ο τύπος :p )και χρησιμοποιώ FastVoodoo drivers για να τις αναγνωρίσει σε SLI.

Απο παιχνίδια έχω πραγματικά άπειρα να παίξω.Ωραίο παιχνιδάκι το Betrayal in Antara,έχω πάρα πολύ όμορφες αναμνήσεις με τον αδερφό μου να παίζει και γω να παρακολουθώ. :)

Είχα παίξει και έχω φτάσει μέχρι ένα σημείο απλά δεν με τράβηξε αρκετά(πάρα πολύ ωραία τα γραφικά του btw,το αρτιστικό στυλ γενικότερα).Το Blade Of Darkness έχω χρόνια να το ακουμπήσω(από τοτε που βγήκε βασικά :p )και είπα να το βάλω αλλά δεν έχω παίξει ακόμα.Έχω και το Heavy Metal FAKK2 το οποίο θέλω να παίξω οπωσδήποτε.
 
Το θρυλικό 440ΒΧ chipset το θυμάμαι ... Το Apollo PRO 133 ομολογώ πως το είχα ξεχάσει όμως. Τι λέγανε τότε σχετικά με αυτό κόντρα στο 440BX ; Θεωρείται καλύτερο;
 
Όχι,το 440BX ήταν το απόλυτο chipset τότε.... :) :)
 
Όντως ήταν καλύτερο το 440BX.Και το Apollo 133 όμως είναι πολύ καλό πραγματικά ήταν έκπληξη για μένα οι επιλογές που σου παρείχε.
 
Abit BX440 με Promise 100αρη και πεταγε το μηχανημα
 
Wally είπε:
Abit BX440 με Promise 100αρη
Abit BH6 δηλαδή!

Τρομερό mobo,δυστυχώς δεν είχα ποτέ ένα από δαύτα,αντιθέτως τότε είχα το QDI Brilliant,το οποίο όμως φόραγε επίσης το 440BX κι ήταν από τα καλύτερα mobos της QDI ever... :)
 
Ήρθε στα χέρια μου σήμερα μία Matrox G200 και σκέφτομαι σοβαρά να την βάλω μόνο και μόνο για να δω επιδόσεις :p
 
manos426f είπε:
Όχι,το 440BX ήταν το απόλυτο chipset τότε.... :) :)
Οντως πολυ καλο hardware! το εχει ενας γνωστος μου και το λειτουργει ακομα για το ιντερνετ με vista ultimate περασμενα πανω.
 
manos426f είπε:
αντιθέτως τότε είχα το QDI Brilliant,το οποίο όμως φόραγε επίσης το 440BX κι ήταν από τα καλύτερα mobos της QDI ever... :)
QDI Brilliant I εγώ. Εξαιρετικό για την εποχή mobo, ποτέ δεν μου δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα.
 
manos426f είπε:
Abit BH6 δηλαδή!Τρομερό mobo,δυστυχώς δεν είχα ποτέ ένα από δαύτα,αντιθέτως τότε είχα το QDI Brilliant,το οποίο όμως φόραγε επίσης το 440BX κι ήταν από τα καλύτερα mobos της QDI ever... :)
Το ΒΕ6ΙΙ βασικα. Το εχω ακομα κουτατο στο πατρικο.

Οριστε μια προχειρη φωτο του Manual που τραβηξα

picture.php
 
Ποτέ δεν τις χώνεψα τις QDI ίσως επειδή είχα την Superb 4fx ενώ υπήρχαν απείρως καλύτερα chipset στην αγορά.
 
Maddog είπε:
QDI Brilliant I εγώ. Εξαιρετικό για την εποχή mobo, ποτέ δεν μου δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα.
Τα QDI δεν δημιουργουσαν προβληματα αλλα δεν ειχαν και πολλες επιλογες. Αν εξαιρεσεις το οτι μπορουσες να πειραξεις τους χρονισμους χωρις jumpers, που ηταν απο τους πρωτους που το εφαρμοσαν, κατα τ'αλλα ειχαν κατι χαζους περιορισμους.

Εγω το 99 ειχα το Brilliant 1 S (λιγο βελτιωμενο σε σχεση με το απλο). Το ειχα μαζι με celeron 333A. Ηταν απο τους celeron με τα 128ΚΒ cache που σηκωναν τρελο overclocking. Μαλιστα να φανταστεις στην default ταχυτητα ετρεχε σταθεροτατα χωρις καθολου ψυκτρα! Γυμνος πανω στο slot 1!

Οποτε του βαζω μια καλη ψυκτρα και παω να χτυπησω 500ρα βαζοντας το bus στα 100. Ελα ομως που η QDI δεν με αφηνε. Οταν εβαζες celeron πανω σου ειχε επιλογες 66,68,75 και 83 FSB. Μονο αν εβαζες επεξεργαστη που τρεχει στα 100 σου εβγαζε υπολοιπες επιλογες.

Οποτε λεω θα βολευτω με 83 FSB και 416Mhz... not bad. Ελα ομως που το Bus στα 83 μπορει να δημιουργησει προβλημα σε περιφερειακα. Σε μενα η περενεργεια ηταν να υπερθερμαινεται η Voodoo2 και να κολλαει στα παιχνιδια. Μετα επρεπε η να την κανω downclock η να πειραξω το διαιρετη της στο pci. Τελικα κατεβασα και τον επεξεργαστη στα 375 με bus στα 75.
 
Πίσω
Μπλουζα