Φτιάχνοντας το Dream PC 99'!

bspus είπε:
Τα QDI δεν δημιουργουσαν προβληματα αλλα δεν ειχαν και πολλες επιλογες. Αν εξαιρεσεις το οτι μπορουσες να πειραξεις τους χρονισμους χωρις jumpers, που ηταν απο τους πρωτους που το εφαρμοσαν, κατα τ'αλλα ειχαν κατι χαζους περιορισμους.
Εγω το 99 ειχα το Brilliant 1 S (λιγο βελτιωμενο σε σχεση με το απλο). Το ειχα μαζι με celeron 333A. Ηταν απο τους celeron με τα 128ΚΒ cache που σηκωναν τρελο overclocking. Μαλιστα να φανταστεις στην default ταχυτητα ετρεχε σταθεροτατα χωρις καθολου ψυκτρα! Γυμνος πανω στο slot 1!

Οποτε του βαζω μια καλη ψυκτρα και παω να χτυπησω 500ρα βαζοντας το bus στα 100. Ελα ομως που η QDI δεν με αφηνε. Οταν εβαζες celeron πανω σου ειχε επιλογες 66,68,75 και 83 FSB. Μονο αν εβαζες επεξεργαστη που τρεχει στα 100 σου εβγαζε υπολοιπες επιλογες.

Οποτε λεω θα βολευτω με 83 FSB και 416Mhz... not bad. Ελα ομως που το Bus στα 83 μπορει να δημιουργησει προβλημα σε περιφερειακα. Σε μενα η περενεργεια ηταν να υπερθερμαινεται η Voodoo2 και να κολλαει στα παιχνιδια. Μετα επρεπε η να την κανω downclock η να πειραξω το διαιρετη της στο pci. Τελικα κατεβασα και τον επεξεργαστη στα 375 με bus στα 75.
Φίλε bspus, γενικά δεν κάνω overclocking. Το μόνο που ζητάω προσωπικά από την motherboard είναι να είναι σταθερή και να έχει known good chipset. Πράγματα που η QDI Brilliant I τα είχε. Σαφώς και δεν ήταν overclocker's motherboard. Αλλά και η τιμή της ήταν αντίστοιχα mainstream, οπότε μάλλον σε κόστος-απόδοση έβγαινε καλή η εξίσωση.

Nομίζω κιόλας ότι συνήθως οι overclockers απλά τα λεφτά που γλυτώνουν σε CPU τα ρίχνουν σε ανεμιστήρες, ακριβές μνήμες και άλλα εξαρτήματα καλής ποιότητας που να "σηκώνουν" overclocking, οπότε δεν βλέπω καν το λόγο να το κάνεις, εκτός αν το βλέπεις σαν "σπορ".

Αλλά μάλλον για την συγκεκριμένη επιλογή φταίει και που είχα αγοράσει απευθείας κανονικό P-II (333 όταν το μεγαλύτερο διαθέσιμο μοντέλο ήταν ο 400) και όχι Celeron, οπότε δεν υπήρχε και ιδιαίτερος λόγος για overclocking. Αν και οι 300ρηδες Celeron που εμφανίστηκαν λίγο αργότερα ( ; ) και πήγαιναν εύκολα στα 450 ήταν ωραία μοντελάκια, ίσως τα μόνα ιστορικά που πραγματικά μπορούσες να γλυτώσεις χοντρά λεφτά στην CPU κάνοντας overclock. ;)
 
Maddog είπε:
Nομίζω κιόλας ότι συνήθως οι overclockers απλά τα λεφτά που γλυτώνουν σε CPU τα ρίχνουν σε ανεμιστήρες, ακριβές μνήμες και άλλα εξαρτήματα καλής ποιότητας που να "σηκώνουν" overclocking, οπότε δεν βλέπω καν το λόγο να το κάνεις, εκτός αν το βλέπεις σαν "σπορ".
Κοιτα το extreme overclocking ειναι σπορ, αλλα το συντηρητικο ειναι σχετικα safe πλεον. Οι νεες mobo σου κρατανε τα PCI και τις μνημες στη σωστη ταχυτητα παντα. Γενικως τωρα πια η λογικη μου ειναι να αγοραζω ενα performance μοντελο με αξιοπρεπες ομως value for money και να το κλοκαρω στα επιπεδα του επομενου μοντελου και οχι παραπανω. Συνηθως η διαφορα στα λεφτα ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο μια καλη ψυκτρα η οποια κανει 40-50 ευρω.
 
Χαιρετώ τα πλήθη, καθώς είναι και το 1ο μου post!

Μπράβο για την ιδέα, αν για μένα το μηχανάκι δεν είναι και πολύ παλιό :)

Οι Orchid όλα τα λεφτά, η δε AWE έχει το απόλυτο midi, δοκίμασε κάποιο .mid και θα με θυμηθείς!

Έχω και γω στο χωριό έναν PIII με μία Voodoo 5500...

Το Unreal είναι σίγουρα το παιχνίδι της εποχής. Ακόμα θυμάμαι το flyby της εισαγωγής
 
Πίσω
Μπλουζα