Η ακριβώς παραπάνω έκδοση του office πρέπει να είναι η 7 που καθιερώθηκε ως office 95 και κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 95. Γρήγορα, τον Νοέμβρη του 96 ακολούθησε η επόμενη έκδοση του office, αυτή του 1997. Εκ των υστέρων, θεωρώ ότι υπήρχε κάποιος ανταγωνισμός μεταξύ των 2 τμημάτων, του λειτουργικού και του office δλδ.
Θυμήθηκα και ένα σκηνικό από τότε. Αύγουστος του 95 Αμερική, σήμαινε πριν τα Χριστούγεννα Ελλάδα ή στην καλύτερη Νοεμβρης. Ένας συμμαθητής κατάφερε και το βρήκε πριν το Πάσχα του 96 και περηφανεύονταν για το εύρημα του. Είχε τύχει να το δω στο σπίτι του και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί από τα γραφικά που μπορούσες να κανείς με το word. Τρισδιάστατες λέξεις, φωτοσκιάσεις κτλ. Επίσης είχε φταίξει και ένα excel για τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας του (υπολογισμοί με χιλιοστά).
Τον ίδιο χρόνο σκάει η επόμενη έκδοση, σαφώς ανώτερη από πολλές μεριές και τη βρήκα Φλεβάρη του 97. Όταν του το είπα νομιζε ότι τον κορόιδευα καθώς τότε δεν συνηθίζονταν upgrades λογισμικού σε κλίμακα μηνών. Όταν του το έδειξα κατάπιε τη γλώσσα του. Του πρότεινα να μου δώσει το πρόγραμμα που είχε φτιάξει για τον υπολογισμό των κοινοχρήστων και πήγα να του δώσω μια καινούργια δισκέτα 3.5. Αρχικά μου ειπε ότι δε βάζει δισκέτες τρίτων γιατί φοβαται τους ιούς. Του είπα ότι είναι καινούργια, αλλά δε το πίστευε. Έπειτα του είπα να βάλει δικιά του δισκέτα και να του την πλήρωνα. Τότε έλαβα την απάντηση ότι το πρόγραμμα δε θα τρέχει στο δικό μου office γιατί σαν καινούργια έκδοση θα έχει λάθη…