Είπα να κάνω μια προσπάθεια να βελτιστοποιήσω τον χώρο στον
τοίχο με τις κονσόλες, χρησιμοποιώντας μια βάση για οθόνη. Πάνω της θα βάλω την οθόνη Dell U2311H, έτσι ώστε να έχω επιπλέον χώρο από κάτω, πιθανότατα για
το μελλοντικό MiSTer MultiSystem.
Παράγγειλα την βάση VidaXL 01524088 με περιγραφή "Βάση Οθόνης Καφέ Μελί 50 x 27 x 15 εκ. από Μασίφ Ξύλο Πεύκου". Αν και την παράγγειλα από το ελληνικό e-shop Pakobazaar, ήρθε απευθείας από την Ρουμανία, κάτι που δεν αναφερόταν πουθενά που να μπορούσα να δω στο site.
Η συσκευασία.
Ανοίγοντας το κουτί αμέσως μετάνιωσα την επιλογή μου. Η ποιότητα του ξύλου είναι κακή, το φινίρισμα χειρότερο. Τα ξύλα είναι τόσο ελαφριά που φοβάσαι ότι θα φύγουν από τον πάγκο αν φταρνιστείς πολύ δυνατά. Ευτυχώς συνοδεύεται από οδηγίες, αλλά είναι τόσο μικροσκοπικές που θέλουν μεγεθυντικό φακό.
Η συναρμολόγηση ήταν απλούστατη και πήρε σκάρτα δέκα λεπτά. Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας είναι μια άλλη βάση που είχα πάρει (VidaXL 01549119), η οποία παρόλο που έχει παρόμοιες διαστάσεις και κόστισε ελάχιστα παραπάνω, έχει καλής ποιότητας ξύλο και είναι σιδεροφρακτη. Εκείνη η βάση μου πήρε σχεδόν δυο ώρες να συναρμολογήσω γιατί είχε πάνω από 50 βίδες!
Το τελικό αποτέλεσμα απογοητεύει.
Την έβαλα στην θέση της. Έκανα ένα test drive με το mega drive κάτω από την οθόνη. Κάποια στιγμή θα κάτσω να φτιάξω ξανά τα καλώδια.
Ένα θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι πλέον μπορώ εύκολα να γυρίσω την οθόνη για να παίζω παιχνιδακια σε TATE mode!
Γενικά μια βάση οθόνης είναι καλή ιδέα όπου υπάρχει περιορισμένος χώρος, αλλά η συγκεκριμένη είναι απαράδεκτη.