Φόρουμ και σημερινά γεγονότα

foutix

RetroNuts
Joined
5 Αύγ 2012
Μηνύματα
1.766
Αντιδράσεις
1.230
Αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα γιατί πραγματικά αγανάκτησα. Αφορμή στέκεται το κλείσιμο της ερτ και η μανία των admins να κλειδώνουν οποίο τοπικ φέρει την λέξη ΕΡΤ στον τίτλο του και ποστ από χθες και πέρα.

Κρυβόμενοι πίσω από το ενδεχόμενο κομματικής αντιπαράθεσης κλείνουν προληπτικά οποιαδήποτε αναφορά για την ΕΡΤ. Καμία εμπιστοσύνη στα μέλη του φόρουμ για το επίπεδο της κουβέντας που μπορούν να κάνουν, κανένας σεβασμός στο ότι τα μισά βίντεο και ποστ του φόρουμ είτε άμεσα είτε έμμεσα αναφέρονται στην ΕΡΤ. Δεν το κρύβω ότι με εξόργισε το γεγονός ότι όχι απλά κλειδώθηκε ένα θέμα, άλλα και το ότι υπήρχε πρόθεση να διαγράφει!! Η ΕΡΤ δεν είναι ένα κανάλι, είναι κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του τόπου, είναι ένα σημαντικό μέρος των παιδικών να μας αναμνήσεων και αξίζει τον ανάλογο σεβασμό.

Πραγματικά είμαι θυμωμένος από την αντιμετώπιση των διαχειριστών και να δηλώσω για να μην παρεξηγηθώ ότι γενικά είμαι κατά της κομματικοποίησης του φόρουμ κάτι το οποίο έχω γράψει και σε διάφορα θέματα.

Τα παρόν θέμα το άνοιξα με αφορμή την ΕΡΤ για να κάνουμε μια κουβέντα για το φόρουμ και τα "προληπτικά" κλειδώματα.
 
Λιγόλογη και πολύ σωστή τοποθέτηση. Εφόσον τα θέματα ενός φόρουμ δεν εγείρουν ενστάσεις από θιγόμενους, γνώμη μου είναι ότι πρέπει να παραμένουν. Το να κλειδώνεις και να σβήνεις εξ' ολοκλήρου ένα θέμα επειδή "πιθανώς" να γραφτεί κάτι που παραβιάζει τους κανόνες (αντί να σβήσεις κετ' ευθείαν ό,τι παραβιάζει τους κανόνες), θυμίζει λίγο...ΕΡΤ ! Κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Άνοιξα κι εγώ θέμα για την ΕΡΤ, κι έγραψα μόνο τη λέξη "ντροπή". Ελπίζω να μη θεωρήθηκε πολιτική τοποθέτηση...

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι καμιά φορά είναι πιο σημαντικό να γράψουμε κάτι παραπάνω για τέτοια θέματα, παρά για το πώς περνούσες κάποια πίστα στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό παιχνίδι (χωρίς να θέλω να θήξω κανέναν)...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν υπηρξαν προληπτικα κλειδωματα. Προυπηρξαν διαγραφες με αποψεις εκατερωθεν που δυναμιτιζαν το κλιμα και μας προϊδεασαν για την συνεχεια. Καταλογισε μας ενεκα των χρονων που εχουμε στο ποστο (και μονο) να εχουμε μια καποια διαισθηση του τι θα ακολουθησει. Η καλη μερα φαινεται απο το πρωι και εμεις δεν μπορουμε να ειμαστε πανω απο το φορουμ 24 ωρες το 24ωρο για να προλαμβανουμε εκτροπες.

Προτιμουμε παντα την προληψη διοτι η δευτερη λυση ειναι απλα να εφαρμοζουμε τον κανονισμο λειτουργιας και να μπαναρουμε μελη.

Ο κανονισμος λειτουργιας ειναι εκει απο την πρωτη μερα και τον εχουν αποδεχτει οσοι συμμετεχουν στο φορουμ - και δεν "αλλαζει " κατα περιπτωση.

ΦΠΖ1 μακρια απο εμας αυτα. Εμεις απλα εφαρμοζουμε τον κανονισμο και πιστεψε με δεν μας ειναι καθολου ευχαριστο. Εχω και εγω αποψη για το θεμα, που θα ηθελα να μοιραστω και να συζητησω αλλα δεν γινεται στη παρουσα κοινοτητα λογω θεματολογιας και κανονισμων.

Υπαρχουν εκατομυρια αλλα μερη οπως πχ το FB group της κοινοτητας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πριν 4 χρόνια είχαμε φτιάξει ένα άλλο forum, στο οποίο μπορούσαμε να γράφουμε ότι δεν κόλλαγε στη θεματολογία του retromaniax.

Το κλείσαμε μέσα σε 2 μήνες. Δυστυχώς κάποια θέματα είναι καυτές πατάτες.
 
Παντως να πω εκ μερους της διαχειρισης οτι αισθανομαστε ασχημα διοτι διαφαινεται (αδικως) εκ μερους μας και μας χρεωνεται (ακομα πιο αδικως) μια απαθεια την ωρα που εξελισσονται τετοια γεγονοτα. Το ιδιο νιωθαμε και οταν μπαιναμε σε Μνημονια, το ιδιο νιωθαμε και οταν ο κοσμος ηταν στη Πλατεια και οταν γενικα η επικαιροτητα ειναι μαυρη και αραχνη. Αλλα πρεπει αυτος ο χωρος να εξυπηρετησει το σκοπο δημιουργιας του και τη θεματολογια του.

Υπαρχουν πολυ πιο εξειδικευμενα μερη για κουβεντα. Αλλωστε το θεμα ισως εχει εξαιρετικα μεγαλυτερες προεκτασεις περα των απολυσεων...
 
Τα συγκεκριμένα θέματα απλά θα οδηγήσουν σε κουβέντα με αναπόφευκτες πολιτικές προεκτάσεις...αυτό θέλουν ν' αποφύγουν οι admins και παρόλο που το κάνουν με άκομψο τρόπο δεν γνωρίζω κάποιον άλλο ώστε να λειτουργήσουν έτσι.

Τι θα θέλατε να κάνουν δηλαδή; Να αφήνουν να γίνεται ένα πανηγύρι απόψεων που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε καυγάδες ανάμεσα στα μέλη ή να το προλαβαίνουν επισημαίνοντας τα πλαίσια λειτουργίας του φόρουμ;
 
Το ένα θέμα που έκλεισε το άνοιξα εγώ. Και το άνοιξα γιατί όπως έγραψα στεναχωρέθηκα πολύ για το πρόγραμμα της ΕΡΤ που χάσαμε και για το αρχείο της ΕΡΤ που αφορά άμεσα το φόρουμ και δε ξέρουμε τι θα απογίνει και αυτό είναι προσωπικά που με λυπεί περισσότερο. Και τα υπόλοιπα είναι λυπηρά αλλά , όπως σωστά λένε και οι διαχειριστές , εμείς ας σταθούμε και ας κουβεντιάσουμε μόνο το θέμα που αφορά το παρών φόρουμ , δηλαδή πρόγραμμα και αρχείο...
 
Wally συμφωνώ μαζί σου και είναι κάτι που είχα γράψει και εγώ στο παρελθόν οτι κομματικοί καυγάδες δεν χωράνε στο φόρουμ και οτι υπάρχουν άλλοι χώροι γι αυτή την δουλειά. Είναι απολύτως αντιληπτό και κατανοητό.

Απο κει και πέρα όμως δεν μπορώ μα κατανοήσω γιατί να φιμώνεται κάποιος που κινείται εντός των ορίων του φόρουμ για κάθε "Λάκη" που θα ξεκινήσει να πετά την μπαρόλα του. Θα πρέπει να τηρούνται στοιχειώδης κανόνες ευπρέπειας και απο κει και πέρα κάθε άποψη σεβαστή. Και ναι, αν κάποιος δεν μπορεί να σεβαστεί το φορουμ να διαγράφεται(έχοντας προηγηθεί επιπλήξεις, προσωρινές περίοδοι διαγραφής και οτι άλλο κριθεί απαραίτητο). Δεν είναι κακό ούτε ταμπού.

Και κάτι ακόμα. Αν χρειάζεται, με ευθύνη της διαχείρισης να ανοίξει ένα θέμα για την ΕΡΤ θέτοντας και τους άξονες της συζήτησης και να υπάρχει εκ περιτροπής, από τους διαχειριστές, συνεχής παρακολούθηση μήπως η κουβέντα σμπαραλιαστεί.

Να τονίσω οτι συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη του Τόνυ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
foutix μια τέτοια κουβέντα, δυστυχώς, στάνταρ θα εκτροχιαστεί ανα πάσα στιγμή. Δεν έχει να κάνει με το αν εμείς οι διαχειριστές θα καθόμαστε "πάνω" από το θέμα ή αν θα θέσουμε τους άξονες της συζήτησης. Τρολ θα υπάρχουν και αυτός που θέλει να χαλάσει το θέμα θα το κάνει.

Μπορείτε να μιλήσετε για το αρχείο της ΕΡΤ στο θέμα που υπάρχει http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?7291-%D4%EF-%C1%F1%F7%E5%DF%EF-%F4%E7%F2-%C5%D1%D4 και στα πλαίσια της θεματολογίας του φόρουμ χωρίς να αρχίσουμε τις εικασίες του τι θα απογίνει το αρχείο καθώς αυτό δεν έχει να προσφέρει κάτι στην παρούσα φάση. :)
 
ακομα ειμαστε φορτισμενοι και δεν εχουμε συνειδητοποιησει τι εγινε. εκει που λεγαν να κλεισουν τα ιδιωτικα, κλεινει η ΕΡΤ.

Καλυτερα να περιμενουμε να αποφορτιστει το κλιμα και μετα να ανοιξουμε συζητησεις. Θα το συζηταμε και στο μελλον στο retromaniax σαν μια απο τις πιο μελανες σελιδες του συγχρονου ελληνικου πολιτισμου.

απλα υπομονη να ξεκαθαρισει το τοπιο. το retromaniax ειναι για συζητησεις γεγονοτων μαραθωνιου, οχι σπριντ.

αξιζει να αναφερθει παντως:

εχω συγγενεις που ο ενας δουλευει σε ιδιωτικο σταθμο και ο αλλος στην ΕΡΑ και περισυ συζητουσαμε πως υπαρχει το ενδεχομενο να απολυθει ο ενας στον ιδιωτικο και να τον συντηρει αυτος που ειναι στην ΕΡΑ. Να ομως που εγινε το αντιθετο.....
 
Συμφωνώ και εγώ ότι τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας δεν μπορούμε να τα δούμε αποστασιοποιημένα, και όταν είναι και πολιτικώς φορτισμένα είναι πιθανό η συζήτηση να ξεφύγει από τα όρια τις κοσμιότητας και του επιπέδου που μας έχει συνηθίσει το Retromaniax
 
Wally είπε:
ΦΠΖ1 μακρια απο εμας αυτα. Εμεις απλα εφαρμοζουμε τον κανονισμο και πιστεψε με δεν μας ειναι καθολου ευχαριστο. Εχω και εγω αποψη για το θεμα, που θα ηθελα να μοιραστω και να συζητησω αλλα δεν γινεται στη παρουσα κοινοτητα λογω θεματολογιας και κανονισμων.
Υπαρχουν εκατομυρια αλλα μερη οπως πχ το FB group της κοινοτητας.
Και εκεί ανοίχτηκε ανάλογο θέμα, το οποίο στα 3 λεπτά είχε βγει τελείως εκτός (λόγω σχολίων, πολιτικών κτλ) και αναγκάστηκα να το διαγράψω.
 
Ποιος θα μου το λεγε οτι θα εβλεπα λαθραια ΕΡΤ μια μερα.. :rofl:
 
Έτσι για την οπτική αντίθεση

attachment.php


Eλπίζω να μην αναγκαστούν οι admins να το σβήσουν
 
Λυπάμαι τους αθώους τεχνικούς και μκρουπαλλήλους της ΕΡΤ ( καθώς και εγώ πριν λίγες μέρες έχασα την δουλειά μου :( ) άλλα όχι τους μεγαλοδημοσιογράφους, με τους παχυλούς μισθούς που τόσα χρόνια έβαλαν και αυτοί ένα λιθαράκι για την σημερινή κατάντια μας...
 
RIO Οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι εξωτερικές παραγωγές είχαν υπογραφή του εκάστοτε διορισμενου από την εκάστοτε κυβέρνηση διοικητή. [

[EDITED]

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Υποσκάπτουμε οτιδήποτε δημόσιο/κρατικό έτσι να έρχεται ως μάνα εξουρανού ο ιδιώτης.

[EDITED]

Τόση διαφάνεια δεν την αντέχω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Foutix, δεν συμφωνησες με το κλειδωμα των ert threads παροτι δεν ειδες τα διαγεγραμμενα posts εκει - μου εστειλες pm, σου ανεφερα τη "γραμμη" του φορουμ - την οποια επρεπε να γνωριζεις μιας και εχεις αποδεχτει τον κανονισμο του χωρου οταν εκανες registration εδω.

Στη συνεχεια ανοιξες αυτο το θεμα - δηλωσες αγανακτισμενος απο τη "μανία των admins να κλειδώνουν οποίο τοπικ φέρει την λέξη ΕΡΤ στον τίτλο του και ποστ από χθες και πέρα"

Συνεχιζεις με μειωτικους χαρακτηρισμους

"Κρυβόμενοι πίσω από το ενδεχόμενο κομματικής αντιπαράθεσης κλείνουν προληπτικά οποιαδήποτε αναφορά για την ΕΡΤ."

"Κανένας σεβασμός στο ότι τα μισά βίντεο και ποστ του φόρουμ είτε άμεσα είτε έμμεσα αναφέρονται στην ΕΡΤ"

Σου απαντα ολη η διαχειριστικη ομαδα με πολυ διαφορετικο υφος απο το δικο σου - σου αναφερουν οτι ειναι θεμα γραμμης του φορουμ - δηλαδη δεν δεχομαστε πολιτικες η με πολιτικο ερισμα συζητησεις - και οτι εχουμε μακρα πειρα απο τετοιες καταστασεις.

Η αρχικη σου τοποθετηση - μετα το προσβλητικο σου υφος - ηταν οτι "Τα παρόν θέμα το άνοιξα με αφορμή την ΕΡΤ για να κάνουμε μια κουβέντα για το φόρουμ και τα "προληπτικά" κλειδώματα" - αντ αυτου μολις πριν απο λιγο εγραψες εδω ενα ποστ με κατηγοριες προς διαφορες κατευθυνσεις σχετικα με την ΕΡΤ.

Δεν ξερω ποιος δεν σεβαστηκε τους συνομιλητες του - αλλα μια προσεκτικοτερη αναγνωση του κανονισμου λειτουργιας του παροντος φορουμ θα ξεκαθαρισει ολες τις αποριες σου.

Τελος - επαναλαμβανω οτι τα threads κλειδωθηκαν μετα απο posts αντιθετα με το πνευμα του retromaniax - και οχι προληπτικα - και οτι το 10ημερο ban που σου επιβληθηκε μολις γινεται μετα απο το τελευταιο σου ποστ (και επισης οχι προληπτικα) και με καθε σεβασμο στο χωρο αυτο.
 
petran79 είπε:
ακομα ειμαστε φορτισμενοι και δεν εχουμε συνειδητοποιησει τι εγινε.
...............

Καλυτερα να περιμενουμε να αποφορτιστει το κλιμα και μετα να ανοιξουμε συζητησεις. Θα το συζηταμε και στο μελλον στο retromaniax σαν μια απο τις πιο μελανες σελιδες του συγχρονου ελληνικου πολιτισμου.

απλα υπομονη να ξεκαθαρισει το τοπιο. το retromaniax ειναι για συζητησεις γεγονοτων μαραθωνιου, οχι σπριντ.
+ 1:) ....
 
Μου ειναι αδυνατο παντως να σταματησω να γελαω με οσα συνεβησαν γυρω απο το http://www.nerit.gr :animlaugh:

η επικοτερη τρολια που εχει γινει μεχρι τωρα απο πολιτες προς το κρατος (γιατι αντιστροφες εχουμε αρκετες)
 
Πίσω
Μπλουζα