Juanita
Retro PaTRi@RcH
- Αντιδράσεις
- 370
Κεφάλαιο 1ο
Κάντυ Άλμπερτ: Στο Λόφο!
Το τραπέζι που στήθηκε έξω από το ορφανοτροφείο είχε ήδη μαζευτεί.
Τα παιδιά έπαιρναν τον απογευματινό τους ύπνο, η Άννυ με τον Άρτσυ και την Πάττυ είχαν αναλάβει το πλύσιμο των πιάτων και η κυρία Πόνυ με την αδερφή Μαρία μπάλωναν τα ρουχαλάκια των παιδιών…
Η Κάντυ δεν είχε συνέλθει ακόμη από την έκπληξη: ο Πρίγκηπας του Λόφου ήταν ο Άλμπερτ.
Ανηφόρισαν μαζί προς το λόφο και κάθισαν κάτω από το αγαπημένο δέντρο της Κάντυ.
-Μα Άλμπερτ.. πως ήξερες για το λόφο του Ορφανοτροφείου;;;
-Κάντυ...! Είναι μια μεγάλη ιστορία… Θα μας πάρει μέρες να σου τα εξηγήσω όλα… Κι ίσως βαρεθείς να με ακούς.
-Έλα Άλμπερτ… Εσύ ξέρεις τόσα για μένα. Όμως, ελάχιστα μου έχεις μιλήσει για σένα. Ποτέ δε θα βαρεθώ να σε ακούω όσο και να χρειαστεί…
Κάντυ... γλυκιά μου νιώθω τόσο όμορφα εδώ μαζί σου, σκέφτηκε ο Άλμπερτ.
-Η δική μου ιστορία στο Λόφο ξεκινάει από πολύ παλιά… Οι γονείς μου είχαν πεθάνει όταν ήμουν πολύ μικρός. Μόνο η θεία Ελρόϋ και η Ροζμαρυ είχαν χρόνο για να μου αφιερώσουν. Σαν παιδί όμως δεν άντεχα τα κηρύγματα της θείας. Και η αδερφή μου ασχολιόταν διαρκώς με τον Άντονυ. Δε θα ξεχάσω ποτέ τα μάτια της πως έλαμπαν από χαρά. Όλη της η ευτυχία ήταν αυτό το παιδάκι. Έτσι, έψαχνα τρόπο να ξεφύγω από τη θεία και να τρέξω στο δάσος με τους φίλους μου…
-Τα ζωάκια σου εννοείς Άλμπερτ;;;
-Ναι, μικρή μου. Μαζί τους ένιωθα ελεύθερος να παίξω, να χαρώ….
Στη βίλλα των Άρντλεϋ σπάνια έμενα. Αναγκαζόμουν να κρύβομαι σʼ ένα παλαιό αρχοντικό που χρησίμευε σαν εξοχική κατοικία των γονιών μου. Σπάνια όμως έμενε κάποιος εδώ εκτός από εμένα τον Τζωρτζ και κάποιους πολύ πιστούς υπηρέτες.
Η μεγάλη θεία εκνευριζόταν κάθε φορά που χανόμουν στο δάσος. Δεν ανησυχούσε όμως.
Όσο ατίθασος και να ήμουν πάντα γύριζα πίσω χωρίς να δημιουργώ προβλήματα…
-Και έτσι ανακάλυψες το λόφο;;;
-Έτσι… Ήταν άνοιξη και έπαιζα ατέλειωτες ώρες. Εκείνη την ημέρα όμως ξεμάκρυνα πολύ… δεν κατάλαβα πόση ώρα έτρεχα μέχρι που βρέθηκα στο μικρό λόφο … Ήταν η μεγάλη μου ανακάλυψη.
Ήξερα πως κανείς από την οικογένειά μου δεν τον γνώριζε... Ο δικός μου νέος κόσμος…
Άρχισα να έρχομαι καθημερινά και να κάνω τις εξερευνήσεις μου. Στο ορφανοτροφείο η κυρία Πόνυ ασχολιόταν με τα μικρά παιδιά. Κάποια στιγμή έφτασε μια νέα κοπέλα για να τη βοηθάει …
-Η αδερφή Μαρία…
-Ήταν μεγάλη βοήθεια για την κυρία Πόνυ. Τα παιδάκια ήταν πολλά για να τα φροντίζει μια γυναίκα μόνη της.
Ζήλευα τα παιχνίδια τους… ήμουν βλέπεις μόνος μου χωρίς άλλα παιδάκια στην ηλικία μου. Πολλές φορές είχα την επιθυμία να πάω κοντά τους να παίξουμε μαζί αλλά αν το μάθαινε η μεγάλη θεία θα μου απαγόρευε να ξανανέβω. Έτσι απλά καθόμουν στην κορυφή του λόφου και τους παρακολουθούσα…
Αχ Άλμπερτ… μόνος σου και εσύ, λοιπόν… σκέφτηκε η Κάντυ. Εγώ τουλάχιστον είχα την παρέα της Άννυ…
Ο Άλμπερτ σκέφτηκε πως ήρθε η στιγμή… Ή μήπως όχι ακόμη. Η Κάντυ καθισμένη πλάι του ήρεμη και γλυκιά όσο ποτέ να ακούει την αφήγησή του. Δεν ήθελε να χαλάσει την εικόνα αυτή… Κάποια άλλη μέρα ίσως…
-Άντε, Κάντυ, αρκετά για σήμερα… ας κατεβούμε να βοηθήσουμε και εμείς.
-Ναι Άλμπερτ…
Σουρούπωνε. Ο ήλιος έβαφε με τα έντονα απογευματινά του χρώματα τον ουρανό.
Τα παιδιά με τη Μίνα, τον Κλυν και τον Πούπε έπαιζαν γύρω από το ορφανοτροφείο.
Η κυρία Πόνη, η αδερφή Μαρία, η Άννυ, και ο Άρτσυ, ο Τομ και η Πάττυ έπιναν το καφεδάκι τους. Κοίταζαν προς το λόφο απ΄ όπου κατέβαιναν ο Άλμπερτ και η Κάντυ. Χαμογέλασαν με νόημα.
- Ε… τι συμβαίνει;;;;; Χάσαμε κάτι;;; Γιατί δε μιλάτε;;;
- Άλμπερτ… Γιατί μας κοιτούν έτσι;;;;; Σα δε ντρέπεστε να μου κρατάτε μυστικά… η Κάντυ έκανε ένα μορφασμό και τους έβγαλε τη γλώσσα κοροϊδευτικά…
- Χα χα χα! Κάντυ… Ποτέ δε θα μεγαλώσεις…
Κάθισαν μαζί με την παρέα και έβαλαν καφέ να πιούν. Πόση γαλήνη αυτό το σούρουπο… Η φύση είχε ξυπνήσει από το λήθαργό της. Με ξέφρενους ρυθμούς πρασίνιζαν τα πάντα γύρω από το λόφο… αλλά τώρα νύχτωνε και όλα ηρεμούσαν.
Το βραδάκι πήραν όλοι το δρόμο του γυρισμού. Ο Τομ με το άλογό του, η Άννυ ο Άρτσυ και ο Άλμπερτ με το αυτοκίνητο των Άρντλεϋ. Η Πάττυ θα έμενε λίγες μέρες με την Κάντυ.
Ξάπλωσαν στα κρεβάτια του μικρού δωματίου που φιλοξενούσε τα παιδιά. Μέσα στο ημίφως, τα δυό κορίτσια σχολίαζαν τα πρόσφατα γεγονότα. Ο Τέρρυ, ο Στήαρ, ο παραλίγο γάμος της Κάντυ με τον Νηλ, ο θείος Γουίλιαμ και τώρα… τώρα τι;;;; Η Πάττυ ήταν εξαντλημένη και αποκοιμήθηκε πρώτη… Η Κάντυ αναδιπλώθηκε στο ξύλινο κρεβατάκι… Ξαφνικά διαπίστωσε πως είχε ψηλώσει αρκετά και πια δεν τη χωρούσε…
Μμμ… κάτι θα πρέπει να γίνει και γι αυτό… Θα το συζητήσω κάποια στιγμή με την κα Πόνυ. Άλλωστε έχω τα σχέδιά μου…
Η Κάντυ αποκοιμήθηκε ευτυχισμένη. Η σημερινή μέρα είχε πολλές εκπλήξεις για τη μικρούλα μας. Ο Πρίγκηπάς της… ο Άλμπερτ ήταν ο πρίγκηπάς της…
Προβολή συνημμένου 71403
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: