Χάρις Αλεξίου

candy

RetroNuts!
Joined
25 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.578
Αντιδράσεις
82
Από καιρό ήθελα να γράψω λίγα λόγια για την Χαρούλα ή αλλιώς Χαρίκλεια (όπως είναι το πραγματικό της όνομα) που τόσο πολύ λατρεύω,αλλά δεν μπορούσα.Ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να αναφερθώ σε μια τραγουδίστρια που με τη φωνή της και τα τραγούδια της αγγίζει τόσο βαθιά την ψυχή ενός ανθρώπου και τον κάνει όχι απλά να ταξιδεύει μαζί της αλλά να αγαπάει και να ονειρεύεται.Δεν θα κάνω ιστορική αναδρομή της μουσικής της πορείας,νομίζω πως υπάρχουν δεκάδες σελίδες για αυτό το σκοπό.Θα σταθώ απλά σε μερικά από τα υπέροχα τραγούδια της που σημάδεψαν την παιδική και εφηβική μου ηλικία και που πιστεύω πως για τους περισσότερους από εσάς είναι εξίσου αγαπημένα.Προσωπικά αποτελεί την κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια που με την παρουσία της κοσμεί τόσα χρόνια την ελληνική δισκογραφία (που πλέον μόνο ελληνική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί).

-XARIS.jpg
1041_4.jpg
768044.jpg

Το τραγούδι που μιλάει για τη ζωή της:

Η Μπαλάντα Της Ιφιγένειας




Επίσημη ιστοσελίδα:

http://www.alexiou.gr/

Δισκογραφία:

http://www.freewebs.com/xaroula_alexiou/discography.htm

Βικιπαίδεια:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%82_%CE%91%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%AF%CE%BF%CF%85
 
Τι μπορεί να πει κανείς για τη Χαρούλα? Είναι μια αξιόλογη ερμηνεύτρια που μιλάει πραγματικά στην ψυχή σου με τα τραγούδια της. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.
 
Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα. Με φωνάρα και αξία. Ας μην πω άλλα, εννοούνται - και γι' αυτό παραλείπονται.
 
Είναι από τους τελευταίους (μέχρι στιγμής) μεγάλους καλλιτέχνες που διαθέτει η Ελλάδα και μπορούμε να καμαρώνουμε για αυτήν και στο εξωτερικό! Να 'ναι πάντα καλά και να μας συντροφεύει με τα μελωδικά της τραγούδια, αλλά και το ήθος της. :)
 
Noxrider πολύ ωραίο κομμάτι! Εύγε! Επίσης:

Δύο από τα πιο υπέροχα τραγούδια της Χαρούλας!
 
Thanks sunset.Υπέροχη φωνή αλλά την ήθελα λίγο πιο alternative.Άλλο ένα αγαπημένο της:

 
Χαίρομαι που άνοιξε θέμα για την Χαρούλα.Είμαι απο τους πιο πιστούς θαυμαστές της.Θα συμφωνήσω με την Sunset89 οτι είναι μια απο τις μεγαλύτερες καλλιτέχνιδες αυτου εδώ του τόπου.Την θαυμάζω απεριόριστα.
 
Αξεπέραστη η Χαρούλα!

Τραγούδησε με την ίδια αρτιότητα από ευαίσθητες ερωτικές μπαλάντες και έντεχνα κομμάτια, μέχρι καθαρόαιμα λαΐκά, ζεΐμπέκικα και παραδοσιακά...άσε δε που έδωσε αυτή την αίσθηση ποιότητας στα κλασικά τσιφτετέλια που ερμήνευσε!






Ένα από τα αγαπημένα μου(μέτριος ήχος, αυθεντική η στιγμή)...λε λελε λελε..κουρμπάν

 
Την έχω δει live 2 φορές και είναι τέλεια!Αγαπημένα μου είναι τα κομμάτια "Όλα σε θυμίζουν","Ξημερώνει","Τώρα κι εγώ θα ζήσω","Φεύγω","Ελένη","Το ταγκό της Νεφέλης",Οδός Αριστοτέλους" και από τα πιο πρόσφατα "Το Κύμα","Οι φίλοι μου χαράματα","Απόψε θέλω να πιω","Εσύ με ξέρεις πιο πολύ","Ο Άνθρωπός Μου" & "Μεγάλωσα".Έχω το "Ανθολόγιο" το οποίο το συστήνω σε οποιονδήποτε θέλει να έχει μια συλλογή με αγαπημένα κομμάτια της Χαρούλας.Κοστίζει πλέον γύρω στα 10 euro και είναι διπλό με 40 κομμάτια!
 
Αλήθεια, το ξέρατε ότι η Χαρούλα έπαιξε μια τρυφερή μπαλάντα πάνω στην ηλεκτρική κιθάρα Roland G-505 του Γιάννη Σπάθα; Μάλιστα υπήρχαν δυό φωτογραφίες της γνωστής καλλιτέχνιδος με την κιθάρα του ιδρυτή των Socrates σ'ένα παλιότερο φύλλο της Ελευθεροτυπίας που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1996.

g505_long1.jpg


Giannis%2BSpathas%2B-%2BInterview.jpg


60.jpg


Live%20%2843%29.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Χαρούλα Αλεξίου μιλάει στον Γιώργο Παπαστεφάνου


στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πάτρας που μεταδόθηκε το



1990 από την ΕΤ.1


http://www.youtube.com/watch?v=XBiGAdK59OQ
 
Ford πολύ καλό!! Ευχαριστούμε! :)
 
Το ξεθάβω και βάζω 3 αποσπάσματα από την συναυλία Χαρούλας-Νταλάρα

από το μακρινό 1984 (Θέατρο Τέντα)

 
Πίσω
Μπλουζα