Χαιρετισμούς σε όλους τους πάλιουρες!

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
67
Γειά χαρά σε όλους, είναι το πρώτο μου ποστάκι εδω πέρα, και χάρηκα πάρα πολύ που βρήκα αυτό το φόρουμ ! Συγκινήθηκα πραγματικά με όλη την προσπάθεια, και με το πίξελ, αλλα και με τα επερχόμενα User ... Έχω άπειρα τέυχη και απο τα δύο περιοδικά, αμέτρητες συγκινήσεις με την παλιά καλή εποχή μπροστά απο την Amiga και το Tomahawk ανα χείρας !!!

Θα προσπαθήσω να βοηθήσω κι εγώ, άν και δέν έχω εξοπλισμό για σκανάρισμα, και δυστυχώς, ούτε και τον χρόνο. Πάντως, ήθελα απλά να καταθέσω την νοσταλγία που νοιώθω, καθώς θυμάμαι το ξεφύλλισμα αυτών των περιοδικών, στο παλιό μου σπίτι, καλοκαιράκι, κάτω απο την μουριά στην αυλή. Και μετά, την χαρά του gaming, που, δυστυχώς έχει σβήσει πιά, όσο και αν προσπαθώ να ξεγελάσω τον εαυτό μου. Αααααχ...

Θυμάμαι τα πρώτα syntax error στα listings για Spectrum, μετά τo Pixel με έκανε να πάρω τον Amstrad 1512. Το Pixel με ξεστράβωσε και με ανάγκασε να πάρω Amiga 500...μετά 1200...Με το που πέθανε η Commodore, πέθανε το home computing που ξέραμε, πέθανε και το Pixel...H μήπως όχι ?

Φταίνε τα χρόνια, φταίνε τα Windows, ειλικρινά δέν μπορώ να το εξηγήσω. Όμως κάθε φορά που συναντιέμαι με παλιόφιλους και παίζουμε κανα Kick Off, η International Karate, ή ακόμα χαζεύουμαι κανα demo και βάζουμε τέρμα την ένταση σε κάποιο cracktro...κάτι συμβαίνει...Και επειδή θα βάλω τα κλάματα τώρα, σας αφήνω, γιατί θέλω να παίξω το Loom στον Winuae....
 
Καλως ηρθες φιλε O_R σου ευχομαι καλη παραμονη εδω - το κλιμα οπως θα καταλαβες ειναι πολυ retro και πολυ φιλικο. Τo μονo πραγμα που θα πρεπει να προσεξεις ειναι το scanner του Akmaka (παει με 1000 !!! και δεν σταματαει πουθενα !!)

see ya online :)

(τι εννοεις "Έχω άπειρα τέυχη και απο τα δύο περιοδικά"........ :D )
 
telamonas.stokos είπε:
...Τo μονo πραγμα που θα πρεπει να προσεξεις ειναι το scanner του Akmaka (παει με 1000 !!! και δεν σταματαει πουθενα !!)...
NAI, μην σε βρει μπροστά του και σε scanνάρει και σε δούμε "ανεβασμένο" σε κανά post... :D

Eίπαμε, είναι φιλικό forum, και ο χαβαλές ήταν και είναι πάντα κύριο χαρακτηριστικό μας...
 
Other reality εδω εισαι δεν εχεις να πας πουθενα!!!!!!

Τα καλα Retro χρονια δεν περασαν!!!Εμεις φταιμε για τις αλαγες!

Δεν εχει αλαξει ο τροπος που επαιζα τα αθανατα games στην amiga

Ουτε αλαξε ο τροπος που εκανα load τις κασσετουλες στον spectrum!!!!!

Για ολα ειμαστε υπευθυνοι εμεις!Και αυτο το φορουμ μας δινει την δυναμη να

ξαναγυρναμε πισω.....εκει που ανηκουμε!

telamonas ambu ειστε τιμωρια.....Θα σας περασω ενα γρηγορο σκαναρισμα και


θα σας ανεβασω και τους δυο για να σας κανονισει ο ΑΕΟΝ Χε χε
:D

Other reality Απειρα τευχη!!!!!!!!!!!!!!!!για λεγε!!!

Γραψε μας αν θες φιλε τι τευχη διαθετεις στο προς επιδοξους εθελοντες του φορουμ!!!!!
 
Other_Reality το avatar είναι από το γνωστό demo της Amiga;

Αυτό με την....απογείωση!
 
Καλώς ήρθες φίλε!!!!

Σε λιγότερο απο τρεις ωρίτσες παίρνω και πάλι μια Amiga 500 με επέκταση μνήμης και με Tomahawk joystick. Ξεκινάω και πάλι να συμπληρώσω την συλλογή από παλιά μηχανάκια που κατά καιρούς είχα. Όσο για το scanner, αν είσαι Αθήνα πες μου να συναντηθούμε. Ελπίζω να πάρω κάποια τεύχη από το παιδί που θα μου δώσει την Amiga και για να είμαι έτοιμος ήδη πήρα ένα πολυμηχάνημα με σέξαλο scanner που στις δοκιμές που του έκανα έδωσε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ αποτελέσματα.

Αν τελικά δεν πάρω τα τεύχη, (δεν μπορώ να πιέσω τις καταστάσεις μια και δεν γνωρίζω το φίλο προσωπικά και αυτός δεν με ξέρει), είμαι στη διάθεσή σου να συναντηθούμε και να μου δώσεις όποιο τεύχος μπορείς για να το σκανάρω εγώ. Εννοείται ότι θα τα προσέξω σαν τα μάτια μου και το πολύ πολύ να τα πάρεις πίσω σε καλύτερη κατάσταση από ότι τα βρήκες.

Akmakas, μετά από 12 ώρες τεστ στο scanner, σε πάω μια κοντρίτσα σχετικά με το θέμα!!!!!!!!! LOL!!!! Μας βλέπω μαζεμένους σε κανένα υπόγειο, τον AEON να έχει χρονόμετρο στο χέρι και εμείς οι υπόλοιποι να είμαστε σε κατάσταση εκκίνησης αγώνα για το πιο γρήγορο σκανάρισμα!!!! Το βραβείo μπορεί να είναι κάλλιστα μια χρυσή πλάκα με την φίρμα της Sinclair!!!!!!
 
χα χα φανταζεσαι?Θα ειχε πολυ γελιο!!!! :D :D

καλοριζικη η Amigουλα σου φιλε στειλε φωτο στο thread που ανοιξα Συλλεκτικοι υπολογιστες!!!! :)

Οσο για τα τευχη αν δεν στα δωσει μην αγχωνεσαι κοιτα τι μπορει να γινει!

Μπορειτε να πατε μια μερα και να τα κανετε εχρωμες φωτοτυπιες τα εγχρωμα φυλλα και ασπρομαυρες τα αντιστοιχα

φυλλα με μια καλη τιμη λογο ποσοτητας!!!

Ξερω οτι θα βγουν αρκετα λεφτα αλλα τα τευχη 1,2 δεν θα τα βρουμε ξανα

ειναι καρασπανια και δεν τα εχει κανεις!!!

Εγω ειμαι προθυμος να πληρωσω και σιγουρα και αλλοι!!Αλλα ας μην μπουμε στον κοπο

να ρωταμε τον εναν και τον αλλο θα τα βρουμε οι δυο μας!!!

Τωρα αν καποια παιδια θελουν να δωσουν κατι οκ!!

Αν δεν στα δωσει κανε του αυτη την προταση και πες μου τιμη! :)
 
Είναι γεγονός ότι η μεγάλη κυρία μετά από 12 χρόνια βρίσκεται πάλι στο σπίτι μου. Αφού ήρθε, την έστειλα κατευθείαν στο μπάνιο μια και μια κυρία πρέπει και να είναι και να φαίνεται κυρία. (Μην ψάχνετε για μεταφορές, ακριβολογώ, την έκανα βίδες και τα πλαστικά της μπήκαν κάτω από το ζεστό νερό με πολύ σαπούνι και στην πραγματικότητα έλαμψαν!)

Η πλακέτα της και το πληκτρολόγιό της καθαρίστηκαν με βαμβάκι και καθαρό οινόπνευμα, το ίδιο και το τροφοδοτικό, το PACMAN joystick και η πλακέτα του ποντικιού. Αυτή τη στιγμή περιμένω τα πλαστικά του ποντικιού να στεγνώσουν.

Παιδιά η συγκίνηση να έχω και πάλι μια Amiga μετά από τόσα χρόνια δεν περιγράφεται με λόγια. Τώρα που σας γράφω είναι δίπλα μου και στέκεται καμαρωτή, πεντακάθαρη και έτοιμη για ένα καλό kick off, όταν μπορέσω να βρω το παιχνίδι. Το καλό είναι ότι το drive της είναι καινούργιο όπως και το τροφοδοτικό που μάλλιστα είναι μεταλλικό και Ελληνικής κατασκευής. Αυτό ήταν συμφορουμίτες, θα πάρω κι άλλη! Ήταν να μην γίνει η αρχή.....

Όσο για τα τεύχη, ήταν πραγματικά αδύνατο να μου τα δώσει μια και για να τα ξεθάψει από την αποθήκη του θέλει ποοολυυυυυυ χρόνο. Αλλά μου είπε πως από Δευτέρα που γυρίζει θα το προχωρήσει και το επόμενο Σαββατοκύριακο θα προχωρήσει ότι έχει συνεννοηθεί με τον Akmakas. Πάντως εγώ θα τον ενοχλήσω πάλι την επόμενη εβδομάδα για να τον πιέσω είτε να τα σκανάρει αυτός είτε να μου τα δώσει. Πράγματι πρόκειται για εξαιρετικό παιδί με πολύ μεράκι και αγάπη για τα ρετρό μηχανήματα. Το σπίτι του αποτελεί τον παράδεισο του κάθε Retromaniac, με έπιασε πονοκέφαλος από τα μηχανήματα που είδα εκεί!

Τώρα εγώ δεν τα πάω πολύ καλά μια και κόλλησα την σπάνια ασθένεια που ονομάζεται σκανεροπόρωση. Οφείλεται στο μικρόβιο Akmakasius Scannerious και γι'αυτό το λόγο όποιος έχει τεύχη που δεν μπορεί να τα σκανάρει ας επικοινωνήσει.
 
Χα χα χα εισαι απιστευτος!!! :D

Καλα τα ιδια ειχα κανει στην δικια μου Amiga!!Την ειχα κανει βιδες.

Μεχρι και τις σουστες απο τα κουμπια ξυλωσα ασε χαμος!!!

Αλλα το αποτελεσμα ηταν παραπανω απο τελειο!(Στειλε φωτο)

Τα Pixel θα τα παρουμε απλα θελει χρονο και υπομονη! :)
 
Χμ, ανακάλυψα ότι ένα block πλήκτρων δεν λειτουργεί. Φυσικά ο Χρηστάρας είναι άψογος. Μου είπε πως θα μου δώσει άλλο πληκτρολόγιο ή αν δεν με ενδιαφέρει χωρίς κανένα πρόβλημα να μου επιστρέψει τα λεφτά!!!

Φυσικά ακόμα και αν δεν έχει άλλο πληκτρολόγιο την καρατάω ως έχει και ψάχνω να βρω μόνος μου. Μόνο και μόνο το PACMAN joystick, η επέκταση μνήμης, το drive, το καταπληκτικό τροφοδοτικό, η πλακέτα και τα πλαστικά με το mouse που τα έκανα καινούργια φτάνουν και με το παραπάνω.

Άλλωστε αποφάσισα να πάρω κι άλλη Amiga, μόνο και μόνο για να έχω καβάτζα ανταλλακτικά. Προχτές ψάχνοντας στο net, έπεσα πάνω σε ένα μαγαζί που διατίνεται ότι πουλά retro hardware. Βρίσκεται στην διεύθυνση

http://www.elx.gr/

έχει κανένας υπόψη του περί τίνος πρόκειται; Οι Amigες είναι πάντως πολύ φτηνές, μόνο και μόνο για ανταλλακτικά αξίζει να χτυπήσω μία ακόμα. Έχει κανείς πείρα από το συγκεκριμένο κατάστημα; Τη Δευτέρα το πρωί έχω φύγει για να δω τι παίζεται και φυσικά θα σας πω!

Φίλε Akmakas θα πάρω φωτό από Τρίτη μια και το μηχάνημα είναι ανοικτό αφού περιμένω νέο πληκτρολόγιο. Μόλις μπει θα σου στείλω!!!!!Α, τι παιχνίδια έχεις για Amiga; Θα ήθελα τα Beast 1 και 2, αλλά και το kick off. Πες μου αν μπορείς να μου τα στείλεις.
 
Pooky(1), θα τα μαζέψω όλα, θα τα βάλω σε σειρά, (μην με δείρετε, πολλά έφαγαν πόρτα, έχουμε και την μαμά...!), και θα στα δώσω για scanning. Τις επόμενες μερες που θα συμμαζευτώ, θα έχεις νέα.

Akmaka, απ'ότι καταλαβαίνω, έχουμε πολλά να δούμε στο μέλλον απο εσένα!!! ¨Οταν λέω άπειρα τεύχη, ίσως είμαι και λίγο υπερβολικός !!! Πάντως έχω πολλά και διάφορα, τα περισσότερα απο τα διάφορα δυστυχώς σε ψιλοχάλια κατάσταση...εχμμ...Τέλοσπάντων.

Λοιπόν, και για να εξηγούμαστε, μόλις φτιάξω κι εγώ την Αμίγκα, θα παίξει TRADE. Προτείνω να ασπαστούμε το X-COPY Pro. Και, άν πάλι το emulation δέν χαλάει μερικούς, διαθέτω καλή συλλογή απο ADF. Λέμε τώρα...

Shock, ΝΑΙ το Avatar είναι απο το πρώτο BUDBRAIN MEGADEMO. Η περίφημη στιγμή της απογείωσης !!! Απίστευτο Demo...Περίμενα κάποιον να το σχολιάσει !!!

Pooky, περιμένω νέα απο το μαγαζάκι. ¨Αμα είναι σε καλή κατάσταση όντως οι Αμιγκούλες, να πάρω μία, γιατί η δικιά μου θέλει πολλή δουλειά. Θα την φτιάξω και αυτήν βέβαια !!!
 
Οther reality ψαχνουμε τα τευχη 1,2 5,6 απο τα pixel αν ξερεις κατι πες μας φιλε!
 
Other Reality, περιμένω με αγωνία τα τεύχη που έχεις. Όσο για την Amiga σου, αν θές μπορώ να σε βοηθήσω να την επαναφέρεις όσο το δυνατόν γίνεται στην αρχική της κατάσταση, μια και ασχολούμαι με το θέμα του restoration εδώ και πολλά χρόνια. (Να δεις πως έκανα την δικιά μου Amiga μέσα σε λίγες ωρίτσες!)

Όσο για το μαγαζί θα έχετε νέα μου αύριο Δευτέρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων!
 
Χε χε χε Εχθες κοιμηθηκα αγκαλια με την Amigουλα μου!!!

untitled29wy1.jpg


pooky(1)Ξερεις πως και αν φευγουν οι κιτρινιλες στα πληκτρα?

Ειναι καποια πληκτρα που εχουν κιτρινισει...Δοκιμασα τα παντα δεν βγαινουν με τιποτα!

Other reality Ναι θα κανουμε trade με παιχνιδια ασφαλως x copy η Nibble copy κτλ

να τεσταρω κιολας την Amiga μου.
 
Φίλε Akmakas, είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγάλεις τις κιτρινίλες από τα πλήκτρα. Αυτό συμβαίνει διότι τα πλήκτρα της Amiga δεν κιτρινίζουν απλά επιφανειακά, αλλάζει το χρώμα της πλαστικής ύλης από την οποία είναι κατασκευασμένα. Μάλιστα, από ότι έχω παρατηρήσει το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στα πλήκτρα F και J, που είναι περισσότερο βαθουλωτά από ότι τα άλλα. Ακόμα και αν κόψεις ένα πλήκτρο στη μέση θα είναι κατακίτρινο. ΜΗΝ διανοηθείς να τα καθαρίσεις με ασετόν, μια και θα σβήσεις για πάντα τους χαρακτήρες πάνω τους. Δυστυχώς ούτε και να τα βάψεις μπορείς, όπως θα μπορούσες να κάνεις με κιτρινισμένα πλαστικά καπάκια που πολύ εύκολα τα κάνεις κάτασπρα με σπρέι για προφυλακτήρα αυτοκινήτου. (Είναι ειδικό χρώμα για πλαστικές επιφάνειες).
 
Χμμμμμμμμ Απο οτο φαινεται ναι οντως ξερεις αρκετα!!!

Ευτυχως που δεν εχω σοβαρο προβλημα,Εχω λιγα κιτρινισμενα κουμπια στο

αριθμητικο πληκτρολογιο που φαινονται μονο στο φως της ημερας!!!

Ευχαριστω!!!
 
Kαλωσήλθες αγαπητέ Other_Reality.. κι εμείς εδώ κατά κάποιον τρόπο ζούμε σε ένα είδος εναλλακτικής πραγματικότητας. Budbrain..αχ..βαχ...Μια φορά κι έναν καιρό είχα μια από τις μεγαλύτερες συλλογές από Demos στην Eλλάδα (ακόμα και για AGA). Toυλάχιστον σε επίπεδο games emulation και τώρα έχω σχεδόν τα άπαντα από Αmiga (TOSEC 0.29) ;) Από τις δισκέτες τις παλιές, δεν πρέπει πια να λειτουργούν και πολλά πράγματα (βλ. χρόνος, απομαγνητισμός, φθηνά μέσα αποθήκευσης)..Μα που το έχω βάλει το DiskDoctor; εχεχε

Κάθε συνεισφορά σου ευπρόσδεκτη. Κατά την προσφιλή μου συνήθεια προς τα καινούργια μέλη, σε παραπέμπω και στην υπογραφή μου!

pooky μου έβαλες φωτιές! Η σύζυγος δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό μου για ρετροαπόκτηση Spectrum ZX 48. Eλπίζω να μην έχουμε σκηνές του τύπου "ή αυτό το μαύρο πράγμα με τις γομολάστιχες ή εγώ"! :D
 
Ευτυχώς που δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αρραβωνιαστικιά μου.

Αυτός είναι και ο λόγος που προχωράμε σε λίγο σε γάμο!!!!! Ο καθένας το χόμπυ του!!!!! ΑΕΟΝ λες μετά το στεφάνι να μου τα γυρίσει και να βρω τα μηχανάκια μου στο πεζοδρόμιο; ΩΧ!!!!!!!!!!!

Χώρια τη πλάκα θα ανοίξω ένα thread που να ασχολείται με retro hardware restoration. Όσο για τη γυναίκα σου χάρησέ της μια γιγαντοαφίσσα του Θείου. Τα αποτελέσματα θα είναι καταπληκτικά και απόλυτα εγγυημένα!!!!!!!
 
Λοιπόν, τα νέα δέν είναι τόσο ευχάριστα :( ...Βρήκα πολλά USER, σε καλή κατάσταση, όμως τα PIXEL είναι τα περισσότερα ...χάλια. Θα τα βάλω σε μιά σειρά όλα, θα ψάξω και στην αποθήκη, εκεί σιγουρα θα βρώ πραγματάκια. Βρήκα λίγα SPRITE, λίγα COMPUTER GAMES (αυτά τα τεράστια, πλάκα είχαν, αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε ώς ένθετο), και μερικά άλλα ξέμπαρκα (MICROmad, Computer & Software, παλιά PC Master).

Επειδή δέν έχω και Νετ σπίτι, απο την δουλειά σας γράφω, αύριο θα ποστάρω λίστα με το τί υπάρχει ακριβώς...

Ά, άνοιξα και την Αμίγκα και δουλέυει ! Βέβαια τα κουμπιά είναι σε άθλια κατάσταση, άν και είχα αλλάξει ζελατίνα πρόπερσι αν θυμάμαι καλά. Μέχρι στιγμής την βγάζω με Winuae.

ΑΕΟΝ, κι εγώ τα ίδια με τα Demos ! Μαζευόμασταν παρέα και τους έγραφα κασσέτες απο μουσικές 9 Fingers Spaceballs, Jesus on E's και τα συναφή!!! Αυτά με έκαναν να ασχοληθώ με την ηλεκτρονική μουσική, και να κάνω τις πρώτες μου MOD συνθέσεις με το αθάνατο ProTracker !!! Κι εδώ έχω ένα προβληματάκι, θέλω να μεταφέρω στο PC τα εκατοντάδες κομμάτια που έχω φτιάξει στην Αμίγκα, και ακόμα δέν τα έχω καταφέρει...Στην ουσία βαριόμουν τις καλωδιώσεις και το δικτύωμα, και το Transfer που έπαιρνε αιώνες.
 
Ε ρε Other reality ετσι αρχισα να ασχολουμαι και εγω με την μουσικη!!

Pro tracker και octamed στο τελος!

Καναμε και συγκροτημα τους baseomatic παιζαμε τοτε techno breakbeat

δωσαμε ενα καρο συναβλιες.παιξαμε με τους prodigy suport group 2 φορες!!

Μετα το γυρισα στο ροκ!!κιθαρες μπασα ασε ψωρα!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα