Χαρακτηριστικά RETRO σημεία της Αθήνας

Perseas

Retro Member
Joined
24 Ιαν 2008
Μηνύματα
123
Αντιδράσεις
28
Σίγουρα υπάρχουν άπειρα, σιγά σιγά θα μου έρθουν πολλά, χθες το βράδυ όμως έφαγα φοβερό φλας περνώντας από παραλιακή στο ύψος αεροδρομίου:

Τα κίτρινα φώτα που υπήρχαν για περίπου 100 μέτρα εκατέρωθεν επάνω στη νησίδα! Τα χάζευα πιτσιρικάς από το πίσω κάθισμα να μου ζαλίζουν τα μάτια (τρέχα μπαμπά τρέχα!) :cheers:
 
Ο "Προμηθέας", το βιβλιοπωλείο στο κέντρο! Το Μινιόν!
 
To lunar park "Ροντέο" στη Γλυφάδα.
 
Μια και ο Alucard ανέφερε λούνα παρκ μη ξεχνάμε και τα "Αηδονάκια" στην Κηφισίας!!!!
 
Ό Ιππόδρομος στο Δελτα Φαλήρου και τα ατελείωτα παρκαρισμένα αυτοκίνητα επάνω στη λεωφόρο, Τετάρτη βράδυ.
 
Γενικα Πατησιων-Ομονοια-Συνταγμα μου κανουν ολα πολυ ρετρο, και αν αγνοησω τα πιπινια με τα ξεκ*λα, τους μεταναστες και τους εμο μπορω ανετα να φανταστω κουστουματους κυριους με καπελα

Οκ λιγο 60ς, που δε ζουσα τοτε, αλλα δεν ξερω, αυτο μου βγαζει... ισως φταινε οι ελληνικες ταινιες :)
 
Νομίζω ότι ο Perseas μιλάει για ρέτρο σημεία που υπάρχουν ακόμα, αν δεν κάνω λάθος.
 
Όχι, αναφέρομαι σε αυτά που δεν υπάρχουν πια :cry:

H Barbarella τέρμα Συγγρού
 
Κάτι μου έχουν πει για ένα μπαρ στη πλατεία Μαβύλης. Δεν το έχω προλάβει λόγο ηλικίας :p
 
Θυμαστε την καφετερια "Ζεφυρος" κοντα στον Αλοιμο πανω στην παραλια....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Ραντεβού στου Μπακάκου" στην Ομόνοια.....ο Μπακάκος μπορεί να υπάρχει ακόμα αλλά επειδή έχει μετακομίσει μερικά μέτρα παρακάτω και δεν βρίσκεται πλέον στη γωνία που ήταν δεν είναι πλέον σημείο συνάντησης!
 
Perseas είπε:
H Barbarella τέρμα Συγγρού
τι μου θύμισες.... είχα σκάσει όταν έκλεισε....

και τώρα για να σας φτιάξω και λίγο....ο ιδιοκτήτης της barbarella ήταν φίλος του πατέρα μου και μας είχε δώσει μια κασσέτα, η οποία ήταν live ηχογράφηση από την τελευτάια μέρα που λειτούργησε το μαγαζί...νόμιζα ότι την είχα χάσει...αλλά την βρήκα και θα την κάνω MP3 οπότε θα την κάνω και upload !...μόλις έρθει το HiFi που θέλω στο σπίτι !!..η κασσέτα είχε και πρόλογο/αφιέρωση στο μαγαζί !!!

όσο για άλλα ρετρό σημεία...η Λ. Μεταξά στην Γλυφάδα πριν το τράμ! :p ...καθώς και η διασταύρωση (τότε) Συγγρού και Αμφιθέας, η οποία είχε ένα φάναρι της υπομονής μέχρι να ανάψει πράσινο (!) με το βενζινάδικο της Mobil στην γωνία και σήμα τον κόκκινο πήγασο !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμαμαι το πολυδιαφημισμενο la Mamounia αλλα δεν ειχα παει ποτε

Νομιζω σημερα εχει ανοιξει ενα κλαμπ Μαμουνια (χωρις το λα)
 
Γενικώς, η γειτονιά μου, τα Κάτω Πατήσια. Παρά τις κοσμογονικές αλλαγές (εγκληματικότητα, αλλοδαποί, κτήρια-εκτρόματα, γενικότερη υποβάθμιση) ακόμα κάποιοι δρόμοι μου φέρνουν στο νου τις παλιές εκείνες εποχές
 
καβουρας εξαρχεια ,λειβαδια ,εγκεφαλος κομπιουτερ (αρε δισκετα που γραφτηκε εκει μεσα..)και σιγουρα η γειτονια μου στο λοφο του κολωνου που ειναι καργα 80ς με την ιδια ακομα πιτσαρια..
 
Θυμάται κανείς πως λεγόταν εκείνο το λούνα παρκ στο Γαλάτσι στη Λ. Βεϊκου απέναντι απο τις καφετέριες? Είχα πάει άπειρες φορές εκεί!

Γνωρίζει επίσης κανείς γιατί έκλεισε έτσι ξαφνικά? Είχα ακούσει οτι μαζεύτηκαν υπογραφές για να φύγει λόγω φασαρίας, ισχύει κάτι τέτοιο?
 
Μια αρχαία κολώνα γύρω στα τρία μέτρα ύψος, ένα μέτρο έξω από το πεζοδρόμιο, σχεδόν στη μέση του δρόμου όπως κατέβαινες από Ακρόπολη, σε μια παράλληλη της Βούρβαχη. Ο πατέρας μου την έλεγε "η ψ... του Σωκράτη"(!!!- ε ρε τι δούλεμα έπεφτε στα πιτσιρίκια...). Μια μέρα κάποιος θα έπεσε επάνω με το αυτοκίνητο και την έσπασε, και τώρα ίσως απομένει μόνο η βάση της, αν φαίνεται κι αυτή.
 
WalkerYannis είπε:
Γενικώς, η γειτονιά μου, τα Κάτω Πατήσια. Παρά τις κοσμογονικές αλλαγές (εγκληματικότητα, αλλοδαποί, κτήρια-εκτρόματα, γενικότερη υποβάθμιση) ακόμα κάποιοι δρόμοι μου φέρνουν στο νου τις παλιές εκείνες εποχές
Αθάνατα Πατήσια φίλε μου. Και εγώ κάθε φορά που περνάω απο εκεί ξυπνάνε μέσα μου οι αναμνήσεις...

Μόλις θυμήθηκα την πιτσαρία Πορτο Ρίκο στον Αγιο Ελευθέριο επι της Λ.Ιωνίας ακριβώς στο σταθμό του τρένου. Είχε γυριστεί και μια σκηνή βιντεοταινίας εκεί (νομίζω έπαιζε η Μάρω Κοντού).
 
Knight_Rider είπε:
Θυμάται κανείς πως λεγόταν εκείνο το λούνα παρκ στο Γαλάτσι στη Λ. Βεϊκου απέναντι απο τις καφετέριες? Είχα πάει άπειρες φορές εκεί!Γνωρίζει επίσης κανείς γιατί έκλεισε έτσι ξαφνικά? Είχα ακούσει οτι μαζεύτηκαν υπογραφές για να φύγει λόγω φασαρίας, ισχύει κάτι τέτοιο?

Και εγω ειχα ακουσει στο ραδιοφωνο κατι παρομοιο και πως επισης ο δημος ζηταγε πολλα για την ενοικιαση του χωρου...Κριμα γιατι μου αρεσε πολυ! Αληθεια απο ποτε υπηρχε ξερει κανεις?

Καποια ακομα ρετρο σημεια ειναι οι ξυλινες γεφυρες που οδηγουν απο το ΣΕΦ στο μικρολιμανο,ο μικρος δρομος πισω απο το γηπεδο Καραισκακη που οδηγει στην Πειραιως,καποια στενα της Καλλιθεας,τα σπιτια/γραφεια στη Λεωφορο Βασιλισσης Σοφιας (αν υπηρχε και η μεγαλη φωτιζομενη επιγραφη της coca cola θα ηταν σαν να μην ειχε περασει ο χρονος).
 
argy είπε:
...καποια στενα της Καλλιθεας...
Νομίζω ότι όπως βγαίνουμε από Νέα Σμύρνη στη Δαβάκη από την υπόγεια διάβαση, το πρώτο παράλληλο στενό της Δαβάκη προς Χαροκόπου είναι ένα δρομάκι γύρω στα 100 μέτρα, όλο με ισόγεια χαμηλά σπιτάκια, ιδανικό για να γυρίσεις ταινία Κατοχής. Τουλάχιστον μια δεκαετία πριν, απ' όσο θυμάμαι, δεν είχε δοθεί ούτε ένα σπίτι για πολυκατοικία, και το στενό διατηρούσε αναλλοίωτο το ρετρό χρώμα του από άλλες εποχές. Ψάχνοντας το όνομα του δρόμου, λέγεται Πόντου ή Αργοναυτών, ανάλογα αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο παράλληλο στενό προς Χαροκόπου (δε θυμάμαι ακριβώς).

Τέτοια "ρετρό" στενά με προσφυγικά σπίτια υπήρχαν και στην Καισαριανή, αλλά η ανοικοδόμηση των τελευταίων ετών δεν ξέρω αν έχει αφήσει απόλυτα αλώβητο κάποιο μέρος....
 
Πίσω
Μπλουζα