Χειρότερη αντίδραση σας σε game?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας theoritikos
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
ambu_dare είπε:
Μετά από τάισμα ωρών και ένα κλικ πριν το τέλος - κολλάει το coin-op - επανεκίνηση.Φρίκη - γροθιά στην οθόνη - σπασμένο τζάμι - πιάσιμο από τον σβέρκο - έξω από το μαγαζι - αναζήτηση για νέο στέκι.
Ambu τι μου θύμισες τώρα! Τότε που ήμουν πιτσιρίκι μαζί με έναν φίλο μου είχαμε πάει στα "μπιλιάρδα", σε ένα μαγαζί στον κορυδαλλό να παίξουμε ηλεκτρονικά (coin op). Παίζαμε το bubble bobble με την τεχνική του ψαρέματος του εικοσάρικου με την πετονιά. Με ιδιαίτερη προσοχή βέβαια για να μην μας αντιληφθεί ο υπάλληλος. Κάποια στιγμή ο φίλος μου χάνει και αρχίζει να τραβά πάνω κάτω την πετονιά για να ξεγελάσει το μηχάνημα και να του δώσει άμεσα credit. Τραβάει και ξανατραβάει ώσπου αρχίζει να εκνευρίζεται και να κλοτσάει το μηχάνημα. Μπαμ μπούμ δυό τρείς φορές, πετάγεται ο υπάλληλος απο το μπάρ: E! Μην βαράτε το μηχάνημα! Σταματά ο φίλος μου και ξαναρχίζει το ψάρεμα με την πετονιά. Εγω να είμαι στον κόσμο μου. Να παίζω ακόμη αλλα να δυσκολεύομαι τόσο που να του λεω τελείωνε να με βοηθήσεις γιατί θα χάσω. Προσπαθεί μερικές φορές και αρχίζει να το κλοτσάει ξανά. Σε αυτό το σημείο τα πήρε και ο υπάλληλος μαζί μας και τρέχαμε όπως όπως να φύγουμε. Φυσικά και ήταν η τελευταία φορά που πήγαμε στο συγκεκριμένο μαγαζί. :D

Εγω μια άλλη φορά είχα εκνευριστεί με ένα άλλο παιχνίδι που λέγεται windows xp (συνέχεια του 98 :D ). Μετά απο format, και ξαναπέρασμα drivers, προγραμμάτων κλπ, με το που μπαίνω στο desktop, μου πετάει ένα error πως έλειπε ένα αρχείο. Επειδή είχα φάει πολύ ώρα με αυτή την διαδικασία, και καθώς δεν ήμουν και σε τόσο καλή ψυχολογική κατάσταση εκείνη την ημέρα, ρίχνω μια κεφαλιά (όπως ο Zidane στον τελικό του world cup) στο πληκτρολόγιο, και στραβώνω το πλήκτρο spacebar (χμμ τελικά έχω μανία να σπάω πράγματα :D ). Το τι άκουσα από την αδερφή μου δεν λέγεται...

Ωραίο ξεχασμένο θέμα. Καλά πέραν τα βρισίδια που τρώγανε τα παιχνίδια το πιο extreme που έχω κάνει είναι να φάει μπουνιά το πληκτρολόγιο σε παιχνίδι σε PC.

Εγώ γενικότερα δεν έκανα πολλά, το πολύ καμιά σφαλιάρα σε κανένα joystick αλλά έχω δει άλλους τρελαμένους στα ηλεκτρονικά ακόμα και να σπάνε μηχάνημα με μπουνιές στην οθόνη. Φυσικά εννοείται δε ξαναπάτησαν μετά στο μαγαζί μη πω ότι δε ξαναπάτησαν ούτε καν στη περιοχή που ήταν το μαγαζί.

προσωπικά θυμάμαι τον εαυτό μου κάπου στο 1989, που έριξα μπουνιά στο πρασινο μόνιτορ του 6128 με τέτοια δύναμη που λογικά το χέρι μου θα έπρεπε να είχε γίνει ένα με τον καθοδικό σωλήνα... :)

Το αποτέλεσμα ήταν απλά να γυρίσει η οθόνη με κλίση προς τα πάνω δίχως να πάθει τίποτα. Ευτυχώς το είχα ελαφρά υπερυψωμένο μέσα σε βάσεις από φελιζόλ κάτι που μάλλον το γλύτωσε...

Στο σπιτι με της κονσολες ελαχιστες ως ανυπαρκτες αντιδρασεις θυμου αλλα στα ηλεκτρονικα εκεινα τα χρονια η ακομα και τωρα στο mame απειρες.Στα ηλεκτρονικα μιλαμε για απειρα σπασμενα τζαμια σε καμπινες ατελειωτα μπουνιδια εκτος απο τα τζαμια στα κουμπια και τραβηγμα και των δυο μοχλων προς τα πανω που απο το τραβηγμα εφευγε απο την θεση της η κμπινα και πολλες φορες εβγαινε και απο την πριζα.Σπρωξιμο της καμπινας με μανια για αρκετα μετρα οταν δεν ηταν κολημενες μια διπλα στην αλλη.Χτυπηματα με το σκαμπο στα πλαγια της καμπινας αλλα και στα κουμπια.γραπωμα απο πανω της καμπινας και ταρακουνημα μπροστα πισω σε σημειο να κανει τραμπαλα η καμπινα.Στο σπιτι μπουνια και σπασιμο της οθονης του υπολογιστη οταν επαιζα κοντα με τα joysticks και πεταγμα το gamepad στον τοιχο οταν παιζω μαυτο.Χειροτερη αντιδραση στο σπιτι πεταγμα του λαπτοπ απο το παραθυρο κατω στην αυλη του γειτονα.

Εγω εχω ριξει μπουνια στην Οθονη του PC , ευτηχως εζησε... εχω πεταξει χειριστηρια στο πατωμα ,σε τοιχους , παραδοξος εζησαν και αυτα!

Αλλα πλεον προσεχω τα πραγματα μου , με το που τσαντιζομαι και παω να κανω την κινηση να κοπανισω κατι τελευταια στιγμη σταματαω. :P

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω σπασει τουλαχιστον 3 ποντικια και ενα ds3 απ τα νευρα μου αλλα το πιο αστειο ηραν οταν επαιζα pro με ενα φιλο κολλητο και μου ειχε πεταξει 4 γκολακια σε ενα λεπτο στο πρωτο ημιχρονο.Σεντρα εγω,γκολ αυτος..Ε οπως ειμαι σηκωνομαι χωρις να του πω τιποτα σβηνω το PlayStation και φευγω απ το δωματιο μου και το σπιτι χωρις να του πω κουβεντα...Την αλλη μερα μιλησαμε..

kajwbtfe είπε:
το πιο αστειο ηραν οταν επαιζα pro με ενα φιλο κολλητο και μου ειχε πεταξει 4 γκολακια σε ενα λεπτο στο πρωτο ημιχρονο.Σεντρα εγω,γκολ αυτος..Ε οπως ειμαι σηκωνομαι χωρις να του πω τιποτα σβηνω το PlayStation και φευγω απ το δωματιο μου και το σπιτι χωρις να του πω κουβεντα...Την αλλη μερα μιλησαμε..
Δεν το ειχα σκεφτει ετσι και δεν το συμπεριελαβα στο προηγουμενο ποστ μου.

Ποσες φορες εχω σηκωθει και εχω φυγει απο το σπιτι φιλων για το Pro δεν μπορω να τις μετρησω.

Αλλα τι να κανω τσαντιζομαι απο το να τσακωθω εκεινη την ωρα , φευγω να ηρεμισω...

ps. Δεν πρεπει να ειμαστε περηφανοι για αυτα τα πραγματα. :P

Έπαιζα International Soccer σε Commodore 64 με ένα φίλο, χτύπησε το τηλέφωνο και σηκώθηκα να απαντήσω. Ο φίλος μου συνέχιζε να παίζει και μάλλον μου έβαλε και κάποιο γκολ, και με κορόιδευε. Τελικά στο τηλέφωνο ήταν η μαμά του, οπότε κάθησα στο παιχνίδι να του ανταποδώσω το γκολ και την κοροϊδία, αλλά αυτός πάτησε κάποιο πλήκτρο ή έσβησε το κομπιούτερ. Πήρα το Atari joystick και το πέταξα προς το κεφάλι του, αλλά έφυγε πιο ψηλά και έσπασε τη λάμπα στο ταβάνι και έπεσαν τα γυαλιά πάνω του.

Στην σειρά Tomb Raider από την πρώτη στιγμή είχα δει ότι είχε από προβληματικό ως απαράδεκτο χειρισμό, συν αρκετά προβλήματα στην κάμερα (Που οι περισσότεροι έπρεπε να βγει στο PS2 το The Angel of Darkness για να τα καταλάβουν.. :P ), και ενώ επέμενα ότι όσο καλό και να είναι σε όλα τα άλλα το θέμα του χειρισμού και της κάμερας μου είναι αρκετά για να μην παίξω τον συγκεκριμένο τίτλο, όλοι με είχαν πρήξει για το "τι παιχνιδάρα χάνω".. Τελικά ένας φίλος μου μου δίνει το πρώτο για να "αλλάξω γνώμη", φυσικά όχι μόνο δεν άλλαξα γνώμη αλλά μετά από μία φάση που η κάμερα την πιο κρίσιμη στιγμή αποφάσιζε ότι αυτό που θα έπρεπε να βλέπω είναι η φάτσα της Λάρας, και ταυτόχρονα ο χειρισμός να κάνει τα δικά του, το χειριστήριο κατέληξε στον τοίχο και έγινε 1000 κομμάτια... Και αν και το παιχνίδι ήταν δικό μου, και αυτό θα είχε γίνει άλλα τόσα.

Και ΟΧΙ παιδάκια!! Αυτά ΔΕΝ ήταν "δυσκολία" όπως έλεγαν κάποιοι.. Αυτά ήταν προβλήματα στον χειρισμό και την κάμερα.

Υ.Γ.: Την καλύτερη περιγραφή για τον χειρισμό των Tomb Raider την είχα δει σε μία παρουσίαση για το The Angel of Darkness, και ήταν το "Το να προσπαθήσεις να κινήσεις την Λάρα είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις επιτόπου αναστροφή με νταλίκα σε μονόδρομο".. :P

Πάντως νομίζω ότι μετά το Angel of Darkness έλυσαν αυτά τα προβλήματα..

Δύο ήταν τα παιχνίδια που θυμάμαι να ήθελα να πετάξω το χειριστήριο στην τηλεόραση. Το ένα ήταν το Star Fox Adventure με την αποστολή που πετάς με τον πτεροδάκτυλο (το στόχαστρο για τις projectile επιθέσεις στο παιχνίδι αυτό είναι τελείως ηλίθιο, δεν ξέρω πως τα κατάφερε έτσι η Rare). To άλλο ήταν το Donkey Kong Country Returns όπου o motion control χειρισμός του δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι (τουλάχιστον στα πιο ζόρικα σημεία του παιχνίδιου, κατά τ' άλλα δεν είχα ιδιαίτερο θέμα με τον χειρισμό). Ευτυχώς που το 3DS port έχει κλασσικό χειρισμό.

Έπαιζα Mortal Kombat με ένα φίλο μου και τον αδερφό μου και έχανα κάποια παιχνίδια,οπότε από τα νεύρα μου πέταξα το μοζλό και ράγισε ένα τζάμι.Ειδικά αξέχαστα θα μείνουνε τα σχόλια των άλλων "Μοrtal Komedy "χαχαχα που με εκνευρίζανε ακόμη περισσότερο.Μία φορά έχω πετάξει το μοχλό στη ντουλάπα και έσπασε εσωτερικά σε ένα dlc του τελευταίου Devil May Cry.Και μία στο έδαφος με δύναμη στο Shadow Of The Colossus!Nευρίαζα όταν έχανα κάπου για λίγο ή όταν πίστευα οτι το είχα και δεν τα κατάφερνα ή όταν κάτι δεν έβγαινε με τίποτα.Φυσικά έχουνε πέσει καρπαζιές αδελφικές όταν παίζαμε παλιά !

Γενικά είμαι ήρεμος τις "δύσκολες ώρες", και πολλές φορές απορώ και o ίδιος με την αυτοσυγκράτηση που δείχνω... :P

Στο Elite είχα κάποτε χάσει τα saves μου και μου είχε στοιχήσει πολύ, αλλά δεν αντέδρασα βίαια.

Οταν έπαιζα Tank Platoon επί ώρες και έπεσε το ρεύμα, μου ήρθε να χώσω μπουνιά στο μόνιτορ, αλλά φυσικά δεν έκανα τίποτα.

Επίσης στο Moonstone, όταν κόλλησε το παιχνίδι ενώ ήμουν κοντά στο τέλος, πήγα και ξάπλωσα στο κρεββάτι χωρίς να μπορώ να μιλήσω (απο τα νεύρα) για τουλάχιστον μία ώρα. (επιπλέον, με το παιχνίδι δεν ξαναασχολήθηκα σοβαρά ποτέ)

Πρόσφατα μου συνέβει και ένα άλλο περιστατικό, όπου έγιναν corrupted το save μου σε παιχνίδι που είχα αφιερώσει πολλές ώρες, αλλά και πάλι δεν άσκησα βία, αν και μέσα μου είχα μία έντονη επιθυμία να αρχίσω να κλωτσάω τους τοίχους... :P

τώρα είμαστε ενήλικες σχεδόν -αν όχι- μεσήλικες...τότε κάναμε τα βίαια πράγματα...

Το gt65 έφαγε τότε τις μπουνιές του και άντεξε στο cpc όπως άλλωστε και τα χειριστήρια του Ανερούση!

Πλέον αν χάσω σε κάποιο παιχνίδι απλά βάζω cheats ή το πετάω και βάζω άλλο!

Aρα εγώ που δεν έκανα βίαια πράγματα ούτε "τότε", μάλλον θα πρέπει να με εξετάσει ψυχίατρος... :P :D

Χάχα, τώρα που το θυμήθηκα. Ένα πολύ πρόσφατο, έπαιζα το remake του Rise of the Triad. Το παιχνίδι παίζεται στον περισσότερο χρόνο του πολύ ευχάριστα, χωρίς πολύ δυσκολία (και ας λένε ότι είναι δύσκολο όσοι έχουν συνηθίσει FPS που σου κρατάνε το χεράκι). Απλώς έχει ένα δυο σημεία απαράδεκτα, ένα που κάτι jumping puzzles δεν βγαίνουν χωρίς 100 quicksaves (το οποίο είναι feature που προσθέσανε μετά απο προτροπή παικτών).

Αλλά υπήρχαν κάποια άλλα σημείο προς το τέλος που με έκανε σε μια φάση να χύσω το tonic water πάνω στο τραπέζι μου και μετα να εξφενδονίσω πληκτρολόγιο, να βγει ένα κουμπί και να σπάσει το ποδαράκι από κάτω. Είχα καιρό να βγάλω steam έτσι με game.

Και αυτό που συνέβει ήταν περισσότερο αποτέλεσμα απαράδεκτων bugs παρά δυσκολίας. Κάπου κοντά στο τέλος άρχισαν διάφορα scripts του παιχνιδιού να αποτυχάνουν. Π.χ. σκότωνες κάτι εχθρούς και μετά έπρεπε να ανοίξει μια πόρτα αυτόματα, αυτή δεν άνοιγε για κάποιο λόγο οπότε restart το level. Έπειτα στο επόμενο δωμάτιο το ίδιο σκηνικό, ξανά restart. Πρέπει να το είχε αυτό τρεις φορές. Καλώς ως εδώ, απλώς μου έτρωγε την ώρα, αλλά δεν ήταν δύσκολο να ξαναπάω στο σημείο και να βγάλω έυκολα τους εχθρούς.

Και φτάνουμε στον τελικό. Ξέροντας ότι είναι ο τελικός όλου του παιχνίδιου έχω ένα κακό συναίσθημα γιατί οι προηγούμενοι τέλικοι πάντα μου σπάγανε τα νεύρα, θέλανε 2-3 φορές να τους μάθεις και πάντα τους έβγαζα οριακά. Οπότε αυτός που είναι μέγα-boss θα πρέπει να είναι τρεισχειρότερος. Παραδόξως τον βγάζω με την πρώτη προσπάθεια. Είχε boss, που όταν τον βγάζεις μεταμορφώνεται σε megaboss, κλασικά. Τον βγάζω και αυτόν. Κάθομαι και κοιτάω. Δεν γίνεται τίποτα. Ξανακοιτάω. Ενέργια μηδέν. Κάτι αραχνάκια συνεχίζουν να κάνουν spawn από κάτι φωλιές. Τέσπα, βλέπω ένα youtube και ανακαλύπτω πως τον είχα βγάλει δίκαια και θα έπρεπε το script να τρέξει το φινάλε τώρα.

Δεν είναι αυτό το σημείο που εκνευριστικά, γιατί σκέφτηκα άμα τον έβγαλα την πρώτη φορά χωρίς να τον ξέρω καλά καλά, μάλλον δεν είναι και δύσκολος, ας ξαναδοκιμάσω να τελειώνουμε. Και γίνεται ο νόμος του μέρφυ, για κάποιον λόγο πεθαίνω τις 10 επόμενες φορές, πολλές φορές οριακά ενώ τον έχω αφήσει με δυο γραμμές ενέργεια. Γνωρίζοντας ότι τον είχα βγάλει δίκαια την πρώτη φορα και το παιχνίδι δεν μου το έδωσε από bug, με πιάνουν τα νεύρα, βαράω το τραπέζι, πέφτει η κουινίνη, σηκώνομαι να πάρω ένα χαρτί να σκουπίσω, και αρπάζω και το πληκτρολόγιο γιατί είχε γεμίσει υγρά και το πετάω στον τοίχο.

Αυτό. Να σου πέρνει το παιχνίδι το φινάλε από bug ενώ το έχεις βγάλει δίκαια. Καλύτερα να είχε απαράδεκτη δυσκολία. Σκεφτόμουνα μετά να βάλω cheat και να το βγάλω αλλά θα ήταν άδικο να χάσω το achievement από τη στιγμή που το έβγαλα δίκαια πριν. Τελικά είπα στον εαυτό μου, σου δίνω τρεις ευκαιρίες, παίξε ήρεμα και αν δεν το βγάλεις σβήσε το παιχνίδι ή βγάλτο με cheat, whatever. Τελικά τον έβγαλα οριακά στην τρίτη (ευτυχώς).

Το παίχνιδι λόγο retrίλας και "δεν παίρνουμε τον εαυτό μας σοβαρά" θα το έβαζα 4/5 αλλά 1. απαράδεκτα jumping puzzles, 2. απαράδεκτα bugs προς το τέλος, το έκανα και ένα vote 2/5 στο steam, περιγράφοντας την εμπειρία μου.

Μετά ανακάλυψα πως πρέπει να πάω σε σχολή meditation :)

266px-Flip_table_dag_nab_it!.jpg

Έφαγα φλασιά ρέτρο. Ουτέ καν υπολογιστής δεν είναι. Κάποτε είχα γυρίσει σκακιέρα ανάποδα με βια, παίζαμε σε μια κατασκήνωση με ένα παλικάρι, και προσπαθούσα να παίξω σοβαρά και αυτός μου άλλαζε τα πιόνια όταν δεν έβλεπα και μετά όταν έβλεπα. Και μετά νομίζω εξφενδόνισα και μια αλλατιέρα. Αλλά γενικώς ήρεμο άτομο είμουν, απλώς τότε μου την είχε δώσει το απροκάλυπτο cheating μπροστά στα μάτια μου.

Πίσω
Μπλουζα