Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
280
Φυσικά η τηλεόραση απο παντα, τετοιες μερες επαιρνε "φωτια" απο ταινιες στο πνευμα των εορτών.

Κάποιες δε.. ηταν τοσο χαρακτηριστικές που δεν φανταζοσουν πως θα περασουν τα χριστουγεννα χωρις προβληθουν.

Η πιο χαρακτηριστικη ταινια που προβάλεται μονιμως εκεινη την μερα και σε διαφορες εκδοχες απο τα διαφορα καναλια ειναι φυσικα : ο Σκρουτζ.

Απο κει και περα ακολουθουν και αλλες ειτε προσφατες (αμερικανικες κυριως) ειτε οι παλιες κλασσικες.

Ας θυμηθουμε λοιπον, ποιες ηταν οι παλιες και καλες ταινιες που μειναν στην ιστορια του κινηματογραφου, σαν κλασικες και αγαπημενες :)

(πειτε εσεις, γιατι εγω θυμαμαι το στορι μεν, αλλα οχι τους τίτλους :p :xm: )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι οτι τα μιούζικαλ ειχαν την τιμητική τους (Μαιρη Ποπινς, η μελωδια της ευτυχιας, Άννι ).

Μια άλλη ταινία που μου άρεσε πολύ , ήταν << Ο Λαβύρινθος>> , με τον David Bowie. Την είχα δει μόνο μια φορά (στην Ερτ ). Πριν 2 χρόνια όμως την ανακάλυψα σε dvd και απο τότε την νοικιάζω αρκετά συχνά. Ίσως επειδή την έχω συνδέσει με την παιδική μου ηλικία...... #)
 
Superkalifrangiliexpialidocous..φανταστικό ;) ήταν από τις αγαπημένες μου ταινιές. Δεν θυμάμαι πραγματικά πολλές παλιές χριστουγενιάτικες ταινίες

αλλά οι πιο πρόσφατη που έχω δει είναι το Πολικό Εξπρές, το Love Actually.

Παλιές; Νο.
 
Φυσικά η τηλεόραση απο παντα, τετοιες μερες επαιρνε "φωτια" απο ταινιες στο πνευμα των εορτών.

Κάποιες δε.. ηταν τοσο χαρακτηριστικές που δεν φανταζοσουν πως θα περασουν τα χριστουγεννα χωρις προβληθουν.
Εγω θυμαμαι να παραπονιεμαι οτι ποτε μα ποτε τα κρατικα καναλια δεν εβαζαν χριστουγεννιατικες ταινιες,ναι Μαιρη Ποπινς και αλλα παιδικα εβαζε σε ελαχιστες ποσοτητες και ασχετες με το κλιμα των ημερων, αλλα καθαρα χριστουγεννιατικες στυλ Christmas Vacation που απο το '89 που βγηκε μεχρι σημερα παιζει καθε χρονο τις εορταστικες ημερες στην αλλοδαπη δεν εβαζε.

Επρεπε να φτασει 2000κατι και παλι ,παπαλα.

Αγαπημενη απο ρετρο ειναι η παραπανω καθως και το Scrooged (1988) με Bill Muray.

Aπλα απιστευτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
@Aardvark


"Αγαπημενη απο ρετρο ειναι η παραπανω καθως και το
Scrooged (1988) με Bill Muray."


bill-murray.jpg


 


Απλά απίστευτη!


 


Θυμάμαι κι άλλη μια με μια κοπέλα που δούλευε σε σουπερ-μαρκετ και δεν της άρεσαν τα Χριστούγεννα! Παίζει συχνά στις γιορτές.



 
Ο Βασιλιάς και το αηδόνι αν θυμάμαι καλά το όνομα. Νομίζω ρωσσικό παραμύθι σε εκδοχή κινουμένων σχεδίων με εκπληκτικά σχέδια.
 
Τα Γκρέμλινς! Αν και σίγουρα δε μπορεί να χαρακτηριστει "κλασσικό" παράδειγμα Χριστουγεννίατικης ταινίας, συνδιάζει το χριστουγεννίατικο κλίμα, τη οικογενιακή ατμόσφαιρα, με τη περιπέτεια, τη κομωδία, το τρόμο, και τη φρίκη! Ολα μαζί σε ένα πακέτο! Απο τις αγαπημένες μου νεανικές μου ταινίες. Ο λωρίδας μάλιστα ( το πανκίο αρχηγός των Gremlins ) τον έχω σε μινιατούρα και κάθεται μονίμως στο ράφι πάνω απο το γραφείο μου :p :D
 
ΛΑΤΡΕΥΩ τις χριστουγεννιάτικες ταινίες! Κάθε χρόνο η περίοδος αυτή είναι ο "παράδεισός" μου! Η αγαπημένη μου είναι Το θαύμα της 34ης Λεωφόρου (κάπως έτσι δεν είναι ο ελληνικός τίτλος; ) , την οποία θυμάμαι πως την έβλεπα μικρή και σε κασέτα. Επίσης, χαζεύω και όοοοολα τα μιούζικαλ που παίζουν τα κανάλια τις γιορτές (Μελωδία της Ευτυχίας, Μαίρη Πόππινς και δε συμμαζεύεται), αν και δεν μπορώ να πω πως έχω καταλάβει ακριβώς γιατί τέτοια πρεμούρα με τα μιούζικαλ αυτές τις μέρες!

Α ναι! Ξέχασα και όλες τις εκδοχές της Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας (από την κανονική ταινία μέχρι την κινούμενη εκδοχή της Disney)! :)
 
It's a wonderful life του Κάπρα. Τη βλέπω κάθε Χριστούγεννα και πάντα πλαντάζω στο κλάμα. #) Το γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω...Μάλλον πρέπει να το συζητήσω με τον ψυχαναλυτή μου. :p
 
Leon είπε:
It's a wonderful life του Κάπρα. Τη βλέπω κάθε Χριστούγεννα και πάντα πλαντάζω στο κλάμα. #) Το γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω...Μάλλον πρέπει να το συζητήσω με τον ψυχαναλυτή μου. :p

Με πρόλαβες... :D

Τη θεωρώ μιά από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί...

Πρόσφατα μάλιστα την είδα και στη μεγάλη οθόνη μετά από πάρα πολλά χρόνια. Και συγκινήθηκα το ίδιο, και ίσως και παραπάνω από κάθε άλλη φορά...
tissue.gif
 
Ο Scrooge σε κινούμενα σχέδια αλλά σε μορφή ταινίας 90 λεπτών!Επίσης η Χιονάτη και η Σταχτοπούτα με κανονικούς ηθοποιούς οι οποίες δεν είχαν σχέση με Χριστούγεννα,αλλά προβάλλονταν στις γιορτές!
 
Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Αν και τα Χριστούγεννα είναι σε 2 μήνες, σκέφτηκα να ανοίξω ένα thread για προτάσεις με κλασικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες (κυρίως από '80 και '90).

Οι αγαπημένες μου είναι (χωρίς σειρά προτεραιότητας):

-Home Alone 1 & 2 (Ίσως οι κλασικότερες χριστουγεννιάτικες ταινίες)

-The Nightmare Before Christmas

-National Lampoon's Christmas Vacation

-Gremlins

-A Muppet Christmas Carol

-A Christmas Carol [1984] (με τον George C. Scott - ίσως η καλύτερη εκδοχή)

Επίσης δεν έχω δει ακόμα το Christmas Story (1983) και βλέπω ότι όλοι την έχουν στις λίστες με τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καθότι υπήρχε ίδιο θρεντ έγινε μεταφορά :)
 
Ποια είναι η πιο αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία?

http://www.imdb.com/title/tt0840303/

christmas do-over (2006) είναι η απόλυτη ταινία για τα τέλεια αμερικάνικα τηλεοπτικά χριστούγεννα για μένα :cool: εσείς ποια ταινία έχετε συνδέσει περισσότερο με το πνεύμα των γιορτών?
 
μαρεσει αυτο το thread πολυ εμενα ειναι το a muppet christmas carol το βλεπω παντα καθε χριστουγεννα η αγαπημενη μου διασκευη του a christmas carol

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χο χο χο... Τι ωραίο θέμα!!! :D

Λοιπόν εγώ έχω συνδέσει τα Χριστούγεννα με αυτές τις ταινίες :

ELF

[edit]This video is no longer available because the YouTube account associated with this video has been terminated.


Sorry about that.[/edit]




Home Alone

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για εμενα ειναι ο Χριστουγεννιατικος εφιαλτης!!
 
εμένα μου άρεσε η ταινία του 1988 scrooged με το υπέροχο αυτό σαουντρακ

[edit]"Put a Little Lo..." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.


Sorry about that.[/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα