Χριστούγεννα και κονσόλες

Amigovios

RetroActive
Joined
26 Αύγ 2008
Μηνύματα
322
Αντιδράσεις
132
Καλησπέρα σε όλες και όλους...μιας και πλησιάζουν οι γιορτές αποφάσισα να θυμηθώ τα νιάτα μου και να μοιραστώ μαζί σας μερικές αναμνήσεις και σχέδια για το άμεσο μέλλον (αυτές τις γιορτές ντε!)... Πόσοι από εσάς θυμούνται την λαχτάρα των εορτών που μέσα στο ζεστό σπίτι περιμένανε να πάει μεσημέρι μετά την Χριστουγεννιάτικη εορτή του σχολίου και πάνε να "κατακαούν" μπροστά στην τηλεόραση με sega/nintendo/neo geo κτλ κτλ κτλ ή σε μια φορητή κονσόλα (game boy/game gear κτλ) ή και τα δύο εναλλάξ ; Θυμάμαι που περίμενα το απόγευμα να είναι ελέυθερη η τηλεόραση για να λιώσω στο mega drive μου παίζοντας τα εξής κοιτάζοντας πολλές φορές έξω από το παράθυρο τα φώτα μεσα στη νύχτα:

  • Streets of Rage 2
  • Dynamite Duke
  • Sonic 2
  • RunArk (στα arcades ο τίτλος ήταν Growl)
  • 2 Crude Dudes (ή αλλιώς Crude Buster)...πίνοντας Power Cola (όσοι το έχουν παίξει θα θυμούνται τι ενοώ)
  • Moonwalker (αυτό και αν ήταν κάψιμο για μένα μιας και είμαι μεγάλος φαν του συγχωρεμένου του Μιχαλάκη)

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα παιχνίδια που έπαιζα.....(αν συνεχίσω να γράφω δεν θα τελειώσουμε ποτέ !...θα τελειώσει το gamebase αλλά όχι εμείς !!!)...τώρα ύστερα από 18+ χρόνια περίπου μπορώ να πω ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα κάνω το εξής....

  1. Θα κάτσω να λιώσω στο Tekken 6 (το πήρα στην προνομιακή τιμή των 22?) στο PS3
  2. ομοίως με το Mortal Kombat στο XBOX 360
  3. Γενικά θα κάτσω να τερματίσω ότι κονσολοπαίχνιδα έχω και ....
  4. Θα ασχοληθώ να τερματίσω στις ρετροκονσόλες μου και στην arcade καμπίνα μου ότι έχω διαθέσιμο !!! (για το τελευταίο αυτό που έχω είναι το midnight Resistance - JAMMA board)


...αυτά προς το παρόν..ελπίζω να σας συγκίνησα με τα παραπάνω και αναμένω απαντήσεις και σχόλια σας....

να είστε όλοι καλά...και θυμηθείτε.....the past is now....
 
Τι ωραίο θεματάκι! :)

Θυμάμαι σε κάποιο άλλο thread ν' αναφέρω ότι οι αναμνήσεις μου από τα Χριστούγεννα ήταν SNES & Gameboy (και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά! :p )

Περίμενα σαν κι εσένα, πώς και πώς, να γίνει η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο, για να γυρίσω σπίτι & να συνδέσω το SNES!

H ζεστασιά του σπιτιού, τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, η μυρωδιά από τα μελομακάρονα, οι φίλοι που μαζευόμασταν για ένα διπλό F-Zero! :) Δεν είναι ένα και δυο! Είναι ένα κουτί αναμνήσεις σαν φωτογραφίες!...

Η χαρακτηριστική μουσική του Μάριο & όταν εμφανιζόταν ο Yoshi, που πήγαινα στην οθόνη και τον "χάιδευα" για γούρι! :D

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που ερχόταν και η μάνα μου να παίξει μια πίστα ή κάποιες φορές που έβγαινα να πάω σε άλλου φίλου σπίτι και όταν γυρνούσα, την έβρισκα μπριζωμένη να παίζει Mario! :D

(πλέον παίρνει το laptop μου και παίζει Puzzle Bobble! Δεν περιμένει τα Χριστούγεννα! :p )

Τώρα, θέλω οπωσδήποτε να τερματίσω ένα Harry Potter στο PS2 (δε θυμάμαι ποιο!), το Patapon 3 στο PSP (τι έρωτας!) και το Treasure Adventure Game! (kudos to Nemo! ;) )

Ωραίες αναμνήσεις! Και οι παλιές, και ....οι τωρινές! :)
 
Το έκανα με το 6128 μου , με το γομολάστιχα και αργότερα λιγότερο με την αμίγκα μου...
 
Δεν έχω αναφέρει ακόμα τους Amstrad & τις Amiga μου :D
 
Προσωπικα εγω εχω ενα περιεργο συναισθημα για τα χριστουγεννα γιατι ειμαι 31 χρονων και σχεδον ποτε δεν περασα χριστουγεννα οπως αναφερετε παραπανω παιδια εκτος απο πολυ μικρος.Να περιμενω να κλεισουν δηλαδη τα σχολεια και μετα να ειμαι αραχτος και να κανω οτι γουσταρω ολη μερα μεχρι να ξανανοιξουν τα σχολεια.Ο λογος ηταν ο ζαχαροπλαστης πατερας μου και το ζαχαροπλαστειο που ειχαμε και τωρα εχω εγω που τετοιες μερες δεν υπηρχε ευκαιρια για τιποτα.Ο μονος ελευθερος χρονος ηταν το βραδυ που πηγαινα για υπνο και θυμαμαι να παιζω ολη νυχτα και σε καποιες στιγμες να κοιμαμαι ορθιος πανω στο Gamepad απο το πολυαγαπημενο snes παιζοντας zelda,super mario world,castlevania IV,super metroid και γενικα ολα τα αγαπημενα παιχνιδια αυτης της κονσολας οπως και φυσικα και ολα τα παιχνιδια απο ολες της κονσολες που ειχα και εχω.Γενικα το να παιξω μερα εχει να γιννει απο το δημοτικο παντα βραδυ παιζω και αυτο γεινεται μεχρι τωρα γιατι σαυτη την δουλεια δεν υπαρχουν ουτε αργιες ουτε σαββατοκυριακα ουτε γιορτες ουτε αδειες.Αυτα τα χριστουγεννα ωσο μπορεσω θα ασχοληθω με το zelda skyward sword στο wii θα παιξω τα αγαπημενα μου arcades και θα ξαναριχτω στην μαχη των world records στο Twin Galaxies οπως και θα ασχοληθω και με το Costume quest ενα παιχνιδακι που το γουσταρω τρελα και εχει πολυ γελιο.Αυτα τα λιγα γιατι δεν υπαρχει σχεδον καθολου χρονος.

@ Μαριανα παιξε οπωσδηποτε το Treasure adventure game προσωπικα ειναι μεσα στα 3 καλητερα παιχνιδια που εχω παιξει τελευταια.Το τερματισα και εχω κανει ενα Review στην κατηγορια Indie αν θες ριξτου μια ματια :)
 
metalcandyman είπε:
.....Ο λογος ηταν ο ζαχαροπλαστης πατερας μου και το ζαχαροπλαστειο που ειχαμε και τωρα εχω εγω...
Ρε συ! :D Ώστε ευθύνεσαι και εσύ για τα παραπάνω κιλά που τσιμπάω στις γιορτές?! :D Ντροπή σου! :D

metalcandyman είπε:
@ Μαριανα παιξε οπωσδηποτε το Treasure adventure game προσωπικα ειναι μεσα στα 3 καλητερα παιχνιδια που εχω παιξει τελευταια.Το τερματισα και εχω κανει ενα Review στην κατηγορια Indie αν θες ριξτου μια ματια :)
Άσε, το είδα το review σου & ψιλοδαγκώθηκα! :) Αν λες εσύ, ότι κάποιοι γρίφοι είναι ψιλοδύσκολοι, εγώ είμαι για βρούβες!....

Προβλέπω το review thread σου, να γίνει walkthrough thread! :flower:
 
D@redevil είπε:
Ρε συ! :D Ώστε ευθύνεσαι και εσύ για τα παραπάνω κιλά που τσιμπάω στις γιορτές?! :D Ντροπή σου! :D


Άσε, το είδα το review σου & ψιλοδαγκώθηκα! :) Αν λες εσύ, ότι κάποιοι γρίφοι είναι ψιλοδύσκολοι, εγώ είμαι για βρούβες!....

Προβλέπω το review thread σου, να γίνει walkthrough thread! :flower:
Εγω ευθυνομαι Μαριανα,ντροπη μου :D .Κανενα προβλημα για walkthrough μιλαμε αυτο το παιχνιδι ειναι τεραστιο και πολυ,πολυ δυσκολο.
 
τα επικά λιωσίματα, τα σπασμένα χειριστήρια από εκνευρισμό κυρίως και ο θρίαμβος του να ρεζιλεύεις το φίλο στο στο Street Fighter II' & Mortal Kombat ...είναι απλά ανεκτίμητα σαν αξίες...
 
εγω θυμαμε πηγαινα στο χωριο μου και επαιρνα μαζι το snes και λιωναμε με τα παιδια εκει.. στο international superstar soccer , zombies , street fighter 2 και Mortal kombat 2... οπως λεει και ο φιλος απο πανω ειχαμε και θυμα ενα χειριστιριο snes το οποιο μας "αφησε" εν ωρα ​υπιρεσιας ....
 
τι μου θυμιζετε παιδια τωρα.Χριστουγεννα 1993 και εχω παρει την πρωτη μου κονσολα.ειναι το ΚΟΡΥΦΑΙΟ στην κατηγορια του NES.Περιττο να πω τι εγινε σε εκεινες τις γιορτες.Τι να λεμε τωρα...Τετοια χρονια δεν ξαναρχονται
 
Χριστούγεννα 1990 και η Amiga 500 είχε έρθει σπίτι. Θυμάμαι ότι οι δικοί μου, μου αγόρασαν το 1084 διότι την είχα πάρει με tv modulator και δεν υπήρχε περίπτωση να δει κανείς τηλεόραση σπίτι μια και είχε γίνει κανονικό χαράκωμα στα πέριξ.

Χριστούγεννα 2011 και το άμεσο μέλλον θέλει ένα άλλο παιχνίδι που μεν έχει απόλυτη σχέση με υπολογιστές, καμία σχέση με videogames. Απλά περιμένω την ανακοίνωση του νέου μοντέλου, ή την απόσυρση της σειράς διότι παίζει και αυτό, δυστυχώς, για να το αποκτήσω. Μέχρι τότε λιώνουμε στο Skyrim.
 
Αν και πάει πλέον Πάσχα, θα καταθέσω κι εγώ τις αναμνήσεις μου. Όπως είπε και ο metalcandyman στις διακοπές των Χριστουγέννων ο πατέρας μου με έτρεχε στα χωράφια για αγροτικές δουλειές. Έτσι που χρόνος για αραλίκι με βιντεοπαιχνίδια. Μόνο λίγο Game Boy το βράδυ πριν κλείσω τα μάτια μου για ύπνο. Θυμάμαι πάντως και συγκινούμαι κάπως, μια φορά, εκεί γύρω στο 92-93 είχε πέσει στα χέρια μου ένα φυλλαδιάκι με παιχνίδια του Game Gear. Εκτός του ότι εγώ μέχρι τότε ήξερα το Game Boy, οπότε καταλαβαίνετε το πολιτισμικό σοκ να βλέπω έγχρωμο φορητό (για Atari Lynx ούτε λόγος) διαφήμιζε τα παιχνίδια της Disney: Deep Duck Trouble, Land of illusion κ.α. Πραγματικά τα κοίταζα κι έλιωνα. Με τον καημό έμεινα τότε. Τώρα βέβαια έχω ότι γουστάρω και αγοράζω ότι θέλω αλλά τι να το κάνεις, τότε η παιδική ψυχή είχε άλλη λαχτάρα.
 
Πίσω
Μπλουζα