Χρονολόγηση Παιχνιδιών El Greco με βάση τις Έντυπες Διαφημίσεις

παιδια πολυ καλη η ιδεα σας μπραβο μπραβο!!! τα θυμαμαι κ γω στα οπισθοφυλλα μικυ μαους? ε? κ σε αλλα περιοδικα!!! εχω κ γω τετοιες διαφημισεις. αλλα δυστυχως οχι παιχνιδια...ακομα....[edit] Υπάρχει το υποφόρουμ για πωλήσεις και αγορές αντίστοιχα [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαι αφού είδαμε την πιο αγαπητή Ελληνική κούκλα και βγάλαμε κάποια συμπεράσματα για το ποτε κυκλοφόρησαν οι διάφορες σειρές της Bibi-bo από την El Greco, ήρθε η στιγμή να δούμε πότε κυκλοφόρησαν και κάποια παιχνίδια για αγόρια..!!

Ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια ήταν ο Ιππότης της Ασφάλτου..!! Ο ΚΙΤΤ..!!!!!

Το θρεντ αύτό έχει ως σκοπό να χρονολογήσει τα παιχνίδια της Ελ Γκρεκο, αξίζει όμως παράλληλα να δούμε και κάποιες άλλες εταιρείες, που παρηγαγαν το ίδιο παιχνίδι, πότε κι αυτές με την σειρά τους το διαφήμισαν..!!

Περιοδικό Μικυ Μάους, Τεύχος 969, 08/02/1985

Πρόκειται για ένα μεταλλικό αυτοκινητάκι, κατασκευασμένο από την DARDA, μέσα σε καρτέλα..!! Από την ΚΑΡΑΤΖΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε....

25366.jpg

Περιοδικό Μικυ Μάους, Τεύχος 1006, 25/10/1985

Ο Ιππότης Της Ασφάλτου στο Σάτο Μορτάλε..!! Πολυ εντυπωσιακό παιχνίδι,που είχε όμως προβληματικές ράμπες, οι οποίες με το που τις έστηνες έπεφταν, πριν καν ξεκινήσει η εκκίνηση..! Από την ΚΑΡΑΤΖΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε...

16274.jpg

Περιοδικό Μικυ Μάους, Τεύχος 1013, 13/12/1985

Σούπερ ΚΙΤΤ 5 ταχύτητες..!!Aνοίγεις το βαλιτσάκι, βάζεις την ταχύτητα που είναι στην οροφή του ΚΙΤΤ και τρέχει..!!! Από την El Greco..!!

25368.jpg

Περιοδικό Μικυ Μάους, Τεύχος 1016, 03/01/1986

Η Μεγάλη Περιπέτεια του Ιππότη της Ασφάλτου..!! Τ παιχνίδι κυκλοφόρησε κι αυτό το έτος 1985 και η διαφήμιση συνεχίζεται και στις αρχές του 1986..! Το κουτί επειδή τυχαίνει να το έχω, ειναι τεράστιο, περιλαμβάνει μια μεγάλη πίστα, βαρέλια, εμπόδια, τον ΚΙΤΤ, καθώς και μια μεγάλη αφίσσα με τον πρωταγωνιστή της σειράς..! Από την El Greco..

25369.jpg

Περιοδικό Μικυ Μάους, Τεύχος 1018, 17/01/1986

Οι Περιπέτεις του ΚΙΤΤ σε βιβλιαράκια..!! Και αυτό το παιχνίδι της σειράς κυκλοφόρησε το 1985, και όπως βλέπουμε η διαφήμιση συνεχίζεται και αρχές του 1986..!!

Είχαν κυκλοφορήσει τρία σετ με βιβλιαράκια και κασσέτα με τις περιπέτειες του ΚΙΤΤ, τα οποία περιείχαν και μαρκαδόρους με το λογότυπο του ΚΙΤΤ..!! Από την El Greco..

25370.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι συγκίνηση! Ο άντρας μου έχει το ο ῾᾽Κιτ και οι εξωγήινοι῾᾽και το έχουμε κρατήσει ακόμα!Θυμήθηκα πως ειχα και πετσέτα μπάνιου μπι μπι μπο.Εβγαλα πολλά καλοκαιρια με αυτή, αθάνατα ήταν αυτά τα προιόντα!Μάλλον πρέπει να μαζέψουμε υπογραφές στους πρωην ιδιοκτητες της ελ γκρέκο να ξανακυκλοφορήσουν μερικά, κάποια φημη υπήρχε πως τώρα έχουν τα Τζάμπο δεν ξέρω αν ειναι αλήθεια. Βέβαια τώρα θα είναι φτιαγμένα στην Κινα αλλά τελοςπάντων!
 
Απορώ κι εγώ Domenica πως και ο Mr Jumbo-Βακάκης, δεν έχει αντιληφθεί την σπανιότητα της ΒΙΒΙ ΒΟ και να βγάλει μια συλλεκτική επανέκδοση...!!!!! Πιστεύω κάθε μαμά που θα πήγαινε με τα παιδιά της στο συγκεκριμένο ΥΠΕΡπαιχνιδάδικο, και έβλεπε μπροστά της την κούκλα των παιδικών της χρόνων...θα έμπαινε στον πειρασμό να την αγοράσει..! Και αυτό το διαπίστωσα από γνωστές μου που βλέποντας στο σπίτι μου την συλλλογή μου και πέφτοντας το μάτι τους στην ΒΙΒΙ ΒΟ με ρωτάνε κατευθείαν που μπορούν να βρουν να αγοράσουν...δήθεν για την κόρη τους..! Ενώ μετά μου μαρτυρούν το αυτονόητο...ότι τους ξυπνά παιδικές αναμνήσεις..!!

Τσσσσσ εδώ έχουμε κάνει 3 χρονια κουκλοδιατριβή, εμένα θα ξεγελάσουν..!! ??? :D
 
παιδιά συγχαριτηρια και πολλά μπράβο εξαιρετική δουλειά !!!! έχω μια φωτογραφία απο την παιδική μου ηλικία η οποία με απεικονιζεί να κράταω ένα μίκυ μαους το οποίο διαφημίζει τη ρολερ στο μπουντουάρ της ... όπως κάθε φώτο πισω είχε και ημερομηνία έχω την εντύπωση χωρίς να είμαι σύγουρη ότι ήταν λίγο αργότερα και αυτό το λέω υπολογίζοντας την ηλικία μου και το πόσο χρονών ήμουν εκείνη τη επόχη... έκτος και αν οι ίδιες διαφημήσεις επαναλαμβάνονταν... θα το διευκρινήσώ οταν παω στο εξοχικο και βρώ τη φωτο θα μας λυθούν αρκετες απορείες τοτε... όσο για την Barbie πρέπει να κυκλοφόρησε στην Ελλάδα νομίζω απο το 1987 το συμπερένω απο την ηλικία που ήμουν τοτε και θυμάμαι την πρώτη μου barbie η οποία ήταν και το πρώτο μοντέλο που κυκλόφορησε στην Ελλάδα... η μπαλαρίνα ... makisime σορρυ για την παρεμβαση και για την επαναφορα του θέματος στις κούκλες...

όσο για τα jumbo makisime τελικά το άρθρο με την συνέντευξη του Βακάκη για επανακυκλοφορία κάποιων προιόντων που είχες διαβάσει έχει καποία βάση??? βγαλαμε καμία άκρη??? domenica Που κυκλοφόρησε αυτη η φήμη???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς έχω στείλει κάποια μηνυματα στην διευθυνση του καταστηματος αυτού, αλλά ποτέ δεν έλαβα κάποια απάντηση..!! Μη νομίζεις, συνεχίζω να τους "πρήζω", ε δεν μπορεί κάποια στιγμή θα με βαρεθούν και θ απαντήσουν..!! Γιατί εκτός από την επανακυκλοφορία παιχνιδιών Ελ Γκρεκο ενδιαφερομαι να μαθω και ιστορικα στοιχεια της εταιρείας που δυστυχώς στο ίντερνετ δεν υπάρχουν πουθενά...!! :(
 
Παιδιά έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά.Μπράβο σας ,με επιμονή και υπομονή γίνονται πολλά.Έπρεπε να φωτογραφίζετε και τα καταστήματα που τα βρίσκετε αυτά.Γιατί και τα μαγαζιά αυτά είναι ιστορικά.Καλά όταν έκλεισε η ελ γκρέκο που πήγαν όλα τα παιχνίδια που περίσσεψαν??

επίσης βρήκα κάτι παιχνίδια της μάρκας Takara που ατιγράφουν τα pin y pon http://www.toymints.com/koedachan.htm

Domenica είπε:
Καταπληκτικό!πολυ συγκινητικό. Εκτος από τα σχετικά με την ιδια την κουκλα ειχα το καπελινο των διακοπων και το φοραγα συνέχεια δυο τρια καλοκαιρια ηταν σουπερ ανθεκτικο και αν θυμαμαι καλά βαμβακερό, το ρόλερ (το οποιο χρησιμοποιουσα ωρες ατελειωτες στα δικά μου μαλλιά και ηταν πολυ καλό μετα βεβαια έκανα ωρες να τα ξεμπλέξω) και την τσαντα με τα κοκαλάκια μαλλιών. Θυμαμαι και τις διαφημισεις. Τι κριμα που μετα άρχισε η πτώση. Το τραγικό είναι πως τότε όλες ειχαμε Μπιμπι μπο αλλά αυτό έμοιαζε με λυση ανάγκης σε σχέση και με την ακριβη και παν σπάνια Μπαρμπι. Που να ξέραμε!
Εμένα τα μεγαλύτερα κορίτσια μου έδιναν να παίξω με την bibibo επειδή την θεωρούσαν πιο γύφτικη και εκείνες έπαιζαν με τις barbie :-(((((((Εγώ είχα μια bibibo με γυαλιστερά μαλλιά ενδιάμεσα και το φόρεμα ήταν βικτωριανού στυλ άσπρο με μεγάλα ροz λουλούδια και αντίστοιχα φουρό στα μπράτσα.Της αδερφής μου είχε μωβ φόρεμα γυαλιστερό ίδιου στυλ με φουσκωτά φουρό στα μπράτσα.Μήπως τις αναγνωρίζει κάποιος????????
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρήκα στο αρχείο της ΕΡΤ ρεπορτάζ από ειδήσεις του 1969 και που με βοήθησε να χρονολογήσω την κούκλα μου Ρομπέρτα της El Greco.Άρα η Fraulitsa ειχε δικαιο!!!!Το πολύ αρχές '70 λοιπόν.Αξίζει να το δείτε.

Έκθεση Ελληνικής Βιομηχανίας Παιχνιδιών με την παρουσία του Υπουργού Βιομηχανίας Κωνσταντίνου Κυπραίου στο ξενοδοχείο Χίλτον

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=1758&thid=10892
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Α μια χαρά! Αυτό το βιντεάκι από τα Επίκαιρα δεν το είχα δει ξανά... Ευχαριστούμε!

(Χμμμμ πρέπει να σκανάρω καμιά διαφήμιση, έχω ξεχαστεί τόσον καιρό... )
 
Είχα αμελήσει λίγο τις διαφημίσεις, αλλά μιας και στο θέμα με τις λαμπάδες αναφερθήκαμε στα πόνυ, νομίζω πως είναι καλή ιδέα να δούμε και τις διαφημίσεις τους... Εάν δεν κάνω λάθος, αυτές οι 6 που παραθέτω είναι όλες όσες βγήκαν.

Ξεκινάμε από το 1985, με τα δύο playsets που κυκλοφόρησαν, το Σαλονάκι Ομορφιάς και τον Στάβλο. Δεν βρήκα κάποια διαφήμιση για τα 8 πρώτα πόνυ, αλλά αναφέρονται εδώ...

Το "Σαλονάκι Ομορφιάς" των Μικρών Πόνυ λοιπόν, από το τεύχος 1006 του Μίκυ Μάους (25/10/1985)

056.jpg

... και ο "Στάβλος- σπιτάκι" από το τεύχος 1010 (22/11/1985)

041.jpg

Για να ολοκληρωθούν τα σχετικά με τα πρώτα 8 πόνυ που κυκλοφόρησαν λίγο αργότερα διαφημίζονται και οι φορεσιές τους... στο τεύχος 1018 (17/01/1986)

055.jpg

Λίγο καιρό αργότερα, έρχονται στον κόσμο τα μωρά πόνυ.. και μαζί με αυτά δύο ακόμα διαφημίσεις, στις οποίες φαίνονται και όσα τα συνοδεύουν.

Τα γνωρίζουμε όλα μάζί το φθινόπωρο του 1986 (#1051, 05/09/1986) και βλέπουμε πρώτα την κούνια και το πάρκο τους...

045.jpg

... και αμέσως μετά το καροτσάκι τους (#1069, 09/01/1987)...

042.jpg

Στη συνέχεια, η παρέα των "ενήλικων" Μικρών Πόνυ μεγαλώνει με την προσθήκη της σειράς των "Παραμυθένιων Πόνυ", την άνοιξη του 1987 (#1084, 24/04/1987).

046.jpg

Αυτή είναι και η τελευταία διαφήμιση των μικρών πόνυ, καθώς η σειρά αυτή και τα "Πόνυ-Σταρ" της ίδιας περιόδου είναι αυτές που κλείνουν τον κύκλο παραγωγής του παιχνιδιού αυτού από την El Greco. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κοίτα πλάκα...Η ημερομηνία που λέει οτι γυρίστηκε το ρεπορτάζ (15/9/1969) είναι η ημερομηνία γέννησης της συζύγου μου....!!!!
 
οι διαφημισεις μηπως ηταν ιδιες με αυτες που βρισκονται στο θρεντ : Διαφημίσεις κοριτσίστικων παιχνιδιών στο Μίκυ Μάους



;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
joe είπε:
Λοιπον το θεμα τα σπαει και μπραβο στα παιδια!Περα απο τα παιχνιδια αυτο το θεμα εχει και επαγγελματικο ενδιαφερον για εμενα, μιας και συγκεντρωνει παλιες καταχωρησεις φτιαγμενες στο χερι με την μεθοδο της χαρτομακετας. Εχω ποσταρει παλιοτερα ενα κειμενο που εξηγει την τοτε μεθοδολογια των γραφιστων.

Θα ηθελα να σημειωσω δε και κατι αλλο. Απο την τοτε ελληνικη βιομηχανια παιχνιδιου, δεν επαιρναν μονο χαρα τα παιδια, αλλα ετρωγαν ψωμι και πολλοι ανθρωποι. Καποιος σχεδιαζε τις κουκλες. Καποιος εφτιαχνε το πρωτο μοντελο, τα καλουπια. Υπηρχαν οι εργαζομενοι στην παραγωγη. Καποιος σχεδιαζε την συσκευασια, ενω ελληνικα τυπογραφεια την παρηγαγαν. Ακολουθουσε η προωθηση. Καποια εταιρεια διαφημιστικη αναλαμβανε τις καταχωρησεις. Τα τηλεοπτικα σποτ, αρα σκηνοθετης, εκφωνητης, καμεραμαν, μοντερ, ηχοληπτης, σχεδιαστης storyboard. Μετα οι καταχωρησεις εμπαιναν σε περιοδικα, αρα χρηματα στην τσεπη του εκδοτη του ποπαυ, μικυμαους, κατερινα κτλ. Τα οποια συντηρουσαν μαζι με τα εσοδα κυκλοφοριας, το δυναμικο των περιοδικων αυτων.

Ειναι απιστευτα μακρια η αλυσιδα των ανθρωπων που εφερναν τα προς το ζειν στο σπιτι τους απο καθε νεα κυκλοφορια ελληνικου παιχνιδιου. Τωρα πλεον που παψαμε να αποτελουμε ''ειδικη'' αγορα μιας και η νεα γεννια δυτικοποιηθηκε/εξευρωπαιστικε/οπως θελετε πειτε το δεν ξερω, ολο το διαφημιστικο υλικο ερχεται φιξ. Αντε να μεταφραστει, που πολλες φορες ουτε καν αυτο και να γινει μια επανεκτυπωση (πολλες φορες ουτε καν αυτο). Στα τηλεοπτικα παιζει ενα overdub στο ιδιο γυρισμενο σποτακι, απο κανενα φουκαρα για ενα κομματι ψωμι και αντε γεια.

Ελπιζω να μην σας κουρασα αλλα μου περασαν ολα αυτα απ το μυαλο και ηθελα να τα πω.
το θεμα πραγματικα υπεροχο!μπραβο για την υπομονη και την επιμονη σας!!!

στην ελλαδα γενικοτερα,παλια μεσουρανουσαν διαφορα εργοστασια,ειτε ηταν παιχνιδιων,ειτε ρουχων,επιπλων και τα λοιπα.με τον καιρο ομως οι περισσοτερες κλεισαν,οχι μονο λογο πυρκαγιας-βλεπεelgreco,την οποια την οδηγησε στο να παρει την κατω βολτα-αλλα κυριως στην ελλειψη συγχρονου εξοπλισμου.αυτο εκανε τα εισαγωμενα προιοντα πιο ανταγωνιστκα.συν το οτι τα εισαγωμενα διαφημιζονταν σαν εκεινα που ειχαν καλυτερη ποιοτητα απ τα εγχωρια....
 
kat83.jpg εντυπη διαφημιση "η μοδα των μανεκεν" απ το περιοδικο Κατερινα του 1983 (συμφωνα με πωλητη)

η χρονολογια ταιριαζει και με τη διαφημιση που ειδαμε στο ποστ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα