Χρυσή

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας αριαδνη
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Lord_Makro είπε:
Τι ξέθαψες... θυμάμαι χαρακτηριστικά που είχαν πάει συγγενικά μου πρόσωπα να κόψουν... τη χρυσή και με τον αδερφό μου γελάγαμε. Ο "ντόκτορ" μάλιστα δεν ήταν στην πόλη αλλά κάπου κοντά στην Αμφιλοχία και απ' ότι μου είπαν συγκέντρωνε πολύ κόσμο. Και τη χρυσή την έκοβε με ένα παλιό πολυχρησιμοποιημένο ξυραφάκι, κατάντια...
Ναι στην αμφιλοχια πηγαιναν και οι δικοι μου , χα χα δηλ. Κοντα που το ξερες χα χα για ιλιγγο ευτυχως ο ντοκτορ ηταν πολυ πιο κοντα. Και για την χρυση μπορει να ξαναπηγαινες δεν σου περναγε με την μια αν κρινονταν καλο! Α προσφατα μια κοπελα γυρω τωρα στα τριαντα μου ειχε πει πως μικρη της ειχαν κοψει χρυση, μια εμπειρια ασχημη φυσικα από τις χειρότερες στην ζωη της ηταν και παιδι μικρο

Πατριωτακι ο πατερας μου είναι καθετος, ο γεροντας με την χρυση λέει εσωσε κοσμο και ντουνια και τον ιδιο ο οποιος θα πεθαινε ( υπερβολες μαλλον του πατρος)! ηταν κατακίτρινος και βρηκε την σωτηρια του, μαλιστα :2beers: σε χαραζε σε πεντε σημεια και μετα σου εβαζε το σκορδο αμα ειχες χρυση εβγαζες κιτρινο πιον και υγρο( το θυμαμαι πετάγαμε τα μαξιλάρια :o )

ε, να δειτε την ιατρικη που ακολουθησε η μανα μου όταν στα 18 στην αποθηκη με τα καπνα την τσιμπησε σκορπιος κατω από το γονατο και ειχε φοβερο πόνο όχι ψεματα, τρελαθηκε! σκοτωσανε τον σκορπιο της τον εβαλαν πανω για να παρει τον πονο και το μουδιασμα και μετα ενας θειος μου μου της χαραξε το ποδι με μαχαιρι, ρουφουσε την περιοχη και εφτυνε το δηλητηριο :xm: :xm: :xm: ομιλούμε περι βασανιστηρίων, δηλ. ευτυχως που η ιατρικη σημερα προχωρησε να ειμαστε ευγνωμωνες

Τα παιδια από αθηνα θα λένε τι λεμε ;) δεν ενιωσαν ποτε την μυρωδια του ωμου σκορδου σε ένα κεφαλι :o ευτυχως, ουτε να περιμενεις να γινεις καλα από αυχενικο με τρια παγωμενα κρυα ποτήρια νερο

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με τέτοια που διαβάζω εδώ θα βγάλω κι εγώ τη χρυσή....

Eιχα παει κι εγω σ΄αυτον τον πρακτικο, σ΄ενα χωριο κοντα στην Αμφιλοχια, Στανος πρεπει να λεγεται.

Και μαλιστα πηγα μεγαλη ενω νομιζα μεχρι τοτε οτι κυριως πηγαιναν παιδια. Μου διεγνωσε χρυση, υπεστην

το χαραγμα του σκαλπ με το ξυραφι, το καταπλασμα με το σκορδο και θυμαμαι δεν μ ενοχλουσε τοσο

η μυρωδια οσο η επιφανεια μαλλιων που μου ξυρισε στο δοξα πατρι. Εκαναν κανα διμηνο να καλυφθουν

χρησιμοποιωντας τρικ με τσιμπιδακια μαλλιων. Τοτε δεν το πολυσκεφτομουν, ουτε τα πιστευα ουτε τα απερριπτα

αυτα τα πρακτικα. Αργοτερα τα απερριψα καθολικα ολα. Και τωρα τα επαναπροσεγγιζω με αλλη ματια.

Πχ 20τοσα χρονια μετα ανακαλυψα οτι εχω θεμα με συκωτι, χολη, ειμαι και χλωμη παντα. Ποιος ξερει αν το ειχα απο τοσο παλια

και εκεινο το πρακτικο που μου εκανε αν καθυστερησε καποια αλλη χειροτερη κατασταση;

Ρωτησα για τον γεροντα, δεν ζει πια μού ειπαν. Μαλιστα στη δουλεια μου, εχει ερθει μια νεα συναδελφος

που καταγεται απο εκει, θα ρωτησω σχετικα.

Θα μ' ενδιεφερε να μαθω αν "μεταβιβασε" τις πρακτικες του γνωσεις σε νεοτερους και αν υπαρχει αλλος

που να εφαρμοζει το ιδιο σημερα που μιλαμε.

κανενας δεν ζει από αυτην την γεννια των παλιων πρακτικών, ναι αυτος ηταν στην στανο, υπήρχε και άλλος για τον ιλλιγο σε άλλο χωριο, γερος τοτε που χα παει εγω, παιδι με τον πατερα μου κανα 70 και ηταν, τωρα δεν νομιζω με τιποτα να ζει/ τι να τους κανεις ; δεν θα δεις καλό αλοιμονο τους αποφευγουμε/ ο πατερας μου πχ. ειχε αυχενικο από τα δεματα καπνο που σηκωνε όπως και ολοι οι καπνεργάτες τοτε, προβλήματα σοβαρα σε αυχενα και μεση χρονια που χει και σημερα ακομα και ταλαιπωρειτε. Δεν του κανανε απολυτως τιποτα οι δόκτορες αυτοι

Πίσω
Μπλουζα