Χτυποκάρδια και πενιές (1989)

video80

RetroMasteR
Joined
2 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.125
Αντιδράσεις
194
Χτυποκάρδια και πενιές (1989)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Χτυποκάρδια_και_πενιές

Μια απο τις βιντεοταινίες που αγάπησα.

4 φτωχοι βιοπαλεστές (Ηλίας Λογοθέτης , Ηλίας Κωνσταντίνου ,Τόνυ Αντονυ, Γιώργος Ρήγας) σε κάποια συνηκία την Αθήνας φτιαχνουν ενα λαικο συγκροτημα με μπουζούκια και παιζουν κάθε βραδυ στην ταβέρνα της γειτονιάς ,την ίδια στιγμή ενοχλειτε απο τα μπουζουκια ο πλουσιος ιδιοκτήτης της απέναντι πολυκατηκίας(Τόνυ Ιακωβάκης) και θα προσπαθησει με κάθε μέσο όχι απλός να τους σταματήσει ,αλλά να αγοράσει την ταβέρνα και να την γκρεμίσει φτιαχνοτας εκει αλλη μια πολυκατοικία ,παράλληλα ο γιος του (που δεν συμφονεί με τα σχέδια του πατέρα του) ερωτεύεται την ομορφη ταβερνιάρησσα(Βανέσσα Τζελβέ) και ενώ δεν είναι του ''επιπέδου'' του.Η παρέα της ταβέρνας επιφυλακτική στην αρχή με τον πλουσιο νέο ,αλλά δεν θα αργήσει να τον αποδεχτεί.

Ο σατανικός πατέρας στην πορεία αναγνωρίζει τον θανατο του (γιου), με σκοπό να ξεχαστεί απο την κοπελα ,αλλά και ολους τους θαμονες της ταβέρνας που είχε στην ''μπούκα''.Το καταφέρνει γιατί πραγματι ο νέος εξαφανίζετε για ενα διαστημα ,οσπου (και εντελώς τυχαια!!!) ο εργοδοτης του βγένει στην εν λόγω ταβέρνα και απλά μαθενετε το ευτιχές γεγονος.Αααα ξεχασα να σας πώ οτι τον πλουσιο νέο τον παιζει ο Νίκος ζιάγγος.

Η ταινία έχει happy end ,καθώς επιστρεφοντας σπιτι ο νεος τα σουρει καλα καλα στον πατερα του για ολα αυτά που έκανε ,με συνεπεια να μετανιώσει ο πατέρας και να δωσει την ευχή στο γιο του να παντρευτεί την φτωχή ταβερνιαρησα.

Μια συνηκια των Αθηνών σε καθημερινές στιγμές 1980ς.Την ταινία την είδα για πρώτη φορά το 1994 ,οπου μερικά χρονια αργοτερα εκανα το παν να την αποκτήσω και τελικα τα κατάφερα! Η παρουσια της Βανεσσας Τζελβέ εκθαμβοτική , αντιθετα η Γιούλη Μπαρκα τιποτα το ιδιέτερο με το υπεροπτικό υφος της πλουσιας φισικά οπου της πηγενε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εφτασε ή ώρα να ξαναποστάρω στο thread...

Eίχα την μεγάλη χαρά να μιλήσω σήμερα με τη Βανέσσα Ντζελβέ και την ρώτησα να θημηθεί το μέρος οπου γυρίστικε ή ταινία.

Θυμότανε κάποια πράγματα άλλα οχι συγκεκριμμένη οδό ,μου είπε οτι η περιοχή αυτή βρισκότανε στην Αγία Παρασκευή κοντα στην εκκλησία της Αγιάς Παρασκευής στη μεσογείων και πρίν φτάσεις στην ΕΡΤ...

Αρκετά συμαντικό αλλά οχι επαρκες μάλλον, εγώ θα το ψάξω και αν το βρώ θα ποστάρω την εικόνα της γειτονίας οπως είναι σήμερα.
 
Κλαη φαση να εχουμε φωτοζ για αντιπαραβολη
 
P1270947.jpg

Postάρω εδώ (απο εικόνα VHS, δεν μπορούσα καλλύτερα) την γειτονιά με το μεγάλο αυτό κτήριο που βρησκότανε ακριβώς απέναντι απο την ταβέρνα "Χρηστίνα", είμαστε στο 1987 και όχι 1989 πέρνω όρκο οτι είναι πρίν το 89.

Στόχος να βρώ και να φωτογραφίσω το ίδιο σημείο (μπρορεί και άλλα βέβεα) εν έτη 2014...

Αν καποιος φίλος μπορεί απο αυτήν την εικόνα να μας βοιθήσει στο ψάξιμο ,καλοδεχούμενη οποιαδήποτε πληροφορία.
 
Επισκεύθηκα πρίν λίγες μέρες τη συγκεκριμμένη γειτονιά στην Αγία Παρασκευή...

Δεν φαντάζεστε το τι τέρατα περάσανε και δεν αφίσανε τίποτα όρθιο απο τότε....

Η γειτονιά έχει μείνει ένα απολίθομα & μόνο απο τα χρόνια του 80!!!!!!

Φωτογραφίες προσεχώς!!! (σ.σ : οι εικόνες που θα δείτε μάλλον είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για τους FUN και νοσταλογούς των 1980s , μην πέσετε σε μελαγχολία ,εγώ προιδοποίησα!!)

P2010965.jpg

Στις πρώτες 3 εικόνες είναι το...απέναντι κτήριο , οπου απαλλοτριώθηκε!!! Ειπήρχε ενα (μεγαλήτερο) πεζοδρόμιο στα 4-5 μέτρα πιό μέσα ,ο δρόμος είχε το 2πλάσιο φάρδος και τα πεύκα είταν έξω απο το παλιό πεζοδρόμιο.

Τι είδαμε? Τους κομμένους κορμούς των πεύκων μέσα σε ένα κενούργιο πεζοδρόμιο ,αισθητά περιορισμενο το πλάτος του παλαιού δρόμου και μέσα στο μεγάλο αυτό οικόπεδο την παλαιά φαλτσάδα του πεζοδρομίου και του κτιρίου!!!!! Σε ένα κυριολεκτικά κρανίου τόπο!!! (pics : 1,2,3) Ενας υποτυπόδης φράχτης και μέσα κάτι άσχημα δέντρα ,εγκάρσια του παλιού πεζοδρομίου.

Πάμε και στην μεριά της ταβέρνας τώρα : (pic.4) ,αντικρίσαμε τα διπλανά οικόπεδα με πολυκατοικίες ,ενώ τότε είταν άδεια και είχαν μερικά πευκάκια μέσα...,

Το οικοπεδο καθώς και η ταβέρνα μείνανε τα μισά ,καθώς χτιστικέ μεσοτοιχία με πολύκατοικία...και η ταβέρνα άλλαξε ολοκληρωτικά εν μέσω ανακένησης ,απο τότε!!!

Με λίγα λόγια (οπως στις περισσότερες γειτονιές των Αθηνών) τα 1980s κλείστηκαν βαθειά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...

P2010983.jpg

Και άλλες 2 Pics...

P2010971.jpg

P2010979.jpg

P2010981.jpg

P2010982.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο, για το μίνι "Ντοκιμαντέρ"... :)

Νομίζω πως πρέπει να βάλεις ακόμα μία φωτό της ταβέρνας ,από το vhs.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα