Ψάχνω γαλλόφωνη σειρά περιπέτειας με ήρωα έναν λοχαγό της φρουράς του Λουδοβίκου XVI

timrath

RetroNoob
Αντιδράσεις
1
Λεπτομέρειες που θυμάμαι:

1. Η σειρά είχε λίγα επεισόδια μόνο, γύρω στα 12, όχι τα 26 που είχαν οι περισσότερες σειρές.

2. Προβλήθηκε κάποτε μεταξύ 1989 και 1992.

3. Ήταν Γαλλικής ή Γαλλοκαναδικής παραγωγής.

4. Προβαλλόταν μάλλον από την ΕΡΤ1.

5. Προβαλλόταν μία φορά την εβδομάδα, κάπου μεταξύ 13:00 και 15:00. Αυτό το θυμάμαι γιατί την έβλεπα μετά το σχολείο.

6. Ο τόνος ήταν γενικά σοβαρός, με σποραδικά κωμικές φάσεις.

7. Το setting ήταν η δεκαετία του 1780.

8. Ο ήρωας ήταν *νομίζω* ορφανός γιός αριστοκράτη που έχασε με δόλο τα κτήματά του και αναγκάστηκε να φύγει στις Γαλλικές αποικίες της βόρειας Αμερικής (Νέα Γαλλία).

9. Στη Νέα Γαλλία έγινε φίλος με έναν Ιροκέζο (ινδιάνο) πολεμιστή, τον οποίο αργότερα έφερε μαζί του στο Παρίσι όταν γύρισε στην Ευρώπη.

10. Πίσω στη Γαλλία κατατάχθηκε στον στρατό και έγινε λοχαγός της Σκωτσέζικης φρουράς του βασιλιά.

11. Αποτρέπει πραξικόπημα που σχεδίαζε ο αδελφός του βασιλιά.

12. Γίνεται φίλος με έναν λοχαγό της Ελβετικής φρουράς, που μιλούσε με Γερμανική προφορά και είχε γκρίζο μουστάκι. Τρώγανε έναν σκασμό καραβίδες.

13. Η σειρά τελειώνει ή κόβεται ΠΡΙΝ το ξέσπασμα της Γαλλικής επανάστασης. Το υπογραμμίζω αυτό, γιατί έχω ρωτήσει σε διάφορα ξενόγλωσσα φόρουμ, και όλο μου λένε για σειρές που έχουν θέμα τη Γαλλική επανάσταση. Στη σειρά που ψάχνω, η Γαλλική επανάσταση προϊδεάζεται κάπως, αλλά ΔΕΝ είναι το κεντρικό θέμα, ούτε καν δευτερεύον θέμα!

14. Ο ήρωας, του οποίου το όνομα ούτε κατά διάνοια δεν θυμάμαι, συναντάει διάφορα ιστορικά πρόσωπα. Θυμάμαι ένα επεισόδιο που παρακολουθούσε τον τσαρλατάνο μάγο Καλιόστρο, που δήθεν επικοινωνούσε με πνέυματα και έτρωγε τα λεφτά των αφελών που τον πίστευαν.

Καλά το σκέφτηκες και σε ευχαριστώ, αλλά δεν είναι αυτή. Αν και μοιάζουν αρκετά.

Σημαντική διαφορά είναι ότι ο Balsamo είναι απατεώνας, ενώ ο ήρωας της σειράς που ψάχνω μάχεται εναντίον απατεώνων.
Επίσης είχα ξεχάσει να αναφέρω ότι ο ήρωας ήταν νεαρός, 20-30 ετών (ο Balsamo είναι πολύ μεγαλύτερος), και η παραγωγή φαινόταν της δεκαετίας του '80 (το Balsamo είναι του 1973).

Πίσω
Μπλουζα