Ψάχνω ονόματα 2 παιχνιδιών

supersonic

Retro Member
Joined
29 Σεπ 2006
Μηνύματα
132
Αντιδράσεις
6
Τα φώτα σας κύριοι.

Το παιχνίδι που ψάχνω μοιάζει με το elevator action.Θυμάμαι ότι για να τελειώσει η πίστα έπρεπε να βάλεις βόμβες σε συγκεκριμένα σημεία και μετά είχες συγκεκριμένο χρόνο για να βγείς από μια έξοδο που άνοιγε μόνο όταν έβαζες τις βόμβες.Υπήρχαν εχθροί σε όλους τους ορόφους και θυμάμαι ότι περνούσαν και formula1 και σε πατούσαν.Αν δε με απατά η μνήμη μου εκτός από ασανσέρ υπήρχανε και κυλιόμενες σκάλες.Επίσης δεν άλλαζες οθόνη όταν κατέβαινες όροφους.Ήταν όλοι οι όροφοι ορατοί στη κεντρική οθόνη και νομίζω ότι ήταν μόνο 3.

Επίσης το παιχνίδι ήτανε σχετικά καινούριο,δεκαετίας 90 δηλαδή.

Δεν είναι της σειράς elevator action,γιατί βρήκα και το ΙΙ και το returns και δεν είναι αυτό που ψάχνω.

Το δεύτερο παιχνίδι που ψάχνω είναι παλιό coin up δεκαετίας 80 που είχες ένα καρατέκα και έπαιζες αγώνες με αντίπαλο το μηχάνημα η ένα άλλο παίχτη.

Παιζόταν με 2 μοχλούς που ανάλογα πως τους τοποθετούσες γινόταν και η αντίστοιχη κίνηση στο game και χτυπούσες τον αντίπαλο ή απέκρουες κάποιο χτυπημά του.Δε θυμάμαι άλλο τίποτα...(άτιμο αλτσχάιμερ)

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
 
supersonic είπε:
Τα φώτα σας κύριοι.Το δεύτερο παιχνίδι που ψάχνω είναι παλιό coin up δεκαετίας 80 που είχες ένα καρατέκα και έπαιζες αγώνες με αντίπαλο το μηχάνημα η ένα άλλο παίχτη.

Παιζόταν με 2 μοχλούς που ανάλογα πως τους τοποθετούσες γινόταν και η αντίστοιχη κίνηση στο game και χτυπούσες τον αντίπαλο ή απέκρουες κάποιο χτυπημά του.Δε θυμάμαι άλλο τίποτα...(άτιμο αλτσχάιμερ)

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
Το δεύτερο είχε ακόμα ένα χαρακτηριστικό για εμάς από την Θεσσαλονίκη, οι χαρακτήρες έμοιαζαν τον Γκάλη τον μεγάλο μπασκετμπολίστα. το Karate International & Karate Champion μαζί με το Exploding Fist στον C64 ήταν από τα κορυφαία κωλύματα με τους φίλους μας.
 
Το δευτερο ακούγεται πολύ σαν το The Way to the Exploding Fist παντως, περισσοτερο απο το Karate Champ
 
Ο Υπερηχητικος ειπε για coin-op.To Exploding Fist ηταν μονο για C64(τελειωνε με τη μια με "σκουπες"),Αmstrad και Speccy(definite version) ;)

Περιμενω Billy για flame τωρα :D
 
keeper7k ευχαριστώ,αυτό είναι!!!!

Όσο για το 1o είναι και αυτό coin up αλλά δε θυμάμαι πότε ακριβώς το έπαιζα.Πάντως σίγουρα δεκαετία 90 και αν δε κάνω λάθος γύρω στο '95.

Vagelis όχι δεν είναι αυτό που λές.
 
Λοιπόν το βρήκα μετά από ψάξιμο εδώ και στη κατηγορία platform games.

Pipi & Bibi's το όνομα του.

Τελικά ήταν του 1991...
 
...Karate Champ, και τα μυαλά στα κάγκελα !!

Tο έχω αναφέρει κι άλλες φορές στο παρελθόν - πρόκειται για το πρώτο beat 'em up που έπαιξα, και παραμένει ακόμα εθιστικότατο...

Η έκδοση που έπαιζα στα ηλεκτρονικά για κάποιο άγνωστο λόγο είχε τους μοχλούς ανάποδα, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συνηθίσω τον έλεγχο πουθενά αλλού - εκτός απο το συγκεκριμένο cabinet !! (ακόμα και στον ΜΑΜΕ, πολλά χρόνια αργότερα, έκανα configure τους μοχλούς ανάποδα για να μπορώ να παίξω :D ).

Oσο το Exploding Fist, η έκδοση του speccy δεν είναι και άσχημη - αλλά η definitive είναι σαφώς αυτή του commodore !! (μην τρελαθούμε βρε Wally - έλεος !! :biglaugh: ).
 
Κάποτε οι μηχανές αναζήτησης θα είναι τόσο έξυπνες που θα τους δίνεις μια φράση και θα ψάχνουν και σε αρχεία ήχου, τραγούδια, ή εικόνες να τη βρουν.
Και θα μπορούν να βρουν ποιό παιχνίδι ψάχνεις, δίνοντάς τους μια περιγραφή του.
 
Κι εγώ ψάχνω ένα παιχνίδι, αλλά δε θυμάμαι πώς ήταν :D

Θα το βρίσκει κι αυτό;
 
Πίσω
Μπλουζα