Ψάχνω Pentium 3 Slot 1 motherboard για ανταλλαγή

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Imgema
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Imgema

Alien RetroDatabase
Αντιδράσεις
1.688
Θέλω να στήσω έναν Pentium 3 slot 1 υπολογιστή, έχω τον επεξεργαστή άλλα η motherboard που έχω δεν λειτουργεί.

Έχει κανείς κάποια για ανταλλαγή? Έχω πολλά πράγματα να ανταλλάξω (motherboards, μνήμες, επεξεργαστές διάφορους κλπ)

Δεν νομίζω πολλοί εδώ μέσα έχουν στοκ από vintage hardware.
Για τι δουλειά το θέλεις; Windows 9x με DOS ή για early XP era;

Για εμένα καλύτερα να πας σε Socket 370 ή σε Socket A, έχεις περισσότερες επιλογές!

Ήθελα να φτιάξω ένα period correct PC του 1999 με Voodoo 3 και Windows 98. Δηλαδή σαν το πρώτο μου PC. Εχω την Voodoo 3 αλλά όχι την motherboard. Εχω motherboard με Socket 370 αλλά δεν έχω Pentium 3 που να ταιριάζει, ούτε ψύκτρα.

Μιλάμε για έναν P3 500mhz ας πούμε;

Τι έπαιζες το 1999, Quake, Unreal Tournament κλπ;

Ναι, έναν τέτοιο είχα το 1999 με Voodoo 3. Τα Quake 3 και Unreal Tournament ήταν οι τρανταχτοί τίτλοι τότε. Αυτά μπορείς άνετα να τα παίξεις και σε πιο σύγχρονα συστήματα αλλά τώρα είμαι στην φάση να διαβάζω reviews της εποχής από διάφορα περιοδικά και να τεστάρω τα games όπως τα βλέπαμε τότε στο 86box, το οποίο καλύπτει τα πάντα μέχρι μετά βίας 1998. Δηλαδή μέχρι Pentium 2 233/266 και Voodoo 2. Για πιο σύγχρονα συστήματα από αυτό δεν το σηκώνει το emulation ο i5 12400 που έχω. Γενικά emulation του Pentium 3 δεν παίζει ούτε σε πιο δυνατούς επεξεργαστές.

Oπότε είπα να στήσω ένα φυσικό μηχάνημα που να καλύπτει το 1999 μέχρι το 2002 περίπου + Windows 98SE. Το 2002 πήρα τον δεύτερο υπολογιστή με Pentium 4. Τέτοιους έχω πολλούς, μπορώ να στήσω 4-5 μηχανήματα με Pentium 4 αλλά η τρύπα από το 1998 μέχρι το 2002 είναι αυτή που θέλω να καλύψω.

Ναι, ήταν μια εποχή μιας απότομης ανόδου της υπολογιστικής ισχύος. Συνδυάσαμε αυτά τα μηχανήματα με την isdn και λιώναμε στα fps. Αλλά υπήρχαν και ένα σωρό single player επιλογές. 17άρες crt οθόνες ακόμα, με καλή γεωμετρία. Win98se ναι, μέχρι το 2003 που κουμπώσαμε xp μαζί με τον Athlon64 ή τον P4. Απομακρυνόμαστε γοργά και από αυτές τις εποχές, γίνονται ρετρό. Υπήρχε και κάποιο νόημα ακόμα τότε να αγοράζουμε εγχώρια περιοδικά πληροφορικής.

Σε συγχαίρω για την ιστορική "υπολογιστοεπιμέλειά" σου, θα την θυμάμαι κατά το ταξίδι μου στην ψηφιακή άβυσσο.

Πίσω
Μπλουζα