ΦΖΠ1
RetroJunkie™
- Joined
- 23 Μάρ 2013
- Μηνύματα
- 2.266
- Αντιδράσεις
- 918
Και να έχεις φούρνο πάντως, μεγάλη αβάντα ήταν το να ξεμπερδέψεις με το ψήσιμο μέσω του φούρναρη (ιδίως για μεγάλη ποσότητα). Δική του ευθύνη πια θα ήταν να έχεις φαγητό το μεσημέρι, λιγότερο άγχος για τη νοικοκυρά.
Πολλοί φουρνάρηδες, αν και ο φούρνος έκαιγε από τα ξημερώματα, τσίναγαν αν αργούσες να τους πας το ταψί (π.χ. αν είχε περάσει 10 η ώρα το πρωί !), παρόλο που εκ των πραγμάτων, παραπάνω από δύο ώρες, άντε δυόμιση, δεν το ψήνανε. Ίσως να ήταν δικαιολογημένο, γιατί ήθελαν να βάζουν τα ταψιά όλα μαζί, και ίσως και κάπως χωροθετημένα ανάλογα με τα φαγητά, ώστε να μην έχουν να τα κοιτάνε ένα-ένα για το ψήσιμο.
Όσο για τα έτοιμα φαγητά που ήταν στα...αζήτητα (εννοώ όταν δεν είχες πάει ακόμα να τα πάρεις), αυτά φυλάγονταν σε κάποια από αυτές τις τεράστιες ραφιέρες των φούρνων, ή σε κάποια υποδοχή του φούρνου που επιτελούσε χρέη θερμοθαλάμου. Οι φούρνοι που έκαναν τέτοιες δουλειές ήταν οι λεγόμενοι "Γερμανικοί" (με πετρέλαιο, που σήμερα έχουν γίνει με φυσικό αέριο). Φυσικά ποτέ δε θα έκαναν το φαγητό τόσο νόστιμο όσο ένας κοίλος χτιστός οικιακός φούρνος (και δεν εννοώ από τους παμπάλαιους, αλλά από αυτούς που πουλάνε σε σετ μαζί με το barbecue, με το ημικυκλικό πορτάκι). Αν έχετε δοκιμάσει τέτοιο ψητό, θα καταλαβαίνετε τί λέω...
Πολλοί φουρνάρηδες, αν και ο φούρνος έκαιγε από τα ξημερώματα, τσίναγαν αν αργούσες να τους πας το ταψί (π.χ. αν είχε περάσει 10 η ώρα το πρωί !), παρόλο που εκ των πραγμάτων, παραπάνω από δύο ώρες, άντε δυόμιση, δεν το ψήνανε. Ίσως να ήταν δικαιολογημένο, γιατί ήθελαν να βάζουν τα ταψιά όλα μαζί, και ίσως και κάπως χωροθετημένα ανάλογα με τα φαγητά, ώστε να μην έχουν να τα κοιτάνε ένα-ένα για το ψήσιμο.
Όσο για τα έτοιμα φαγητά που ήταν στα...αζήτητα (εννοώ όταν δεν είχες πάει ακόμα να τα πάρεις), αυτά φυλάγονταν σε κάποια από αυτές τις τεράστιες ραφιέρες των φούρνων, ή σε κάποια υποδοχή του φούρνου που επιτελούσε χρέη θερμοθαλάμου. Οι φούρνοι που έκαναν τέτοιες δουλειές ήταν οι λεγόμενοι "Γερμανικοί" (με πετρέλαιο, που σήμερα έχουν γίνει με φυσικό αέριο). Φυσικά ποτέ δε θα έκαναν το φαγητό τόσο νόστιμο όσο ένας κοίλος χτιστός οικιακός φούρνος (και δεν εννοώ από τους παμπάλαιους, αλλά από αυτούς που πουλάνε σε σετ μαζί με το barbecue, με το ημικυκλικό πορτάκι). Αν έχετε δοκιμάσει τέτοιο ψητό, θα καταλαβαίνετε τί λέω...