Ψαχνω τον τίτλο σειρας των 80ς [Blaues Blut]

Domenica

Banned
Joined
9 Νοέ 2009
Μηνύματα
1.208
Αντιδράσεις
142
Η υπόθεση της (Αμερικάνικης ἠ κατι αλλο αγγλόφωνο) σειράς έχει να κάνει με ζαμπλουτο (ή πρώην ζάμπλουτο) ξανθό κύριο αριστοκρατικής καταγωγής που μένει σε ηλιόλουστη παραθαλάσσια περιοχή των Η.Π.Α. - Μαιάμι; Φλόριντα; Καλιφόρνια; και αναλαμβάνει να λύσει διάφορα μυστήρια. Τωρα δεν θυμάμαι αν το κάνει απο χόμπι ή ως επάγγελμα φοράει πάντως διάφορα λευκά και μπεζ λινά κουστούμια (με ολιγον απο 80ς γκλάμουρ). Έβλεπα την σειρά φανατικά διότι ο μόνιμος συνεργάτης του ήρωα δεν ήταν άλλος από την πρώην συζυγο του (φανταχτερή 80ς ξανθιά) με την οποία είχε άριστες φιλικές σχέσεις και ολο και κάτι πήγαινε να παιχτεί ερωτικώς αλλά δεν το κατάφερναν ποτέ. Τώρα εμένα αυτό μου φαίνοταν πολύ πολιτισμένο και σικ διότι νόμιζα απο αυτά που άκουγα πως στα διαζύγια το πρώην ζευγος κοβει την καλημέρα αφότου σπάσει ολα τα μπιμπελό και τα μικροέπιπλα.

Η σειρά οπως καταλάβατε ειχε αναφορές που έβγαζαν μάτι και στους ᾽Σκληρούς του Μαιάμι᾽και στο Ἀυτός, αυτή και τα μυστήρια᾽ αν και ποιοτικώς επρόκειτο μάλλον περί πατάτας αλλά ημουν μικρούλα τότε! Ενα κλασσικο επεισόδιο της σειράς ειχε τα εξής

1. Αυτός κυνηγάει κακούς με το μπεζ λινό κουστούμι κρεμασμένος απο σκάφος που τρέχει ιλλιγγιωδώς.

2. Αυτή κυνηγάει κακούς σε σκάφος με ολοσωμο μαγιο σε φλουό χρώμα και πολλά κοψίματα στα επίμαχα σημεία.

3. Προσπαθούν να βρουν στοιχεία και κρύβονται ενώ παράλληλα θυμούνται ποσο χάλια ηταν ο γάμος τους. Εκεί τώρα καταλήγουν πως έχουν ομως ακόμα τρυφερά αισθήματα ο ένας για τον άλλον ακόμα αλλά εμφανίζονται οι κακοί και αρχίζουν αντί για φιλιά τα πυροβολητά.

4. Γιορτάζουν την επιτυχία της υπόθεσης χαμογελώντας με νόημα ο ένας στον άλλον ενώ πίνουν ποτά σε μπαρ χλιδέ ξενοδοχείων. Αυτή με έξωμο, μάξι σατέν φόρεμα, αυτός με λευκό λίγο πιο επίσημο κουστούμι. Στο τέλος λένε κατι του τυπου ᾽ας μείνουμε φίλοι᾽.

Ξέρει κανείς γιατί πράγμα μιλάω; Δεν θυμάμαι τίτλο και δεν βρίσκω κατι σχετικό στο δίκτυο. Θυμάμαι σωστά ή έχω μπερδέψει διάφορες σκηνές απο διαφορετικά πράγματα; Ευχαριστώ! Υπάρχει μια σειρά Blue Bloods με τον Τομ Σελεκ αλλά ειναι πρόσφατη και άσχετη με αυτήν που λέω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εχει παικτει στην κρατικη τηλεοραση? domenica
 
Σίγουρα ηταν κρατική τηλεόραση διότι ημουν πολύ μικρή και δεν υπήρχε τιποτα άλλο τότε! Θυμάμαι τους τίτλους, οι οποιοι ειχαν το ζευγος να χωριζεται απο τον τιτλο που ηταν ο μισός μπλε και ο μισος κοκκινος και ηταν κατι σαν Blue Bloods.
 
Domenica είπε:
Σίγουρα ηταν κρατική τηλεόραση διότι ημουν πολύ μικρή και δεν υπήρχε τιποτα άλλο τότε! Θυμάμαι τους τίτλους, οι οποιοι ειχαν το ζευγος να χωριζεται απο τον τιτλο που ηταν ο μισός μπλε και ο μισος κοκκινος και ηταν κατι σαν Blue Bloods.
domenica εγω πληκτρολογησα τη σειρα στο γιουτουμπ και μου βγαινουν τα εξης

Οι Μάγισσες της Σμύρνης

Patty

Έρωτας στο Σπήλαιο (Ορχηστρικό απο τη σειρά Αναστασία)

Μαριάννα Τριανταφυλλίδου

λαλαμπελ

κωνσταντινου και ελενης

και την λαμψη

μαλλον χρειαζεται ψαξιμο για την σειρα αυτη

OIGALAZOAIMATOITOSMOS1.jpg


το εξωφυλο του βιβλιου της σειρας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ αυτήν την σειρά λέω! Κοιτα να δεις που τελικά ειναι γερμανικό αν και μιλάνε αγγλικά! Καλά πάντως θυμάμαι παραλίες και σκάφη. Η Γερμανια έχει μερικά παραθαλάσσια θερετρα στην Βορεια θάλασσα αλλά μάλλον ειναι σε διάφορες Ευρωπαικές κοσμικές παραλίες. Τελοςπάντων ωραία σειρά ηταν πάντως και αν θυμάται και αλλος κανεις λεπτομέρειες καλό θα ηταν να την θυμηθούμε. Εχει πολύ λίγες πληροφορίες στο δίκτυο. Την έβλεπες; Λέει πως παιχτηκαν μονο 9 επεισόδια και μάλλον πρέπει να τα έχω δει όλα γιατί δεν την έχανα με τίποτα. Πάντως καλά τα θυμάμαι τα βασικά, ο ήρωας ειναι ξεπεσμένος αριστοκράτης, νυν ντετέκτιβ και λύνει μυστήρια με την δημοσιογράφο πρώην σύζηγο. Επισης φοράει μπεζ λινά κουστούμια. Η σειρά ειναι μια χαρά τελικά ποιοτικά με φοβερή ρετρό αισθητική απλά δεν άρεσε σε κανέναν άλλο τοτε που την έβλεπα!


Το βιβλίο τι ειναι; Υπήρχε ελληνική σειρά με το ιδιο όνομα ποτέ;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι να σου πω κι εγώ... Πληροφορίες για την Melissa dela Cruz υπάρχουν εδώ, όπου φαίνεται ο τίτλος "Blue Bloods" σε διάφορα βιβλία της. Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας, όμως, είναι μετά το 2001 και στην σειρά δεν αναφέρει το όνομά της ως συγγραφέα. Ο τίτλος είναι ίδιος μάλλον συμπτωματικά. Δε φαίνεται να έχουν καμία σχέση το ένα με τ' άλλο.

Πρόσεξε! Η σειρά είναι Γερμανικής ΚΑΙ Αγγλικής παραγωγής! Η γλώσσα που μιλάμε, βέβαια, είναι τα Γερμανικά αλλά φαντάζομαι πως μεταγλωττίστηκε για τα Αγγλικά αμέσως κι ενδεχομένως εδώ αγόρασαν τα δικαιώματα γι' αυτή την βερσιόν. Δεν την έβλεπα πάντως, όχι... Δεν την γνωρίζω. :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αρα να υποθέσω πως βρήκες τις πληροφορίες τυχαία μάλλον. Απ᾽οτι κατάλαβα η σειρά ηταν αποτυχημένη και σταμάτησε σύντομα, πρέπει να ειμαι απο τους ελάχιστους φαν και τοτε ημουν και μικρή, πάντως μια χαρά φαίνεται από το τρέιλερ, οπόταν θα μείνουμε και με την απορία αν τελικά τα ξαναβρήκαν μεταξύ τους. Θυμάμαι επίσης την μαμά του ήρωα στο πρωην μέγαρο που τους έχει απομείνει να περιφέρεται μόνη ενώ το σπίτι καταρέει. Η σειρά ειναι κωμική περιπέτεια αλλά αυτό ηταν κάπως καταθλιπτικό. Στις πληροφορίες λέει πως την υποδύεται η Καπισίν, πάλαι ποτέ μοντέλο και ηθοποιός των 70ς και 80ς στον τελευταιο ρολο της πριν αυτοκτονησει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι, τυχαία! Απλά σκέφτηκα να βοηθήσω γιατί γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για κάποιον να ανασύρει χαμένες αναμνήσεις του. Κι εγώ ακόμα "σκάβω" για δικά μου! ;) Δυστυχώς όμως δεν γνωρίζω καθόλου την σειρά αυτή... Είναι και 10 επεισόδια μονάχα, βλέπεις, που φαντάζομαι δε θα προβλήθηκαν σε επανάληψη στην Ελληνική τηλεόραση.
 
Σε ευχαριστώ πάντως πραγματικά συγκινήθηκα! Εχω μεγάλη απορία πάντως γιατί δεν άρεσε και γιατί δεν παίχτηκε ποτέ σε επανάληψη! Εδώ παίζουν άλλα και άλλα. Αυτό ειχε χιούμορ, στυλ και περιπέτεια και λαμπερους πρωταγωνιστές.
 
Πίσω
Μπλουζα