Ψηφιοποίηση VHS κασετας

leno1232

RetroWannaBe
Αντιδράσεις
21
Γεια χαρά,

Μέσω μιας εταιρείας στον χώρο, ψηφιοποίησα μια πολύ παλιά βιντεοκασέτα 30+ χρόνων.

Η ερώτηση που θα ήθελα να κάνω σχετικά με το αρχείο που παρέλαβα από την εταιρεία είναι η εξής:

Σε κάποια σημεία στο ψηφιοποιημένο αρχείο παρατηρώ κάτι κάθετες γραμμές σαν jailbreaks. Φανταστείτε σαν ένας καθρέπτης που καθρεφτίζει από κάτω το περιεχόμενο.Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω και φαίνεται σαν μια κρυστάλλινη, καθρεπτίζουσα γραμμή.

Όποιος έχει άποψη επί του θέματος θα του ήμουν εξαιρετικά ευγνώμων εάν μου έλεγε την άποψη του

Με λιγο ψαξιμο στο reddit οι vertical jail bars across most of the screen θα θελουν η καθαρισμο κεφαλων η πυκνωτες.
Αν ειναι μονο μια γραμμη σαν την παρακατω φωτο ειναι φυσιολογικο να φαινεται στις σημερινες τηλεορασεις ,στις CRT κρυβοταν.

uuw4seeetfx71.jpg

εμένα πάντως μου ακούγεται για φθορά ταινίας επειδή απ'ότι μας περιγράφει γίνεται σε σημεία. Παρόμοια φαινόμενα (αν κατάλαβα σωστά από την περιγραφή) είχα κι εγώ παλιότερα με κάποιες δικές μου ταινίες κι οφειλόταν σε "τσάκιση" .

Μπορεί βέβαια να φταίει και το software της μεταφοράς.

Μία φώτο θα βοηθούσε περισσότερο

Με λιγο ψαξιμο στο reddit οι vertical jail bars across most of the screen θα θελουν η καθαρισμο κεφαλων η πυκνωτες.
Αν ειναι μονο μια γραμμη σαν την παρακατω φωτο ειναι φυσιολογικο να φαινεται στις σημερινες τηλεορασεις ,στις CRT κρυβοταν.

Προβολή συνημμένου 307526
Οι κάθετες jailbars, εμφανίζονται μόνο στο ψηφιακό αρχείο και στις κασέτες όταν τις παίζω στο VCR δεν φαίνονται. Οπότε είναι θέμα παλαιότητας της κασέτας και προέρχεται από την διαδικασία της ψηφιοποίησης; Είναι δηλαδή κάτι νορμάλ; Ή είναι θέμα της εταιρείας και του εξοπλισμού της;

εμένα πάντως μου ακούγεται για φθορά ταινίας επειδή απ'ότι μας περιγράφει γίνεται σε σημεία. Παρόμοια φαινόμενα (αν κατάλαβα σωστά από την περιγραφή) είχα κι εγώ παλιότερα με κάποιες δικές μου ταινίες κι οφειλόταν σε "τσάκιση" .

Μπορεί βέβαια να φταίει και το software της μεταφοράς.

Μία φώτο θα βοηθούσε περισσότερο
Το θέμα με τις κάθετες jailbars το είχες στο ψηφιοποιημένο αρχείο;

Το θέμα με τις κάθετες jailbars το είχες στο ψηφιοποιημένο αρχείο;
Aν εμφανίζονται μόνο στο ψηφιακό αρχείο τότε σχεδόν σίγουρα οφείλεται στο player του ατόμου που σου έκανε τη μεταφορά ή το software που χρησιμοποίησε.
Οι VHS είναι τρομερά ευαίσθητο οπτικό μέσο.

Στη δική μου περίπτωση ήταν καθαρά θεμα ταινίας της κασέτας. Χωρίς μεταφορά παρουσιαζόταν αλλά ήταν κάπως διαφορετικό από αυτό που περιγράφεις.

Ωστόσο, επειδή έχω στην κατοχή μου hardware μεταφοράς, μπορώ να πω είναι αρκετά εύκολο να "χαθείς" ή αφεθείς στις ρυθμίσεις ειδικά αν έχεις να το χρησιμοποιήσεις καιρό.
Πιθανά χρησιμοποίησε κάποια φιλτρα για το θόρυβο/βελτίωση μη τσεκάροντας το τελικό αποτέλεσμα

Τελευταία επεξεργασία:
Aν εμφανίζονται μόνο στο ψηφιακό αρχείο τότε σχεδόν σίγουρα οφείλεται στο player του ατόμου που σου έκανε τη μεταφορά ή το software μεταφοράς. Οι VHS είναι τρομερά ευαίσθητο οπτικό μέσο.

Στη δική μου περίπτωση ήταν καθαρά θεμα ταινίας της κασέτας. Χωρίς μεταφορά παρουσιαζόταν αλλά ήταν κάπως διαφορετικό από αυτό που περιγράφεις.

Ωστόσο, επειδή έχω στην κατοχή μου hardware μεταφοράς, μπορώ να πω είναι αρκετά εύκολο να "χαθείς" στις ρυθμίσεις ειδικά αν έχεις να το χρησιμοποιήσεις καιρό.
Πιθανά χρησιμοποίησε κάποια φιλτρα για το θόρυβο/βελτίωση, το άφησε στο αυτόματο και δεν τσέκαρε το τελικό αποτέλεσμα.
Οπότε είναι θέμα του player της εταιρείας και η διαδικασία μεταφοράς από αναλογικό σε ψηφιακό; Αλλά είναι μόνο σε κάποια σημεία.

Να επικοινωνήσω με την εταιρεία ή είναι κάτι που δεν διορθώνεται;

Aν εμφανίζονται μόνο στο ψηφιακό αρχείο τότε σχεδόν σίγουρα οφείλεται στο player του ατόμου που σου έκανε τη μεταφορά ή το software που χρησιμοποίησε.
Οι VHS είναι τρομερά ευαίσθητο οπτικό μέσο.

Ωστόσο, επειδή έχω στην κατοχή μου hardware μεταφοράς, μπορώ να πω είναι αρκετά εύκολο να "χαθείς" ή αφεθείς στις ρυθμίσεις ειδικά αν έχεις να το χρησιμοποιήσεις καιρό.
Πιθανά χρησιμοποίησε κάποια φιλτρα για το θόρυβο/βελτίωση μη τσεκάροντας το τελικό αποτέλεσμα
Αυτες οι καθετες jailbars, εμφανίζονται και στο απλό ψηφιοποιημένο αρχείο, δηλαδή χωρίς την διαδικασία αφαίρεσης θορύβου

Να το διορθώσεις μόνος σου δεν υπάρχει λόγος.
Αν όντως στο VHS tape δεν εμφανίζονται τότε είναι καθαρά δικό τους θέμα. Εφόσον σου παρέχεται κάποιου είδους εγγύηση αποτελέσματος, αξιοποίησέ την.

Πίσω
Μπλουζα