βοηθεια για sega mega cd+32x

voltar

RetroN00b
Joined
31 Οκτ 2011
Μηνύματα
20
Αντιδράσεις
0
αποφασισα να προβω σε καποιες αγορες ορισμενω παλαιων αντικειμενων και θα ηθελα την βοηθεια απο ολα τα παιδια που γνωριζουν καποια πραγματα.ξεκιναω με ορισμενες ερωτησεις που εχω.

1 καταρχης αξιζει να μπω στην διαδικασια να αγορασω αυτα τα 2 μηχανηματα;

2 σε τι τιμες μπορω να τα βρω;και boxed και unboxed.

3 στην ελλαδα υπαρχουν καταστηματα που θα μπορεσω να βρω;αυτες για αρχη και βλεπουμε.
 
1)Κατα την ταπεινη μου γνωμη, το MegaCD αξιζει με χιλια!

Αντιθετα ο 32X οχι ιδιαιτερα αφου εχει λιγα παιχνιδια, λιγοτερα καλα, πολλες ελλειψεις στο παλμαρε (ουτε ενα RPG!) και συνηθως τιμες γδαρσιματος. Επισης ειναι πολυ ευαισθητο - εμπειρικα οταν βλεπω να πωλειται 32Χ ως untested ξερω οτι δεν δουλευει. Ειναι ομως απο τα πιο καλα συστηματα για να κανεις ολοκληρωμενη συλλογη αφου ολοι και ολοι ειναι 39 τιτλοι.

3)Δυσκολο να βρεις, πιθανως θα σε γδαρουν.
 
Καλα παιχνιδια εχουν και τα δυο μηχανηματα. Το Sega CD πιστευω υπερτερει σε ποιοτητα/ποσοτητα παιχνιδιων εναντι του 32X. Κρινοντας βαση του γουστου σου και των οικονομικων δυνατοτητων σου επιλεγεις.

Θες απλα να παιξεις; Χωρις κουτι λογικα θα σου βγουνε αρκετα φτηνοτερα. Θες κουτατα ωστε να ειναι μερος πληρης συλλογης; Ετοιμασου να δωσεις αρκετα περισσοτερα. Sega CD χωρις κουτι γυρω στα 50?, με κουτι πανω απο 150?. Το 32X γυρω στα 25? χωρις κουτι, με κουτι γυρω στα 80?.

Ελλαδα μπορεις να βρεις, αλλα σε απαγορευτικες συνηθως τιμες. Δες καλυτερα απο εξωτερικο η απο αγγελια.
 
Κατ` αρχήν είναι και οι δύο καταπληκτικές κονσόλες, μόνο που η 32Χ δεν έχει τόσα πολλά παιχνίδια όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω. Έχει όμως κάποια όπως το Doom για παράδειγμα που λένε πολλά αν και η έκδοση για PC είναι πολύ ανώτερη! Αν θα επιλέξεις από δημοπρασία του εξωτερικού και έχεις υπομονή πιστεύω οτι θα πετύχεις την τιμή που θέλεις. Καλό θα ήταν

α) να ψάξεις και να το λέει ο πωλητής για pal συστήματα για να είναι συμβατά με το mega drive το ελληνικό.

β) να κοιτάξεις να έχει είτε cd ή cartridges 32X μαζί στην τιμή ώστε να μπορείς να τα τεστάρεις

γ) στο cd καλό θα ήταν να έχει φωτό να παίζει κάποιο παιχνίδι για να είσαι σίγουρος οτι δουλεύει η κονσόλα

Αν θέλεις κάπου αλλού βοήθεια μην διστάσεις να μου στείλεις μήνυμα ευχαρίστως να βοηθήσω
 
Εξαρτάται κυρίως από τον βαθμό της Sega-πόρωσης σου...ιδίως αν αυτή αφορά το Megadrive/Genesis.

Εξηγούμαι. Κανένα από τα δύο δεν είναι κακό hardware και έχουν αρκετά καλά παιχνίδια. Αν γουστάρεις συλλογές με original Sega stuff, πάρε αβλεπί.

Αν ήταν να διαλέξω ένα από τα δύο, θα διάλεγα SegaCD, που εκτός των άλλων παίζει και CDR χωρίς κανένα πρόβλημα, οπότε ακυρώνει την αδυναμία να αγοράσεις όλα τα καλά παιχνίδια original.

Ωστόσο...

Το κύριο "πρόβλημα" κατ' εμένα αν δεν είσαι hardcore (όπως και να το κάνουμε, το αυθεντικό hardware και software έχει άλλη αίσθηση!) είναι ότι υπάρχουν άριστοι emulators για SegaCD και 32X που παίζουν τα πάντα (ή σχεδόν...) σωστά. Αυτό σε γλυτώνει από τα εξής ολίγα:

1) αρκετά μεγάλο κόστος των μηχανημάτων και των αυθεντικών παιχνιδιών (ωραίο το Knuckles Chaotix του 32Χ ή το Snatcher του MCD, αλλά με μεγάλο -και αυξανόμενο τα τελευταία χρόνια- κόστος)

2) τις ασυμβατότητες που υπάρχουν μεταξύ των regions (πχ το Ευρωπαικό MegaCD δεν μπορεί να παίξει τα original Lunar που βγήκαν μόνο Αμερική/Ιαπωνία, ενώ αν παίξεις αντίγραφο με hacked region, τότε σχεδόν πάντα υπάρχει πρόβλημα με το timing των FMV)

3) το τερατούργημα καλωδίων που προκύπτει αν τα συνδέσεις όλα μεταξύ τους, καθότι έχει το καθένα δικό του μετασχηματιστή. Που είναι και μεγάλος, οπότε θέλεις πολύμπριζο 5 θέσεων για να συνδέσεις και τα τρία ταυτόχρονα.

Κατά τα λοιπά, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Ελλάδα δύσκολα και ακριβά θα βρεις. Είχα δώσει πριν από πολλά χρόνια που ήμουν νέος και άμυαλος και χωρίς Ebay, 150 ευρώ για SCD χωρίς κουτί...
 
Το πιο συνηθισμενο προβλημα στα megaCD ειναι το λαστιχακι περιστροφης του CD που κοβεται με τον καιρο και δεν παιζει το μηχανημα.

Ευτυχως φτιαχνεται.

Εαν παρεις απο εξωτερικο υπαρχει το ρισκο να μην παιζει σωστα το λειζερ, εαν παρεις απο Ελλαδα, θα το πληρωσεις παραπανω αλλα

θα εχεις την δυνατοτητα να το δεις ή ακομα και να το δοκιμασεις. Ετσι θα βεβαιωθεις οτι ειναι 100% λειτουργικο.
 
σας ευχαριστω ολους για την εξαιρετικη και πολυτιμη βοηθεια σας.32x με κουτι γυρω στα 60-70 ειναι καλα;sega cd δεν εχω δει τελευταια να πουλανε εδω ελλαδα αλλιως ισως να το σκεφτομουν και ας ηταν λιγο τσιμπημενο.
 
Ναι, 60-70 ευρώ με κουτί είναι καλά για 32X.

Προσοχή να μην λείπουν καλώδια ή οτιδήποτε άλλο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν υποκατάστατα.
 
Πίσω
Μπλουζα