Λεωνιδας σουλης
RetroJunkie
- Αντιδράσεις
- 3.324
Btw....Και ο Μπραντ Πιτ παίζει πια εξίσου δυνατάEδω που τα λέμε παιδιά δύο άνδρες σε παγκόσμιο επίπεδο κατάφεραν το μιμιδιο " μα ποιος είσαι τέλος πάντων ο αλεν ντελον" και ο άλλος ήταν ο μαρλον μπραντο εξου και το "τυφλα να χει ο μαρλον μπραντο'. Αυτοί οι δύο ανταγωνιζονται μεταξύ τους για τον πιο σεξι γόη ever του σινεμά
Ναι πήρε την σκυταληBtw....Και ο Μπραντ Πιτ παίζει πια εξίσου δυνατά
Δεν μας είπες όμως ποια θεατρική παράσταση ειδες; ποσο ήταν ο ντελον τοτε; καλά στην πρώτη του νιοτη δεν ήταν σίγουρα. Είχες εξαιρετική ευκαιρία και ...τυφλα να χει ο μαρλον μπραντοΠλήρης έφυγε. Και από καλά και από κακά.
Μου άρεσε πολύ ως άντρας και μου άρεσε πολύ ως ηθοποιός. Δεν τα βρίσκεις εύκολα και τα δύο σ' έναν άνθρωπο.
Δεν μπαίνω στη διαδικασία να μιλήσω για τη ζωή του. Τι να πεις; Είχε τα πάντα. Τα μισά απ' αυτά ήταν ποινικά κολάσιμα.
Τον είχα δει και στο θέατρο. Τι να λέμε τώρα; Γέμιζε την σκηνή. Φωνή, ερμηνεία, συγκίνηση.
Κι είναι κι αυτή η "Πισίνα"... Ερωτισμός που έσπαγε το γυαλί. Να σου 'ρχεται να πάρεις φόρα και να βουτήξεις μαζί τους.
Ποιος Μάρλον Μπράντο και ποιος Μπραντ Πιτ! Όπως λέει ένας φίλος μου, αδιαμφισβήτητα στρέιτ, "εντάξει! αν ήταν να μου την πέσει ο Ντελόν, μέχρι κι εγώ θα του καθόμουν" (το αντίστοιχο σε γυναίκα, να ξέρετε, είναι η Μόνικα Μπελούτσι).
Το 1998 τον είδα, στις "Αινιγματικές Παραλλαγές" του Έρικ - Εμανουέλ Σμιτ. Ήταν δηλαδή 63 χρονών κι εγώ στην πρώτη χρονιά μου στο Παρίσι.Δεν μας είπες όμως ποια θεατρική παράσταση ειδες; ποσο ήταν ο ντελον τοτε; καλά στην πρώτη του νιοτη δεν ήταν σίγουρα. Είχες εξαιρετική ευκαιρία και ...τυφλα να χει ο μαρλον μπραντο
Είδες και Κλαούντια και αλεν και μπελμοντο, απο κοντά όλα αυτά για μας όνειρα θερινής νυχτός, μπραβο ρετροφαν.Το 1998 τον είδα, στις "Αινιγματικές Παραλλαγές" του Έρικ - Εμανουέλ Σμιτ. Ήταν δηλαδή 63 χρονών κι εγώ στην πρώτη χρονιά μου στο Παρίσι.
Το εισιτήριο (αρκετά τσουχτερό κιόλας) το είχα αγοράσει από περιέργεια. Για να τον δω από κοντά βρε παιδί μου και να κλικάρω κι αυτό το κουτάκι (το ίδιο είχα κάνει όταν παίξανε στο θέατρο, όσο ζούσα εκεί, ο Ζαν Πολ Μπελμοντό και η Κλαούντια Καρντινάλε). Δεν περίμενα να εντυπωσιαστώ. Σκεφτόμουν "εντάξει, όμορφος ήταν αλλά τώρα θα έχει γεράσει". Δεν τον πολυπήγαινα κιόλας για όσα είχε κάνει στη ζωή του (στα νιάτα μου ήμουν και πιο απόλυτη σε κάτι τέτοια). Μπήκα λοιπόν στο θέατρο έτοιμη να τον αποκαθηλώσω.
Παρέμενε πολύ γοητευτικός, με μια έντονη σκηνική παρουσία (το απαιτεί το έργο εξάλλου γιατί όλο το έργο στηρίζεται στον διάλογο δύο μόνο χαρακτήρων). Κι ήταν πολύ καλός ηθοποιός, με μεγάλη ευκολία να σου περνά τα συναισθήματα του χαρακτήρα του.
Παρεμπιπτόντως το ίδιο καλός στο θέατρο, με απίστευτη ενέργεια αυτός ενώ ο Ντελόν ήταν πιο "ήρεμος', ήταν ο Ζαν Πολ Μπελμοντό. Η Κλαούντια πάλι μου φάνηκε "μάπα το καρπούζι". Μπορεί βέβαια να έφταιγε και το έργο που ούτε για την (τότε) ηλικία της ήταν ούτε έλεγε τίποτα ως κείμενο.
Ελα ντε, εγω μια φορα ειχα δει τον Ντανο Λυγιζο και εχω να το λεω ακομα...Είδες και Κλαούντια και αλεν και μπελμοντο, απο κοντά όλα αυτά για μας όνειρα θερινής νυχτός, μπραβο ρετροφαν.
Και γω το ίδιο με τους λίγους Έλληνες σταρ που έχω δει από κοντά έχω να το λέω και η ρετροφαν έχει δει παγκόσμιου κύρους!Ελα ντε, εγω μια φορα ειχα δει τον Ντανο Λυγιζο και εχω να το λεω ακομα...
Και πάλι ρετροφαν μου μας χωρίζει αβυσσοςΚαλέ, δεν ήταν κιόλας ότι έπαιρνα το λίαρ τζετ μου και πήγαινα από παράσταση σε παράσταση
Στη Γαλλία ζούσα, Γάλλους ηθοποιούς θα πετύχαινα. Κι εδώ έχω να δηλώσω ότι το γαλλικό κράτος (πριν από 25 χρόνια τουλάχιστον) διευκόλυνε αφάνταστα νέους και φοιτητές που θέλανε να παρακολουθούν τα πολιτιστικά δρώμενα. Αν είχες "νεανικό" πάσο, μπορούσες ν' αγοράσεις εισιτήρια λίγο πριν από παραστάσεις θεάτρου και όπερας σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Δηλαδή πιο φτηνά σου πήγαινε να δεις την "Κάρμεν" στην Όπερα Γκαρνιέ, με τη βελούδινη κουρτίνα στο θεωρείο από το να πάρεις κρέπα ζαμπόν-τυρί-ντομάτα να ξεπεινάσεις το βράδυ