λιγες ερωτησεις περι emulation

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.726
Εχω παρατηρησει το εξης περιεργο φαινομενο.

Τα τελευταια χρονια εχω χρησιμοποιησει τους εξης τρεις emulators (Windows)

*Dosbox

*WinUAE

*'98 compatibility mode (τεχνικα ειναι ενας emulator)

Και στις τρεις περιπτωσεις ισχυει το εξης: ενω στην αρχη παιζω καλα, με καλη ταχυτητα, με το περασμα του χρονου το παιχνιδι αρχιζει να βαραινει. Στο τελος εικονα και ηχος πανε "σπαστα" ενω κολλαει στο χειρισμο, πχ ο χαρακτηρας δε σταματαει να περπαταει, ή άλλες φορες παω να γραψω "talk" και μου γραφει "taaaaaaaaaaaaaaaaaaalk"

Αυτο το προσπερναω αν κλεισω τον emu και αρχισω παλι κανοντας restore το παιχνιδι.

Μου φαινεται παραξενο αυτο το φαινομενο επειδη δε βρισκω λογο η χρηση του emulator να "μαζευει" πορους με το χρονο. Μου θυμιζει λες και παραφορτωνεται καποιο υποθετικο buffer, cache, ή history και να θελει "καθαρισμα" σε καποιο σημειο.

Ισχυει κατι τετοιο;
 
Στο κάνει μόνο ένα παιχνίδι αυτό ?Η το παθαίνεις σε πολλά ?Μου φένεται ότι το dosbox είχε και κάποια utilities για ορισμένα παιχνίδια για να τρέξουν σωστά (το loadfix έπρεπε να το τρέξεις μαζί με το wing commander 2 αλλιώς κόλλαγε στο dosbox).

Τι άλλο configuration και boot disk έχεις βάλει?
 
Οπως ειπα, αυτο μου συμβαινει και στα τρια περιβαλλοντα, επομενως σε διαφορα παιχνιδια, και δεν ειναι θεμα του Dosbox.

Για να απαντησω στην ερωτηση σου, δεν εχω βαλει τιποτα ιδιαιτερες ρυθμισεις :)

Ισως ειναι θεμα της λειτουργιας του emulating γενικοτερα πανω στους πορους του συστηματος... οπως καποιο υποθετικο "cache" που ανεφερα ως παραδειγμα, το οποιο πιθανοτατα μεγαλωνει με την ωρα του παιχνιδιου. Στην αρχη που δεν υπαρχει, ή είναι ακομα μικρο, η ταχυτητα παει καλα, κατόπιν ομως φορτωνει το συστημα με καποιες καθυστερησεις.

Αν δεν υφισταται καποιο τετοιο σκατουλακι, τοτε ειναι θεμα των Windows
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eίναι θέμα του υπολογιστή σου, δέν είναι λογικό να βαραίνουν μετά απο ώρα τα προγράμματα (γιατί οι emulators προγράμματα είναι). Ίσως υπερθερμαίνεται η Cpu (συνήθως όταν γίνεται αυτό αρχίζουν τα glitches) ή η κάρτα γραφικών σου, και κατα συνέπεια η Cpu. Κάνε ένα καλό φύσημα τον υπολογιστή μέσα-έξω, ανεμιστηράκια κλπ και έλεγξε το airflow. Τσέκαρε επίσης στο BIOS τις θερμοκρασίες γενικότερα (η με κάποιο util μέσα απο τα Win)
 
Σαφώς και δεν συμπεριφέρονται έτσι οι emulators.

Ούτε αυτοί που αναφέρεις αλλά ούτε και άλλοι από τους μυριάδες που έχω δοκιμάσει.

Μήπως δεν έχεις αρκετή RAM; Γιατί ένα πιθανό σενάριο που έχω δει να συμβαίνει και στην πραγματικότητα σε υπολογιστές της δουλειάς με ανεπαρκή RAM είναι ότι αν το μηχάνημα "ζοριστεί" λίγο παραπάνω, αρχίζει κάποια στιγμή το paging προς τον σκληρό και πίσω, όλες οι εφαρμογές βαραίνουν αισθητά ως πολύ και μπορεί να παρουσιαστεί και αυτό το keyboard lag που αναφέρεις (γιατί έχεις πατήσει το κουμπί, δεν είδες άμεση ανταπόκριση και το ξαναπάτησες άλλες 10 φορές ή το κράτησες πατημένο και άρχισε το auto repeat)
 
Maddog είπε:
(γιατί έχεις πατήσει το κουμπί, δεν είδες άμεση ανταπόκριση και το ξαναπάτησες άλλες 10 φορές ή το κράτησες πατημένο και άρχισε το auto repeat)
ΟΧι δεν επαιξε κατι τετοιο. Πληκτρολογω κανονικα πχ talk και κοιταζοντας στην οθονη ξαφνικα βλεπω taaaaaaaaaaaaaaalk η κατι αντιστοιχο :)

Προφανως το συστημα εφαγε καποιο "κολημα" η "παγωμα" η "εχασε κυκλους" τη στιγμη που ο buffer του πληκτρολογιου εστελνε σημα στον emu

Αυτο εχει συμβει πολλες φορες, και με διαφορετικα γραμματα, μονο σε emulator, και μονο αφου τον τρεχω αρκετη ωρα :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ισως καποιο σπανιο memory leak. Ουδεις αλανθαστος.
 
εγώ υποστηρίζω την θεωρία της υπερθέμανσης :p
 
μου είχε συμβεί παλιότερα με το WinUAE, με 256 μνήμη, και διάφορα περίεργα setup, Dx9 σε κάρτα GForce 2 κλπ κλπ. νομίζω ήταν θέμα drivers της κάρτας γραφικών.
 
Εγω θα προτεινα να βαλεις το RivaTuner να κανει monitor με τα αναλογα plugins , ολα αυτα που προταθηκαν ποιο πανω, κατα την διαρκεια εκτελεσης των συγγκεκριμμενων εξομοιωτων .

Δηλαδη με την ενεργοποιηση στο Riva tuner συγκεκριμμενων plugins π.χ. sysmem.dll που καταγραφει την χρηση physical memory και του page file

picture.php


,οπως και των αντιστοιχων plugins για καταγραφη θερμοκρασιων του επεξεργαστη ,της καρτας γραφικων ,αλλα ακομα και την χρηση της videomemory (local & non local) ,και ετσι να μπορεσεις να δεις ...τις (και αν) πταίει...
 
Rakeesh είπε:
Εχω παρατηρησει το εξης περιεργο φαινομενο.
Τα τελευταια χρονια εχω χρησιμοποιησει τους εξης τρεις emulators (Windows)

*Dosbox

*WinUAE

*'98 compatibility mode (τεχνικα ειναι ενας emulator)
Θέλω να σε ρωτήσω κατι πολύ σημαντικό. Μηπως τα τελευταία χρόνια εχεις το ίδιο κομπιούτερ;; Επίσης, πόση μνήμη διαθέτει το σύστημά σου; Ολα αυτά τα εμουλατόρια εχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε CPU, οχι ομως απαραίτητα σε μνήμη. Ο Winuae του 2010 δεν έχει καμια σχέση με αυτόν του 2004 π.χ., το ίδιο ισχύει και με το dosbox. Τι λειτουργικό τρέχεις;
 
Ναι το ιδιο εχω.. Win XP 1.6 GHz, 2GB

Δε νομιζω να ειναι τοοοοσο χαλια
 
ναι είναι....
 
Τετοιο μηχανημα ειχα το 2002! :eeek:
 
Και εγώ τέτοιο είχα μέχρι το 2010 , αλλά πήγαινε μια χαρά !

Εγώ προτίνω από το Dosbox να δώσεις ένα memmaker (αν το θυμάμαι καλά) ! ! !
 
κοίτα, πρέπει να είναι ή μηχάνημα ή τα windows

αν δοκιμάσεις το ίδιο πράγμα σε άλλο μηχανημα πιστεύω δεν θα δεις αυτό το φαινόμενο

μπορεί να τρέχει κάτι άλλο άσχετο με τους emulators και να δεσμεύει πόρους,

αν δεν μπορείς να το παρακαλουθήσεις και να το εντοπίσεις μπορείς να ξεκινήσεις με την απλή λύση εγκατάστασης φρέσκων windows
 
Πίσω
Μπλουζα