παραμύθι/ιστορία "τρισεύγενη";

kairi

RetroN00b
Joined
4 Ιουν 2010
Μηνύματα
5
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα σε όλους,

πρώτη μου μέρα σήμερα στο φόρουμ κ ήδη έχω υπερενθουσιαστεί με όσα ξανα-ανακάλυψα!!

Δεν είμαι σίγουρη αν ποστάρω στο σωστό μέρος, ουσιαστικά αυτό που ψάχνω είναι μια ιστορία που μου έλεγαν όταν ήμουν μικρή η γιαγιά μου κ ο παππούς μου. Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει σε βιβλίο, αλλά δεν ήμουν κ σίγουρη για το που αλλού να βάλω αυτό το θέμα. Ως καινούργια εδώ, παρακαλώ δείξτε κατανόηση!!

Λοιπόν, αυτά που θυμάμαι από την ιστορία που αναζητώ είναι τα εξής:

1. Η κεντρική ηρωίδα (ίσως κ ο τίτλος του παραμυθιού) ήταν η Τρισεύγενη.

2. Σε κάποιο σημείο της ιστορίας υπήρχαν 3 μάγισσες κ κάθε μία από αυτές είχε ένα πηγάδι. Αν θυμάμαι καλά, κάθε μάγισσα μπορούσε να σου κάνει κ από κάποιο διαφορετικό κακό.

3. Η Τρισεύγενη ζούσε σε κάποιο κάστρο ή κατι τέτοιο (δεν θυμάμαι αν ήταν πριγκήπισσα ή "η φτωχή του χωριού", πάντως έπαιζαν ρόλο στην ιστορία και τα 2. Έξω από το κάστρο υπήρχαν δέντρα με καρπούς, τα οποία έπαιζαν κ αυτά κάποιο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας.

4. Για κάποιο λόγο, νομίζω προσπαθώντας να σώσει κάποιον δικό της άνθρωπο, είχε βρεθεί μπλεγμένη με τις μάγισσες με αποτέλεσμα κάθε βράδυ να αντιμετωπίζει μία από τις 3 κ να τις κάνει η κάθε μία το δικό της "κακό"

Πάνω κάτω δυστυχώς μόνο αυτά θυμάμαι. Αν μου έρθει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θα το προσθέσω.

Το μόνο που έχω βρει ως τώρα στην αναζήτησή μου για το παραμύθι αυτό, ήταν ένα θεατρικό του Κ. Παλαμά, το οποίο όμως δεν έχει καμμία σχέση από όσο μπόρεσα να καταλάβω πέρα από τη συνωνυμία.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Κάθε βοήθειά σας θα είναι πραγματικά πολύτιμη μιας κ δυστυχώς τα μόνα 2 άτομα που γνώριζαν να μου πουν αυτή την ιστορία, δεν ζουν πια.

Σας ευχαριστώ κ πάλι κ καλώς σας βρήκα!
 
Καλώς μας ήρθες πρώτα απ' όλα!!! Η ιστορία σου κάτι μου λέει, αλλά δε θυμάμαι πού τη διάβασα.... Χμ! Θα σου προτείνω κάτι, το οποίο όμως δεν ξέρω κατά πόσον θα σου φανεί χρήσιμο... Υπάρχει η πολύ γνωστή συλλογή ελληνικών -λαϊκών - παραμυθιών του Γ.Α.Μέγα από τις εκδόσεις της Εστίας. Γιατί δε ρίχνεις μια ματιά εκεί να δεις μήπως υπάρχει το παραμύθι που αναζητάς ή κάποια παραλλαγή του; :) To σκέφτηκα αυτό γιατι και από το όνομα της ηρωίδας και από τα άτομα που μας λές ότι σου την διηγούνταν την ιστορία αυτή εγώ προσωπικά εικάζω πως μπορεί να πρόκειται για λαϊκό παραμύθι, οπότε το καλύτερο μέρος για να το βρεις είναι εκεί! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
fraoulitsa σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! :)

μετά από μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ, είδα πως το βιβλίο που προτείνεις έχει όντως μια ιστορία με αυτό το όνομα μέσα οπότε τη Δευτέρα θα τρέξω σε βιβλιοπωλείο να το βρω!
 
Ωραια, ωραία! Το κοίταξα κι εγώ μόλις και η ιστορία που βρίσκεται στο βιβλίο μοιάζει με αυτή που μας είπες. Ελπίζω όταν τη βρεις και τη διαβάσεις να είναι όντως αυτή που ψάχνεις! :)
 
Πίσω
Μπλουζα