πρόβλημα με υπολογιστή

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας krem13
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
krem13 είπε:
να ρωτήσω κάτι τελευταίο μιας και είμαι έτοιμος να ακολουθήσω τη διαδικασία του repair install. με το repair install εκτός από τις εφαρμογές μου,θα σωθούν και τα αρχεία μου ( μουσική,ταινίες,έγγραφα,downloads κλπ ) ;
Θα σωθούν. (κατά 99%. Bill Gates είναι αυτός, ποτέ δεν ξέρεις :kiss: )

Συμβουλή: Τα downloads και το φακελο My Documents, τα εχουμε ΠΑΝΤΑ σε ξεχωριστό partition. Αν χρειαστεί να φορμάρουμε το system partition, αυτά δε θα τα χασουμε.

ανασκαφή...

λοιπόν σήμερα αποφάσισα να κάνω repair install (όλο αυτό το καιρό μιας και δεν βιαζόμουν δοκίμαζα διάφορα),όλα καλά μέχρι το προτελευταίο βήμα της εγκατάστασης ,όπου ζητείται η άδεια για την εγκατάσταση διάφορων drivers, καθώς μου ζητάει να βρω ένα αρχείο της nvidia το οποίο όμως δεν μπορώ να επιλέξω,ώστε να συνεχίσει η διαδικασία,γιατί ποντίκι και πληκτρολόγιο δεν λειτουργούν...τι κάνω τώρα;

Φορματ και επανεγκατασταση.

Πριν τα κανεις - χρησιμοποιησε ενα Linux live cd (πχ αυτο του ubuntu) και παρε απο τους δισκους σου οτι σου χρειαζεται.

δεν γίνεται τίποτα δηλαδή;

από live cds δοκίμασα το ophcrack (από το οποίο δεν μπόρεσα να βρω τα αρχεία μου,αργότερα διάβασα ότι για να προσπελάσει τον σκληρό θέλει κάτι εντολές,δεν το δοκίμασα) ,το damn small linux (ίδιο πρόβλημα με το ophcrack) και το knoppix το οποίο κολλάει σε ένα σημείο πριν ολοκληρώσει την εκκίνηση...λες να πάω κατευθείαν στο ubuntu live cd;

Δες και το monomaxos. Ελληνικη Live διανομη, μεχρι τωρα με εχει βγαλει ασπροπροσωπο. Η ελληνικη εκδοση του knoppix ανανεωνεται ακομα?

Γενικως για rescue operations προτιμαω ελληνικη διανομη για να δουλευουν οι ελληνικοι χαρακτηρες σωστα.

Εγω βεβαια αποφευγω να βαζω ελληνικα σε ονοματα αρχειων και φακελων αλλα οι πιο πολλοι δεν το κανουν.

Ποντικι πληκτρολογιο που δεν λειτουργουν μηπως ειναι USB? Βρες ps2 προσωρινα

έχω ένα αντάπτορα ps2 για ποντίκι τον οποίο χρησιμοποίησα αλλά το ποντίκι παρέμεινε νεκρό όπως πριν... κατέβασα για τώρα το ubuntu και θα κατεβάσω μιας και το πρότεινες και το monomaxos

Επίσης σίγουρη λύση για να πάρεις τα αρχεία σου είναι το Norton Ghost Live CD( το αγοράζεις ;) ). Για το πρόβλημα με πληκτα και ποντίκι μου φαίνεται πολύ περίεργο. Κανονικά έπρεπε να δουλεύουν σε αυτό το στάδιο...

ανάσυρση,ελπίζω για τελευταία φορά

λοιπόν,μετά από όλο αυτό το καιρό και μετά από πολλές δοκιμές κατάφερα να λύσω το πρόβλημα με το νεκρό ποντίκι που μου εμφανιζόταν κατά τη διάρκεια του repair install και κατάφερα να το ολοκληρώσω.έτσι μετά από πολύ καιρό,έχω πάλι desktop υπολογιστή :D

ΌΜΩΣ μετά και το καθάρισμα και των τελευταίων στοιχείων του antimalware doctor,που είχα κολλήσει,είχα τη φαεινή ιδέα να εγκαταστήσω,ενώ ήδη είχα το spybot search and destroy,και το zone alarm firewall....αποτέλεσμα; από τη στιγμή που έκανα το απαιτούμενο restart βγάζει το εξής πρόβλημα (φοβάμαι λόγω conflict των προγραμμάτων) , ενώ δείχνει να φορτώνει το desktop,στη πραγματικότητα δεν το κάνει,κολλάει και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κουνήσω το ποντίκι,δεν μπορώ όμως να κλικάρω τίποτα ούτε να ανοίξω το task manager....

τώρα τι κάνω; πάω σε safe mode και απεγκαθιστώ το zone alarm;

και αν ναι,πως πάω στο safe mode; έχω ξεχάσει τη διαδικασία #)

F8 κατά την εκκίνηση και επιλέγεις.

Μη σας πιάνει πανικός και βάζετε ένα σωρό προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά. Άσκοπο.

το έφτιαξα λίγο πριν απαντήσεις,ευχαριστώ πάντως :) για τα προγράμματα,σκέφτηκα ότι μπορεί και να κάνουν το ίδιο αλλά δεν ήμουν σίγουρος,γι'αυτό έβαλα και τα δύο.

και επιτέλους θα μπορέσω να καώ λιγάκι στο shogun 2 tw

Πίσω
Μπλουζα